Jump to content
Shipfriends

Strofalos

eMembers
 • Posts

  891
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Strofalos

 1. Κι εγώ το θεωρώ το Ρέθυμνο σαν λύση. Μονοπώλιο στην Σούδα δεν είναι πλέον η ΑΝΕΚ, το δυνατό χαρτί του Πειραιάς-Χανιά είναι το Κύδων Παλλάς, όποτε το να το βάλουν στο Ρέθυμνο για να κόψει κίνηση από τον Κύδωνα, αλλά και από τα πλοία του ομίλου αναπόφευκτα, δεν θα το απέκλεια σαν κίνηση. Πάνε πλέον οι εποχές που έπαιζε μπάλα μόνη της η ΑΝΕΚ στην Σούδα και κύρια επιδίωξή της ήταν οι αυξημένες πληρότητες.
 2. Η εξέλιξη πάντως αποτελεί πισωγύρισμα για την γραμμή. Από Κορνάρος σε Ιεράπετρα και από εκεί σε Πρέβελης θα περίμενε κανείς το next step να είναι κάτι καλύτερο και όχι κάτι χειρότερο. Πάντως αυτό το πλοίο, με τα δείγματα γραφής που μας έχει δώσει, μπορώ να πω πως δεν την βγάζει την επιδότηση τον χειμώνα. Βασικά, δεν πρόκειται να πιάσει λιμάνι τον χειμώνα, που να χτυπιέται ο Θεός κάτω. Μόνο αν έχει συνέχεια λαδιές, αλλά και πάλι, με τόσα stand by, οι μηχανές θα ανέβουν στο γκαράζ από το ζόρι. Περιμένω και τα πρώτα σχόλια από τους ντοπιους ταξιδιώτες βέβαια μιας και η μετάβαση από το νορμάλ εσωτερικό Πρέβελης στο σπαρτιάτικο Ολύμπους θα τους κακοφανεί πολύ. Γενικά, θα πιάνουμε συχνά κουβέντα σε αυτό το τόπικ μιας και προβλέπονται θερμές εξελίξεις.
 3. Τα είπε όλα ο @Champion Jet_2...συμφωνώ μέχρι κεραίας!!! Έτσι ακριβώς είναι τα πράγματα..! Κάποια στιγμή πρέπει επιτέλους να ξυπνήσουν μερικοί πριν να είναι αργά. Οι δηλώσεις του Αρβανίτη είναι γροθιά στο στομάχι.
 4. Με τα σινιάλα του κανονικά, για κόψιμο πήγε ο Κορνάρος.
 5. Να κάνω μια εριστική πρόβλεψη? Πόσες πιθανότητες έχει το γεγονός να το ετοιμάζουν για την γραμμή της Καβάλας, ατόφια, με λιμένα αφετηρίας της Καβάλα, ώστε να φέρουν τον Διαγόρα Πειραιά για Ικαροσαμία με Παροναξία ενδιάμεσα, για να ξαλαφρώσουν την κίνηση στα εν λόγω νησιά..?
 6. Η Κάσος και η Κάρπαθος δεν χωρίζονται σε δυο γραμμές. Αν πηγαίνει κάποιο πλοίο στο ένα νησί, μοιραία θα πηγαίνει και στο άλλο. Όποτε δυσκολο το σενάριο.
 7. Άρα για Μήλο να φανταστούμε πως θα πηγαίνουν τα Κνωσσός/Φαιστός τα ντεμέκ καθώς το θεωρώ απίθανο το Κύδων να πιάνει στο νησί μεσανυχτιάτικα.
