Jump to content
Shipfriends

marioskef

eMembers
  • Posts

    1,032
  • Joined

  • Last visited

1 Follower

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Αν και λογω της προσφατης εμπειριας του στο στενο ειναι λογικο να ειναι υποψηφιο για νεα καθοδο... θεωρω οτι ειναι εντελως ακαταλληλο για το Tangier-Algeciras... Απλα δεν εχει τους κοινοχρηστους χωρους για ενα δρομολογιο που χρειαζεται σαλονια και οχι καμπινες. Ισως αν η νεα AML αποφασισει να επεκταθει σε μακρυτερα δρομολογια, να το δουμε εκει...
  2. Πολυ ωραια επιλογη και νομιζω την επικροτουμε... Μακαρι να κανει κατι παρομοιο και στα υπολοιπα συμβατικα...
  3. Η διοικηση εχει αναφερει οτι σκοπευει να αναπτυξει περισσοτερο τη θεση τη στο χωρο της φιλοξενιας... Η αληθεια επισης ειναι οτι οι τιμες που επιασε για σποραδες και μαροκο φαινονται να ειναι αρκετα καλες... Αρα σαν πωληση νομιζω ηταν λογικες.
  4. Δεν αποτιμηθηκε η εταιρεια τοσο... Η ανακοινωση αναφερει οτι πωληθηκε το 49% της εταιρειας και το 100% των 2 πλοιων για 49 εκ. Η ΕπΑττ δεν δινει στοιχεια αλλα κανοντας μια υποθεση εργασιας οτι τα δυο πλοια πωληθηκαν καπου στα 15εκ. (και τα δυο μαζι), Τοτε η εταιρεια (49%) χωρις τα πλοια αποτιμηθηκε περιπου 69εκ. Κανοντας μια υποθεση οτι τα 49εκ που ανακοινωθηκαν δεν περιλαμβανουν και αποπληρωμες χρεων της AML, τοτε τα 69εκ για μια εταιρεια χωρις καποιο ουσιαστικο περουσιακο στοιχειο (πλην της θεσης της στην αγορα) θα ελεγα οτι ειναι εξαιρετικο. για καποιο λογο δεν μπορω να κανω edit. Με βαση τα παραπανω, το 49% της εταιρειας αποτιμαται καπου στα 34 εκατ. Αυτο οδηγει σε μια αξια για ολοκληρη την εταιρεια στα 69 εκατ (παντα χωρις τα πλοια). Αληθεια η ctm σε τι τιμη αγορασε απο την bank of africa?
  5. Αναφερει οτι ειναι το τριτο πλοιο... Τα αλλα δυο ποια ειναι;
  6. Το Κύδων πήγαινε καλά γιατί είχε φθηνό εισητηριο. Αν οι τιμές που ακούγονται (80€) είναι αυτές που θα ακολουθήσει, θεωρώ ότι η αποτυχία είναι δεδομένη... Για ποιο λόγο κάποιος με αυτοκίνητο να μην παει με συμβατικό και καμπίνα (πιο φθηνό). Για ποιο λόγω κάποιος χωρίς αυτοκίνητο να μην πάρει αεροπλάνο? Θεωρώ ότι το Πειραιάς Χανιά v. v. δεν θα δουλέψει πολύ, ειδικά τις μερες που η κοινοπραξία θα εχει ημερήσια. Δεν γνωρίζω για την μήλο... Είναι μια πολύ γρήγορη σύνδεση αλλά πλέον η Μήλος έχει και τα Πάλας.
  7. Υπουετω το πλοιο ειναι σε ετοιμοπολεμη κατασταση επομενως δεν πρεπει να χρειαζεται εκτεταμενες προσαρμωγες...
  8. Καποιος αν μπορει να με διαφωτισει γιατι οι τσιμιερες των fosen ειναι μαυρες, σε αντιθεση με ολα τα αλλα superfast?
  9. Ο Οσμαν ο πρώτος σήμερα στην Κωνσταντινούπολη... Αναμένοντας τα ταξίδια του στην γαλάζια πατρίδα... https://www.shipfriends.gr/forum/gallery/image/100108-img_20240328_233936jpg/?context=widget
  10. Καλώς ή κακώς στην Αδριατική (αλλά ακόμη και στο Αιγαίο) τα πλοία χρησιμοποιούνται κυρίως για τη μεταφορά φορτίων (καθώς οι επιβάτες προτιμούν αεροπλάνα). Δεν είναι τυχαίο ότι ο Grimaldi επενδύει σε πλοία που δίνουν έμφαση στα φορτηγά. Για την Αδριατική τουλάχιστον το μέλλον είναι πλοία σαν το sf I και II.
  11. Ευτυχως παντως φαινεται πως λογω ωρας, η κινηση πανω στη γεφυρα ηταν μειωμενη.
×
×
  • Create New...