Jump to content
Shipfriends

Ariadne

eMembers
 • Posts

  2,362
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Ariadne

 1. Γενικότερα, πιστεύω πως πρέπει να είμαστε λίγο πιο ψαχμένοι στο τι βαφτίζουμε πράσινο και τι όχι. Π.χ., όπως αποδείχτηλε στη Γερμανία, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα επιβαρύνουν το περιβάλλον πολύ περισσότερο από ότι τα βενζινοκίνητα. Γιατί; Επειδή η εξόρυξη των σπάνιων γαιών που απαιτούνται, καταστρέφει κατά πολύ περισσότερο το περιβάλλον από τους ρύπους των βενζινοκίνητων. Εάν δείτε εικόνες των μερών όπου γίνεται η εξόρυξη, θα πιστέψετε πως είσαστε στη Σελήνη μετά από πυρηνικό πόλεμο. Και εκεί ζουν άνθρωποι που θέλουν να ζήσουν καλά, όχι μόνο στην Ευρώπη ...
 2. Στην ανακοίνωση τύπου της Finnlines για την παράδοση του Finneco I, βλέπουμε στο φόντο το νέο Peter Pan (6).
 3. Stena Estelle το όνομα του Από το πρωτότοκο παιδί του σουηδικού πριγκιπικού ζεύγους.
 4. Εάν καταλαβαίνω καλά, η Ισπανική κυβέρνηση αποφάσισε πως οι επιδοτούμενες γραμμές θα πρέπει να καλύπτονται όλο το 12-μηνο. Εάν για 5 συνεχόμενες ημέρες, μια γραμμή δεν καλύπτεται, η εκάστοτε εταιρεία θα κηρύσσεται έκπτωτη και η γραμμή θα πηγαίνει σε άλλη εταιρεία.
 5. Ίσως επιστρέψει νωρίτερα στη Finnlines. Στο ραπόρτο του πρώτου τριμήνου αναφέρεται πως "σύντομα" θα επιστρέψει στη Βαλτική προς αντικατάσταση του Finnclipper, κάτω από το παλιό του όνμα (Finneagle).
 6. Όλες οι βορειοευρωπαΙκές εταιρείες και αυτές στην Αγγλία το κάνουν εδώ και εβδομάδες. Υπήρξε μεγάλη κριτική στον Γκριμάλντι, που η Finnlines το εφάρμοσε τελευταία από όλες.
 7. Πρώτα από όλα, να ζητήσω συγγνώμη αό το φίλο Γιώργο, που παίρνω μια φράση του ως αφορμή. Το σχόλιο μου δεν αφορά αυτόν, αλλά είναι γενικό. Στο τρέχον τεύχος του εφοπλιστή είναι μια πολύ ωραία ανάλυση για το τραγικό ατύχημα του Euroferry Olympia. Αξίζει πραγματικά να τη διαβάσει κανείς, για να δει πως δουλεύουν και βγαίνουν ή καλύτερα δε δουλεύουν και δε βγαίνουν οι κανονισμοί ...
 8. Επειδή εκεί είχαν Ολλανδικά πληρώματα, τα οποία και κράτησαν.
 9. Μια ενδιαφέρουσα (τουλάχιστον για μένα) συνέντευξη με τον CEO της Stena σχετικά με τη σειρά των E-Flexer.
 10. Βρήκες και εσύ να μας παρουσιάσεις ένα από τα μη "κανονικά" E-Flexer Όχι, σοβαρά, δε με εντυπωσιάζει αλλά σίγουρα τη δουλειά του, την κάνει. Με μερικά ανοίγματα στο άνω γκαράζ, πιστεύω θα φαινόταν καλύτερα.
 11. Δεν είναι πανέμορφα, αλλά ούτε και άσχημα. Κρατάνε μια ισορροπία. Όντως θυμίζουν πλώρα λίγο τα BS
 12. Είναι δυνατό να μην είναι;
 13. Το από πίσω, είναι το δεύτερο της TT;
 14. Εννοείς στα υβριδικά, σωστά; Μπορεί, ομολογώ πως δεν το γνωρίζω. Γιατί, από κανονικά ταχύπλοα, πιστεύω οι Iταλοί να γνωρίζουν πολλά παραπάνω από τους Ισπανούς.
 15. Μα αυτό ακριβώς αναρωτιέμαι. Γιατί μόνο εδώ να είναι εποχικά; Στον υπόλοιπο πλαντήτη γιατί εξυπηρετούν τον κόσμο όλο το χρόνο σε κανονικές τιμές; Εδώ, θα είναι μόνο καλοκαιρινά και σε απλησίαστες τιμές. Δε βγάζει λογική.
 16. Είναι πολύ παράξενο και άξιον απορίας, πως υδροπλάνα δουλεύουν κανονικότατα στην Ασία, στον Καναδά, στην Καραϊβική, ακόμη και στη Δανία και Κροατία, μόνο στην Ελλάδα δεν μπορούν ...
 17. Μου κάνει εντύπωση πως παραγγέλνουν στο εξωτερικό!
 18. Η Tallink πούλησε το Sea Wind (φαίνεται στην Πολωνία) και βγάζει τώρα κοινά εισιτήρια με τη Hansa Destinations Γερμανία-Σουηδία-Φινλανδία/Βαλτικές χώρες.
 19. Τα Ι.Χ. πάνε στο άνω-άνω γκαράζ. Το άνω ;), κύριο και κάτω είναι για φορτηγά.
×
×
 • Create New...