Jump to content
Shipfriends

All Activity

This stream auto-updates     

 1. Past hour
 2. Αν δεν Έχεις αυτοκίνητο, δυστυχώς συμφέρει Τ αεροπλάνο.. Εγώ με τη γυναίκα μου βρήκαμε -3 ημερες νωρίτερα από την ημερομηνία αναχώρησης μας- 30€ από Νάξο για την Αθήνα. Οπότε η επιλογή του αεροπλάνου ήταν μονόδρομος..
 3. Αυτό που έχω να συμπληρώσω στα λεγόμενα σου είναι ότι στους ενδιάμεσους προορισμούς, μέλος του πληρώματος σημείωνε τα ονόματα όσον κατεβαίνουν. Πρώτη φορά Τ ειδα..
 4. Today
 5. Ταξίδι πήγαινε-έλα με το πλοίο από Πειραιά για Αστυπάλαια. Όλα τα μέλη του πληρώματος τηρούσαν τα μέτρα και υπενθύμιζαν συνέχεια στον κόσμο να φοράει μάσκες και να κρατάει αποστάσεις με πρώτο και καλύτερο τον προϊστάμενο αρχιθαλαμηπολο τον κ.Άγγελο που γυρνούσε συνέχεια το καράβι καθόλη τη διάρκεια του ταξιδιού. Το θέμα του κλιματισμού είναι πραγματικά ανυπόφορο ειδικά αν είσαι μέσα στο καράβι για 10+ ώρες και έχεις και παιδιά μαζί σου, ενώ οι δικαιολογίες που σου έλεγαν ήταν πραγματικά αστείες. Το πλοίο με το χθεσινό 7αρι(και κατά τόπους 8αρι σύμφωνα με υποπλοίαρχο του πλοίου) ανταποκρίθηκε σχετικά καλά(αν αναλογιστούμε τα μέτρα του πλοιου) όταν είχε το καιρό πλώρα. Από κίνηση πραγματικά μόνο μέσα Ιουλίου δεν θύμιζε. Ενδεικτικά να αναφέρω ότι από Αστυπάλαια το πλοίο δεν πήρε ούτε 100 άτομα,από Αμοργό γύρω στα 200(και λίγο λιγότερα), Δονούσα καμία εκατοστή (οι περισσότεροι κατέβηκαν στη Νάξο),Νάξο καμία 50αρια και Πάρος ούτε 30. Από ιχ συνολικά δεν πρέπει να είχε παραπάνω από 60(και πολλά λέω) και φορτηγά(ξεκοτσαριστα και μη)8-9.
 6. Σύγκριση τιμών για ταξίδι στην Σαντορίνη , σε μονόκλινη καμπίνα με παράθυρο (γιατί είμαστε και μερακλήδες Shipfriends 😎) Prevelis : 83 ευρώ Blue Star Patmos : 89,5 ευρώ Olympus : 119 ευρώ
 7. To ΦΕΚ αναγράφει τις γραμμές και τα είδη πλοίων που επιδοτούνται.
 8. Τι τους κανει να πιστευουν οτι αν ερθουν καλυτερα πλοια οι τιμες θα παραμεινουν οι ιδιες;
 9. Και όσοι κάνουν επιδοτούμενα δρομολόγια, επιδοτούνται με επιπλέον επιδοτηση;
 10. Να ρωτήσω πόσο προσωπικό για να λειτουργήσει χρειάζεται μια παντόφλα και ένα κλειστό. Επίσης γνωρίζουμε ας πούμε τι κατανάλωση καυσίμου έχει για αυτή τη διαδρομή το ένα είδος πλοίου και το άλλο πηγαίνοντας με την κανονική ταχύτητα που μπορούν δηλαδή κλειστά 1.15h ανοιχτά 1.30h και με την ταχύτητα που έχουν τώρα δηλαδή 1.30h κλειστά 2.00h ανοιχτά; Όσον αφορά τα εισιτήρια πλέον είναι η ίδια τιμή είτε το ένα είτε το άλλο οπότε λογικό είναι να ζητούν οι κάτοικοι καλύτερα πλοία. Μάλιστα το Σάββατο που είχε συνάντηση η δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας με τον πρωθυπουργό και τους βουλευτές που επισκέφθηκαν το νησί σε ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν και η αναβάθμιση της ακτοπλοϊκής γραμμής.
 11. Το Μπάλος Εξπρές έφυγε χθες το απόγευμα από τη Κίσσαμο και πήγε στην Ιεράπετρα, ενόψει της δρομολόγησης του στη γραμμή Ιεράπετρα Χρυσή.
 12. To Kansas City είναι LCS άρα καμμία σχέση με αυτό που είναι στο ναύσταθμο. Παραδόθηκε στις 20/6 και ελιμενίζεται στο ναύσταθμο του San Diegο. Αυτό είναι το USNS Trenton προερχόμενο από την Ριέκα της Κροατίας, προφανώς σταμάτησε για ανεφοδιασμό.
 13. Λογικά αυτά που ήδη ξεκίνησαν, συν τα HS4 και ένα με έδρα τη Σύρο, μάλλον το Superspeed
 14. Άρα έχουμε εικόνα πια ταχύπλοα θα ενεργοποιηθούν και σε ποιες γραμμές?
 15. Ουσιαστικά οποιοδήποτε ελεύθερο δρομολόγιο γίνεται αυτή τη στιγμή σε όλη την Ελλάδα υπάρχει κρατική στήριξη με επιδότηση λόγω της μειωμένης κίνησης και των μειωμένων πρωτόκολλων στους επιβάτες.
 16. Και των συμβατικών και των Ro-Ro λόγω της μείωσης που υπάρχει στη κίνηση.
 17. Όπως αναφέρει και το σχετικό ΦΕΚ, πλέον επιδοτούνται οι πάντες. Συμβατικά, ταχύπλοα, RoRo, όλα: 13 Ιουλίου 2020, ΤΕΥΧΟΣ Β, Αρ. Φύλλου 2851.pdf
 18. Ιδού και η επιδότηση των ταχυπλόων: 13 Ιουλίου 2020, ΤΕΥΧΟΣ Β, Αρ. Φύλλου 2851.pdf
 19. To Kansas πρεπει να ειναι το εχει δει στο αιγιαιο κ στη ροδο κ στη κρητη κ στην αμφιαλη..
 20. Δεν πρεπει να εχει κανει δρομολογιο τελικα μιας και βλεπω οτι το ενα και μοναδικο εγινε απο το ΓΡΗΓΟΡΗΣ Μ
 21. Τραυματισμός επιβάτιδος του Ε/Γ-Ο/Γ Άνω Χώρα ΙΙ στην Κέρκυρα
 22. Πρέπει να είναι κάποιο ταχύπλοο της Austal του US Navy.Για ποιο λόγο έχει δέσει εκεί;Συνήθως ανεφοδιάζονται στη Σούδα.
 23. Ποιο πιθανό είναι να δουμε φορτηγάκια να ξεφορτωνούν μπουκάλες πετρογκαζ για να γεμίζουν τα καταμαράν πάρα σταθμό και μπαριζες lng στο Πειραιά 😂
 1. Load more activity
×
×
 • Create New...