Jump to content
Shipfriends

ToSofoPaidi

Members
  • Posts

    24
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by ToSofoPaidi

  1. Κι ένα βίντεο από την καθέλκυση του Tokiwa Maru που έβγαλε ως προτεινόμενο ο ρουφιάνος των βίντεο...
  2. Γιατί αν αλλάξουν οι ώρες αναχώρησης, οι επιβάτες και τα φορτηγά θα έρθουν αργότερα, θα κόψουν εισιτήρια αργότερα, θα μαζευτούν τα χρήματα αργότερα και άρα θα πληρωθεί & θα μεταφορτωθεί το καύσιμο αργότερα. Άρα πάλι η ίδια καθυστέρηση απλά με άλλα ωράρια.
  3. Απλώς να σημειώσω πως μέσα στο γενικό παιχνίδι παίζουν και οι δημόσιες σχέσεις. Καλώς ή κακώς η BS έχει εδραιώσει στις Κυκλάδες και τα Δωδεκάννησα ένα όνομα με συγκεκριμένη αξία, χάρη στην, ως επί το πλείστον, συνέπεια της. Το να εκτελέσει μερικά δοκιμαστικά δρομολόγια στις δυτικές Κυκλάδες πιθανότατα δεν θα φέρει επιπλέον χρήμα στα ταμεία της, όμως θα βελτιώσει ακόμα περισσότερο την εικόνα της στις Κυκλάδες. Σε αυτό το σημείο μου κάνει εντύπωση που ο "Κοραής" δεν ανέλαβε να καλύψει το κενό που δημιουργείται από την ασυνέπεια του "Αγ. Γεώργιος". Το αναφέρω διότι οι κάτοικοι από τη μία δεν θέλουν τον Βεντούρη, από την άλλη ζητούν την BS, αλλά λόγος για τον Αδαμάντιο δεν γίνεται. Δεν γνωρίζω αν τον καιρό που δραστηριοποιείται στις δυτικές Κυκλάδες έχει καταφέρει να δημιουργήσει όνομα, και αν ναι τί είδους, ωστόσο στην θέση των διοικούντων του θα πίεζα για να το χτίσω, ακόμα κι αν προσωρινά έμπαινα μέσα οικονομικά, αφού το πλοίο έχει χρόνια μπροστά του.
  4. Το τραγούδι λέγεται "Corsica" και το έχουν ερμηνεύσει ουκ ολίγοι καλλιτέχνες. Στο συγκεκριμένο βίντεο η εκτέλεση από τον Petru Guelfucci.
  5. Κατ' αρχήν δεν σημαίνει τίποτα η απόφαση ως έχει. Τα χρήματα της η τράπεζα, αν η απόφαση ήταν αρνητική, πάλι χαμένα τα είχε καθώς θα εισέπραττε ελάχιστα από την εκποίηση των περιουσιακών στοιχείων της ΝΕΛ. Κοινώς lose-lose situation η συγκεκριμένη απόφαση για την Πειραιώς, η οποία θα εγγράψει μια γερή χασούρα στον ισολογισμό της χρονιάς που κλείνει, ωστόσο θα αναχρηματοδοτηθεί από τον περιούσιο λαό και έτσι, τελικά, Πειραιώς & ΝΕΛ θα βγουν κερδισμένες, το φορολογούμενο πόπολο χαμένο και οι καραβολάτρες περήφανοι που θα μπορέσουν να συνεχίσουν να τσακώνονται για την μέγιστη δυνατή ταχύτητα του Θεόφιλου για τα επόμενα 10-12 χρόνια, έως ότου αυτός διεκδικήσει κι επίσημα σύνταξη. Ουσιαστικά για τη ΝΕΛ η απόφαση αυτή δεν είναι παρά 1-2 χρόνια παράταση ζωής. Διότι ούτε ρευσότητα της δίνει, ούτε την μετατρέπει σε κερδοφόρα από τη μια στιγμή στην άλλη. Ουσιαστικά της αφαιρεί την αγχόνη των αρνητικών ιδίων κεφαλαίων που είχε στον ισολογισμό της, που θα την ανάγκαζε σε καιρούς πολύ δύσκολους να προβεί σε νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Αυτός ο πονοκέφαλος πέρασε και η ζωή συνεχίζεται (δύσκολα) μέχρι τα ίδια κεφάλαια να γυρίσουν αρνητικά εκ νέου και να επιστρέψουμε στην, προ ολίγων ημερών, κατάσταση.
