Jump to content
Shipfriends

Nikos_Chania

eMembers
 • Content Count

  3,193
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Nikos_Chania

 1. Nikos_Chania

  Πελαγίτης (IMO 7528611)

  Όχι, δεν χρειάζεται ιδιαίτερη ναυτική μανουβρα. Αλλα οταν ο ανεμος σε ξεκολλαει απο τον ντοκο, δεν εχεις φοβο, κι αν η μανουβρα δεν πιασει βαζεις προσω και φεύγεις. Επισης δινεις καβους και κρατας το βαπορι ΚΑΙ με καβους, κατι που ειναι πολυ πιο ευκολο στο σημείο εκεινο μιας και δεν εχει τον εντονο κυματισμό που ειχαν τα αλλα δυο πλοια οταν δενανε! Και για να ληξει το θεμα διοτι αυτα γινονται πολυ πιο συχνα απ οσες φορες βγαινουν στην φορα, οι πλοιαρχοι γνωριζουν και εκτιμουν την κατάσταση καλύτερα! Και οι τρεις έπραξαν με τον ορθοτερο τρόπο για τις συνθηκες που επικρατουσαν.
 2. Nikos_Chania

  Naoussa

  @ Souda on 03/01/19
 3. Και φέτος λοιπόν θα γίνει το συγκεκριμένο έκτακτο για την ίδια περίοδο. Από 12/07/2019 έως και 10/08/2019 το Blue Star Paros θα αναχωρεί κάθε Παρασκευή από Πειραιά (21:00) για Σύρο (01:10-01:25), Μύκονο (02:15-02:30), Πειραιά (07:00) και αντίστοιχα το πρωινό δρομολόγιο του Σαββάτου τροποποιείται ως εξής Πειραιάς (09:00) - Σύρος(12:45-13:00) - Τήνος(13:30-13:45) - Μύκονος(14:15-15:00) - Τήνος(15:30-15:45) - Σύρος(16:15-16:45) - Πειραιάς(20:30).
 4. Με εντυπωσιαζει που κάνεις και υποδείξεις για το αν έπρεπε ή όχι να φουντάρει άγκυρες! Το πλοίο έδεσε με ασφάλεια έχοντας φουντάρει την αριστερή άγκυρα (δεν είναι μπλουσταράκι να περναει καδενες κατω απ την καρινα) Το αν η ισχύς του πλοίου ήταν ικανή να αναχωρήσει ασφαλώς, θα το κρίνουν αυτοί που ξέρουν το πλοίο, ούτε εγώ ούτε εσύ. Εγώ αυτό το οποίο μπορώ να πω με βεβαιότητα είναι ο δυνατός άνεμος που έπνεε και η πλευρική επιφάνεια που έχει το πλοίο είναι δύο συνιστώσες που παίζουν το βασικότερο ρόλο.
 5. Φόβο ατυχήματος στον απόπλου;! Είναι λίγο ατυχής η έκφραση σου αυτή. Το πλοίο πήρε ρυμουλκά για τον απόπλου του επειδή έπνεαν ισχυροί δυτικοί άνεμοι που καθιστούσαν δύσκολο τον απόπλου, όχι φόβο ατυχήματος.
 6. Nikos_Chania

  Πελαγίτης (IMO 7528611)

  Το Πελαγίτης, με τη μισή πλευρική επιφάνεια του Φαιστός/Έλυρος, και θέση πρόσδεσης στους Μύλους, προφανώς και δεν επηρεάζεται όσο το Ελυρος και το Φαιστός Παλας. Ας μην υπερβάλλουμε. Και το Έλυρος/Φαιστος αν έδενε στους Μύλους θα είχε περισσότερη άνεση απ ότι στην Αδρίας.
 7. Καμία σχέση! Το Έλυρος δένει στην θέση του, στο νότιο τμήμα της Αδρίας. Το Φαιστος Παλας είχε δέσει στο νέο γάμα της Αδρίας, οπότε δεν εμπόδιζε το Ελυρος να δέσει.
 8. Πηρε ρυμουλκά για να δέσει αφού δεν ήταν εφικτό με ίδιες δυνάμεις. Οι συνθήκες που επικρατούσαν εκεινες τις ώρες ήταν απαγορευτικές για μανουβρα.
 9. Πλώρη για Πειραιά έβαλε το HELLENIC SPIRIT στις 22:00 το βράδυ της Δευτέρας.
 10. Nikos_Chania

  Νομοθεσία της Θάλασσας.

