Jump to content
Shipfriends

georgios express

eMembers
 • Posts

  3,185
 • Joined

 • Last visited

Profile Information

 • Gender
  Not Telling

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Χρόνο με τον χρόνο, φωτογραφία με φωτογραφία, το μόνο που αλλάζει είναι η ταχύτητα του βαποριού, η οποία πρέπει να ανταγωνίζεται επαξίως το replay.

  © Κωστής Ραπτόπουλος-Γρηγόρης Κόκκινος

 2. Συρματοπλέγματα βαριά (βλ. άνω αριστερά), εμπόδισαν έναν αγνό shipfriend να φωτογραφήσει καλύτερα το καράβι, το οποίο και πιλότο πρέπει να πήρε, αλλά και ρυμουλκό χρησιμοποίησε για να δέσει.

  © ΕΛΕΙΥΑ

 3. Αν στο γκαράζ δηλώσει ο οδηγός ότι θέλει να φύγει πχ στις 07:00, ή βάζουν το όχημα κάπου παράμερα, ή δίνει ο οδηγός τα κλειδιά στον λοστρόμο. Στην reception ενημερώνει επίσης ότι θέλει να τον ξυπνήσουν στις 07:00 και εκεί τελειώνουν όλα. Αν ζητά κάποιος να τους προσάψει κάτι, υπάρχουν πολλά και δικαιολογημένα, αλλά το συγκεκριμένο θέμα δεν υφίσταται.
 4. Αφορμή είναι το θέμα που δημιουργήθηκε με το Superstar και την καμπίνα του SuperChef (τρομάρα τους όλων δηλαδή όσων υποδύονται τους chef στην Ελληνική τηλεόραση). Είτε μας αρέσει, είτε όχι, είναι πολλά από τα πλοία της ακτοπλοϊας που δεν διεκδικούν πρωτεία καθαριότητας ή καλής συντήρησης. Εξαιρώ τα Palace (ιδίως τα "νέα"), τα μεγάλα BS, τα "Χίος/Μύκονος" και το "Έλυρος". Ναί, κάτω από τα κρεβάτια, η σκόνη κάνει πάρτι. Ναι, εκεί που χρειάζεται να μπεί η ηλεκτρική σκούπα επιμελημένα, αυτό δεν έγινε και η μοκέτα έχει μαυρίσει. Ναί, οι κουρτίνες των ντους έχουν πιάσει μαυροπράσινη μούχλα στο τελείωμα. Ναι, τα προσόψια είναι τρύπια ή "γαριασμένα". Ναι, όπου υπάρχουν ακόμα κουβέρτες, επικρατεί καχυποψία. Ναί, τα είδη υγιεινής και οι μπατταρίες τους έχουν άλατα, στίγματα ή είναι σκουριασμένα. Συμβαίνει παντού και σε όλες τις καμπίνες; Ασφαλώς όχι, αλλά περιγράφω τα ευρήματά μου από τα "Blue Galaxy/Horizon", "Νήσος Ρόδος", "Κρήτη Ι/ΙΙ", "Διαγόρας", "Πρέβελης", "Κεφαλονιά" (😁). Συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες, συμβαίνει και σε μερικά από πιό αγαπημένα βαπόρια που ακόμα υπάρχουν.
 5. Τα ΠΓΥ-δωρεές Λασκαρίδη ενώ στην αρχή αντιμετωπίσθηκαν με δυσπιστία, αλλά μετά την προσαρμογή τους έχουν αποσπάσει θετικότατες κριτικές. "Προμηθεύς" δεν είναι και ανεφοδιασμό εν πλώ δεν κάνουν, αλλά έως τώρα, αραγμένα σε όρμους καταφυγής ή όχι, δένουν επάνω τους τα ΤΠΚ και ο ανεφοδιασμός γίνεται με ασφάλεια, γρήγορα και αποτελεσματικά. (Πέραν το γεγονότος ότι οι ενδιαιτήσεις των πληρωμάτων τους δεν συγκρίνονται σε ανέσεις και πολυτέλεια με κανένα πλοίο του ΠΝ 😉).
 6. Τα διασημα "κέρκυρα" και "Νάντη" δεμένα στο λιμάνι της Κέρκυρας (όπου ο ISPS θριαμβεύει).

  © ΙΦΝΕ 2022

 7. "Ίωνας" και "Ιλιδα Dolphin" κροσσάρονται έξω από τα Μουράγια.
 8. Το γηραλέο αλλά κομψό Monet, αναχωρεί από την Κέρκυρα.

  © ΝΟΚ reception

 9. Είναι το Monet και λοιπές δυνάμεις εκεί, αλλά τo Costa κρύβει τον ορίζοντα.

  © Ginger Kumquat marmalade

 10. Ούτε ξέρω πως ταξιδεύει, ούτε τις μπλεξίματα είχε με τον RINA ή όχι, αλλά από κοντά είναι συμπαθέστατο. Ταπεινώνομαι σε αυτούς που το έφεραν αυτοδυνάμως από την Ιαπωνία.
 11. Επομένως για να βρει ένα βαπόρι σε κίνδυνο ή με αβαρία όρμο καταφυγής, πρέπει πρώτα να πάρει έγκριση από το ΣΑ του ΟΗΕ, τον Πρόεδρο Βλαδίμηρο, τον μακαρίτη τον Αγιατολάχ Χομεϊνί και την Greta Tunberg. Let apart τον Πολιτιστικό Σύλλογο Άνω Σαμαροχωρίου.
 12. Άρα στην Μεσσηνία και την Λακωνία οι διαβόητες «τοπικές κοινωνίες» κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου εν αντιθέσει με εκείνη της Καρύστου που δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί της, σωστά;
×
×
 • Create New...