Jump to content
Shipfriends

Nikos_Chania

eMembers
 • Posts

  5,283
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Nikos_Chania

 1. Νομίζω πρέπει να ξαναδιαβάσεις πιο προσεκτικά. 1. Εκμηδενιζονται οι ανταγωνιστές όταν και εάν η Αττικα περάσει στον Μανώλη, οχι όταν περάσει η Ανεκ στην Αττικα. Και λεμε εκμηδενιζονται γιατί ποιος έχει στην Ελλάδα τη δυνατότητα να δρομολογήσει πλοία σε Αιγαίο και Ιονιο, σε καθε πιθανη γραμμή, ανταγωνιζομενος τον Μανωλη; 2.Το μονοπώλιο είναι κακό παντού, οχι μόνο στην Κρήτη. Δεν είπε κανείς κάτι τέτοιο. Προφανώς κατέληξες σε αυτο, νομίζοντας το 1. 3. Βασιζόμαστε στο άρθρο και σε τίποτα παραπάνω. 4. Στο σκέλος της αποριας σου για το αν τον ενδιαφέρει η Αττικα βασιζόμαστε και εδω στο αρθρο. Για τις μυζηθρες, τις μαλακες και τα καλιτσουνια θα σου απαντήσει ο Μιλτιάδης. 5. Ότι και στο 4. Το αρθρο αναφέρει πρόθεση του Μανώλη για αγορα της Αττικα. Απο εκει προκύπτει. Αν το άρθρο ειναι φιδιά ή πυροκροτητης αντιδράσεων θα φανει αλλά καλώς ή κακώς, τις εξελίξεις αυτές, με όποιον τρόπο έρθουν, αργά η γρήγορα τις περιμένουμε.
 2. Ότι το αυτί οποιουδήποτε δεν ίδρωσε, δεν σημαίνει οτι δεν υπάρχουν εν δυνάμει ανταγωνιστές. Σε αυτή την περίπτωση φταίει το κράτος ή ο όποιος ελεγκτικός φορέας που το επέτρεψε. Στην ανωτέρω περίπτωση όμως, εκμηδενιζονται οι ανταγωνιστές που μπορούν να υπάρξουν.
 3. Πρεπει να ήταν το 2007 όταν το είχα δει να αναχωρεί απο Σούδα για Ρέθυμνο. Με μια αναζήτηση στο φόρουμ, οντως, εκανε Πειραιά Χανιά Ρέθυμνο τότε. Και όσο μπορω να θυμηθώ πρέπει να είχε κάνει και μερικά δρομολόγια Πειραιά Ρέθυμνο μέσω Χανίων όσο το Πρεβελης ήταν δρομολογημενο στα Χανιά την ίδια χρονιά.
 4. Με απλά λόγια η ΑΝΕΚ περνάει στην Αττικα και μετα η Αττικα των 5 εταιρειών περνάει στον Γκριμαλντι. Και ολα αυτα τα συζητάμε σοβαρά χωρίς να έχουμε ελπίδα οτι η Επιτροπή Ανταγωνισμού θα κόψει ένα τέτοιο deal. Εκτός κι αν ελπίζουμε στον ανταγωνισμό του super mario και του θεοδοση. Φευ... ΥΓ φυσικά δεν μπορεί η επιτροπή να εμποδίσει αγοραπωλησίες, αλλά με τους όρους που μπορεί να θέσει, δύναται να καταστήσει τέτοιες αγοραπωλησίες ασύμφορες.
 5. Ναι, πληρώνει παραπάνω γιατί είναι πάνω από 11 μέρες στην θέση εκείνη. Και επιπλέον είναι και λίγο μακρύτερο. Το Hellenic Highspeed δεν έκανε έξοδο, μεθόρμιση μόνο από τα 200άρια στην Τζελέπη.
 6. Από ποιόν, που και πως ορίζονται αυτά; Υπάρχει σχετική παραπομπή; Εντάσσεται σε κάποιον ΓΚΛ; Είναι απόφαση ΥΝΑΝΠ/ΛΣ ή ΟΛΠ; Άρα να φανταστώ ότι αύριο θα βγει και το Thunder. Βέβαια σύμφωνα με όλα αυτά TeraJet και Hellenic Highspeed έχουν πληρώσει αρκετά...