  Πέραν του ορίου της 30ετίας, θεσπίστηκαν (225Α/31.12.2018) πρόσθετοι ελέγχοι για δεξαμενόπλοια άνω των 20 ετών, οι οποίοι έλεγχοι θα γίνονται, ανάλογα την φύση τους, κάθε 6 μήνες και κάθε 12 μήνες από την έναρξη ισχύος του Πρωτοκόλλου Γενικής Επιθεώρησης. Κάθε 6 μήνες δειγματοληπτικός έλεγχος στους τομείς σωστικών μέσων, ναυτιλιακού εξοπλισμού, πυρασφάλειας και τηλεπικοινωνιακών μέσων, διαπίστωση καλής λειτουργίας των ναυτιλιακών οργάνων της γέφυρας, του συστήματος παραγωγής γενικού συναγερμού και μεγαφωνικής εγκατάστασης, του συστήματος πυρανίχνευσης και των μηχανών σωσιβίων λέμβων και λέμβων διάσωσης, διαπίστωση καλής λειτουργίας της τηλεπικοινωνιακής εγκατάστασης GMDSS καθώς επίσης και της ύπαρξης των προβλεπόμενων από την κείμενη νομοθεσία σχεδίων, βιβλίων και εντύπων, που φέρει το πλοίο ανάλογα με την κατηγορία του και τους πλόες που εκτελεί, διαπίστωση της καλής κατάστασης των πυροσβεστικών φωλεών και των εύκαμπτων σωλήνων πυρκαϊάς, έλεγχο στεγανότητας των εύκαμπτων σωλήνων πετρέλευσης που είναι καταχωρημένες στο Π.Γ.Ε. Επιπρόσθετα, διενεργείται γενικό γυμνάσιο διαρροής, πυρκαϊάς και εγκατάλειψης. Κάθε 12 μήνες διεξάγεται επιθεώρηση υφάλων στη θάλασσα με τη συνδρομή επαγγελματία δύτη (In Water Survey In Lieu of Drydocking Survey), σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, με καταχώριση ανάλογης διπλής εγγραφής επί του Π.Γ.Ε. αυτού. Εξτραδάκι, στα 2 έτη από την τελευταία αναλυτική παχυμέτρηση Νέες αναλυτικές παχυμετρήσεις και υποβάλλεται η σχετική έκθεση αναφοράς αυτών, υπογεγραμμένη από τον επιθεωρητή παρουσία του οποίου διενεργήθηκαν, και τον εξουσιοδοτημένο τεχνικό λήψης αυτών. Τα όρια φθοράς των δομικών στοιχείων του πλοίου ελέγχονται σύμφωνα με τους κανονισμούς Αναγνωρισμένου ή Εξουσιοδοτημένου Οργανισμού βάσει των οποίων πιστοποιείται η αντοχή του πλοίου, ανάλογα με την κατηγορία και την ηλικία του, Εφοδιασμός του πλοίου με αναθεωρημένα κατασκευαστικά σχέδια τα οποία ανταποκρίνονται στην πραγματική κατάσταση των δομικών στοιχείων του πλοίου, εφόσον απαιτηθεί σύμφωνα με τα αποτελέσματα των μετρήσεων, Οι επιθεωρήσεις διενεργούνται από τον φορέα που εκδίδει το Πρωτόκολλο Γενικής Επιθεώρησης (Π.Γ.Ε.) του πλοίου. Το Παράρτημα έχει ισχύ έως την λήξη του ΠΓΕ, ή έως την λήξη της παράτασης αυτού.
 11. Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στην Κέρκυρα
 12. Αν μπορούσε να πάει με μία μηχανή, θα πήγαινε Στις 18/2 επιστρέφει στα δρομολόγια, δίνοντας την σκυτάλη στο Κνωσος Παλάς.
 13. Nikos_Chania

  Fantaasia: "H Γωνιά του Γραφίστα"

  Αφού είδαμε και το πρόσθετο κομμάτι, και αφού κάναμε υποθέσεις με συμβουλές των τεχνικών επιτελείων των Castellamare di Stabia κάπως έτσι θα μοιάζει το κοντοσούβλ εεε το Cruise Roma Αυθεντική φωτό εδώ
 14. Nikos_Chania

