Jump to content
Shipfriends

Ariadne

eMembers
 • Posts

  2,169
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Ariadne

 1. Σε όλα αυτά τα όμορφα βίντεο που μας ανεβάζει ο φίλος Νίκος, φαίνεται και το τακτοποιημένο παρκάρισμα στο γκαράζ. Όμορφα πράγματα, έτσι που να κατεβαίνεις άνετα από το αυτοκίνητό σου και όχι σαν τις σαρδέλες σε άδειο γκαράζ με 5 αυτοκίνητα όπως εδώ!
 2. Αυτή τη στιγμή το πλοίο εκτελεί τρία εβδομαδιαία δρομολόγια στη γραμμή Nynäshamn-Rostock, με προσέγγιση σε ένα εξ αυτών στο Visby.
 3. Η γραμμή φαίνεται να τα πηγαίνει πολύ καλά και μάλιστα ιδιαίτερα με επιβάτες και Ι.Χ.. Επίσης, λόγω τυχόν ενοχλήσεων από εργασίες που γίνονται στο πλοίο, η εταιρεία έχει μειώσει κατά 30 % τις τιμές της!
 4. Δεν μπορώ να σου απαντήσω δυστυχώς, αλλά το πλήρωμα φοράει μπλούζες της Ioniansea Ferries. Εσωτερικά και εξωτερικά πάντως είναι πολύ πιο προσεγμένο και περιποιημένο από το Αίνος του άλλου μισού της κοινοπραξιας!
 5. Και από μέσα όμορφο είναι. Αποπνέει αέρα άλλης εποχής. Ευτυχώς πρόλαβα και το ταξίδεψα για Σάμη
 6. Εάν μποροπύσατε να δείτε τι γίνεται κατά την άφιξη των ημερόπλοιων στο Φισκάρδο και την πληρότητά τους, εμβολιασμένοι και μη, θα φρικάρατε κυριολεκτικά ...
 7. Φέτος εκτελεί εκδρομές με αφετηρία την Αγία Ευφημία. Το είδα πρόσφατα φίσκα στον κόσμο, κυριολεκτικά κρεμόταν από τα ρέλια!
 8. Όσον αφορά την αναγκαιότητα μιας ενδεχόμενης τρίτης, τέταρτης, ..., δόσης και τον εμβολιασμό παιδιών, αυτό περιέχει μια μεγάλη δόση αλήθειας. Καλό θα ήταν να κάνανε αντίστοιχες σκέψεις για το μέλλον και οι δικοί μας πολιτικοί στην Ευρώπη.
 9. Κάτι που τουλάχιστον εμένα με βάση σε σκέψεις είναι το γεγενός πως σύμφωνα με ανακοίνωση του γερμανικού ιατρικού συλλόγου, το 58 % του νοσηλευτικού προσωπικού αρνείται να κάνει το εμβόλιο. Και αναρωτιέμαι τώρα με το ταπεινό μου μυαλό, αυτοί δεν τα βλέπουν εδώ και 1,5 χρόνια όλα από πρώτο χέρι; Σύμφωνα με αυτά που ακούμε, θα έπρεπε να τρέξουν πρώτοι να εμβολιαστούν! Και όμως η πλειοψηφία δε θέλει να κάνει το εμβόλιο ... Εμένα αυτό με προβληματίζει πάρα πολύ, ειδικά όσον αφορά την εγκυρότητα όλων αυτών που λένε οι ειδικοί για το ποσοστό θνησιμότητας των μεταλλάξεων και τις παρενέργειες των εμβολίων.
 10. Όντως, το Μεγανήσι και το Αριστείδης είναι ασύγκριτα καλύτερα μέσα από το Βάσος!
 11. Συγγνώμη, αλλά είναι η Πύλαρος.
 12. Στην Ιταλία δε βλέπεις άτομο με στολή. Κανείς δε σου ζητάει το οτιδήποτε. Αναφορικά με τα ωράρια, σε πρόσφατο ταξίδι με το Ευρώπη Πάλας είχαμε 7 ώρες καθυστέρηση ... Τα πλοία είναι ασφυκτικά γεμάτα, ιδιαίτερα σε φορτηγά καθώς και τα μπαρ. Ούτε λόγος για τήρηση μέτρων στην Αγκώνα και πάνω στο πλοίο. Το Ζευς είναι ότι πιο βρώμικο μπορείς να φανταστείς. Σιχαίνεσαι κυριολεκτικά, ιδιαίτερα στις καμπίνες. Το Ευρώπη Πάλας είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση. Και ναι, όντως, οι αυτοκινητόδρομοι στην Ιταλία είναι σε επίπεδα 2019. Ειδικά μεταξύ Μπολώνιας και Ρίμινι δεν κουνιέται τίποτα!
 13. Το πράγμα χοντραίνει: https://www.zougla.gr/greece/article/ntropi-sas-1924165
 14. Πολύ φασαρία μετά από δεκαετίες για την προβλήτα στην Έρυσο: Έγκλημα κατά της θαλάσσιας ζωής στην Κεφαλονιά (zougla.gr)
 15. Η κίνηση είναι ανεβασμένη ήδη από τον Απρίλιο. Γεμάτα τα γκαράζ, γεμάτα και τα σαλόνια ...
 16. Χίλια ευχαριστώ για τις πληροφορίες Θα ψάξω μήπως βρω κάτι παραπάνω. Οι Βεργώτηδες ασχολούνταν με τη ναυτιλία από τις αρχές του 20ου αιώνα. Τα πρώτα πλοία τους, τα αγόρασαν με δάνεια από τους Βαλλιαναίους εκ Κεραμειών
 17. Ενίσχυση με τρία δρομολόγια την εβδομάδα της γραμμής Καστός-Κάλαμος-Νυδρί – eKefalonia Πρόσκληση ενδιαφέροντος για νέα γραμμή Καστός-Κάλαμος-Νυδρί.
 18. Αυτό που αναφέρει ο φίλος Neptune είναι το ζουμί. Ο Στρίντζης ενδιαφερόταν βεβαίως και για τα φορτηγά και να αυξήσει τα κέρδη του, δεν ξεχνούσε όμως και από που ξεκίνησε και ποιος τον έκανε μεγάλον, οι επιβάτες, ο κόσμος και όχι οι μεταφορικές. Τα πληρώματα ήτανε από τα πιο ευγενικά στην Αδριατική και πάντοτε πρόθυμοι να σε εξυπηρετήσουνε. Τώρα, τους πληρώνεις και σε βρίζουν και από πάνω ...
 19. Επτάνησος βεβαίως! Υ.Γ.: Το επόμενο δημοψήφισμα πρέπει να αφορά το καλύτερο Στριντζαίικο του Ιονίου
×
×
 • Create New...