Jump to content
Shipfriends

nomikos

eMembers
 • Posts

  2,068
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

7,061 profile views
 1. Ένα ταξίδι με το Πρέβελης στις αρχές του περασμένου Αυγουστου,αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις.
 2. Το γκαράζ του Πρέβελη σήμερα είναι γεμάτο ως το καταπέλτη προς τα νησιά του δρομολογίου του.
 3. Δε νομίζω το κράτος να σφυρίζει αδιάφορα στη περίπτωση αυτή..
 4. Η ΑΝΕΚ υπό τη παρούσα παλαιά διοίκηση θα προσπαθήσει να κρατήσει την αυτονομία της.Είναι πολύ πιθανό κατά τη γνώμη μου τα δύο fossen να καταλήξουν στην Άττικα ίσως και ο Έλυρος μαζί με Αστερίωνα ώστε να προσπαθήσουν να κρατήσουν ισορροπίες στην Αδριατική.Η ΑΝΕΚ πιστεύω πως θα κρατήσει στη Κρήτη τον πρόσφατα ανακαινισμένο Βενιζέλο και τα δύο Κρήτη,πλοία ιδιοκτησίας της πολύ καλά αξιοποιήσιμα και μικρής αξίας πλέον. Όσον αφορά το Πρέβελης η εταιρεία έχει ένα πολυεργαλείο στην άγονη που ΑΝ τη χάσει μπορεί να τον δρομολογήσει οπουδήποτε.Ένα βαπόρι κατάλληλο για πολλές πολλές γραμμές..
 5. Εγώ δε μπορώ να καταλάβω γιατί είμαστε τόσο σίγουροι και απόλυτοι στο ότι θα αποτύχει ξανά πλοίο στο Ρέθυμνο.Όσοι πήγαν Ρέθυμνο τα τελευταία 15 χρόνια απέτυχαν ναι.Όμως πήγαν με τα λάθος πλοία και με τα λάθος δρομολόγια.Μιλάμε για το δρομολόγιο Πειραιάς Ρέθυμνο χωρίς καμία τσόντα τύπου Μήλο Θήρα Ρέθυμνο ή Κύθηρα Ρέθυμνο.ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ!!Και ναι εγώ πιστεύω πως ένα οικονομικό πλοίο με πολλές κλίνες και καλό γκαράζ,ένα νέο και σύγχρονο Αρκάδι θα πετύχαινε.Ούτε για Διαγόρες λέω ούτε για Blue Starια ούτε για Πρέβελης.Για ένα σύγχρονο Αρκάδι με μέρα παρά μέρα δρομολόγια,με διαφήμιση και σωστό προγραμματισμο ώστε να μείνει στη γραμμή.Όχι με πυροτεχνήματα που έριξαν μερικοί και που στην ουσία απομάκρυναν τους Ρεθυμνιώτες από το λιμάνι τους. Θα γράψω κάποια δεδομένα. Ο νομός Ρεθύμνου δεν έχει αεροδρόμιο. Έχει πληθυσμό κοντά 100.000 κόσμο. Έχει καλό λιμάνι και νέες εγκαταστάσεις. Έχει μεγάλο Πανεπιστήμιο και πολλές σχολές. Έχει μεγάλες εταιρείες εμπορίου που διακινούν πολύ νταλικομάνι. Γιατί να πάνε Ηράκλειο ή Σούδα όταν στο λιμάνι τους υπάρχει ένα δικό τους καράβι;Για μένα ναι θα ήταν ταλαιπωρία μία ώρα δρόμος εκατέρωθεν.Θα μου πείτε ότι δίπλα υπάρχουν παλάτια και στο Ρέθυμνο ένα σύγχρονο Αρκάδι.Ναι!!!.Οι επιβάτες και δη οι νησιώτες προτιμούν να ταξιδεύουν με ένα οικογενειακό και καλοσυντηρημένο πλοίο παρά με απρόσωπα πλοία-supermarket που μαζεύουν επιβάτες λες και στοιβάζουν πρόβατα στο μαντρί. Ναι ναι θα μου πείτε πολλά δεδομένα και επιχειρήματα.Όμως σε καμία περίπτωση θεωρώ πως δε πρέπει να είμαστε απόλυτοι.
 6. Πως το αφήνουν να ταξιδεύει με βλάβη σε μία από τις 4 μηχανές για τόσες μέρες;Παλαιότερα θυμάμαι τα Highspeed να μη τα αφήνουν να φύγουν με 3 μηχανές.Το ταχύπλοο φέτος πρέπει να έχει ταλαιπωρήσει αρκετά με τις συνεχείς βλάβες του.Καμία σχέση με τις εποχές της HSW που το ταχύπλοο ήταν αξιόπιστο και πύραυλος ταξιδεύοντας με 40 κόμβους πορεία..
 7. Στη ταχύτητα επισκευής παίζει ρόλο ο τύπος των μηχανών ο οποίος είναι αρκετά διαδεδομένος;
