Jump to content
Shipfriends

georgios express

eMembers
 • Content Count

  2,863
 • Joined

 • Last visited

Profile Information

 • Gender
  Not Telling

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Και όμως, πριν το μακρινό (και βρώμικο😜) 1989, το "Ιόνιον" πρέπει να προσέγγιζε την Ελαφόνησο, αλλά δεν θυμάμαι αν κατέληγε στην Κίσσαμο. Μάλιστα εφημολογείτο ότι το λιμάνι της Ελαφονήσου βελτιώθηκε, τότε που λεφτά υπήρχαν, για να εξασφαλισθεί η σύνδεση με Πειραιά (με μία μερίδα ντόπιων να αντιπαραβάλλει την ανάγκη κατασκευής γέφυρας).
 2. Ήταν το τελευταίο καλοκαίρι της κυβέρνησης Κ. Μητσοτάκη, όταν ο υπογράφων παρουσιάσθηκε στην reception του "Georgios Express" στην Ρόδο με εισιτήριο δίκλινης εξωτερικής καμπίνας (στην κυριολεξία, ήταν πίσω από την γέφυρα) στο δρομολόγιο από Ρόδο για Πειραιά με τα 18 λιμάνια (νομίζω-που να θυμάμαι). Η έκφραση του προσώπου του αρχικαμαρώτου ο οποίος ανεφώνησε "Μπράβο υπομονή", ήταν για πολλά viral videos, αλλά τότε ακόμα υπήρχε μόνο φωτογραφική μηχανή με film.
 3. Τα ύστερα του κόσμου: οι Στεφάνου (επί δεκαετίες κυνηγημένοι κομμουνιστές) έγιναν στόχος της άσπλαχνης φιλελέ administration ενώ η Seajets μεταλλάχθηκε σε ευνοούμενη των ακραίων που μας κυβερνούν.
 4. Επομένως, καλώς έφυγε-όπως έφυγε-το Jewel για Αζόρες. Υπέγραψε/δεν υπέγραψε σύμβαση, ανέλαβε/δεν ανέλαβε υποχρέωση έναντι τιμήματος, εφόσον βρέθηκε πλέον συμφέρουσα εναλλακτική, γαία πυρί μιχθήτω (το έγραψα κομψά για να μην θίξω την πολιτική ορθότητα). Εξοργιζόμαστε μεν με το Κράτος όταν μας αγνοεί, αλλά προφανώς το Κράτος είναι βαθύτατα ριζωμένο εντός μας.
 5. Σλαβόφωνοι και Κύπριοι από/προς Πάτμο/Χάιφα-Αγίους Τόπους. Churching. Το ταξίδι ήταν απίθανα θαυμάσιο βέβαια...
 6. Χωρίς να έχει ευθύνη η Seajets γι' αυτό, την συντήρηση των "Superferry II, "Ν. Ρόδος" και "Διαγόρας" ούτε με τηλεσκόπιο δεν πρέπει να την έχουν δεί "Aqua Blue", "Αλεξάνδρα Λ", κλπ.
 7. Σε αυτήν την περίπτωση ήσουν στο "Αιγαίον"-δεν είμαι βέβαιος αν το "Νηρεύς" έκανε ακόμα το δρομολόγιο.
 8. Στον Όρμο Μαραθοκάμπου για την ακρίβεια. Και το διήμερο 2-3/1 εκεί ήταν για τους ίδιους, προφανείς, λόγους.
 9. MILTIADIS δεν βρίζουμε, έτσι; Επι της ουσίας: Η Ελλάδα έχει πολλά ψευδώνυμα (ελληνιστί nicknames), ένα από αυτά είναι "Αυτά δεν γίνονται στην Ελλάδα". Όπως προείπε ο proud με άλλες λέξεις, όλα μπορούν να γίνουν. Ακόμα και να αντικατασταθούν το "Κεφαλονιά", τα "Κρήτη Ι-ΙΙ" και οι "Κολχίδες". Οι παγίδες και η υπονόμευση είναι πάντοτε παρούσες, αλλά αν είναι να προχωρήσει η ακτοπλοΐα, η ναυτιλία, η οικονομία, η κοινωνία , η χώρα ή ίδια, οφείλουν να στηριχθούν αυτοί που θα σπάσουν αυγά.