 7. Και σήμερα μία από τα ίδια το πλοίο, σύντομη έξοδος έξω από το λιμάνι και επιστροφή.
 8. Ξεμένει δεν ξεμένει, αν δεν κάνεις σκόντο σ αυτά που ζητάς, δεν θα πάρεις γραμμή. Περιθώρια για σκόντο έχει ο Μάριος κι ας ξεμένει. Η ΑΝΕΚ περιθώρια για σκόντο δεν έχει, όμως δεν ξεμένει. Τρίτη επιλογή ο Καραμπέκος που και ξεμένει, και σκόντο δεν τον παίρνει να κάνει. Διαλέχτε
 9. Ναι, διότι φέτος θα ανοίξουν τα σεντούκια με τις χρυσές λίρες... Οι βασικές εργασίες για να μπορεί να εκτελεί τα δρομολόγιά του απροβληματιστα δεν μπορούν να δέχονται περικοπές "χαριν οικονομίας".
 10. Με 33% και αδιάφορα σφυρίζεις και νέο ΙΒΑΝ ανοίγεις για τα επιπλέον έσοδα. Αλλά σαν γενικά ισχύει αυτό που είπε ο Νίκος, η Attica θα είναι πελάτης και τακτικός μάλιστα.
 11. Χαίρομαι που βρέθηκε το ψυχαγωγικό κομμάτι του φόρουμ αλλά όχι. Οι δρόμοι για παλιοχωρα και σφακια είναι οι μόνοι δρόμοι στην Κρήτη που έχουν ΣΗΡΑΓΓΕΣ. Άρα δεν είναι απαράδεκτοι, ειδικά των Σφακίων φτιάχτηκε προ 10ετιας. Αξιοθέατο το φραγμα ποταμών δεν το λες αλλά νταξ. Αντε να ήταν επί Σηφη. Τώρα δε νομίζω οτι εστω κι ενας τουρίστας λέει α παμε ρεθεμνος για το φράγμα. Καλά, όσο για την άτυχη σύγκριση με τη λίμνη του Κουρνά δεν θα πω τίποτα, μου φαίνεται αστείο.
 12. Δεν ξέρω τι να πρωτοαντικρούσω, αλλά εγώ προσωπικά παρέθεσα παλαιότερα ποστ και με δικιές μου αναλύσεις με τους παράγοντες που επηρεάζουν την δρομολόγηση αλλά και άλλων συνφορουμιτών. Αν ανατρέξεις στα ποστ αυτά, θα τα βρεις ολα. Το οτι οι παλιοί είχαν μάθει να ζουν με πλοίο δεν σημαίνει οτι κάτι τέτοιο πρέπει να συνεχίσει να γίνεται. Οι εταιρείες δεν είναι φιλανθρωπικά ιδρύματα. Το πρόσημο στο κλείσιμο της μέρας πρέπει να είναι ΣΥΝ. Αν είναι ΠΛΗΝ, κανένας δεν θα κάτσει. Τα παραδείγματα Λευκίμμης, Αιδηψού και ένα σωρό άλλων πόλεων/συνδέσεων δεν μπορούν να παραλληλιστούν με το Ρέθυμνο και δεν αποτελούν επιχειρήματα υπερ της ακτοπλοικής σύνδεσης του Ρεθύμνου. Αν δεν μπορείς να το αντιληφθείς μόνος σου, εγώ δεν μπορώ να σε βοηθήσω ότι και να σου πω. Και στο κάτω κάτω, το '12 μπήκε το ΕΛΛΗ και έφυγε, μία προσπάθεια υποτίθεται που έγινε από τους ντόπιους που διακαώς θέλουν βαπόρι. Στο συναισθηματικό κομμάτι πάτησε κι ο Καραμπέκος κι έφερε το ίδιο βαπόρι στο Ρέθυμνο τάζοντας λαγούς με πετραχήλια, και πάλι έφυγε. Τα ρεαλιστικά πιθανά σενάρια τα έχω γράψει πολλές φορές πιο παλιά, παρέθεσα μερικά και εχθές.