  6. Μια μικρή μόνο σημείωση: Το να έχει απλήρωτους ναυτικούς (και υπαλλήλους γενικότερα) είναι απάνθρωπο, ας μην το εξισώνουμε με την εικόνα και το μάρκετινγκ καμιάς εταιρείας. Μιλάμε για ανθρώπους, με ανάγκες και ζωή, σε μια διαολεμένη χρονική στιγμή. Το ίματζ μπροστά σε τέτοια φαινόμενα θα πρεπε να είναι αδιάφορο, σε καραβολάτες και μη. Συνεχίστε...
  7. Όταν η ζήτηση χαρακτηρίζεται ως "ανελαστική", τότε γνωρίζεις εκ των προτέρων πως οι 10.000 στην χειρότερη θα γίνουν 8.000, αλλά όχι 5.000. Όσο για το αεροπορικό, αν δει την κίνηση να αυξάνεται και τις θέσεις να παραμένουν σταθερές σε αριθμό, πιθανότατα να αυξήσει τις τιμες (ειδικά τώρα που υπάρχει μονοπώλιο).
  8. Αν οι εταιρείες διαθέτουν κάποιο πλοίο ικανό για το δρομολόγιο και κρίνουν πως μπορούν να έχουν κέρδη από αυτό, ίσως. Το ότι μπήκε ένα πλοίο ωστόσο δεν σημαίνει πως απαραίτητα υπάρχει φαγητό και για δεύτερο ή πως αυτό κάνει κερδοφόρα την γραμμή. Ειδικά στην περίπτωση που η γραμμή σηκώνει ένα πλοίο μόνο από πλευράς κίνησης, ενώ παράλληλα δεν "καταστρέφει" την αγορά σε ανταγωνιστικές κοντινές γραμμές, δε νομίζω πως καμιά εταιρεία θα θελήσει να μπει στη γραμμή μόνο και μόνο για να χωθεί στη μύτη της άλλης και τελικώς να χάσουν όλοι.
  9. Στα χαρτιά... Γιατί στην πραγματικότητα, θα αναλάβει μια κάποια ΝΕΛ (τυχαίο το όνομα) τα "τοπικά άγονα" και η ταλαιπωρία θα γραφτεί εκ νέου με χρυσά γράμματα στην Βικιπαίδεια. Γενικότερη άποψη μου είναι πως θα έπρεπε να υπάρχουν άγονες γραμμές "κορμοί" και να εξορθολογηθούν όλα τα εσωτερικά άγονα (off topic η τελευταία πρόταση).
  10. Συγνώμη αλλά με 2,5εκ ευρώ, μπορούν να αγοράσουν συμβατικό πλοίο (και παράλληλα να πουλήσουν το Sea Star) ώστε να εξυπηρετηθούν καλύτερα και οικονομικότερα. Εκτός αν τα 2,5 χρειάζονται να καλύψουν άλλες τρύπες...
  11. Απλώς μια παρατήρηση επ' αυτών. Κάποια πράγματα μπορεί να φαίνονται λογικά σε εμάς εδώ, ωστόσο οι συνθήκες και η πραγματικότητα είναι διαφορετικά. Δεν είναι μόνο άτομα και οχήματα που ταξιδεύουν στις άγονες. Είναι και ασυνόδευτα, εμπορεύματα, πακέτα τα οποία προφανώς δεν είναι δυνατόν να πραγματοποιούν ανταποκρίσεις. Επιπλέον (και το θεωρώ το πλέον βασικό), τίθεται και ένα ζήτημα ψυχολογίας. Ο κάτοικος της Καρπάθου και της Κάσου έχει την ανάγκη να διαθέτει άμεση, αν και ταλαίπωρη, σύνδεση απευθείας με την πρωτεύουσα. Το να πρέπει να αλλάζει πλοίο, περιμένοντας σε λιμάνια κλπ. δεν τον ικανοποιεί, ενώ παράλληλα τον ταλαιπωρεί περισσότερο. Επαναλαμβάνω κάποια πράγματα μας φαίνονται λογικά. Αν θέσουμε τα ζητήματα καθαρά επί οικονομικού, μπορούν να βρεθούν (αν μιλάμε για λογικές και συνετές διοικήσεις) 1002 λύσεις. Όμως οι άγονες επιτελούν ένα έργο μεταφορικό και ψυχολογικό και γι' αυτό -καλώς κατά την άποψη μου- κοστίζουν παραπάνω από το ελάχιστο που θα μπορούσαν. Είναι λοιπόν διαφορετικό να εξορθολογίσουμε την λειτουργία τους, που πολλές φορές είναι κακή, από το να εξορθολογίσουμε την λογική τους.
