Jump to content
Shipfriends

George...f

eMembers
 • Posts

  548
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by George...f

 1. Φιλε Σείριε αυτό αν δεν κάνω λάθος είναι το νυν Συμη της ΑΝΕΣ. Πρόκειται για συνωνυμία…
 2. Με 43,1 αυτή τη στιγμή πετάει ανοιχτά του Σουνιου. Πραγματικά η ταχύτητα του συγκεκριμένου είναι εντυπωσιακη.
 3. Να έφευγε και αυτή η τσιμινιερα καλα θα ήταν. Επίσης το πλοίο χρειάζεται μια ολική απόξεση χρώματος και βάψιμο από την αρχή.
 4. Γνωρίζουμε τι εργασίες πραγματοποιούνται στο πλοίο; Θα ανεβεί δεξαμενή; Πέρα από την αποκατάσταση της βλάβης που το ταλαιπωρεί τόσο καιρό, νομίζω το πλοίο θέλει ένα γερο συμμάζεμα. Νοσταλγούμε τις εποχές του ως Νήσος Μυκονος…
 5. Νομίζω δούλευε καλα μέσα στο καλοκαίρι. Αν μη τι άλλο ήταν μια τίμια και φθηνότερη επιλογή, καθώς και η μοναδική από Ραφήνα προς τον συγκεκριμένο προορισμό.
 6. Όταν το πλοίο γύρισε από την Balearia στην Hellenic αν δεν κάνω λάθος έκανε εκτεταμένη επισκευή σε όλους τους τομεις. Δεν επιδιορθώθηκαν αυτά; Το ότι το πλοίο το αερίζουν κάθε βράδυ λόγω της θητείας του στο Μαροκο αν μη τι άλλο μου ακούγεται υπερβολικο…
 7. Από την καριέρα του στην Balearia ή τις μέρες που πήγε επι Blue Star για τις αντικαταστάσεις των άλλων πλοίων της AML;
 8. Χωρίς να γνωριζω τι εργασίες γίνονται, οντως το πλοίο ήταν ενεργό σε δρομολόγια και αν μη τι άλλο από μια προσεγμένη εταιρία. Θεωρώ πως από την άφιξη του στη χώρα μας έως τώρα καθυστέρησαν αρκετά οι οποίες εργασίες.
 9. Κοκκινο με Aegean Sea εταιρικό brand name το λες και άσχετο. Όπως ήταν τα Speedrunner θα έπρεπε να είναι.
 10. Θα παραμείνει κοκκινο όπως φαίνεται στις μακέτες της εταιρίας ή πρόκειται να βαφτεί λευκό;
 11. Αυτό θα ήταν ευχής έργο για το Μυκονος. Αυτό μια χαρά είναι.
 12. Το ειδα και εγώ πάνω στη δεξαμενή και μπορώ να πω πως το πλοίο δείχνει παλιό. Δεν είμαι της άποψης ότι όλα πρέπει να μπλουσταρίζουν, αλλά αν μη τι άλλο για ένα πλοίο που μετασκευάζεται το 2023 περιμένεις να δεις κάτι πιο σύγχρονο. Το πλοίο δείχνει σαν ένα μικρό Μυτιλήνη, σε πιο κουτοποιημενο. Σίγουρα μέσα θα έχουν κάνει τρομερή δουλειά αλλά πχ η μετασκευή του Superferry του έδωσε μια πιο σύγχρονη και όμορφη εμφάνιση, ενώ αυτό παρέμεινε ένα γιαπωνέζικο ποσταλι των late 90’s.
 13. Σαφώς και το Ναξακι είναι ιδανικό για τη γραμμή και είναι πραγματικός εργάτης, αλλά κάποτε κάθε σεζον σχεδόν γινόταν τράμπα μεταξύ των Παρος/Ναξος ώστε να μην καταπονείται μόνο το ενα.
