Jump to content
Shipfriends

Captain_Nionios

eMembers
 • Posts

  805
 • Joined

 • Last visited

Uncategorized

 • Location
  Χανια-Αθηνα-Κεφαλλονια

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Blue Star για Νάξο. Μάιο 2021: 34 Ιούνιο 2021: 37 Νοέμβριο 2021: 39.5 Μάρτιο 2022: 43.5 Ιούνιο 2022: 48 Ιούλιο 2022: 51.5 Μας ενημέρωσαν από πάνω αλλά ας έχουμε και τη συνολική πρόοδο. Το 2019 που αναφέρθηκε 36 ευρώ, ήταν πριν την μείωση του ΦΠΑ, μετά έπεσε στα 34.
 2. Ιούνιος 2022: 48 !!! Φτάνει στα όρια του αδιανόητου πλέον. Με ταχύπλοα δεν ταξίδευα ποτέ. Είχαν ξεφύγει ήδη και πλέον έχουν φτάσει στο διάστημα, αλλά όταν το βλέπεις πλέον και στα συμβατικά πραγματικά παγώνεις. Οι ντόπιοι επιχειρηματίες των νησιών άραγε έχουν κάνει κάποιες κινήσεις για να μπει λίγο φρένο; Τη Νάξο την αγαπάμε πολύ, όποτε μπορούσαμε πηγαίναμε 4 μέρες ανά 3-4 χρόνια. Το σκεφτόμασταν για φέτος αλλά ειλικρινά δε θα πάμε. Κάποια στιγμή πρέπει να πούμε και εμείς σαν πελάτες τους όχι.
 3. Αν όχι το Πρέβελης τουλάχιστον ας πήγαινε το Άκουα Μπλου. Τα έχουμε ξαναπεί, μπορεί να έχει χειρότερο ξενοδοχειακό από το Πρέβελης, αλλά έχει πιο καλή αναλογία σαλονιών-καμπινών-γκαράζ από το Ολύμπους. Στη μανούβρα είναι ανώτερο του Πρέβελης και πολύ ανώτερο του Ολύμπους. Μεγαλύτερη ισχύς, δύο τιμόνια, πιτς προπέλες, δοκιμασμένο με επιτυχία χρόνια στη γραμμή. Αν είναι να μπει άλλο παλιό - βιολογικό ράκος της Εκάλης και να κάνουν τα χατήρια στους δικούς τους, τουλάχιστον ας είναι ένα ρεαλιστικό βαπόρι για τις ιδιαιτερότητες της γραμμής...
 4. Δίνω ελάχιστη πιθανότητα να ταξιδεύει το Ολύμπους με επιδότηση και το Πρέβελης ελεύθερα. Λογικά όταν ξεκινήσει το Ολύμπους θα μεταφερθούν οι κρατήσεις του Πρέβελης σε αυτό.
 5. Το Πρέβελης έχει σίγουρα τις δυσκολίες του στη μανούβρα αλλά τουλάχιστον έχει πιτς που του δίνει τη δυνατότητα να μπει με περισσότερο δρόμο, οπότε κάπως τα κατάφερνε. Το Ολύμπους με τουμπαριστές θα έχει αισθητά περισσότερα προβλήματα στα λιμάνια. Αλήθεια ποιοι θα αναλάβουν να το πάνε; Επίσης όπως και να το κάνουμε το Πρέβελης, είχε πολλούς, άνετους και όμορφους χώρους. Έχω πολλές αμφιβολίες για το εγχείρημα και γιατί δεν ταιριάζει το βαπόρι στα λιμάνια και βέβαια για το ρόλο αυτής της εταιρείας στην ακτοπλοΐα... Επίσης είναι μεγάλο ρίσκο να μπει κατακαλόκαιρο που τα δύο υπέροχα νησιά περιμένουν τον κόσμο.
 6. Ωραίος ο Λέω αλλά όχι και τόσο γνώστης. 😉 Γιατί ακόμα και όταν ήταν κουρασμένος μπάρμπας ο ποιητής και πολύ αργός στα τελευταία του, τουλάχιστον συνέχιζε να είναι ακλόνητος στον καιρό. Μέλη του πληρώματος του Πρέβελης που λόγω επισκευής του είχαν πάει στον Κορνάρο τέλη του 2016 - αρχές του 2017 στην Κασοκαρπαθία, έλεγαν ότι μπορεί να καθυστερούσαν με την ταχύτητα αλλά τουλάχιστον είχαν βρει το γλυκό τους ύπνο, πάρα τα χειμωνιάτικα μποφόρια...
 7. Σαφώς και περιμένω μια σώφρων, ήπια μετασκευή, με έμφαση στα σαλόνια και στο γκαράζ φορτηγών. Αν στο μέλλον χρειαστεί για άλλες γραμμές, μπορούν να πάρουν 20 πλωριά μέτρα από το άνω γκαράζ φορτηγών, το οποίο αντιστοιχεί σε ύψος 2 ντεκ επιβατών. Βγαίνουν περίπου 56 4κλινες, 224 κρεβάτια.