 13. Οι υπολογισμοί σου ΔΕΝ είναι αυτοί που θα δείξουν την ανάγκη πλοίου σε Ρέθυμνο και Άγιο Νικόλαο. Είναι αρκετά πιο πολυπλοκοι από μια αναλογία βασιζόμενη στον λόγο του πληθυσμού ενός νομου προς τον αριθμό των πλοίων του. Και οχι, δεν υπάρχουν οι συνθήκες για μόνιμη δρομολόγηση πλοίου στο Ρέθυμνο όσο κι αν διυλιζουμε τον κωνωπα προσπαθώντας να αποδείξουμε οτι υπάρχουν. Τα ξαναείπαμε, τα ξαναματαπαραθεσαμε, το Ρέθυμνο δεν σηκώνει πλοίο το οποίο θα είναι βιώσιμο. Εάν πάλι για να σας βγουν οι υπολογισμοί σας θέλετε να πληρώνετε πληρωμα και καύσιμα με καθημερινές ζημιές, τότε πάω πάσο.
 14. Στο τόπικ του Ρεθύμνου έχουμε ΥΠΕΡαναλύσει, και συνεχίζουμε να το κάνουμε, την μη βιωσιμότητα μιας τέτοιας γραμμής. Έχουμε υπεραναλύσει και τις όποιες πιθανές λύσεις θα στήριζαν την οποιαδήποτε δρομολόγηση, όμως οι προυποθέσεις αυτών ΔΕΝ ικανοποιούνται και δεν διαφαίνεται οτι θα ικανοποιηθούν για να μπορέσει να υπάρξει σύνδεση του Ρεθύμνου με τον Πειραιά. Οποιαδήποτε ανακίνηση της εν λόγω συζήτησης για την επόμενη 5ετία τουλάχιστον είναι άσκοπη.
 15. Πως γίνεται να μην τους συμφέρει μια επιδοτούμενη γραμμή; Το ποσό της επιδότησης αφήνει κέρδος έστω και κενό επιβατών.
 16. Όταν μιλάμε για εξυγίανση περιμένουμε πολλά πράγματα, από πωλήσεις μέχρι κουρέματα. Δεν καταλαβαίνω γιατί μας εκπλήσσει το ενδεχόμενο πώλησης πλοίων ή αλλαγή δραστηριοποιησης για μια εταιρεία που το χρέος της ειναι περισσότερο απο την αξία της.
 17. Μειωμένο κατά 20% είναι το πρωτόκολλο των ταχύπλοων με φίλτρα HEPA. Σήμερα το πλοίο έκανε μια έξοδο από τον Πειραιά και ξαναγυρισε. Ίσως έχει να κάνει με τις μειωμένες ταχύτητες των τελευταίων δρομολογίων και ήταν σύντομο δοκιμαστικό.
 18. Η κίνηση της Attica μόνο τυχαία δεν είναι. Οι πόντοι που έχουν μαζευτεί έως 30.11.2019 θα λήξουν 30.11.21 Δηλαδη όλοι οι πόντοι προ πανδημίας, καθώς μέσα στην πανδημία, πόσους πόντους να έχει συλλέξει κάποιος; πχ έχω συνολικά σχεδόν 1000 πόντους εκ των οποίων μόνο οι 100 θα συνεχίσουν να ισχύουν. Εκκαθάριση κάνει η Attica, μηδενίζει στην ουσία χιλιάδες μέλη. Οπως είπε κι ο ΕΥΔΟΞΟΣ, μόνο για τις εκπτώσεις χρησιμεύει, τιποτα αλλο.