 8. Βάζοντας η ΑΝΕΚ το Πρέβελη στο Ρέθυμνο πιστεύω πως θα τράβαγε κίνηση από τους ανταγωνιστές της στη Κρήτη.
 9. Καράβαρος.Από τις καλύτερες και πιο αποδοτικές αγορές και μετασκευές της ΑΝΕΚ(αρας)
 10. Τα έχουμε ξαναπεί το Ιεράπετρα-Aqua Blue είναι πιο μαιτζέβελο από το Πρέβελη με πολύ πιο δυνατό ζεύγος και με ισχυρότερες μηχανές.Επίσης είναι και πιο αμπάσο.
 11. Γιατί το λες αυτό;Το βαπόρι είναι πολύ μάχιμο στέκεται πολύ καλά και μπορεί να πάει παντού.Καμπίνες σαλόνια γκαράζ τι άλλο να θέλει κάποιος...Ας πάνε τα ζόμπι πρώτα Τουρκία..
 12. Σίγουρα ήταν αξιόπιστο σε θέμα βλαβών όμως πάντα εκτελούσε ξεκούραστα δρομολόγια ολίγων ωρών.Ο Σκιαδάς ήξερε όντως τη γραμμή και συντέλεσε σε μεγάλο βαθμό να εδραιωθεί το βαπόρι και η εταιρεία του.Θα διαφωνήσω πως ο Θεολόγος εκτόπισε το Jewel.Το 2ο δούλευε ικανοποιητικά και με ελάχιστα λειτουργικά έξοδα με τον πολύ μεγάλο πάνω καπτά Τάσο Τρέσσο.Το θυμάμαι να ταξιδεύει με 19+ κόμβοι και με πολύ κόσμο να δένει στο παλιό της Μυκόνου σε ελάχιστο χρόνο.Το Jewel μετά από τις βελτιώσεις ήταν ένα πολύ καλό βαπόρι κομμένο και ραμμένο για τη γραμμή.Η αποχώρηση του οφείλεται στο ότι ο πλοιοκτήτης του πιστεύω πως κουράστηκε και για αυτό ναύλωσε το βαπόρι ώστε να έχει ένα σίγουρο εισόδημα όλο το χρόνο.Να θυμίσω πως η γραμμή όλο το Χειμώνα δε σήκωνε τότε 2ο συμβατικό λόγω μειωμένης κίνησης.
 13. Να ρωτήσω κάτι.Στη τράπεζα Πειραιώς δεν έχει μερίδιο και μετοχές η οικογένεια Βαρδινογιάννη;
 14. Αν και ποτέ γίνει γιατί σίγουρα πρέπει να εγκριθεί κάτι τέτοιο από την επιτροπή ανταγωνισμού.Η αγορά πλοίων και γραμμής δεν είναι απαραίτητο να έχει τη μορφή αγοράς όπως λέγεται αλλά τη μορφή ανακατατάξεων συμφωνίας.Μένει ο Ιταλός μόνος στις γραμμές της Βόρειας Ιταλίας και αποχωρεί μόνο από Χανιά. Η κοινοπραξία είναι ισχυρή στο Bari και δε νομίζω να το δώσει έτσι εύκολα χωρίς να κερδίσει κάτι στη Κρήτη.
 15. Όπου δρομολογηθεί αυτό το βαπόρι θα πρωταγωνιστήσει.Τεράστιο γκαράζ και ικανοποιητικοί χώροι.Ακόμα και αν η εταιρεία του θελήσει ποτέ να το δρομολογήσει σε άλλη γραμμή που θα απαιτούνται άλλα χαρακτηριστικά, το συγκεκριμένο βαπόρι έχει χώρο να τοποθετήσει καμπίνες με κάποια μετασκευή.Στη πλώρη στο πάνω γκαράζ και σε δύο καταστρώματα ή και σε ένα βάζοντας κάτω από αυτό ιχ.Στη περίπτωση αυτή φαντάζομαι μπορεί να έχει 150 κλίνες για επιβάτες ενώ δε θα επηρεάζεται σημαντικά η χωρητικότητα του γκαράζ. Θυμάμαι είχε έρθει την ίδια περίοδο με το Μακεδονία του Μανούση της Saos.Παρόμοια μεγέθη παρόμοια χαρακτηριστικά με το Θεολόγο να υπερτερεί σε deadweight και κατά 0,5 κόμβους σε ταχύτητες.Και το Μακεδονία ήταν αξιόλογο βαπόρι σχεδιασμένο για χοντρές θάλασσες με 19 μιλάκια δρόμο από μια σειρά πλοίων που δεν έχουμε δει στα μέρη μας.Οι τύποι το βιάσαν το βαπόρι ενώ μπορεί να είχε προσφέρει πολλά για τη Saos και τα νησιά μας.Και όπως έχει αναφερθεί πολλές φορές,τέτοια βαπόρια θέλαμε για Αιγαίο.Καλά και τα νεότευκτα όμως ήταν αδυνατο οι εταιρείες να ναυπηγήσουν δεκάδες πλοία.Σωστά μετασκευασμένα,τέτοιου είδους θα ήταν η καλύτερη λύση.
×
×
 • Create New...