 8. Κάτσε γιατί τα πράγματα μπερδεύουν. Το Όλυμπους, δεδομένα, για εφέτος θα ταξιδεύει "στην παλιά του γραμμή αλλά θα καταλήγει Ρόδο" όπως μου είπαν επι λέξη άνθρωποι που όταν μιλάνε, σοβαρολογούν και δε λένε αρλούμπες. Τουτέστιν "στην παλιά του γραμμή"=Μήλο-Σαντορίνη-Κρήτη, "αλλά θα καταλήγει Ρόδο". Για να πηγαίνει Ρόδο, δύσκολα να το κάνει από το Ρέθυμνο άρα ή Ηράκλειο ή Άγιο ή Σητεία. Κασοκαρπαθία δεν ακούστηκε αλλά από το πρόγραμμα του Πρέβελης παραπάνω μάλλον την Κασοκαρπαθία θα την κάνει αυτό. Άρα και Ολύμπους και Πρέβελης θα κάνουν φέτος το καλοκαίρι Πειραιά-Μήλο-Σαντορίνη-Κρήτη, και από εκεί το ένα απευθείας Ρόδο και το άλλο μέσω Κάσου-Καρπάθου-Χάλκης, θα φτάνει Ρόδο? Άμα δε, προσθέσεις και το ταχύπλοο θα έχει 3 πλοία για Κρητη-Ροδο?? Τόσο πολύ κόσμο περιμένουν στην γραμμή φέτος ή έχουν σκοπό να τους φαληρίσουν όλους για να μην υπάρχει του χρόνου εταιρεία όρθια να κάνει την γραμμή?
 9. Ε αφου περιμένουν κίνηση, το Hellenic Highspeed είναι ότι πρέπει..! Πέρα από την πλάκα, κοίτα μην πάει και το Πρέβελης κατά'κει.
 10. Λογικό..μονοπώλιο είναι, ότι θέλει κάνει.
 11. Δες το κι αλλιώς.., με την επιδότηση βλέπει καράβι η συμπρωτεύουσα, χωρίς αυτήν τόσα χρόνια καράβι δεν έβλεπε ούτε σε αφίσες. Άστην λοιπόν για μερικά χρόνια να φτιάξει κοινό η γραμμή, να γλυκαθεί και η εταιρεία, και μετά πχ από 5-10 χρόνια, την κόβεις.
 12. Ε μα δεν είπε κανείς ότι μπαίνει μέσα, απλά πως δεν δίνει την ίδια απόδοση στην εταιρεία, σαν Highspeed 5, και λογικό μιας και οι Μινωικές δεν έχουν το know how των ταχυπλόων. Και ρίχνω και την προσωπική μου άποψη πως πιο πιθανό βλέπω το μέλλον του, κάποια στιγμή, ως πχ Super Aegean Jet παρά ως Santorini Palace.
 13. Και ετοιμάζεται για?? Κασοκαρπαθία τελικά ή μάθαμε τίποτα άλλο?
 14. Εγώ θα πόνταρα στο Πειραιά-Μήλο-Χανιά και στο Κύδων Παλλάς. Με την αποχώρηση της ASL και τον κόσμο που θα μεταφέρει στο νησί, μόνο τα παλιά παλάτια έχουν την δυνατότητα να τον απορροφήσουν αποτελεσματικά είτε στις αμέτρητες αεροπορικές, είτε στα μεγαλύτερα σαλόνια τους. Ο χώρος της πισίνας με τη ντίσκο και στα παλιά και στα νέα, τον ίδιο κόσμο εξυπηρετούν. Θεωρώ πως στα νυν Κνωσσός/Φαιστός η κίνηση της Μήλου θα τα κάνει να δείχνουν φίσκα, ακόμα και αν δεν είναι και να βγαίνουν μουρμουρες από τους επιβάτες για ελλείψεις χώρων κτλ.
