Jump to content
Shipfriends

Strofalos

eMembers
 • Posts

  684
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Strofalos

 1. Κρίμα πάντως που μετά την άφιξη των παλατιών, και αυτό και το αδερφό του δεν δραστηριοποιήθηκαν περαιτέρω στην ελληνική ακτοπλοϊα. Θα μπορούσαν να προσφέρουν είτε στα Δωδεκάνησα, είτε στην Χίο-Μυτιλήνη, είτε σε ανταγωνισμό "σκληρού ροκ" στα Χανιά. Ακόμα και (πολύ φιλόδοξα σενάρια) σε καμία άγονη όπως του Βορείου Αιγαίου ή της Κασοκαρπαθίας. Ήταν οι εποχές που το αεροπορικό εισιτήριο ξεχώριζε από το ακτοπλοΐκό καθώς στο αεροπλάνο κάτω από 30.000δρχ ή μετέπειτα 100 ευρώ δεν έμπαινες με τίποτα σε μακρινά δρομολόγια. Το καραβάκι αντιθέτως τίμιο..ακόμα και με την καμπίνα έφτανες-δεν έφτανες τα μισά του αεροπλάνου.
 2. Χωρίς να θέλω να δώσω την εντύπωση πως "σωστά έπραξε ο Κάπτεν", πολλές φορές η αδρεναλίνη σε τυφλώνει. Ο άνθρωπος ήθελε να εξυπηρετήσει το νησί, είδε τον καιρό και την θάλασσα και έκρινε πως μπορουσε να το κάνει. Το κατάφερε αν κρίνει κανείς πως οι επιβάτες αποβιβάστηκαν στο νησί. Το ποσοτικό χαρακτηριστικό δλδ το έπιασε. Στο ποιοτικό το έχασε λίγο, δηλαδή στο γεγονός πως κόντεψαν να πέσουν στην θάλασσα οι μισοί, να τους πλακώσει κάνα πόδι ο καταπέλτης στους άλλους μισούς, που οι ίδιοι και τα πράγματά τους έγιναν λούτσα, κτλ. Αυτά τα βλέπεις μετά που ηρεμείς και επανέρχονται οι παλμοί στα φυσιολογικά τους. Το τι έχει μέσα στο μυαλό του μετά (το αν δλδ θα το ξανακάνει) μόνο αυτός και ο Θεός το ξέρουν.
 3. E μα με τόσες αλλαγές και μετονομασίες, λάλησε και το ΑΙS.., τι, πολύ θέλει νομίζεις..?
 4. Γιατί τα Δωδεκάνησα είναι πιο κοντά από ότι η Κρήτη? Ή μήπως τους σώνει το γεγονός πως πιάνει και Σύρο? Και αν είναι έτσι, το πλοίο που αντί για κατευθείαν Κρήτη πιάνει και σε κανένα Κυκλαδονήσι (πχ Μήλο) εξαιρείται του ελέγχου?
 5. Ωωωω...μια χαρά τότε..πήγαινε με την δημοσιογραφική κάρτα σου ή τπτ άλλο που σε ξεχωρίζει από τους υπόλοιπους πολίτες και ζήτα ότι θες. (Υ.γ. Όταν με το καλό τα πάρεις, πόσταρε κι εδώ τίποτα να πάρουμε μάτι κι εμείς)
 6. Θα πας στο λιμεναρχείο της Καμαριώτισσας αλλά δεν ξέρω αν τα μοιράζουν σε πολίτες.
 7. Χωρίς να ξέρω τι γίνεται, στην κατάσταση που φαινόταν στις φωτογραφίες λογικά έχει δουλίτσα μέχρι να ξεκινήσει όλο αυτό ταξίδι.
 8. Το θυμόμουν πως θέλει να χτυπήσει την επιδότηση αλλά και το Πρέβελης στο ναυπηγείο είναι αλλά τα χαρτιά του για την επιδότηση θα τα κάνει. Υπό αυτό το πρίσμα το λέω πως φορτσάρανε λάθος μήνα.
 9. Μου φαίνεται τελείως παράδοξο το γεγονός πως όλο το καλοκαίρι το έβγαλε δεμένο για την ανακαίνιση, φορτσάρανε τον Οκτώβρη για να το τελειώσουν ούτως ώστε να προλάβει να κάνει 3-4 δρομολόγια στην γιορτή του Πανορμήτη και μετά να ξαναβγάλει όλο τον χειμώνα βρεσκοβαμμένο και φρεσκοανακαινισμένο όντας δεμένο ξανά στο Καρακόνερο? Τελείως ακατανόητη ενέργεια. Ας το φορτσάρανε να προλάβαινε τον Αύγουστο τουλάχιστον...
 10. Συμφωνώ με τον Γιώργο!!! Έτσι ακριβώς είναι τα πράγματα..! Σε τέτοιες περιστάσεις τα λογιστικά πρέπει να πηγαίνουν περίπατο.
 11. Αυτό το παράλογο που η λαμαρίνα ενός πλοίου διαβρώνετε από την θάλασσα για π.χ.20 χρόνια και με μια βαρβάτη μετασκευή στην 15ετία γίνεται "ώ του θαύματος" 5χρονο νεούδι, με ξεπερνάει πραγματικά..!
