Jump to content
Shipfriends

georgios express

eMembers
  • Posts

    3,375
  • Joined

  • Last visited

1 Follower

Profile Information

  • Gender
    Not Telling

Recent Profile Visitors

10,444 profile views
  1. Επειδή πληροφορήθηκαν οι συνδαιτημόνες ότι έφυγε από τον Πειραιά, ιδού και η απόδειξη. Ότι θα ανέβαζα φωτογραφία του 16 χρόνια μετά, αποδεικνύει το resilience 😜 του ακτοπλοϊκού μας στόλου, ο οποίος όσο πιό πολύ γερνά, τόσο καλύτερος γίνεται. Πλώρα, το Sun Princess του οποίου η ασχήμια κάνει ακόμα και το Celebrity Infinity πρύμα, να φαίνεται όμορφο, σαν περαματάκι που βγήκε από ταρσανά στη Σύρα.
  2. Call me Βαρδής. Βαρδής Βαρδινογιάννης .
  3. Συμπερασματικώς: Other people's money. Ή αλλιώς "Ξεχάστε όσοι περνάτε, κάθ' ελπίδα".
  4. Πολύ επιτυχής επιλογή σκάφους αυτή. Game changer, τόσο σε στρατηγικό όσο και σε επιχειρησιακό επίπεδο.
  5. Το αγλαό Al Kuwait δοξολογείται από το BBC ένεκα της συνεισφοράς του στην ποιότητα της ατμόσφαιρας και των υδάτων του Cape Town.
  6. Το ρυμουλκό Fenja από πρύμα, πλαγιοδετημένο στο Kalundborg (λιμάνι στην ανατολική είσοδο του πορθμού Kattegat), 16 Φεβρουαρίου 2024.
  7. Ακόμη καλύτερο παιδί θα είναι αν ενεργοποιήσει τις κυρώσεις που φαντάζομαι ότι θα υπάρχουν στην σύμβαση που αμοιβαίως υπέγραψαν οι δύο συμβαλλόμενοι, σε περίπτωση παραβιάσεως των όρων εκ μέρους ενός των συμβαλλομένων. Εκτός αν φαντάζομαι λάθος και δεν προβλέπονται κυρώσεις ή ακόμα χειρότερα αν κυρώσεις προβλέπονται μόνο για τον ένα συμβαλλόμενο, δηλ. το Ελληνικό Δημόσιο.
  8. Εκφράζοντας τις σκέψεις μου με πλήρη πολιτική ορθότητα, νομίζω ότι στην Attica αδιαφορούν πλήρως 😜 για την ιστοσελίδα της ΑΝΕΚ.
  9. Σε συνέχεια όσων αναφέρει ο @Nick the Greek, στην κορωνίδα του ΔΟΛ/ΔΟΜ, στο "Βήμα"/"Οικονομικός Ταχυδρόμος" της Κυριακής 4-2-2024, αναδημοσιεύται άρθρο της Wall Street Journal με τίτλο "Μιά νέα λύση για τις εκπομπές CO2: Υποθαλάσσια αποθήκευση" . Παραβλέποντας τον αναπόφευκτο λιβανωτό, δεν μπορεί κανείς παρά να εντυπωσιασθεί από την προσέγγιση ενός φλέγοντος ζητήματος, όπως η απανθρακοποίηση. Δεν έχω την γνώση ούτε τα εργαλεία να κρίνω το εγχείρημα, αλλά μοιάζει να ανοίγονται δρόμοι δύσληπτοι στον μέσο άνθρωπο. (Πως κολλάνε τώρα αυτά τα πρωτοποριακά με τσακωμούς με Τίγρηδες, Μπαλτάκους και varίστες, επίσης αδυνατώ να αντιληφθώ)
  10. Καταχώρηση στην κυρίαρχη από την Λάρισα και βορειότερα (τότε), εφημερίδα "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ", 1 Φεβρουαρίου 1974. (Χαμηλή ανάλυση, αλλά σκέφθηκα ότι έχει ενδιαφέρον).
  11. Η πρόταση «πόση ώρα περίμενε» υποκρύπτει ή υπονοεί κάτι;
  12. Τώρα, για να είμαστε δίκαιοι και παρ' ότι για την Seajets ουδεμία συμπάθεια τρέφω, πρέπει να πούμε ότι και η Minoan τις τρεις από τις τέσσεριε εποχές του χρόνου, δεμένο το είχε, ή στο Ηράκλειο ή στον Πειραιά.
  13. Αν τα μάτια και κυρίως αν ο πληροφοριοδότης μου έχουν δίκιο, έξω από το Τουρκολίμανο ναυλοχεί το USS Bataan (LHD-5).
  14. Αν επαναλάβω ένα πανάρχαιο ρητό, κινδυνεύω να χαρακτηρισθώ μονότονος. Με τέτοιο νοτιά, τι μπορεί να περιμενει κανείς; Ήταν έντονος ο κλυδωνισμός (όχι όμως και ανυπόφορος), που μετριαζόταν μόνο όταν το πλοίο "κρύφθηκε" ανατολικά της Σύρου, της Νάξου και της Αστυπάλαιας. *Πληροφορίες από embedded correspondent του shipfriends.gr.
  15. Μετά από ένα εντελώς πρωτότυπης πορείας δρομολόγιο διαρκείας σχεδόν 22 ωρών, το BS Patmos έφθασε επιτέλους το απόγευμα της 8ης Ιανουαρίου 2024 στο Καστελλόριζο.
×
×
  • Create New...