Jump to content
Shipfriends

georgios express

eMembers
 • Posts

  3,227
 • Joined

 • Last visited

Profile Information

 • Gender
  Not Telling

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Θαυμάζω το ατρόμητο ζεύγος, θαυμάζω και τα μέτρα προστασίας εκ μέρους του πληρώματος. Η Τουρκία δηλαδή να εφαρμόσει Νόμους και Κανονισμούς του Ελληνικού Κράτους; Πρωτότυπη ιδέα, αν και κάτι μου θυμίζει (αντιστρόφως), με κάτι νησίδες στον Έβρο.
 2. Σε ένα μώλο στην Π. Φώκαια αναμένει την παραλαβή εκδρομέων/παραθεριστών σε ξενοδοχεία της περιοχής όπου διαφημίζονται επαρκώς οι mini κρουαζιέρες του.
 3. Με όλη την γνωστή μου αγάπη στην ΑΝΕΚ και τα καράβια της, δεν διαφαίνεται ευοίωνο το μέλλον για τον Εθνάρχη.
 4. Για να ομιλούμε επι του πραγματικού, η μόνη υπαρκτή αντιπαλότητα είναι Κωστής Ραπτόπουλος vs. Τάκης Τσουκαλάς.
 5. …and almost every cadet paid a visit here, uploading hundreds of photos in their social media accounts.
 6. Μόνο από Ålborg, όχι Κοπεγχάγη;
 7. Συμφωνώ, επαυξάνω και υπερθεματίζω τα αναφερόμενα από τον συμμαχητή @proud_ionian, με μία παρατήρηση: έστω ότι σου έχει μείνει κρασί και θέλεις τυρί για να το τελειώσεις: Blue Cheese, Edam, Gouda και ότι άλλο γενόσημο τυρί υπάρχει, θα βρείς. Γραβιέρα κρητικιά, δεν θα βρεις. Και για να μην επεκταθώ σε άλλο topic: Κακός. ψυχρός, ανάποδος, Ιταλός, Σικελός ή ότι άλλο μπορεί να φαντασθεί κανείς είναι ο Grimaldi, αλλά το service και η εν γένει παρουσία των εκάστοτε πλοίων στις γραμμές της Κρήτης (για αυτές μόνο ξέρω), είναι περίπου τέλεια.
 8. Επειδή σαν την Χαλκιδική τα Χανιά δεν υπάρχει, προσθέτω στην ανωτέρω φωτογραφία του @proud_ionian άλλη μία άποψη της Σούδας, για να εμεπδώσουν άπαντες την αισθητική ανωτερότητα του brand "Κρήτη" 😂. https://www.shipfriends.gr/forum/gallery/image/93332-souda-gulf-by-winter-morning/
 9. Ο κόλπος της Σούδας φωτογραφημένος από το Συμμαχικό Νεκροταφείο ένα κρύο πρωϊνό πανδημικού Φεβρουαρίου. Δεξιά, τα Κεραμιανά Όρη από τα οποία ρέει (όχι "μέλι και γάλα" κατά τα Γραφάς), αλλά μαρουβάς. Αριστερά το Μαράθι που, αν ήμασταν τώρα εκεί, θα χρειαζόταν μπίγα για να μας σηκώσει. Διακρίνεται στο βάθος ένα θηρίο (ίσως να ήταν το Ark Dania, ίσως και όχι).
 10. Αυτούς που προγραμμάτισαν να αρχίσουν τις διακοπές τους στις 9 Αυγούστου στην Κρήτη σκέπτομαι.
 11. Επειδή ο τίτλος του topic περιέχει την λέξη "συντηρήσεις" καταθέτω εδώ την πρόσφατη εμπειρία μου. Δεν δραματοποιώ οτιδήποτε, και απλώς περιγράφω την κατάσταση, ώστε το ζήτημα να παραμείνει σε λογικά πλαίσια, επειδή ακριβώς οι παροικούντες τον παρόντα ιστότοπο γνωρίζουν την αγάπη μου για τα πλοία και τους ανθρώπους της θάλασσας (μερικοί γνωρίζουν και τον λόγο). Είναι απαξιωτικό για την HSW και την μητρική της, που μάλιστα θέλουν να μας οδηγήσουν σε ένα "sustainable future", να αγνοούν εντούτοις το προβληματικό παρόν του προϊόντος τους. Αφορμή ταξίδι 2,5 ωρών με το "Flying Dolphin XVII". Ας λησμονηθεί προς στιγμήν η 70λεπτη καθυστέρηση στην αναχώρηση, δίχως ενημέρωση ή μία τυπική συγγνώμη. Οι μοκέτες βρώμικες και με στίγματα, τα laminates στα όριά τους. Με εξωτερική θερμοκρασία >34 βαθμούς, ο κλιματισμός στο πλωριό τμήμα (τα καθίσματα της πρώην business) ανύπαρκτος, από μία εσωτερική μονάδα που έπνεε τα λοίσθια. Μυρωδιά ιδρώτα και ξινίλας παντού. Λαβές, χερούλια, κλπ., οξειδωμένα. Τουαλέτες αποτρεπτικές στην χρήση. Ένας και μοναδικός συμφοριασμένος ψύκτης νερού πρύμα, με το περιτύλιγμα των πλαστικων ποτηριών μιάς χρήσεως να έχει ποτίσει από κάτι σκούρο, σαν να έχει εκτεθεί σε εξάτμιση. Αίσθηση εγκατάλειψης, μιζέριας και αδιαφορίας. Μόνο η τιμή του εισιτηρίου παραμένει σε υψηλά επίπεδα. Πως γίνεται αποδεκτό αυτό; Αντιθέτως, το πλήρωμα ήταν σε αναντίστοιχα υψηλά standards. Από τον Πλοίαρχο που επέλεξε μία διαδρομή ώστε οι επιβάτες να μην ταλαιπωρηθούν από το δυναμωμένο μελτέμι, μέχρι μία νεαρή κυρία (πλοιοσυνοδό?) που διαρκώς ενημέρωνε για το ταξίδι δια ζώσης (μάλιστα και σε πολύ καλά αγγλικά) ενώ επέβαλε δυναμικά (=με τσαμπουκαλεμένα αγγλικά) σε δύο αλλοδαπούς, αραβικής καταγωγής, πλούσιους-φαινόταν-συνταξιδιώτες, να φορέσουν μάσκα, εκόντες-άκοντες.
×
×
 • Create New...