 14. Νομίζω μαζί με το Μυκονος είναι τα πιο ξεζουμισμένα πλοία του στόλου.
 15. Στα Χανιά πάντως επι Hellenic 25αριζε για πλάκα. Ωραίες εποχές τότε.
 16. Το πλοίο αυτή τη στιγμή ανεβαινει από Τηνο με 36 κόμβους. Νομίζω δεν το έχουμε δει ποτέ με τέτοια ταχύτητα σε δρομολόγιο.
 17. Μακάρι να το δούμε στην γραμμή που ήταν και το 2021. Θεωρώ πως είχε μεγάλη επιτυχία η απευθείας σύνδεση με Μύκονο καθώς και Ικαρια, Παύλο.
 18. Ο συγκεκριμένος έχει την δυνατότητα να χτυπήσει τιμολογιακά και να παει πολύ πιο κατω ώστε να ανταγωνιστεί τα συμβατικά. Με τις υπάρχουσες τιμές στη γραμμή για ένα αεροπορικό κάθισμα στο πλοίο, ή ακόμη και καμπίνα η διαφορα στην τιμή με ένα ταχύπλοο δεν νομίζω ότι θα είναι τόσο σημαντική, σε εξίσωση με τον χρόνο και τα χρηματα που πιθανόν θα ξοδέψει κάποιος μέσα στο πλοίο σε ένα ταξίδι 8-9 ωρών.
 19. Ωστόσο αν δρομολογήσει στα Χανιά ένα ταχύπλοο μόνο για τη σεζον θα κάνει πάταγο. Τις εποχές που δούλευαν τα Highspeed της Hellenic γεμάτα πηγαίνοερχοντουσαν.
 20. Η σκατζα με το αδελφό του δεν έγινε γιατί δεν μπορούσε να περασει την επιθεώρηση λόγω πάχους λαμαρίνας;
 21. Έτυχε να βρεθώ πριν λίγο στην αναχωρηση του πλοίου από το λιμάνι του Πειραιά. Το πλοίο αναχώρησε με νταλίκες μέχρι τον καταπέλτη, αφήνοντας και 3 έξω. Δεν υπήρχε ελεύθερο ούτε εκατοστό για ένα ΙΧ. Εντυπωσιακή κίνηση αν μη τι άλλο, αν και ανοιγμα της σεζον. Ωστόσο το πλοίο αν και από δεξαμενισμο, δεν είναι περιποιημένο, για την ακρίβεια είναι βαμμένο μόνο το κομμάτι της πλώρης το οποίο σταματάει στο υψος του τρίτου ανοιγματος του γκαραζ. Νομίζω ότι με την απουσια του αδερφού του το πλοίο δεν έχει προλάβει να κάνει ουσιαστικά μια ακινησία και να δεχτεί την δέουσα φροντίδα. Αν μη τι άλλο είναι ένα από τα πιο δυνατά πλοία του ομίλου.
 22. Έχει γίνει ανακαίνιση και στις καμπίνες. Απλά ένα μέρος αυτών στο χαμηλότερο ντεκ παραμένει σφραγισμενο.
 23. Για επισκευή ή αποφάσισαν να αφαιρεθούν τελειως και να δουλεύει τον κεντρικό καταπέλτη όπως της Seajets?
 24. Εγώ προσωπικά αν και όμορφο σκαρί θα ευχόμουν να ήταν ψευδής η είδηση, καθώς αναβάθμιση δεν το λες σε καμία περίπτωση, ούτε αυτό ούτε εκείνο που φέρνει η Seajets. Αναχρονιστικές αγορές που δεν ανταποκρίνονται στο σήμερα. Κάποτε φέρναμε πλοία από το Βορρά και τη Μάγχη αλλά οχι σε αυτή την ηλικια. Και ένα παραπάνω από την Aegean έχω υψηλότερα στανταρ μετά από τόσα χρόνια καλής παρουσίας στη γραμμή.
×
×
 • Create New...