 8. Blue Star για Νάξο. Μάιο 2021: 34 Ιούνιο 2021: 37 Νοέμβριο 2021: 39.5 Μάρτιο 2022: 43.5 Ειμαι μη ρεαλιστης και εκτος πραγματικοτητας που αυτη η τελευταια αυξηση, ειδικα μετα απο τις δυο πολυ σημαντικες τους προηγουμενους μηνες, μου φαινεται αδιανοητη; Δεν μπορουσε να αποφευχθει με μειωση ταχυτητων; Θα αφαιρεθει μολις οι τιμες των καυσιμων ομαλοποιηθουν;
 9. Με Μήλο και Σητεία πάει πάλι μακριά η βαλίτσα από πλευράς αποστάσης και επιπλέον προσεγγίσεων. Σαφώς πρέπει να υπάρχουν και δρομολόγια με Κρήτη μέσα αλλά και σύντομο από Πειραιά χωρίς πολλές σαλιγκαρόστρατες.
 10. Όπως έχω γράψει στο παρελθόν, συμφωνώ απόλυτα με τουλάχιστον 1 γρήγορο δρομολόγιο από Πειραιά το Χειμώνα και 2 το καλοκαίρι. Γρήγορο με την έννοια να μην προσθέτει μεγάλη απόσταση και πολλές προσεγγίσεις από το απευθείας Πειραιάς-Κάσος-Κάρπαθος. Πειραιάς-Σαντορίνη-Κάσος-Κάρπαθος: 257 ν.μ. Πειραιας-Φολεγανδρος-Σαντορινη-Κασος-Καρπαθος: 260 ν.μ. Πειραιας-Σαντορινη-Αναφη-Κασος-Καρπαθος: 262 ν.μ. Το πιο γρήγορο θα ήταν μόνο με Σαντορίνη και Κάσο, 24.5 κόμβους μέση ταχύτητα, 45 λεπτά στη Σαντορίνη (βάζω αρκετά) και 20 λεπτά στην Κάσο. Μέχρι τα Πηγάδια περίπου 11.5 ώρες. Ακόμα και με επιπλέον Φολέγανδρο ή Ανάφη και 22 κόμβους μέση ταχύτητα, οι 13 ώρες και 10 - 20 λεπτά είναι ένας πολύ λογικός χρόνος. Επιτέλους πρέπει να γίνει και αν το σκέφτονται είναι προς τη σωστή κατεύθυνση.
 11. Νομίζω πως και είναι ίδιου τύπου αλλά και η ισχύς τους είναι ίδια πλέον. Ο Ορίζοντας έχει 28800 ίππους. Κάποια στιγμή στο Ρόδος, όσο ήταν στην Ελλάδα, πρέπει να έγινε αναβάθμιση των μηχανών (όχι αλλαγή) που πριν ίσως ήταν γύρω στους 23500 ίππους και να τις πήγαν στους 28800. Είμαι σχεδόν σίγουρος γι'αυτό γιατί και στο Αρχιπέλαγος το είχε αναφέρει ο μηχανικός και στο ταξίδι μου το 2016 θυμάμαι ότι είχαμε συζητήσει για αναβάθμιση. Άλλωστε στην Πάρο το 2010 ταξίδευε με 22.5+ πολύ πιεσμένο και την ίδια χρονιά ο Ορίζοντας στα Χανιά με 23+ επίσης πολύ πιεσμένος. Είναι σχεδόν ίδιου μεγέθους, γιαπωνέζικα, ίδιας ισχύος και παραπλήσιας ταχύτητας, άρα φαντάζομαι και παραπλήσιας οπισθέλκουσας. Συνεπώς η λογική λέει και παρόμοιας κατανάλωσης στην ίδια ταχύτητα.
 12. Η Blue Star για Νάξο μέχρι τέλη Μαΐου το είχε 34 ευρώ. Εκεί στον Ιούνιο το πήγε 37. Από Νοέμβριο θα πάει στα 39.5. Σε ένα 5μηνο από 34 στα 39.5!!! Νομίζω είναι υπερβολική αύξηση για την παρούσα τιμή καυσίμων, που για αρκετά χρόνια κατά το παρελθόν, πριν το 2015, ήταν σχεδόν κανόνας... Επίσης όταν και αν κάποτε πέσουν τα καύσιμα η τιμή μάλλον θα παραμείνει εκεί.Τουλάχιστον αυτό ήταν το δεδομένο του παρελθόντος. Ότι ανέβαινε δεν έπεφτε, εκτός αν μειωνόταν κάποιος φόρος.
 13. Στο 1:40 φαινεται στο βαθος μαλλον καποιος αξονας φορτηγου μαζι με το ζαντολαστιχο. Οποτε μαλλον βλεπουμε απο εξω προς τα μεσα. Δεν μπορω να ειμαι σιγουρος.
 14. Στο ταξιδι μου τον Απριλιο του 2019, στο διαδρομο πρυμα απο το πανω πλωριο σαλονι, ειχαν 4-5 καμπινες που εδιναν σε επιβατες. Δεν ειμαι σιγουρος αν ειχαν κανει αναδιαμορφωση, π.χ. να ειχαν μικρυνει τις τουαλετες στην πλωρια ακρη του διαδρομου, ή αν ειχαν παραμεινει ως ειχαν στο παρελθον.
 15. Με τεράστιο όνομα στην Κροατία... https://www.newmoney.gr/roh/palmos-oikonomias/nautilia/diakopes-me-to-o-pari-kani-o-maikl-tzorntan-to-mega-yacht-me-elliniki-ipografi-pics/
×
×
 • Create New...