 12. Νόμιζα πως τον έχουν 50-50 η Ζάντε με την Λεβάντε. Αν είναι έτσι τότε πάσο...
 13. Να δω τον Αντρίκο Ραφήνα και ας πεθάνω..! Το πλέον ακατάλληλο καράβι στην πλέον απαιτητική γραμμή...
 14. Το πάει με σύστημα 1-1 ο super Mario..με κάθε ένα αγορασμένο και δρομολογημένο ταχύπλοο, έχει αγοράσει και παροπλήσει κάπου γύρω από την Σαλαμίνα και το αδερφό του για ανταλλακτικά.
 15. Στην κατάσταση που βρίσκεται εξωτερικά, έτοιμο για Ντάνα Ελευσίνας είναι!!! Ελπίζω εσωτερικά να είναι σε καλύτερη κατάσταση. Μηχανολογικά δε, μια προσευχούλα στον Ύψιστο και τον Άη Νικόλα στο κοντρόλ ρουμ.
 16. Τα πρώην SuperferryΙΙ, Ιεράπετρα, Εξπρές Σαντορίνη, Αζόρες Εξπρές, είναι αξιόλογα καραβάκια. Παλαιά μεν, αξιόλογα εσωτερικά δε. Μηχανικά λίγοι γνωρίζουν σε τι κατάσταση είναι. Θεωρώ πως θα το πάει ένα βήμα παρακάτω ο super Mario και θα τον δουμε σε μια ακόμα γραμμή πέρα από τις Σποράδες.
 17. Υπάρχει καμία ρήτρα (πχ ακύρωση ναύλωσης ή πρόστιμο κτλ) για τέτοιου είδους εξέλιξη στο συμβόλαιο της ναύλωσης ή δεν τρέχει κάστανο..?
 18. Έχω μια απορία... Παρατηρώ αυτό το Χίος και όλο και μπερδεύομαι. Γιατί μέχρι την Κάσο, είτε το κομμάτι μέσω Ηρακλείου είτε το απευθείας, πάει με 19,5 μίλια, από Κάσο για Κάρπαθο με 21,5 και από τα Πηγάδια μέχρι τη Ρόδο με 22,5-23? Το να ξεφορτώνει τόσο πράμα και να κερδίζει δρόμο δυσκολο καθώς έχει αποδείξει πως μπορεί και 27αρια. Έχει υπάρξει καμιά υποσημείωση στην υπογραφή της σύμβασης και δεν το έχουμε πάρει πρέφα..?
 19. Νομίζω πως κάποια στιγμή στο μέλλον, μετά την πώληση της Άττικα, κάποιο εκ των Πάρος ή Νάξος θα βρεθεί Σποράδες για να διατηρηθεί η πρωτοκαθεδρία της εταιρείας στην γραμμή, αν θυμηθουμε σχόλια και ευχές των Σποραδιτών όταν είχε ανέβει το ένα για να σκαντζάρει τα πλοία της γραμμής. Αν και μεγάλος μου πόθος είναι τα Πάρος/Νάξος καθημερινά εναλλάξ από Ραφήνα και Βόλο προς Σκύρο-Αλόνησο-Σκόπελο-Σκιάθο το ένα να ανεβαίνει και το άλλο να κατεβαίνει. Τελικά, μόνο καλό στα νησιά αυτά θα κάνει η όξυνση του ανταγωνισμού.
 20. Ναι, γιατί τα Κρήτη που δουλεύουν τόσα χρόνια στο Ηράκλειο έχουν περισσότερα κρεββάτια από την Αριάδνη ή έχουν περισσότερες αεροπορικές από την Αριάδνη ή είναι ταχύτερα από την Αριάδνη ή πιο ευέλικτα κτλ. Μία ιδέα είναι όλα όπως λέει και ο polmyt παραπάνω. Απλά έχουν βρει την κότα με τα χρυσά αυγά στις ναυλώσεις στα ξένα κάθε χρόνο και την πληρώνει το καραβάκι ως γυρολόγος.
 21. Αν την φετινή χρονιά (καλοκαιροCOVID + αναγγελία τελευταίας στιγμής) είχε τις πληρότητες που είχε το Θεσσαλονίκη-Σποράδες, τότε δε θέλω να φανταστώ τι θα γίνεται σε ένα νορμάλ καλοκαίρι. Ναι μεν οι τιμές παίζουν καθοριστικό ρόλο αλλά μην κρυβομαστε, η γραμμή έχει δυναμική. Αν δε, συμπληρωθεί με ένα, μεγάλο σε ηλικία μεν αξιολογότατο εσωτερικά δε, συμβατικό από Βόλο τότε ο σουπερ-Μάριο νομίζω πως θα κάνει κίνηση ματ..!
 22. Πιστευω πως αν πραγματοποιηθεί αυτός ο σχεδιασμός θα είναι κίνηση Ρουά-Ματ στις Σποράδες. Στην κυριολεξία θα πιάσουν τον ταύρο από τα κέρατα..!
 23. Φίλε μου γίνεσαι ιερόσυλος... Suzuran-Suizen, Akashia-Hamanasu κτλ είναι έτη φωτός μπροστά από οποιοδήποτε Ευρωπαϊκό έκτρωμα..! Φιλικά στο λέω
 24. Κρίμα πάντως..αυτά τα κρουαζιερόπλοια των 200-250 μέτρων είναι πιστεύω ότι πρέπει για το Αιγαίο.
×
×
 • Create New...