 10. Θαυμαστής και πιστός του Καστελλορίζου ών (μόνο καλοκαίρια 😒), επιτρέψτε μου να εκφράσω την άποψή μου. 5+2 δρομολόγια εβδομαδιαίως για Καστελλόριζο (υποπτεύομαι από Ρόδο τα 3, τα άλλα 2 τα συνήθη της άγονης από Πειραιά+2 των Pride/Express) είναι too much. (Αυτή η επιστροφή στην κανονικότητα με λεφτά να μοιράζονται ευχερώς σε υποτιθέμενες "άγονες", με κάνει να φοβάμαι πολύ, ενθυμούμενος την ανέμελη πενταετία 2004-2009 Ακάματου/Πάκη/Παπαθανασίου, αλλά αυτό είναι άλλη κουβέντα). Αν κάτι θωρακίσει αποτελεσματικά το Καστελλόριζο, αυτό δεν είναι τα πολλά ακτοπλοϊκά δρομολόγια, ούτε η επιμελημένη αμυντική προετοιμασία. Είναι η πλήρης και ενδελεχής στελέχωση των Υπηρεσιών Υγείας και των Σχολείων του νησιού με καλοπληρωμένους και αφοσιωμένους λειτουργούς. Είναι η κινητροδότηση για να εγκατασταθούν εκεί επιπλέον οικογένειες. Είναι η πλήρης απεξάρτηση από την γραφειοκρατία που είναι εγκατεστημένη στη Ρόδο (ηλεκτρονική διακυβέρνηση νομίζω το λένε αυτό?). Είναι ο μηδενισμός του ΦΠΑ ώστε τα καταναλωτικά αγαθά να είναι φθηνότερα από το Kas. Είναι η κατασκευή μιάς μαρίνας που θα προσελκύσει σε κράτος-μέλος της ΕΕ, τα σκάφη που τώρα προσεγγίζουν μαρίνες στην μικρασιατική ακτή από το Γελεμήσιο (Gelemis) έως την Αττάλεια. Είναι ο κατασκευή ενός αξιοπρεπούς επιβατικού σταθμού/λιμενικού/τελωνειακού φυλακίου που σήμερα είναι ένα container και ένα υπόστεγο. Και ασφαλώς και λοιπά έργα υποδομών, αλλά και άλλες δράσεις που υπερβαίνουν τις γνώσεις μου. Και είναι και κάτι ακόμα: Να διευκρινισθεί πλήρως (πρώτα εντός και μετά εκτός Ελλάδος) τι σημαίνει να υπάρχουν αυτές οι τρείς κουκίδες (Ρω, Μεγίστη, Στρογγύλη) στον χάρτη για την χώρα μας, όχι βολονταριστικά και μεγαλοϊδετικά, αλλά βάσει του εφικτού και του υπερασπίσιμου.
 11. Παραβιάζοντας την εκλογική νομοθεσία, καλώ τους μη ψηφίσαντες να ανατρέψουν τα exit polls, ψηφίζοντας "Πρέβελη". Ξεκίνησε στις 03:00 της Κυριακής 29/12 από την Ρόδο και πριν μία-δύο ώρες πρέπει να έφυγε από το Ηράκλειο για Ανάφη και μετά, το 2020, στον Πειραιά. Βαπόρι αληθινό, όχι see-through κι΄ αρώματα.
 12. Και που να αράξουν με ασφάλεια τα βαπόρια; Στον Άγιο Κήρυκο, την Νίσυρο ή την Κώ; Το "BS Πάτμος" ίσως να έχει την εναλλακτική του Λακκιού.
×
×
 • Create New...