Jump to content
Shipfriends

George

eMembers
 • Content Count

  4,558
 • Joined

Profile Information

 • Gender
  Not Telling

Uncategorized

 • Location
  Στο πρώτο σύννεφο, τρίτη στροφή

Recent Profile Visitors

3,794 profile views
 1. Η ψήφος στο καλύτερο ημερόπλοιο που διαθέτουμε. Και δεν είναι άλλο από το BLUE STAR DELOS. Είναι πραγματικά ευλογία που τα έχουμε και τα τέσσερα εδώ (και μακάρι να συνεχίσουμε για αρκετά χρόνια) όπως και τα μικρότερα ΠΑΡΟΣ και ΝΑΞΟΣ. Συστημένα για Αιγαίο! Όμως έχοντας ταξιδέψει με όλα τους, το ΜΥΚΟΝΟΣ έρχεται τελευταίο κυρίως λόγω των αντιαισθητικά πολλών αεροπορικών καθισμάτων που κατά την άποψή μου το κάνουν μονότονο. Το ΧΙΟΣ αμέσως μετά όχι για κανέναν ιδιαίτερο λόγο, απλά θεωρώ πως τα ΠΑΤΜΟΣ και ΔΗΛΟΣ είναι πολύ πιο ολοκληρωμένα και μοντέρνα εσωτερικά. Το ΠΑΤΜΟΣ είναι και α
 2. BLUE STAR NAXOS BLUE STAR PAROS Συγνώμη που την σπάω στους περισσότερους αλλά πότε ξαναείδε η άγονη νεοναυπηγούμενο να την εξυπηρετεί επί σχεδόν μία 20ετία με τέτοια συνέπεια, σταθερότητα και ταχύτητα; 365 ημέρες το χρόνο, με τα καλά τους και τα κακά τους τα δύο αδερφά "δημιούργησαν κίνηση" από και προς τις μικρές Κυκλάδες και τις "έφεραν" πιο κοντά στην ηπειρωτική Ελλάδα σε άψογο συνδυασμό με τα φιλέτα της Πάρου και της Νάξου. Αν δεν κάνω κάποιο τραγικό λάθος, δεν πρέπει να έχει υπάρξει άλλο πλοίο με τέτοια συνεχή και μακροχρόνια παρουσία στις μικρές Κυκλάδες.
 3. POLARIS: Ακόμα θυμάμαι την πρώτη φορά που το είδα. Πιτσιρίκι στην Πάτρα, με το visor ανοιχτό και η όψη του προκαλούσε δέος. Σχεδιαστικά το θεωρούσα πολύ μπροστά από την πραγματική του ηλικία ακόμα και στα τελευταία του. Ειδικά όταν το έβλεπες από πλώρα. Αξιώθηκα και το ταξίδεψα πολλά χρόνια μετά, σε ταξίδι που πιστεύω ότι ο καθένας που ασχολείται με το άθλημα θα ήθελε να έχει κάνει. Μπορεί να ακούγεται κλισέ αλλά κρίνοντας από το τι ταξιδεύει ακόμα το σωτήριο έτος 2021, πραγματικά πιστεύω πως αυτό μαζί με 2-3 ακόμα από τα 90s ενδεχομένως να μπορούσαν να προσφέρουν ακόμα. VENUS / SIREN:
 4. ΡΟΔΑΝΘΗ γιατί έτσι μας αρέσει! Εξαιρετική μετασκευή, υπέροχοι εσωτερικοί χώροι, ταχύτατο και πολύ καλό στον καιρό.
 5. Φωτογραφική ψηφοφορία. Μάθετε μπαλίτσα από τους ειδικούς και δώστε το απευθείας στο SUPERFERRY II να τελειώνουμε. Τέλος πάντων... SUPERFERRY II: Γιατί αυτό θα βγει. ΚEΦΑΛΟΝΙΑ: Το SUPERFERRY II του Ιονίου. IONIAN STAR (1992): Μετασκευή που δείχνει ότι ο Στρίντζης είχε αρχίσει να βλέπει την κατάσταση που διαμορφωνόταν στην Αδριατική αλλά τον πρόλαβαν τα jumbo ferries. Άσχετο αλλά πολύ το γουστάρησα αυτό το βαπόρι όπως και όλη τη σειρά των αδερφών του. ΕΠΤΑΝΗΣΟΣ: Έγινε σημείο αναφοράς για πολλούς. IONIAN ISLAND: Επιβλητικό για τη χρονιά που ήρθε και για τις
 6. Τσα! Από τις ψηφοφορίες που θα ήθελες να έχεις τόσες ψήφους όσες και τα βαπόρια των Μινωικών(ε). Πάμε: ΑΡΙΑΔΝΗ: Πανέμορφο και πριν και μετά την μετασκευή. Γρήγορο και μοντέρνο παρά την ηλικία του. Πέρασε από πολλές γραμμές της εταιρίας και την έβγαλε ασπροπρόσωπη. Κρίμα που το πέρασμά του από την Παροναξία δεν συνδυάστηκε από κάποιου είδους επένδυση των ίδιων των Μινωικών στη συγκεκριμένη γραμμή. Πιστεύω θα μιλάγαμε με τελείως διαφορετικούς όρους σήμερα. Ν. ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ: Συνώνυμο του δρομολογίου Πειραιάς - Ηράκλειο που μαζί με το αδερφό του άλλαξαν τα standards στη συγκεκριμέ
 7. Βεβαίως και έπιανε Πάτμο και Λειψούς τις χρονιές που ανέφερε ο @Axilleas Tzathas παραπάνω. Πιο συγκεκριμένα καλοκαίρι του 1998 έκανε το παρακάτω: Bonus αναχώρηση από Πάτμο τον Αύγουστο του 1999.
 8. George

  ANEMOS

  Anemos leaving Patmos, 8/1999

  © George Shipfriends

 9. Βγήκε ανακοίνωση στο site της Golden Star για τις τροποποιήσεις των δρομολογίων του σκάφους έως 8/8/2017.
 10. Ο cpt. Αγάπιος Παριανός στο BLUE STAR 1 στη θέση του cpt. Ανδρέα Μαρκέτου. Ο cpt. Γιάννης Κοντόπουλος στο BLUE STAR 2.
 11. Όπως λέει και η Δέσποινα Βανδή, "γιατί υπάρχει ζωή και μετά από ... την Κυνόσουρα "
 12. George

  Rigel III

  Aegio, 14/3/2017
 13. Στο ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΗΝΟΥ θα γίνει το πάρτυ που παίζει να είναι ακόμα εδώ μέχρι τότε Χρόνια πολλά! Τα ποστ του Π100 να φτάσουμε.
×
×
 • Create New...