Jump to content
Shipfriends

enas chiotis

eMembers
 • Content Count

  5,696
 • Joined

 • Last visited

Profile Information

 • Gender
  Not Telling

Recent Profile Visitors

3,091 profile views
 1. Λογικά αυτή η αλλαγή στο χώρο που κάνει επισκευή είχε να κάνει με την αλλαγή μηχανών του πλοίου. Πλέον φαίνεται να φέρει 2 Mitsubishi των 748BHP, κατασκευής του 2016.
 2. Για τις δυο εβδομάδες μέχρι τις 02/10 που θα επανέλθει το Χίος στα κλασσικά χειμωνιάτικα δρομολόγια του Μύκονος, η άγονη προς Καβάλα θα έχει μόνο μια αναχώρηση από Πειραιά (με το Διαγόρα). Η συχνότητα της άγονης βέβαια δεν αλλάζει, μιας και ο diogo τα κάνει τοπικά τα δρομολόγια.
 3. Από το λιμενικό ταμείο παραχωρήθηκε έκταση στο λιμάνι των Μεστών για δυο μήνες, σε κατασκευαστική εταιρεία. Εκεί θα γίνεται εκφόρτωση και προσωρινή αποθήκευση τμημάτων ανεμογεννητριών και στη συνέχεια θα προωθούνται προς τη Βόρεια Χίο όπου θα τοποθετηθούν. Πρώτο πλοίο για το γεγονός το JSP PORTO, που δίνει άφιξη το απόγευμα.
 4. Πάμε και τη δική μου ψήφο: 1. NEW GOLDEN BRIDGE V, μόνο που χρειάζεται και ένα Μάκη Στρίντζη για να γίνει μετασκευή της προκοπής. 2. NORTHERN ADVENTURE. Αδαμάντιος Κοραής στη θέση του Κοραή στις δυτικές Κυκλάδες, θα ήταν αναβάθμιση. 3. SUPERSPEED 2 Fashion influencer 😊 4. CARTHAGE. Μια αλλαγή στις μοκέτες και έτοιμο για Αιγαίο. 5. CRACOVIA Αυτή η σειρά σε μπλέ χρώμα είναι πολύ όμορφη. 6. VIKING XPRS Πειραιά - Χίο - Μυτιλήνη χθές. 7. LOCH SEAFORTH όπως έγραψε κι ο proud, όλα τα θαλασσοβάπορα της calmac θα είχαν θέση στην Ελλάδα. 8. SUROIT. DAMEN 5510, με μια προέκταση του καταστρώματος πρύμα είναι έτοιμο για αντικαταστάτης του Σκοπελίτη. 9. RHAPSODY (NAPOLEON BONAPARTE). Καποια στιγμή ελπίζω να το χαρούμε κι εμείς και όχι μόνο οι γείτονες. 10. NORTHERN EXPEDITION Με 600 επιβάτες και 110 κρεββάτια δεν πάμε πουθενά, αλλά δεν παύει να είναι όμορφο. Εκτός συναγωνισμού, το πρώην Monte Rotondo της SNCM, ωραίες κλασσικές γραμμές.
 5. Άξια βαπόρια τα Σάμος και Ρόδος, αλλά όταν βλέπεις διαφήμιση απευθείας δρομολόγια Πειραιά - Χίο, αναλογίζεσαι αν όσα έχουν γίνει τα τελευταία 19 χρόνια στη γραμμή (από την έλευση των Αιολων και μετά), ήταν ένας κύκλος που έκλεισε, και σε κάνει να σκέφτεσαι τι έχεις να περιμένεις από εδώ και πέρα.
 6. Από τη δημοσίευση της αξιολόγησης των προσφορών από το υπουργείο.
 7. Όπως φαίνεται, απορρίφθηκε η συμμετοχή της hellenic στο διαγωνισμό, και προκρίνεται για το άνοιγμα της οικονομικής προσφοράς το aqua blue.
 8. Αυτό δεν είναι διακήρυξη για το Αγιάσου, κατηγορητήριο κατά της ΟΛΠ ΑΕ είναι, από τη ΔΑΛ.
 9. enas chiotis

  Ειδησεογραφία ΥΕΝ

  Το υπουργείο διαφημίζει την έκπτωση 50% στους αναπληρωτές που τοποθετούνται σε σχολεία των νησιών μας. Το βαπόρι βέβαια είναι λίγο παλιό, αλλά δεν πειράζει.
 10. enas chiotis

  Aqua Hercules (IMO 7822861)

  Μετά από 4 χρόνια παροπλισμού, το πλοίο πουλήθηκε σε πλειστηριασμό για 20εκ τουρκικές λίρες (περίπου 3 εκ USD; ) στην εταιρεία Med Marine.
 11. Δε μεταφέρει τα απορρίμματα της Σαμοθράκης, αλλά εξακολουθεί να τους δίνει τα απορρίμματα των πλοίων της, επειδή τον χρεώνει ακριβά η Αλεξανδρούπολη;😊
 12. enas chiotis

  Hellenic Seaways

  Έτσι, μετά από 2 μέρες απεργία, για Χίο Μυτιλήνη ή με Διαγόρα μέσω Πάτμου ή απ'αύριο.😊
 13. Πάντως στην attica υπάρχουν εδώ και χρόνια τα tags για τις αποσκευές, άσχετα αν η παραλαβή είναι self service.
 14. Πρόλαβε και ολοκλήρωσε το έργο του στο υπουργείο εθνικής άμυνας;
 15. Οι επιβάτες μιας γραμμής είναι απόλυτα εξοικειωμένοι με τις διαρρυθμίσεις. Για παράδειγμα, οι συμπαθείς Ρομά πάντα προτιμούσαν το Θεόφιλος από το Μυτιλήνη, γιατί είχε άπειρους χώρους για τσαντίρωμα. Προσωπικά προτιμώ να δώσω 3 ευρώ παραπάνω και να έχω ήσυχο το κεφάλι μου για όλο το ταξίδι ότι έχω κάθισμα να με περιμένει, παρά να ψάχνω για τραπέζι ή κάθισμα σε βαπόρι με πρωτόκολλο. Μάλλον οι επιβάτες των 12νησων θα πρέπει να ξεκινήσουν να εξhelleniζονται. Για το θέμα κατάλληλο πλοίο σε γραμμή, από το Σεπτέβρη που θα ανοίξουν τα σχολεία.
×