Jump to content
Shipfriends

Strofalos

eMembers
  • Posts

    2,144
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Strofalos

  1. Κοντά ένα χρόνο πηγαινοέρχεται από τις εσχατιές του Αιγαίου, πρώτη φορά ζορίστηκε στο δρομολόγιο της Δευτέρας. Δίκαια λοιπόν τσίμπησε μερικές μαντινάδες από τους Κασιώτες. Αφιερωμένες σε πλοίο και πλήρωμα από τον Μανώλη Νικολάκη.
  2. Μόνο διαστημόπλοια που δεν έχουν τάξει πως θα κατεβούν στο νησί της Μεγαλόχαρης..! Χορτάσαμε θα και ΘΑ από Υδροπλάνα, Ελικόπτερα, highspeed, κ.ο.κ και ακόμα με το Κατερινάκι είναι. Ας σοβαρευτούν ένθεν κακείθεν επιτέλους.
  3. Superfast 3, Blue Star Paros, κτλ όλα στο τσακ (και αν) θα βγουν..! Προγραμματισμός από τα Lidl.
  4. Σιγά, σε πλαγιοπρυμνοδέτηση θα εξέχουν πόσα, 20-30-40?? μέτρα? δεν έχει θέμα το όποιο πλοίο.
  5. Σωστός. Έτσι είναι. Το τί έγινε, μπορουμε να υποθέσουμε, στα σίγουρα, κάτι θα διαρρεύσει τους επόμενους μήνες και θα το μάθουμε.
  6. Έχει βαρβάτο νοτιά και το καράβι παραείναι μεγάλο γι'αυτά τα λιμάνια.
  7. Δηλαδή θα κάνουν διάτρηση γκαράζ και θα μπουν γερανοί εκεί στον μπουλμέ αντί να γίνει οπή στην ίσαλο να τις αλλάξουν με την ησυχία τους??
  8. Λίγο δυσκολο μιάς και το Χίος βγάζει 3 δρομολόγια την εβδομάδα,σε σταθερή ώρα αναχώρησης, απόροια της ταχύτητάς του. Το Πρέβελης των 17 μιλίων, αν τα βγάλει αυτά τα 3 δρομολόγια, θα είναι σε κυλιόμενα ωράρια, με πιθανότερο αυτό της Παρασκευής να φεύγει μεσάνυχτα από τον Περαία. Θα εξυπηρετεί δηλαδή μόνο τους όρους της Σύμβασης και όχι τους νησιώτες.
  9. Κρήτη, Δωδεκάνησα, Β Αιγαίο θα φύγουν με καθυστέρηση.. 00:00 θα περνάνε τα φανάρια. Δε νομίζω να δημιουργηθεί ιδιαίτερο θέμα. Κυκλάδες κι εγώ το πιστεύω πως θα γίνει χαμός καθώς οι καθυστερήσεις, ακόμα και από τα πρωινά δρομολόγια, θα χτυπήσουν 24ωρο.
  10. Μια κόπια των ECO μου μυρίζει αλλά με εκτεταμένο κομοδέσιο και ένα γκαράζ λιγότερο. Για να δούμε τι έκτρωμα θα αντικρίσουμε πάλι...
  11. Το μισάνοιχτο visor ποιανού είναι, του Κάντια?
  12. Σενάριο 2: Αναλαμβάνουν την γραμμή του Ηρακλείου οι μεγάλοι Ιάπωνες (πχ Κύδων&Κίσσαμος) και ενσωματώνεται η Σαντορίνη στο δρομολόγιο και στα ημερήσια και στα βραδινά. Έτσι και αποφεύγουν την πληρωμή του τέλους των ρύπων και δίνει στην Σαντορίνη γραμμικά μέτρα για ΙΧ και καρότσες και μένει στο κλασικό δρομολόγιο της Παροναξίας περισσότερος χώρος στο πλοίο που θα την κάνει.
  13. Γι αυτό λέμε πως για ένα τέτοιο εγχείρημα το Superstar 2 είναι ιδανικοτερο από το πρώην Ταλος. Απείρως ομορφότεροι εσωτερικοί χώροι και μικρότερο γκαράζ.
  14. Ίσως θα ήταν καλύτερα η μαύρη ρίγα να γινόταν ένα ντεκ παραπάνω και όχι εκεί που την κάνανε.
  15. Γενικά το 2 ταιριάζει καλυτερα στην γραμμή από το 1. Το γιατί τα έχουν ανάποδα, κάνεις δεν ξέρει
  16. Τίποτα δε βλέπεις. Ένα μπλε πράμα μόνο φαίνεται. Άμα έχει φρεσκαδούρα βλέπεις μια πάνω και μια κάτω από την θάλασσα. Βυθό, ντόκους κτλ θα δεις μόνο αν πάει το καράβι να τους βρει αυτοπροσώπως...
  17. Για βελτιωμένη έκδοση του Θεόφιλου μου κάνει αυτό.
  18. Έχει βάση κίνησης μιάς και αρκετοί Βορειοελλαδίτες δουλεύουν σεζόν στις Κυκλάδες (Μύκονος, Σαντορίνη, Πάρος, Νάξος) όποτε φίλοι, ξαδέλφια, φίλοι-φίλων κτλ που θα πάνε για να εκμεταλλευτούν τον "δικό τους άνθρωπο", κάνουν μια καλή βάση ΣΥΝ τα ενδοκυκλαδικά ως ένας οικονομικότερος τρόπος μετακίνησης από νησί σε νησί. Χαμένο δεν είναι το δρομολόγιο, απλά δεν ξέρουμε πόσο θα αφήνει κέρδος το πλοίο.
  19. Έχει πολύ νταλίκα μιάς και ανοίγει-έχει ανοίξει η σεζόν ΣΥΝ τα καμμένα ξενοδοχεία από την περσινή φωτιά σε Κιοτάρι&Γεννάδι ξαναφτιάχνονται από την αρχή. Δεν είναι τυχαίο εξάλλου πως το Κάρριερ 2 σε κάθε κατεβασιά του στην Ρόδο κουβαλάει "κατοστάρες" τις καρότσες.
  20. Δεν ξέρω κατά πόσο ισχύει ή είναι ράδιο άρβυλα, αλλά το αφήνω εδώ (δεν ξέρω καν αν είναι και το κατάλληλο τόπικ). https://cyclades24.gr/2024/04/aktoploia-prothesi-epanaforas-tis-grammis-thessalonikis-sporadon-kykladon-kritis/ Αν όντως ισχύει, και δεδομένου τις προδιαγραφές του πλοίου που απαιτούνται, το Superstar II θα ήταν μια πολυ καλή επιλογή.
×
×
  • Create New...