  12. Σύμφωνα με την wikipedia που παρέθεσες, είναι πλέον ένα βήμα μετά το ύστατο χαίρε...
  13. Αυτό το τελευταίο "Κυλλίνη" ωστόσο βγάζει μάτι! Τα "δομολόγια" πάει κι έρχεται...
  14. Μια ερώτηση για τους γνωρίζοντες (βασικά, συγνώμη αν η απορία μου είναι χαζή). Παρατηρώ στο AIS πως τις τελευταίες ώρες το BS2 έχει αναχωρήσει από το λιμανι της Ρόδου, πλέει παράλληλα με τις ακτές μέχρι το μέσο περίπου του νησιού (περίπου 1 ώρα διαδρομή) και επιστρέφει, χωρίς ωστόσο να πιάνει πάλι λιμάνι. Το 'χει ήδη κάνει 2 φορές και συνεχίζει. Έχει να κάνει με τον καιρό (είναι σε ισχύ απαγορευτικό απόπλου); Είναι κάποιο δοκιμαστικό λόγω πιθανού προβλήματος; Στην ανακοίνωση της εταιρείας για τις μεταβολές στα δρομολόγια λόγω του απαγορευτικού, δεν γίνεται λόγος για το BS2.
  15. Αν παρατηρησετε ομως, οι ωρες αφιξης και αναχωρησης ειναι οι ιδιες σα να πιανε κανονικα ολο το δρομολογιο της αγονης ο Διαγορας. Κατα συνεπεια, προφανως για καθαρα τυπικους λογους δεν ανακοινωνεται το συνολο της αγονης.
  16. Η δική μου απορία για την αξιοπιστία του άρθρου έχει να κάνει με την τοποθέτηση του Αμμάν στη Συρία (ως γνωστόν είναι πρωτεύουσα της Ιορδανίας και σε καμιά περίπτωση δεν διαθέτει λιμάνι). Βασικά λιμάνια της Συρίας είναι η Λατάκια και η Ταρτούς. Απο 'κει και πέρα, αν ευχόμαστε να συμβαίνει ότι συμβαίνει στη Συρία για να σωθούν οι ακτοπλόοι, το χάσαμε το παιχνίδι ως άνθρωποι...
  17. Προφανώς και υπάρχει, αλλά νομίζω πως η ανακοίνωση έχει συγκεκριμένους αποδέκτες...
  18. Αναφέρεται στην πρωτιά σχετικά με την "διακίνηση επιβατών και οχημάτων στην γραμμή της Ραφήνας – Άνδρου – Τήνου - Μυκόνου" όπου προφανώς υπάρχουν στοιχεία έναντι του ανταγωνισμού. Στο τμήμα της Νάξου δεν υπήρχε ανταγωνισμός και άρα -πιθανολογώ- γι' αυτό δεν αναφέρεται.
  19. Επειδή τον έζησα τον Διαγόρα πριν μερικές ημέρες, στο "κατέβασμα" σε Σαντορίνη (50' στο λιμάνι) και Κάλυμνο (45') είχε πολύ φορτηγό & καθυστέρησε χαρακτηριστικά. Μάζεψε όσο μπορούσε την καθυστέρηση σε Κω (15'), Νίσυρο (10') & Τήλο (10'). Στην επιστροφή του ήταν ακριβής αλλά έπιασε εκτάκτως Πάρο με αποτέλεσμα να καθυστερήσει η άφιξη του στον Πειραιά κάτι παραπάνω από 1 ώρα. Εννοείται (κακία θα πω) οι πλέον γκρινιάρηδες επιβάτες του ήταν όσοι επιβιβάστηκαν στην Πάρο, επιδεικνύοντας τυπική νεοελληνική συμπεριφορά στο μέγιστο, ταράζοντας την ηρεμία που πάνω από μισή μέρα ήδη απολαμβάναμε στον μισοάδειο-μισογεμάτο Διαγόρα...
  20. Έξω από το λιμάνι του Πειραιά, φωτογραφημένο από τον Διαγόρα.
×
×
  • Create New...