Jump to content
Shipfriends

Nick the Greek

Supermoderators
 • Posts

  24,123
 • Joined

 • Last visited

9 Followers

About Nick the Greek

Profile Information

 • Gender
  Not Telling

Uncategorized

 • Location
  Μονή Βατοπεδίου
 • Interests
  Churching
 • Occupation
  Investment Advisor, Πατριαρχείο Ιεροσολύμων

Recent Profile Visitors

33,261 profile views
 1. Νύχτα Πέμπτης πρός Παρασκευή και ο κλήρος έλαχε στο Νήσος Ρόδος να πραγματοποιήσει την εβδομαδιαία πρόσέγγιση στη Μύκονο, στα πλαίσια της γραμμής Χίου και Μυτιλήνης. Μάλιστα λόγω της ελαφράς επακούμβησης στο κρηπίδωμα, ανεπαίσθητα, του Νήσος Σάμος νωρίτερα σήμερα στη Χίο, το απόψινό δρομολόγιο είναι Μύκονος - Μεστά - Μυτιλήνη. Αν είχαν χιούμορ στην Μπλού Σταρ, θα το έστελναν και στο Σίγρι αντί για τη Μυτιλήνη . Στα 8 τα μποφώρ απόψε στη Μύκονο, με 3 κρουαζιερόπλοια μέσα στις επόμενες 2 ημέρες να έχουν ήδη λακίσει και αλλάξει προορισμούς και με τρία μοτορσιπάκια να κρύβονται στα νοτινά του νησιού. Το Αναστασία στον Πλατύ Γυαλό μαζί με το καλωδιακό Teliri ενώ τα Μιχαήλ και Άθλος στα ανοιχτά Αγραρίου και Ελιάς αντίστοιχα. Καταλαβαίνει λοιπόν κανείς για τι καιρικές συνθήκες μιλάμε και γιατί το Νήσος Ρόδος ενώ το περίμεναν στην 2, στην ουσία η μανούβρα το έβγαλε στην 1 και μετά κόπων και βασάνων εν τέλη γύρισε έτσι ώστε να ρίξει καταπέλτη στην 2 στις 0130 αντί για τις 0110. Γκαράζ δεν ήταν γεμάτο σε καμία περίπτωση, όπως έστρεφε το πλοίο έβλεπε κανείς τον άφθονο κενό χώρο. Μου έκανε μάλιστα εντύπωση πόσο άδειο ήταν το κυρίως γκαράζ. Μήπως λόγω Μεστών δε φόρτωσαν οι μεταφορικές για Χίο? Δεν ξέρω. Από κίνηση είχαμε περίπου 50 επιβάτες, 7 δίκυκλα, 25 ΙΧ, 6 ημιφορτηγά, 6 μονά φορτηγά, 1 σιλοφόρο και 24 νταλίκες. Μέσα σε αυτές τις νταλίκες υπήρχε και το κλασσικό 40άρι κοντέινερ που μεταφερόταν από μια απλή καρότσα ξηρού φορτίου. Δεν ήταν εξειδικευμένη καρότσα για τη μεταφορά εμπορευματοκιβωτίων, δεν υπήρχαν δηλαδή οι "αρπάγες" στις 4 γωνίες βάσης του κοντέινερ έτσι ώστε να το θηλακώσουν επάνω στην καρότσα και να μην κουνιέται. Μάλιστα η καρότσα σε μήκος ήταν μεγαλύτερη από το κοντέινερ. Τι σημαίνουν αυτά? Μα ότι το συγκεκριμένο κοντέινερ ήταν απλά τοποθετημένο επάνω σε μια ανασφαλή καρότσα, λυτό και έρμαιο στις κινήσεις του πλοίου. Και το πλοίο σήμερα έπλευσε και σε άσχημες καιρικές συνθήκες, το συγκεκριμένο κοντέινερ θα μπορούσε να είχε εύκολα μπατάρει με άγνωστες συνέπειες. Ρεσιτάλ αντιεπαγγελματισμού και από τη μεταφορική που το φόρτωσε αλλά και από το πλοίο που το δέχτηκε. Αλλά και από αυτούς που στα χαρτιά είναι εκεί για να προασπίζουν τους κανόνες ασφαλείας αλλά αντίθετα κυκλοφορούν με την παλάμη ανοιχτή και πρόθυμη. Απόπλους στις 0212(αντί για 0140) για τα Μεστά, σε ένα βράδυ που τον καιρό στον Τσικνιά αλλά και παραπάνω θα τον αισθανθεί το πλοίο στα σίγουρα. Το Αριάδνη που πλέει για Βαθύ Σάμου, έχει ήδη κρυφτεί στα νοτινά της Ικαριάς για να γλιτώσει λίγο ξύλο.
 2. Στη χτεσινή ομαδική δοκιμασία του Masterchef, οι διαγωνιζόμενοι καλούνται να φτιάξουν ένα μενού που οι κριτές θα δοκιμάσουν επάνω σε ένα βαγόνι-εστιατόριο από το διάσημο Orient Express, που θα βρίσκεται σε κίνηση. Σε κάποια δόση ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος πλησιάζει μια διαγωνιζόμενη, η οποία του λέει πως έκανε κάτι σε ένα από τα πιάτα γιατί "στο τρένο θα κουνάει λίγο". Και ο Θείος Λεωνίδας απάντησε "Γιατί θα κουνάει στο τρένο? Δε θα πάμε με το Βιτσέντζος Κορνάρος" . Γνώστης ο Σέφ. Δείτε από το 1:08:25 https://www.star.gr/tv/psychagogia/masterchef/1852022-masterchef
 3. Και πάλι στον Πειραιά, αυτήν τη φορά με την πλώρη πρός τα μέσα.
 4. Car carrier Grande Mediterraneo in Piraeus, May 2022

