Jump to content
Shipfriends

Nikos_Chania

eMembers
 • Posts

  5,330
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Nikos_Chania

 1. Υπάρχει λόγος που εισαι τόσο επιθετικός; Εχει ηδη αναφερθεί η αναγραφή του νέου ονόματος που με τόσο στόμφο επιδεικνύεις. Αυτό ναι, είναι πρόοδος.
 2. Η Golden Star Ferries μοιάζει περισσότερο με διαττων αστέρα παρά για το αστέρι της Βηθλεεμ.. Δεν μοιάζει να θέλει να οδηγηθεί σε κάτι περισσότερο, αλλά ότι σταδιακά θα αποχωρήσει απο την ακτοπλοΐα. Το ενδεχόμενο να πούλησε 4 πλοία μαζί για να αποκτήσει ρευστότητα για να φέρει νέο πλοίο δεν φαίνεται ρεαλιστικό. Προσωπικά, θα ήθελα να δω την GSF να γίνει μια σταθερή επιλογή στον ακτοπλοϊκό χάρτη, με στοχευμενες/σταθερές δρομολογήσεις.
 3. Γιατί να αλλάξουν; περαν της 2ης χρονιάς τριγωνικων, που υπήρχε μείωση τιμών στα τριγωνικα των Χανίων, δεν έχει εφαρμοστεί ξανα εκπτωτική πολιτική. Προφανώς δεν θέλουν να δώσουν κίνητρα να επιλεχθεί ενα δρομολόγιο 13,5 ωρών.
 4. Είναι το λεγόμενο "ο κόσμος το χει τούμπανο κι εμείς κρυφό καμάρι". Πληροφορίες θέλουν την Seajets, δια στόματος του διευθυντή δρομολογίων και σχεδιασμού () να δηλώνει σε αντίπαλη εταιρεία οτι "σκοπός μου είναι να σε πιέσω να φύγεις από την γραμμή, όχι να έχω κέρδος από την δρομολόγηση του πλοίου μου". Εαν ισχύουν αυτά τα λεγόμενα, τότε δεν μου είναι περίεργο που θέλει να μπει "στα χωράφια" της blue star, αν και δεν είναι χωράφια κανενός. Η Seajets με τον ένα ή τον άλλο τρόπο δείχνει οτι θέλει να κυριαρχήσει. Η δική μου άποψη είναι πως η τιμολογιακή πολιτική της εν λόγω εταιρείας δεν είναι για να κυριαρχήσει. Ούτε η μοναδική επιλογή για ταχύπλοα.
 5. Και πέρυσι το χειμώνα είδαμε το Ρόδος να αναλαμβάνει το Ηράκλειο. Προφανώς υπάρχει λόγος που επιλέγεται το Ρόδος τον χειμώνα αντί του Ορίζοντα. Το Blue Horizon παραμενει σβηστό.
 6. Στις 06:00 πλέον η προγραμματισμένη άφιξη του Κυδων Παλας στην Σούδα ενώ απο 1η Νοεμβρίου και η κοινοπραξία επαναφέρει το 06:00 ως άφιξη στη Σούδα και το 06:30 ως άφιξη στον Πειραιά. Απο 1η Νοεμβρίου επίσης οι Μινωικες θα εχουν ως ώρα άφιξης στον Πειραιά τις 06:30 με παραλληλη έναρξη καθημερινων τριγωνικων δρομολογίων. Το Χανιά-Πειραιάς με Μινωικές θα εκτελείται πλέον σε 13:30 και το Πειραιάς-Χανια σε 12:15.
 7. Έχει ξεκαθαριστεί πολλές φορές στο τοπικ του Αλεξανδρα Λ οτι αυτό ανήκει στην ΑΝΕΝ
 8. Πλοίο τοπικού χαρακτήρα; Τύπου Απόλλων Ελλας; Δε νομίζω μεγαλύτερα πλοία να προσεγγίζουν στον Λιμένα. Ποιο το σκεπτικό πίσω από την γραμμή αυτή;
 9. Το fund ανέλαβε να πάρει τα χρέη απο την Εθνική. Δεν ειναι μπακάλης, ξέρει το πως γίνονται οι αναδιαρθρώσεις χρεών και ειδικά στην ΑΝΕΚ ήταν ένα προσιτό σενάριο. Ποιός ο λόγος λοιπόν το fund να πάρει τα χρέη από την Εθνική για να μην τα πάρει από τον οφειλέτη; Δηλαδή δεν έχει λογική ενα fund που δεν ήταν ποτέ ο κάτοχος του χρέους να πάρει ένα χρέος για να μην λάβει τα χρήματα του.
 10. Ενα ταχύπλοο με MGO έχει μεγαλύτερη κατανάλωση όμως από ένα συμβατικό με MGO.
