Jump to content
Shipfriends

George...f

eMembers
 • Content Count

  239
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Παραμένει κατάφωτο το πλοίο τα βράδια, και απ’ οτι παρατηρησα το πρωί υπήρχε αρκετή κινητικότητα στα καταστρώματα του πλοιου από το πλήρωμα. Στα plus οι γυαλισμενες εξαγωγές της τσιμινιέρας του που πραγματικά αστράφτουν. Με το καλό σε λίγες μέρες πίσω στην ενεργό δράση, να δούμε και τις οποίες αλλαγές πραγματοποίησε η Blue εσωτερικά.
 2. Μιλάμε για 2 πλοία χτισμένα με διαφορετική φιλοσοφία. Το μεν Τσαμπιον για μεγάλα ταξίδια στην Αδριατικη, με κοινόχρηστους χώρους μοιρασμένους και μεγαλύτερη έκταση σε καμπίνες, το δε Έλυρος σχεδιάστηκε για τη γραμμή των Χανίων. Μεγάλα αναπαυτικά σαλόνια, εστιατόρια-κοινόχρηστοι όλα σε ένα επίπεδο και πολύ ομορφες και πολλες καμπίνες. Ουσιαστικά αν και νεότερο το Τσαμπιον ναυπηγικά, το Ελυρος λόγω της ολικής μετασκευής του μετέπειτα είναι πολύ πιο σύγχρονο και εργονομικό θα έλεγα και τα υλικά που έχουν επιλεχθεί είναι όλα πολύ ποιοτικά και προσεκτικά επιλεγμένα. Βλέπεις όταν μετασκευαζόταν η ΑΝ
 3. Ας ελπίσουμε η μεγάλη τσιμινιερα των Νήσος να τα χωρέσει μέσα χωρίς αισθητική παρέμβαση. Αν και από την τεχνογνωσία μας στο θέμα scrubber από το XI δεν με κάνει να αισθάνομαι πολύ αισιόδοξος, την στιγμή που το αδελφό του στη Μαλτα έκανε την ίδια εγκατάσταση χωρίς να αλλάξει ούτε εκατοστό το σχήμα της...
 4. Γνωρίζουμε γιατί το πλοίο θα κάνει δεξαμενισμο ενώ δεν έχει περασει ούτε ένας χρόνος από τον τελευταίο; Δεν μας έχει συνηθίσει σε τέτοια η ΑΝΕΚ.
 5. Να ρωτήσω και εγώ, μιας και όπως ανέφερε ο φιλος Nick εδώ και χρόνια το πλοίο έχει την πρωτοκαθεδρία της γραμμής κυρίως λόγω του νέτου γκαραζ του, ένας καταπέλτης απευθείας για το άνω γκαραζ όπως είχε ακουστεί σε παλαιότερες ακινησίες του πλοιου δεν θα διευκόλυνε ακόμη περισσότερο την κατάσταση;
 6. Το πλοίο πάντως χθες γυρνώντας από Σαλαμινα, γύρω στις 3 το πρωί, το ειδα κατάφωτο μέσα-έξω. Μου έκανε εντύπωση για πλοίο που κάνει επισκευή, ποσό μαλλον τέτοια ώρα.
 7. Νομίζω είναι κρίμα να χαραμιστεί προς χάριν των Goody’s. Ας κρατήσουν ένα μικρό κομμάτι της κουζίνας αν θέλουν να βάλουν και goody’s αλλά θεωρώ μεγάλο λάθος να βγάλεις το κανονικό φαγητό, ειδικά στο Χίος που εκτελεί μεγάλα ταξίδια.
 8. Μα γι’αυτο και λέγεται γωνία του κουτσομπόλη. Εγώ θεωρώ δεδομένο την αποχώρηση του XI, και από κει και πέρα ίσως 2 ταχύπλοα προς Ηλιοπουλο μεριά. Όπως και να έχει ο φιλος Πέτρος ανέφερε ότι θα παραμείνουν σε ελληνικά νερά, όποτε μια αναδιάταξη στόλου μεταξύ των εδώ εταιριών δεν θα είναι κακη.
 9. Γνωρίζουμε τι εργασίες θα πραγματοποιηθούν στο πλοίο κατά τη διάρκεια της ακινησίας του; Εννοώ πέρα από τις απαραίτητες, είχε ακουστεί ότι θα υποστεί μια μινι αναδιαμόρφωση εσωτερικά για να έρθει στα standard της Blue.
 10. Επιτέλους! Μακάρι το πλοίο να πάρει τη δρομολόγηση και να το δούμε να δραστηριοποιηθεί στα ελληνικά νερα. Ο χρωματισμός του θεωρω πως πρεπει να αλλάξει καθώς αδικεί το σκαρί και δεν θυμίζει Αιγαίο.
 11. Την Δευτέρα νομίζω έχει άλλο ένα δρομολόγιο περισυλλογής προσφύγων και μεταναστών από τα νησιά προς την ηπειρωτική Ελλάδα.
 12. Οι γραμμές της Κρήτης καλύπτονται επαρκώς. Δεν γίνεται να εξυπηρετούνται όλα τα λιμάνια για να είναι ευχαριστημένοι οι κάτοικοι του εκάστοτε νόμου. Καλώς ή κακώς τα τελευταία 15 χρόνια σταθερή δρομολόγηση πλοίου για Ρέθυμνο δεν έχει υπάρξει (το φιάσκο Ελλη δεν το υπολογιζω καν). Για κάποιο λόγο δεν έχει υπάρξει. Εδώ, πλην από τις καλοκαιρινές μέρες τα πλοία των Χανίων και του Ηρακλείου πηγαινοέρχονται μισά. Αν υπήρχε ζήτηση να είσαι σίγουρος πως θα είχε καλυφτεί. Ούτως η αλλως οι εταιρίες που θα μπορούσαν να δραστηριοποίηθουν σοβαρά, όπως η Blue που ανέφερες, έχουν παρουσία στις άλλες γραμμές
 13. Μιλάμε καλώς ή κακως για μια μεγάλη πόλη με αντίστοιχα μεγάλο νομό που όμως όπως αποδείχτηκε εξυπηρετείται επαρκώς από τους 2 άλλους όμορους νομούς τα τελευταία πολλα χρόνια. Είναι ένα νησί, με 2 βασικά εμπορικά λιμάνια, θεωρώ και λίγο ουτοπικό ειδικά την εποχή που ζουμε να έχει κάθε λιμάνι δικό του πλοίο, ποσό μαλλον στην Κρήτη που εξυπηρετείται από πλοία γίγαντες και με επαρκή δρομολόγια. Όπως ειπαν και η προλαλήσαντες αν υπήρχε εμπορική ανάγκη για κάλυψη της γραμμής να είστε σίγουροι πως θα είχε καλυφτεί.
×
×
 • Create New...