Jump to content
Shipfriends

georgios express

eMembers
 • Content Count

  2,977
 • Joined

 • Last visited

Profile Information

 • Gender
  Not Telling

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Πες τα goldenmouth. Η διέλευση κρατά πολύ λίγο, αλλά έναν καφέ προλαβαίνεις να τον πιείς. Όμως, ούτε οι κλασσικες παντόφλες, ούτε τα αμφίδρομα έχουν εν ενεργεία κυλικείο, οπότε για να τον πιείς τον καφέ πρέπει ή να ξανασταματήσεις μόλις βγείς σε απαστράπτουσες από καθαριότητα 😁 καντίνες στις προβλήτες (όσες απόμειναν), ή να πας στις αποστειρωμένες και πλαστικές Rest Areas της Ιονίας ή της Ολυμπίας Οδού.
 2. Χρησιμοποιείται για ολιγόωρους ή ολιγοήμερους πλόες (περίπλους Σαλαμίνας 😁) για την πρακτική εξάσκηση των τεταρτοετών Ναυτικών Δοκίμων. Γι' αυτό έδεσε εκεί που έδεσε, επειδή είναι εύκολη η πρόσβαση από την ΣΝΔ και δεν χρειάζεται μεταφορά με λεωφορεία στον ΝΣ.
 3. Διαθέτει μόνο ένα περιορισμένου χώρου self-service το οποίο έχει (είχε?) πολύ καλή κουζίνα, αλλά υπάρχει διάχυτη πίεση να τελειώνεις γρήγορα το φαγητό, επειδή (ιδίως στα sold-out δρομολόγια) οι επόμενοι περιμένουν με τους δίσκους ανά χείρας ψάχνοντας για ελεύθερη θέση-αφήνω όσους δεν έχουν αριθμημένες και περιμένουν με ανυπομονησία να κλείσει η τραπεζαρία για να καθήσουν στα τραπέζια.
 4. Σούδα για πολύ μερακλήδες
 5. Το test αντισωμάτων είναι μεν ταχύτερο, αλλά δίνει πολλά ψευδώς θετικά αποτελέσματα, γι' αυτό πχ και στα Νοσοκομεία, επί επείγοντος προεγχειρητικού ελέγχου, ελέγχεται ο ασθενής και με PCR.
 6. Originale, γηραλέα παντόφλα Κουλουριώτικη, αλλά η ρόδα ξύλινη και καλογυαλισμένη.
 7. Μετά την πανδαισία του @Nikos_Chania, μία χαμηλής αισθητικής φωτογραφία του λαοφιλούς "Πρέβελης" στην δεξαμενή του Περάματος.
 8. Αγαπητέ ΝΟΜΙΚΕ οι "κάποιοι" (ξέρουμε ποιοί) την έχουν ήδη την πληροφορία όχι από το shipfriends, αλλά από άλλα κανάλια. Όπως αντιστοίχως έχουν και ελληνικές ΕΔ τις δέουσες πληροφορίες για τους "κάποιους"...
 9. Εξαιτίας του καιρού, δεν πρέπει να ήταν και το πιό εύκολο 24ωρο αυτό που πέρασε για το αγαπητό σε όλους "Πρέβελης". Χαμένες προσεγγίσεις, ψηλώματα, ξεσύρματα. Εις ανάμνηση, μία φωτογραφία του καθώς πλησιάζει τα Πηγάδια το απομεσήμερο της Κυριακής 6 Σεπτεμβρίου.
 10. Και το συμπαθές "Πρέβελης" είχε εστιατόριο a la carte, αλλά εδώ και μία δεκαετία σχεδόν, λειτουργεί μόνο το self-service. Κάτι ανάλογο θα βρεθεί και εδώ. "Χίος" και "Μύκονος" έρχονται από άλλη ρότα γι' αυτό ίσως οι κλίνες δεν φαίνονται αρκετές, δεν νομίζω ότι στην κλασσική γραμμή (Μ-Σ-Α-Σ-Κ-Κ-Χ-Ρ) θα λείψουν εν μέσω χειμώνος πανδημίας καμπίνες. (Και επειδή δεν έκανε όλα τα στραβά του κόσμου η ΑΝΕΚ-παρόλο που έκανε πολλά-υπενθυμίζω ότι το καλοκαίρι 2017 την άγονη του Καστελλόριζου την έκανε το "BS Paros", με τις δεκάδες διαθέσιμες καμπίνες 😁)
 11. Επί ημερών "Ρεθυμνιακής", πράγματι "Πρέβελη" ονομαζόταν χωρίς τελικό "ς". Όταν πέρασε στην ΑΝΕΚ μετονομάσθηκε σε "Πρέβελης". Επίσης, βοηθούσης και της νεαρότερης ηλικίας, επί "Ρεθυμνιακής" το βαπόρι ήταν όνειρο (Οι Μινωϊκές και η ΑΝΕΚ δεν είχαν ναυπηγήσει τα καινούργια, στην GA Ferries άρχιζε η φθορά). Μετά το 2010, χρόνο με τον χρόνο, χάνεται όποιο λούστρο είχε απομείνει.
 12. Δικηγόρος (και μάλιστα του σεβασμιοτάτου P100) δεν είμαι, αλλά εδώ διαβάζω: "...1. Απαγορεύεται η έκδοση εισιτηρίων επιβατών και αποδείξεων μεταφοράς οχημάτων επί (εντός) των δρομολογημένων επιβατηγών πλοίων. 2.Κατ’ εξαίρεση επιτρέπεται η έκδοση συμπληρωματικού εισιτηρίου επιβάτη ή απόδειξης μεταφοράς οχήματος με αναφορά στο αρχικό εισιτήριο ή απόδειξη μεταφοράς λόγω αλλαγής θέσης κατά τη διάρκεια του πλου ή λόγω δήλωσης ανακριβών στοιχείων κατά την έκδοση του αρχικού εισιτηρίου ή αποδείξεως μεταφοράς..." Παρά ταύτα, αν έχει ανατραπεί το ΠΔ του 1997, αγνοώ.
 13. Zenith μεν το όνομά του, στο Ναδίρ όμως η δραστηριότητά του. Αξιοσημείωτη η προς τα δεξιά κλίση του Aqua Blue που διακρίνεται πλώρα.
×
×
 • Create New...