 11. Η αναφορά στην κείμενη νομοθεσία είναι αστεία. Δεν δημιουργήθηκε τώρα. Υπάρχει χρόοοονια τώρα. Το οτι τώρα εφαρμόζεται είναι φάουλ του ολη, ο οποίος παραδέχεται την αποτυχία εφαρμογής της νομοθεσίας τόσα χρόνια. Στο πρακτικό κομμάτι της υπόθεσης, είναι νομίζω δύσκολο κάποιος που θα έχει δύο βαλίτσες και ένα backpack να τα παραδώσει στο σταθμό, και να τα παραλάβει στον καταπέλτη (που ακριβώς; χύμα; κι αν βρέχει;) και μετά να πάει να αφήσει τις βαλίτσες του στον εκάστοτε χώρο φύλαξης του πλοίου (γκαραζ, φορτηγο κλπ). Καλό είναι να εφαρμοστεί οτι προβλέπεται, αλλά μάλλον θα έπρεπε να ξεκινήσουν από πιο εύκολα, όπως πχ να ελέγχουν ταυτοπροσωπία, κάτι που τόσα χρόνια δεν γινεται.
 12. Όχι απαραίτητα. Όσα πλοία δεν φοράνε scrubber δεν παίρνουν απαραίτητα MGO. Υπάρχουν και φθηνότερες επιλογές. Δεν είναι λογικό να περάσει καμία αύξηση στον πελάτη. Τόσα χρόνια η τιμή του πετρελαίου ανέρχεται και κατέρχεται συχνά. Σε περιόδους παρατεταμένης χαμηλής τιμής, οι εταιρείες θα έπρεπε να μειώνουν τις τιμές τους και αντιστοίχως όταν η τιμή του πετρελαίου τρώει ράλι ανόδου, να τις αυξάνουν. Βέβαια κάτι τέτοιο θα σήμαινε αλλαγή τιμών κάθε 3 με 5 μήνες, κάτι δύσκολο. Όμως είναι εξόφθαλμα καταχρηστική η συνεχής αύξηση των τιμών και ποτέ η μείωση αυτών. Αυτό ισχύει για όλους τους κλάδους, όχι μόνο στη ναυτιλία. (θυμηθείτε οτι με την πτώση του ΦΠΑ στην εστίαση, ουδείς μείωσε τιμές) Η Attica εχει ξεφύγει λοιπόν, και κάποιος θα έπρεπε να την φρενάρει. Μεθοδεύσεις όπως αυτές που κατεργάζεται ήδη ο κ. Σακέλλης είναι απαράδεκτες. Έχεις το μονοπώλιο, δεν θα γίνεις κι η κότα με τα χρυσά αυγά.
 13. Το πλοίο έχει φτάσει στο Αλγέρι από τον Αύγουστο και 1η Νοεμβρίου θα ξεκινήσει δρομολόγια όπως ανακοίνωσε η εταιρεία του. Οπως αναμενόταν, δρομολογείται μεταξύ Αλγερίας και Γαλλίας (Μασσαλία).
 14. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει απαγόρευση απόπλου. Το Δελτίο θυελλωδών ανέμων έχει ισχύ έως τις 19:00 τοπική (έως τη 01:00 για κεντρικό και ΝΔ Αιγαίο) και μιλάει για 7 ή 8 μποφώρ στις περιοχές πλόων του Blue Star 2
 15. Σκάτζα των δύο πλοίων της DFDS. Το μεν ARK DANIA μεθόρμισε στην Π5 της βάσης και το δε FINLANDIA SEAWAYS στο εμπορικό τμήμα του λιμανιού εκεί που ήταν το πρώτο.
 16. Δεν ξέρω αν είναι κακό ή καλό, δικό σας. Εδώ η οριτζιναλ
 17. Έχουμε επαναλάβει πολλές φορές οτι τα συστήματα παρακολούθησης δεν εμφανίζουν άμεσα σε όλους τα δεδομένα και είναι πολλοί οι παράγοντες. Υπομονή και θα φανεί κάποια στιγμή.
 18. Θλιβερά γεγονότα για τη ναυτική εκπαίδευση συνέβησαν στην Κεφαλονιά με ομάδα αγνώστων να εισβάλλει στην σχολή και ο ΑΦ να κάνει χρήση όπλου για να αποτρέψει τα περαιτέρω. Είτε με αφορμή, είτε χωρίς, δεν τιμά κανένα το περιστατικό αυτό.
 19. O MILTIADIS ήταν ξεκάθαρος στο τι σημαίνει η συγχώνευση μέσω απορρόφησης, οπότε το σενάριο παραμονής του σινιάλου απομακρύνεται. Βέβαια δεν πιστεύω οτι ο εκάστοτε αγοραστής θα ήθελε να σβήσει το σινιάλο. Θα προτιμήσει να το κρατήσει γιατί "πουλάει", όσο μπορούμε να το διανοηθούμε αυτό
 20. "Εν οίδα ότι ουδέν οίδα" η ΑΝΕΚ
 21. Παραμένει ακομα υπο την ιδιοκτησια της ΑΝΕΚ και μετα που αλλαξε σημαια; Δεν πωλήθηκε;
 22. Δε νομίζω πως αυτός είναι ο λόγος. Άλλωστε τα Solstice class και μπαλκόνια εχουν και μεγαλύτερα είναι. Προφανώς είναι σχεδιασμός τέτοιος, άλλη όψη στο πλοίο και ίσως πιο μοντέρνα εμφάνιση.
×
×
 • Create New...