Jump to content
Shipfriends

poseidon_express

Members
  • Posts

    35
  • Joined

  • Last visited

Uncategorized

  • Location
    Hamburg

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Φωτογραφημένο τον Αύγουστο του 2014 στη Ρόδο

    © poseidon_express

  2. Ο ρόλος του ΙΜΟ είναι να θέτει τους κανονισμούς ασφαλείας και τα στάνταρ που πρέπει να τηρούνται για την αποφυγή ατυχημάτων και θαλάσσιας ρύπανσης. Η εφαρμογή και ο έλεγχος τήρησης γίνονται σε εθνικό επίπεδο.
  3. Ο Γεράσιμος Στρίντζης μίλησε χτες για τα προβλήματα μετά τους σεισμούς στην Κεφαλονιά σε "ινκόγκνιτο" σύντομη συνέντευξη σε δημοσιογράφο της εκπομπής της Πόπης Τσαπανίδου Live U. Η συνέντευξη έλαβε χώρα στο λιμάνι του Ληξουρίου. Η συνέντευξη ξεκινάει στο 0:35:00.
  4. Μήπως στην περίπτωση των ΛΕΥΚΑ ΟΡΗ και ΣΟΦΟΚΛΗΣ Β. πρόκειται περί ναύλωσης και όχι πώλησης? Το γερμανικό περιοδικό FERRIES τα αναφέρει ως ναυλωμένα και όχι πωληθέντα πάντως.
  5. Το Αidablu είχε κατά την είσοδό του στο λιμάνι πλοηγό (όπως προκύπτει από εδώ. Επιπλέον, γνωρίζεις τις καιρικές συνθήκες στο Warnemünde εκείνη τη μέρα? Επίσης, στο μήνυμά μου δεν υπήρξε καμία αναφορά στη συμπεριφορά του πλοιάρχου του Concordia κατά το ατύχημα, αυτή θα την κρίνουν οι αρμόδιοι. Συνεπώς αδυνατώ να καταλάβω την κατακλείδα του σχολίου σου.
  6. Η Aida πάντως έχει άλλη εκδοχή για την υποτιθέμενη "στούκα": Δεν υπήρξε καμία επαφή των δύο πλοίων, ούτε ήταν το Costa Atlantica σε ρότα σύγκρουσης με το Aidablu, απλώς από το ρεύμα που δημιουργήθηκε κατά την είσοδο του Costa Atlantica ταλαντεύτηκε ελαφρά το Aidablu, που βρισκόταν στο λιμάνι του Warnemünde και όχι του Αμβούργου, με αποτέλεσμα να προκληθούν μικροζημιές στη σκάλα τροφοδοσίας που ήταν εκείνη την ώρα ανοιχτή. Στο σύνδεσμο υπάρχει το σχετικό δελτίο τύπου της Aida (μόνο στα γερμανικά διαθέσιμο): http://www.aida.de/b2b-corporate-site/presse-neu/pressearchiv/newsdetails.24494/article/informationen-zu-medienberichten-ueber-aidablu-und-costa-atlantica.html
  7. Το μόνο στο οποίο θα συμφωνήσω κατόπιν ιδίας εμπειρίας από ταξίδι προς Λέσβο αρχές Αυγούστου είναι η καθυστέρηση στην άφιξη σε σχέση με την προγραμματισμένη ώρα (περίπου 45'). Κατά τα άλλα το πλήρωμα ήταν εξυπηρετικότατο και ευγενέστατο, ενώ το καράβι πεντακάθαρο.
  8. Αυλαία λοιπόν για το πρώτο ταχύπλοο made by Austal που ήρθε στα ελληνικά νερά ως Flying Dolphin 2000 από τη Ceres. Θεωρώ ότι μπορούσε ακόμα να προσφέρει πολλά στις γραμμές του Σαρωνικού. Καλά ταξίδια και καλές θάλασσες να έχει στην Άπω Ανατολή.