 15. Γενικά, ότι δρομολόγιο και να κάνει, δεν το βλέπω να μακροημερεύει ως Σαντορίνη Παλλάς. Οτι και να κάνουν οι Μινωικές, και ο ήλιος να έρθει τούμπα, απλά δεν το'χουν με τα ταχύπλοα και φαίνεται κιόλας..! Εδώ η ASL με δεκαετή τριβή με τα ταχύπλοα, λειτουργώντας οικονομικά σκάφη, με 3 αδερφά πλοία στον στόλο της μια εποχή, με ολόκληρη τοπική κοινωνία από πίσω να την στηρίζει, και τα παράτησε βλέποντας το αδιέξοδο. Η Minoan, έχοντας ήδη μια αποτυχημένη απόπειρα στο παρελθόν και με ολόκληρο στόλο τότε, που ακριβώς πάει τώρα με ένα μοναχά βαπόρι, απορίας άξιο. Πιο πιθανό σε καμιά 5ετία να γίνει τίποτα "Super Aegean Jet" παρά να εξακολουθήσει ως Σαντορίνη Παλλάς.
 16. Ευκαιρία να κοπούν τώρα που είναι παχιές οι μύγες με τις τιμές των μετάλλων μπας και ξεχρεωθεί κάνας άνθρωπος.
 17. Μα άμα το δίδυμο είναι τα Σάμος &Ρόδος, πως τις συγκεκριμένες ημερομηνίες το Ρόδος (που θα κάνει ούτως ή άλλως το δρομολόγιο για Χίο/Μυτιλήνη) θα σκαντζάρει το Αριάδνη, μιας και το τελευταίο θα είναι δρομολογημένο Δωδεκάνησα? Η αίσθηση που δίνει δλδ το μύνημα της Άττικα είναι πως το Φιξ πλοίο της γραμμής είναι το Αριάδνη και τις συγκεκριμένες ημερομηνίες που ήταν να κάνει τα δρομολόγια, αυτά θα γίνουν από το Ρόδος. Ήταν να γίνει καμιά σκάντζα αυτές τις ημέρες του Ρόδος από το Αριάδνη και ακυρώθηκε?
 18. Για μισό, το δίδυμο για Χίο-Μυτιλήνη το καλοκαίρι δεν θα είναι τα Νήσος Σάμος&Ρόδος??
 19. Της Vodafone είχε γίνει σλόγκαν. Όλοι οι "θαλασσόλυκοι της στεριάς" έλεγαν πως θα ταξιδέψουν με το Vodafone. Ούτε καν με το Highspeed.
 20. Του πάει όμως αυτή η φορεσιά, Ταμάμ!!!
 21. Άρα μια-δυο καραβιές τις έχει. Μετά είναι το θέμα. Αν κάνει μία-μιάμιση μέρα να ανέβει Πειραιά και είναι μέσα το κλασσικό Γιαπωνέζικο Σπαρτιάτικο τότε σε αυτούς τους 1300 θα μείνει μου φαίνεται.
 22. Λαμπρά..! Άμα τα μαζέψουν και φύγουν οι Κινέζοι, να δω μετά τι θα κάνουν όλοι αυτοί...
 23. Το αδερφό του ταιριάζει γάντι στην γραμμή. Αυτό καθόλου. Και εντύπωση μου έκανε πως τις μέρες του Πάσχα που ήταν να δρομολογηθεί στην Συροτηνομυκονία, δεν έκαναν τραμπα με το Μύκονος που έχει περισσότερες αεροπορικές και το Χίος για την Καβάλα με τις περισσότερες καμπίνες. Αν εκμεταλλευτούν την μεγαλυτερη χωρητικότητα του Μύκονος/Χίος και φέρουν τις τιμές για Τήνο-Μύκονο στα επίπεδα της Ραφήνας, συν το γεγονός πως το καλοκαίρι με την λειτουργία του μετρό στο λιμάνι θα είσαι στο τσακ-μπαμ στα λεμονάδικα, θεωρώ πως θα τσιμπήσει παραπάνω κίνηση το κομμάτι Πειραιά-Τήνο-Μύκονο.
 24. Μην αγχώνεσαι, σε λίγο με τα τρεξίματα δεν θα διαβάζεται τίποτα..! Μόνο ένα κόκκινο μπάλωμα θα βλέπουμε.
×
×
 • Create New...