 19. Τα δρομολόγια αυτά ξεκινάνε σήμερα και η εταιρεία δεν έχει ανακοινώσει αυτές τις αλλαγές στο επιβατικό κοινό. Προφανώς και όσοι είχαν ήδη εισιτήρια θα έχουν ενημερωθεί (θελω να ελπίζω), αλλά το επιβατικό κοινό είναι και όσοι δεν έχουν κάποια ενεργή κράτηση και θα βρεθούν προ εκπλήξεως όταν θα πάνε να κλείσουν εισιτήρια. Και επειδή δεν είναι όλοι δικτυωμένοι στο shipfriends να τα μαθαίνουν έγκαιρα, καλό θα ήταν να υπάρχει έγκαιρη ενημέρωση. *το να βγει το πρωί της ίδιας μέρας αλλαγης δρομολογίων δελτίο τύπου, δεν θεωρείται ορθή και ηθική ενέργεια. **για το ανεκτέλεστο της 6.9 του Σαντορίνη Παλας βγήκε ανακοίνωση. Για το ανεκτέλεστο της 7.9; Τροφή για σκέψη όλα αυτά. Όσο για την κοινοπραξία και την κηδεία του Μίκη, οι υπάρχουσες κρατήσεις δεν θα αλλάξουν, οπότε έχουν ήδη αρκετές πληρωμένες. Το αν θα βάλουν το υπόλοιπο της χωρητικοτητας τζαμπε, δε νομίζω να τους ενδιαφέρει, δεν θα το γεμίζανε τελευταία στιγμή. (το περίεργο σε αυτό που παρατηρώ τις τελευταίες ωρες, είναι πως ενώ η Ανεκ έστειλε το δελτίο τύπου επισυναπτοντας φωτο του Μίκη, όλα, πλην 2, τα μέσα ενημέρωσης του ηλεκτρονικού τύπου των Χανίων, έβαλαν φώτο άρθρου του Έλυρος. Αστείο τουλάχιστον)
 20. Θα ήθελα να συναντήσω τον εκπονητη αυτών των δρομολογίων να του εκφράσω τα συγχαρητήρια μου. Είναι οτι πρεπει για πρόγραμμα δρομολογίων πλοίων μεταφοράς φγ. Και λέγαμε οτι η seajets δεν σέβεται τον επιβάτη επειδή δεν έδινε καμπίνες στο aqua star...
 21. Πρόσθεσε προσεγγίσεις και κάποιες Δευτερες πέραν του ΣΚ. Το Flyingcat 3 έχει επίσης ανεκτέλεστο.
 22. Με λευκές τσιμινιέρες πλέον, εχθές το απογευματάκι στην Ελευσίνα. Αργότερα ήταν αναμένα και κάποια φώτα πλώρα ψηλά.
 23. @ Elefsis bay on 03/09/2021
 24. Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων απέστειλε έγγραφο προς τις σχετικές υπηρεσίες (λιμενικό ταμειο,ναύσταθμο, λιμενικές αρχες) για την ετοιμότητα τους προς αντιμετώπιση πιθανής ρύπανσης στις ακτές των Χανίων. Το έγγραφο μιλάει για αρχική κηλίδα μήκους 200 μέτρων από τα καύσιμα του πλοίου και μεγαλύτερης έκτασης ρύπανση ιριδιζουσας μορφής, προφανώς από λιπαντικά.
 25. Στη βραχονησίδα Καράβια, στο Μυρτώο Πέλαγος, προσέκρουσε υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες το φορτηγό πλοίο Sea Bird με σημαία Τόγκο και 16 άτομα μέλη πλήρωμα, όλοι υπήκοοι Συρίας. Το πλοίο είχε αποπλεύσει από Ουκρανία με προορισμό την Τυνησία και μετέφερε 7.000 μετρικούς τόνους σιτάρι. Άμεσα στο σημείο έσπευσαν δύο περιπολικά σκάφη του Λιμενικού, πέντε παραπλέοντα πλοία, καθώς και ένα ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού. Τα 16 μέλη του πληρώματος όλοι υπήκοοι Συρίας, παρελήφθησαν με ασφάλεια από δύο παραπλέοντα πλοία, καλά στην υγεία τους, και στη συνέχεια μετεπιβιβάσθηκαν σε περιπολικό σκάφος Λιμενικού με προορισμό τη Μονεμβασιά. Στο σημείο σπεύδουν τρία αντιρρυπαντικά σκάφη, ενώ πρόκειται να απογειωθεί και αεροσκάφος του Λιμενικού προκειμένου να ελέγξει την περιοχή από τυχόν θαλάσσια ρύπανση. Στη θαλάσσια περιοχή ο καιρός είναι καλός. Αμέσως μόλις έγινε γνωστό το περιστατικό, στο Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού βρέθηκε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, ο οποίος ενημερώνεται διαρκώς για την εξέλιξη του περιστατικού. Πληροφορίες από ΑΠΕ ΜΠΕ
×
×
 • Create New...