Jump to content
Shipfriends

Earl Granville

eMembers
  • Posts

    6,096
  • Joined

  • Last visited

Profile Information

  • Gender
    Not Telling

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Νεός σε ηλικία κι απροδόκητα έλυσε κάβους για το απέραντο γαλάζιο ο Cpt Διονύσης Σιδηροκαστρίτης. ΄Με πολλά χρόνια παρουσίας στα Ζακυνθινά βαπόρια , ήταν πλοίαρχος του ΙΟΝΙΣ για αρκετό διάστημα κι έπειτα ήταν ο τελευταίος πλοίαρχος του ΖΑΚΥΝΘΟΣ Ι.
  2. φίλε μου δεν κατάλαβες τι ακριβώς εννοούσα. Είπα ότι υπήρχε μεταφορικό έργο περίσσιο αλλά δεν ήταν τόσο που να αξίζε μια επένδυση 70εκατ. Ούτως ή άλλως δεν είχε απειλή από κανέναν. Στην ναυτιλία όταν κάνεις μια παραγγελία ενός νεότευκτους αξίας 70εκατ δεν την κάνεις με τα σημερινά δεδομένα.Η απόσβεση δεν θα έχει διάρκεια 1-2 χρόνια για να λάβεις υπόψη μόνο τα σημερινά δεδομένα αλλά ενδεχομένως να χρειαστούν και 20 χρ'όνια οπότε σε ένα τέτοιο μεγάλο διάστημα υπολογίζεις όλες τις παραμέτρους και διαφορετικές συνθήκες της κοινωνιοκοοικονομικής κατάστασης που θα επικρατήσει στην Ελλάδα. Η όλη ιστορία της ναυτιλίας μας δείχνει ότι είναι μια καμπύλη η οποία ανεβοκατεβαίνει ανά περιόδους.
  3. Το ΙΘΑΚΗ είναι να ανέβει Ραφήνα την πρωταπριλιά. Οι φήμες που κυκλοφορούν εδώ και καιρό μιλούν για τον χειμώνα. Τώρα δεν ξέρω κι εγώ αν θα συμβεί κάτι τέτοιο πάντως οι δίμηνες φετινές ακινησίες που έχουν ξεκινήσει για τα βαπόρια τους δείχνουν ότι η φήμη έχει βάση.
  4. Από ότι πήρε το αυτί μου το EMERALD άρχισε να γδύνεται ΄κι ο λόγος είναι προφανής. Να σημειώσουμε ότι η εταιρεία έχει εγκαταλείψει πλέον την Δυτική Μεσόγειο και του χρόνου από τα 9 πλοία που έχει στον στόλο της το μόνα σίγουρα που θα δουλέψουν του χρόνου είναι 4 τα LOUIS MAJESTY-LOUIS CRISTAL-THOMSON DESTINY-THOMPSON SPIRIT. Για τα ORIENT QUEEN-THE CALYPSO-CORAL τίποτα δεν είναι σίγουρο ακόμη και φυσικά υπάρχει πιθανότητα να μείνουν δεμένα. Για το EMERALD τα είπαμε παραπάνω και το Σαφάρι αν δεν πάει κι αυτό για σκραπ θα μείνει ως έχει στην ντάνα.
  5. Άκυρη η δρομολόγηση τοπυ στα 3ήμερα/4ήμερα για τον Νοέμβριο.Το πλοίο έδεσε οριστικά σε αυτή την θέση και μας λέει καλό χειμώνα
  6. Εγώ εκείνο που ξέρω είναι ότι η Παροναξία ήταν ανέκαθεν κερδοφόρα για την μπλου σταρ και τον τελευταίο καιρό ίσως η μόνη κερδοφόρα γραμμή της. Τα μικρα μπλου σταρακια ήταν ιδανικά , το ένα πρωί στον κορμό και το απογευματινό Πάρο-Νάξο που εξασφαλίζουν μια μίνιμουμ κίνηση κι από εκεί και πέρα άγονη με επιδότηση. Η έλευση του ΔΗΛΟΣ με κάνει να αμφιβάλω αν συνεχίσει να είναι κερδοφόρα η γραμμή. Ναι μεν κάποιες φορές γέμιζαν τα μπλου σταρακια το γκαράζ τους και έμεναν έξω φορτηγά, ναι μεν το καλοκαίρι μπορεί να υπήρχε περίσσιο μεταφορικό έργο (το οποίο καλυπτόταν κατα έναν τρόπο με τα έκτακτα του ΙΘΑΚΗ και τις προσεγγίσεις του ΔΙΑΓΟΡΑ για τα φορτηγά) αλλά όλα αυτά δεν ξέρω αν άξιζαν μια επιπλέον επένδυση της τάξης των 70 εκατ. Όσο για τα φορτηγά είναι ένα μεγάλο θέμα. Ναι μεν με το γκαράζ του ΔΗΛΟΣ τουλάχιστον για τον χειμώνα θα έχουν πάντα θέση ,αλλά εκεί που έχεις κάνει μια επένδυση 70εκατ μπορεί να σου έρθει ένα ro/ro της πλάκας με επένδυση 2εκατ και με λειτουργικά έξοδα το 1/20 από το ΔΗΛΟΣ , να κάνει προσφορές στα φορτηγά , να τους κόβει μέτρα, να πέρνει σκοτωμένες επιταγές...και να σου πάρει την δουλειά. Και 10 να πάρει σε ένα δρομολόγιο η ζημιά έχει γίνει.
