Jump to content
Shipfriends

enas chiotis

eMembers
 • Content Count

  5,889
 • Joined

1 Follower

Profile Information

 • Gender
  Not Telling

Recent Profile Visitors

4,353 profile views
 1. Σύμφωνα με ανάρτηση στα social, το πλοίο πέρασε στα χέρια της turyol για να εξυπηρετήσει μάλλον τη γραμμή Τσεσμέ-Χίου, με το όνομα FOKAIA.
 2. Προκήρυξη Αρχικού Μειοδοτικού Διαγωνισμού για την Εξυπηρέτηση Δρομολογιακών Γραμμών με σύναψη Σύμβασης ή Συμβάσεων Ανάθεσης Δημόσιας Υπηρεσίας διάρκειας μέχρι 31/10/2020 για τις συμβάσεις ενός έτους ή μέχρι 31/10/2023 για τις συμβάσεις τετραετούς διάρκειας. Ο διαγωνισμός γίνεται στις 05 Μαρτίου, και αφορά τις ακόλουθες γραμμές: 1. ΡΟΔΟΣ - ΚΑΡΠΑΘΟΣ – ΚΑΣΟΣ - ΣΗΤΕΙΑ και επιστροφή. (Τρία (03) δρομολόγια την εβδομάδα τη θερινή περίοδο από 01/05/2020 έως 30/09/2020 ) 2. ΠΑΤΜΟΣ – ΙΚΑΡΙΑ (ΑΓΙΟΣ ΚΗΡΥΚΟΣ) – ΦΟΥΡΝΟΙ και επιστροφή. (Τρία (03) δρομολόγια την εβδομάδα καθ’ όλη τη διάρκεια της δρομολογιακής περιόδου ) 3. α) ΚΩΣ- ΝΙΣΥΡΟΣ – ΤΗΛΟΣ – ΧΑΛΚΗ - ΣΥΜΗ – ΡΟΔΟΣ και επιστροφή. (Δύο (02) δρομολόγια την εβδομάδα καθ΄ όλη τη διάρκεια της δρομολογιακής περιόδου ) 3. β) ΡΟΔΟΣ - ΜΕΓΙΣΤΗ (ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟ) και επιστροφή. (Τρία (03) δρομολόγια την εβδομάδα καθ΄ όλη τη διάρκεια της δρομολογιακής περιόδου )
 3. Δεύτερη φορά ο εναγκαλισμός; Απαγόρευση απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίων στο Κερατσίνι
 4. Για το παραπάνω, όπως φαίνεται, το πλοίο μπήκε στο λιμάνι του Ηρακλείου τα ξημερώματα, δεν έδεσε, βγήκε εκτός λιμένα και ξαναπροσπάθησε μετά από μισή ώρα. Λισσομανάει ο βοριάς φαίνεται.
 5. Μαγεία το θέμα. Έχουμε ανακοίνωση από το υπουργείο: Μιας και όπως φαίνεται η ΔΑΛ με το δελτίο τύπου, μπορεί να ματαιώνει την αποσφράγιση των προσφορών, αλλά ξεκινά τεχνικό διάλογο με τις 2 κινέζικες εταιρείες που εκδήλωσαν ενδιαφέρον, θέλοντας να συμβασιοποιήσει την ανέλκυση μέχρι τέλος Φεβρουαρίου. Επιπλέον, θα ενημερώσει και τους Θηραίους πολίτες για τα τεκταινόμενα.
 6. Παράταση των συμβάσεων ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας για πολλές άγονες γραμμές, για να προλάβει να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός, μέχρι τις 29/02/2020.
 7. Τώρα που είναι να δέσει για επισκευή το Άρτεμις ή γενικότερα;
 8. Από 01/03/20, στις περιοχές Paris & Tokyo MOU, θα απαγορεύεται να μεταφέρεις και μη συμβατό καύσιμο στις δεξαμενές σου, εκτός αν έχεις scrubber.
 9. Απ'ότι φαίνεται απόψε τουλάχιστον θα διανυκτερεύσει στο λιμάνι της Σερίφου.
 10. Λίγο ράθυμα φαίνονται τα δρομολόγια για το πλοίο μετά την επιστροφή από την καλοκαιρινή βλάβη. Βγάζει τα δρομολόγια χωρίς να τηρούνται τα αναρτημένα ωράρια, απλά επειδή έχει μεγάλες παραμονές στους τερματικούς σταθμούς ανταποκρίνεται. Ενδεικτικά η χθεσινή αναχώρηση από Χίο για Πειραιά που ήταν προγραμματισμένη για 22:00, έγινε κατά τις 07:00 σήμερα. Το Bekaa ακούει;
 11. Μόνο Θήρα έπιασε από εκεί και κάτω. Ούτε Θηρασιά ούτε φυσικά Ανάφη. Και από Σαντορίνη κατευθείαν επιστροφή Σύρο. Μάλλον κάτι δεν πήγε καλά στη Σίκινο.
 12. Ανεξάρτητα από τα παραπάνω, στο επόμενο ταξίδι από Πειραιά προς Ρέθυμνο έκανε 15.5 ώρες. Κάτι που δεν έχω καταλάβει είναι σε ποιο σημείο δένει στον Πειραιά. 70-30 το πάει Αγ. Διονύσιο-Δεξαμενές.
 13. Προς το παρόν καλεί τους δικαιούχους του μέτρου να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία τους, ώστε να επιβεβαιωθεί ότι είναι (φορολογικά) κάτοικοι νησιών και το 2020. Πάντως έχει πάει αρκετά πίσω η καταβολή στους δικαιούχους, ακόμα δεν έχει πληρωθεί ο Οκτώβρης.
 14. Αδυναμία προσέγγισης Ε/Γ -Ο/Γ πλοίου στη Θήρα Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Θήρας, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (σσ. 17/01), από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΟΛΥΜΠΟΥΣ'' σημαίας Κύπρου, το οποίο εκτελούσε το προγραμματισμένο δρομολόγιο από Ρέθυμνο για Θήρα -Μήλο -Πειραιά, ότι κρίνεται επισφαλής η προσέγγιση του στο λιμένα Αθηνιού ν. Θήρας λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και ότι το πλοίο θα συνεχίσει το δρομολόγιό του για τον λιμένα Μήλου. Από το πλοίο επρόκειτο να αποβιβαστούν εννέα (09) επιβάτες, ένα (01) Ι.Χ.Ε. όχημα και δώδεκα (12) φορτηγά ενώ στο λιμένα Αθηνιού ανέμεναν προς επιβίβαση είκοσι τρεις (23) επιβάτες, εννέα Ι.Χ.Ε. οχήματα και έξι (06) φορτηγά, οι οποίοι θα προωθηθούν στον προορισμό τους με μέριμνα του ναυτικού πράκτορα. www.hcg.gr
 15. Το βοριαδάκι καλά κρατάει. 10 ωρίτσες το πρωί ο Διαγόρας για Χίο, με πορεία κάτω απο την Τήνο, μιας και ο Καφηρέας είχε 8άρι. Και η Πηγασάρα από τις 14:30 που έφυγε από Λαύριο τώρα παλεύει να φτάσει τα δυτικά της Σκύρου.
×
×
 • Create New...