  Πορφυρούσα (ΙΜΟ 9145401)

  Το πλοίο έφυγε στις 20:30 από Νεάπολη και είναι εν πλω για το Πέραμα
 15. Nikos_Chania

  Minoan Lines

  Θα εκφράσω μία απορία σχετικά με τους λιμένες νηολόγησης των δύο πλοίων που εντάχθηκαν πρόσφατα στον στόλο της εταιρείας. Το μεν ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΠΑΛΑΣ εν μία νυκτί σχεδόν φόρεσε νέα σινιάλα, όνομα, νηολόγιο κλπ κάτι που φυσικά είναι σαφές οτι γίνεται. Νηολογήθηκε στο Ηράκλειο, όπως ακριβώς και τα πλοία των Μινωικών ανέκαθεν (πλην των κρουζ φυσικά) Μερικές μέρες νωρίτερα το ΜΥΚΟΝΟΣ ΠΑΛΑΣ ύψωσε ελληνική σημαία, φόρεσε ελληνικό όνομα, νηολόγιο Πειραιά και το όνομα στην πλώρη αφέθηκε με "απλή" γραμματοσειρά και όχι αρχαΐζουσα. Το κομμάτι του ονοματος στην πλωρη του Μυκονος Παλας πιστευω οτι θα διευθετηθει τωρα στην ακινησια του μιας και για την εταιρεια (οχι για εμενα προσωπικα) ηταν μειζονος σημασιας σε τι γραμματοσειρα θα ειναι. Ομως ο λιμενας νηολογησης με παραξενεύει. Υπήρχε ενδεχομενο καθυστερησης απο τα νηολογια Ηρακλειου; Υπήρχε μήπως καποια υποχρέωση στο πλαίσιο που είχε τεθει τότε από τον ΥΝΑ (σημαια, πληρωμα κλπ); Θεωρώντας πολλοι απο εμάς οτι ειναι μία εταιρεία που έχει δειξει σοβαρότητα, η ομοιομορφια του στόλου πιστευω ειναι κατι που την χαρακτηριζε καποτε. Με συγχωρείτε για το μακροσκελές, αλλά τροφή για σκέψη μέχρι να γυρίσει απο Μάλτα το Μάικονοζ.
 16. Η ανακοίνωση απο το ΛΣ
 17. Το ΚΡΗΤΗ ΙΙ επέστρεψε στον Πειραιά μία ώρα περίπου μετά την αναχώρησή του εχθες για αποβίβαση ασθενούς και αναχώρησε εκ νέου τα μεσάνυχτα για Ηράκλειο.
 18. Nikos_Chania

  Asterion II (ΙΜΟ 8922163)

  Τραυματισμός ναυτικού στο ASTERION II
 19. Nikos_Chania

  Scrubbers

  Μπράβο, αυτό είχα κι εγω στο μυαλό μου, απλώς στη δεύτερη περίπτωση του U υπέθεσα οτι συνδέονται και μεταξύ τους. Ναι, όντως μπορεί να ισχύει αυτο, αλλά γιατί να έγινε τετοιου ειδουα εγκατάσταση τότε; Δεν υπήρχε άραγε η inline διάταξη ή ήταν πιο οικονομική η λύση της U διάταξης; Βεβαια αμα δεν δούμε τι γίνεται στο ναυπηγείο δεν μαθουμε ποτέ
 20. Nikos_Chania

  Scrubbers

  Σαν inline εννοείς την τοποθέτηση ανα εξαγωγή ξεχωριστά και σαν U την σύνδεση των εξαγωγών μεταξυ τους αλλά και με την δεξαμενή;
 21. Δεν υπάρχουν αλλαγές στην τσιμινιερα ευτυχως. Ο φοβος μας ηταν μην γινοταν σαν το cap finistere
 22. Αν κρίνω από το ATLANTIC, στο οποίο ψιλομοιάζει, δεν αποκλείω να προοριζέται για ημεροκρουαζερόπλοιο. Βεβαια μην καταλήξει να εχει την τυχη του ATLANTIC...
 23. Δηλαδή να περάσει το Σάμος στις 5 παρά το πρωί όταν λίγες ώρες νωρίτερα θα έχει περάσει το Νήσος Μύκονος. Πραγματικά δεν βρίσκω νόημα, εκτός κι αν υπάρχουν μέλη ομάδων από Οινούσσες και Ψαρά.
×