  7. To βαπόρι βρίσκεται ακόμη στον νέο μώλο Δραπετσώνας. Απέξω οι λαμαρινοδουλειές έχουν σχεδόν τελειώσει και μένει να φτιάξουν το εσωτερικό των 9 καμπίνων .Από ότι πήραν τα αυτιά μου η επαναδρομολόγησή του πάει από τον άλλο μήνα
  8. Δύο σπάνιες φωτογραφίες έρχονται στην δημοσιότητα από το IKARIAMAG. Η πρώτη και για όσους διαθέτουςν φάτσαμπουκ δείχνει το βαπόρι να ετοιμάζεται να δέσει στην μικρή προβλήτα που υπάρχει στο Καρκινάγρι Ικαρίας όπου παλιά έπιανε το βαποράκι όπως και το ΣΑΜΑΙΝΑ. http://www.facebook.com/profile.php?id=1285597089&ref=tn_tinyman#!/photo.php?fbid=2657412479184&set=o.282044294148&type=1&theater Η δεύετρη φώτο το δείχνει δεμένο στο ίδιο μέρος μαζί με ένα συνοδευτικό αρθράκι του Καρκιναγριώτη ιδιοκτήτη του portal Kωνσταντίνου Βατούγιου http://www.ikariamag.gr/%CE%BF-%CE%BC%CF%8E%CE%BB%CE%BF%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%AC%CE%BA%CF%81%CE%B7-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%8C%CE%B1%CF%83%CE%B7%CF%82
  9. μια έντονη φήμη που κυκλοφορεί κι εκφράζεται από πολλές πηγές αναφέρει ότι η Blue Star ενδέχεται για κάποιο διάστημα του ερχόμενου χειμώνα να σταματήσει την κάλυψη της γραμμής. Το πρωινό της Παροναξίας θα περνάει από Σύρο κι η Τήνος-Μύκονος θα βολευτούν από Ραφήνα (η Μύκονος και με το ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ από Πειραιά)
  10. Eίναι σχεδον β'εβαιο ότι τον χειμώνα και για κάποιο χρονικό διάστημα θα πάει Δωδεκάνησα. Και για σκάντζες και επειδή το μεγέθός του είναι υπερβολικό για Παροναξία χειμωνιάτικα αλλά και για να το γνωρίσει ο κόσμος των Δωδεκάνησων που αναμένει το ΠΑΤΜΟΣ.
  11. Η χρονική συγκυρία των ανακοινώσεων μπορεί να λέει πολλά μπορεί όμως και να μην λέει τίποτα. Κι από την μια έχουμε μια ανακοίνωση συνεργασίας με ένα όμιλο ...από την άλλη όμως αδυνατώ να σκεφθώ ποιός μεγάλος επενδυτής θα ρίξει λεφτά στην ακτοπλοία με την κατάσταση που επικρατεί σήμερα όπου όλες οι εταιρείες είναι ζημιογόνες.
  12. Σήμερα το απογευματάκι περνούσα έξω από το πλοίο. Είναι πολύ εντυπωσιακό, αλλά το βράδυ γίνεται ακόμη εντυπωσιακότερο με τα πολλά και μεγάλα γυάλινα παράθυρα και τον φωτισμό του εσωτερικού του. Πραγματικά δίπλα του το ΙΘΑΚΗ φάνταζε φτωχός συγγενής.
  13. Εύκολα Λογικά μέσα στην εβδομάδα ξεκινάει η γεροντάρα.στρώστε κόκκινα χαλιά και κατεβάστε τις μπάντες στα λιμάνια που θα πιάσει.
  14. Τα ro/ro δεν τα πιάνει απαγορευτικό και με άσχημες καιρικές συνθήκες ταξιδεύουν ή σταματούν κατά την κρίση του πλοιάρχου τους.Για παράδειγμα ο ΚΟΛΟΣΣΟΣ έφυγε κατά τις 6 από την Γ1 ενώ το ΜΥΚΟΝΟΣ παραμένει δεμένο (βέβαια δεν είμαι σίγουρος αν είχε δρομολόγιο σήμερα.) Πάντως στο κεντρικό στενό Καφηρέα κλπ έχει 9αρι γεμάτο και πιθανώς 10αρι γι αυτό ίσως ο ΠΕΛΑΓΙΤΗΣ παραμένει Χίο.
  15. Πάντως σήμερα που περνούσα το πρωί έχει κλείσει τον κεντρικό καταπέλτη κι έχει ανοίξει το πλωριό δεξιά καταπελτάκι. Μάλλον από ότι φαίνεται για κάποιο αρκετό διάστημα θα κάτσει Πειραιά
×
×
  • Create New...