  9. Μετά τις "Κομέτες" και τις "Koλχίδες" ιδού κι ένα λινκ σε μια ενδιαφέρουσα ιστοσελίδα που παρουσιάζει τα ιπτάμενα τύπου "Ρακέτα". Ένα ιπτάμενο τέτοιου τύπου με το όνομα Rheinpfeil εκτελούσε δρομολόγιο στο Ρήνο στη γραμμή Κολωνία - Μάιντς από το 1972 μέχρι και το 1997. Μετά την απόσυρσή του από την ενεργό υπηρεσία παρέμεινε παροπλισμένο μέχρι το 2006, οπότε πουλήθηκε σε ολλανδικά συμφέροντα και μετατράπηκε σε πλωτή κατοικία στο Ρόττερνταμ. Με την ευκαιρία αυτού του θέματος, γνωρίζει κάποιος πώς λέγεται ο τύπος των ιπταμένων που είχε δρομολογημένα η Falcon Lines στη γραμμή Πειραιάς - Αίγινα?
  10. Πιστεύω πως αυτό το θέμα "Duchess M" είναι σημαντικό και ενδιαφέρον και το προτείνω για Θέμα του Μήνα
  11. Πιστεύω πως αυτό το θέμα "Οδυσσέας Ελύτης (IMO 8613580)" είναι σημαντικό και ενδιαφέρον και το προτείνω για Θέμα του Μήνα
  12. Πιστεύω πως αυτό το θέμα "The Topaz (ex-Queen Anna Maria,Olympic)" είναι σημαντικό και ενδιαφέρον και το προτείνω για Θέμα του Μήνα
  13. Στη φωτογραφία εικονίζεται το αμφίπλωρο Prinsesse Benedikte πλοιοκτησίας Scandlines. Στην γερμανοδανέζικη εταιρία Scandlines με έδρα το Ροστόκ συμμετείχαν αρχικά εξ ημισείας η DFO GmbH, η εταιρία στην οποία συνενώθηκαν οι θαλάσσιες μεταφορές της Deutsche Bundesbahn και της Deutsche Reichsbahn μετά την 1.1.1994, και η εταιρία θαλάσσιων μεταφορών των Δανέζικων Σιδηροδρόμων (Danske Statsbaner, αργότερα Scandlines A/S). Tο 2007 η εταιρία μεταβιβάστηκε πλήρως σε ιδιώτες επενδυτές. Το Prinsesse Benedikte είναι δανέζικης ναυπήγησης του 1997 κι αποτελεί το ένα μέρος του δανέζικου ζεύγους πλοίων που εξυπηρετούν τη γραμμή Puttgarden (Γερμανία)-Rødby (Δανία). Το αδελφάκι του είναι το Prins Richard, επίσης δανέζικης ναυπήγησης. Τη γραμμή εξυπηρετούν και δύο γερμανικά αμφίπλωρα, τα Deutschland και Schleswig-Holstein, αμφότερα ναυπηγημένα το 1997 στο γνωστό μας από τα Blue Star 1 & 2 Van der Giessen de Noord. Τα πλοία εξυπηρετούν με δύο αναχωρήσεις ανά ώρα από κάθε πλευρά τη γραμμή Puttgarden - Rødby που ενώνει το γερμανικό νησί Fehmarn με το δανέζικο νησί Lolland. Η γραμμή εγκαινιάστηκε το 1963 και φέρει το παρατσούκλι Vogelfluglinie (η γραμμή του πετάγματος των πτηνών), γιατί είναι ακριβώς πάνω στο πέρασμα των αποδημητικών πουλιών από την Αρκτική στην Ευρώπη. Το ταξίδι διαρκεί 45 λεπτά (από ντόκο σε ντόκο) και αποτελεί το συντομότερο πέρασμα από Γερμανία προς Δανία (και κατ' επέκταση προς Σουηδία λόγω της γέφυρας μεταξύ Κοπεγχάγης και Μάλμε). Τα πλοία διαθέτουν στα γκαράζ τους και ράγες, μιας και μεταφέρουν καθημερινά και επιβατηγά τρένα. Γενάρχης των πλοίων που εξυπηρέτησαν τη γραμμή είναι το γνωστό μας ΡΕΝΕΤΤΑ, μετέπειτα ΝΗΣΟΣ ΡΟΔΟΣ, που καθελκύστηκε ως DEUTSCHLAND το 1953 από τα ναυπηγεία HDW και εξυπηρέτησε την Vogelfluglinie από το 1963 μέχρι το 1972.
  14. Στο λιμάνι του Αμβούργου, και πιο συγκεκριμένα σε πλωτή δεξαμενή του ναυπηγείου Blohm und Voss, βρίσκεται για συντήρηση το Athena, πρώην Stockholm.
  15. Γνωρίζει μήπως κάποιος γιατί η συγκεκριμένη παντόφλα ονομάστηκε ΚΛΗΒΕΛΑΝΤ??
×
×
  • Create New...