  © Ο Βασίλας

 5. Σε μια από τις πρόσφατες προσεγγίσεις του πλοίου στη Μύκονο, με το νέο του μπανεράκι στα πλευρά του.
 6. Δεν ξέρω τελικά τι έχει συμβεί με το συγκεκριμένο πλοίο, πάντως εδώ και όλες αυτές τις εβδομάδες έχει μείνει αμανάτι στα ανοιχτά του Κόλπου της Καρύστου. Για κάμποσο καιρό ήταν δίπλα του και ένα μεγάλο ρυμουλκό, μου διαφεύγει το όνομά του. Εδώ μπορούμε να δούμε μια άποψή του το περασμένο Σάββατο.
 7. Crude oil tanker Pegas at anchor near Karystos

  © Σωτήρης Κοντιζάς

 8. Άλλο ένα στιγμιότυπο του Perlite από τη Μύκονο, το περασμένο Σάββατο.
 9. Coaster Perlite at anchor in Mykonos, spring 2022

  © Ο Μπαλτάς

 10. Το ρυμουλκό έχει αναδειχθεί σε ένα από τα ρυμουλκά που μπορεί κανείς να πετύχει πολύ συχνά εν Πειραιεί και στα πέριξ. Να το μέσα στο κεντρικό λιμάνι, συνοδεύοντας διακριτικά την αναχώρηση κάποιου κρουαζιεροπλοίου.
 11. Tug Vigoroso Z in Piraeus, May 2022

  © Ο Θείος Λεωνίδας

 12. Και από τη Μύκονο πέρασε το Teliri για κάποιες ημέρες, μάλλον έφερνε ένα καλώδιο από την Τήνο που κατέληξε στα Χουλάκια. Εκεί το βλέπουμε και εμείς.
 13. Cable layer Teliri in Mykonos, Spring 2022

  © Ο Γιάννης ο Τηλεφωνάς

×
×
 • Create New...