Jump to content
Shipfriends

Strofalos

eMembers
  • Posts

    2,067
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Strofalos

  1. Μήπως το υπουργείο να ξυπνήσει και να τους κόψει την μάσα, μίας και έχει πλήρη γνώση της κίνησης της γραμμής σε συνάρτηση με την χωρητικότητα του βαποριού, και να βγάλει τα στοιχεία στην τοπική κοινωνία &τύπο με την δικαιολογία πως "πονάει" τα λεφτά των φορολογουμένων..?
  2. Η λαμαρινοδουλειά ήταν επιβεβλημένη και είναι εμφανής. Η μηχανολογική είναι που καεί το πλοίο και δυστυχώς, αυτή είναι αφανής.
  3. Έχει ακόμα πολλά ψωμιά να δώσει ο δεινόσαυρος. Εν τω μεταξύ, πλοία η Άττικα έχει, απλά τα ναυλώνει εδώ κι εκεί (Αριάδνη, Κύδων) και μένει με τα υπόλοιπα.
  4. Στην Tallink ανήκει και δουλευει στον Καναδά με ναύλωση στη ναύλωση. Άρα θα το σουτάρουν το πιθανότερο..θα γυρίσει Βαλτική. Να δω που θα το δρομολογήσουν..αυτοί είναι ήδη γεμάτοι.
  5. Πυρά αναχαίτισης για την ακρίβεια. Τόσα χρόνια στο Αιγαίο, έχουμε γίνει εξπέρ στις αναχαιτίσεις. Έγινε αποκάλυψη του στόχου, αναγνώριση, εμπλοκή με το 127άρι, αλλά δεν τα καταρίψαμε. Αστοχίσαμε ηθελημένα ή όχι, δεν θα μάθουμε ποτέ. Τουλάχιστον κάτι δουλεύει στο πλοίο. Υπόψιν πως είναι η πρώτη εμπλοκή πλοιου του ΠΝ σε πολεμικές επιχειρήσεις μετά τον Αττίλα στην Κυπρο. https://flight.com.gr/hydra-frigate-cleared-the-uavs-after-engaging-them-with-gunfire/
  6. Καλά, προφανώς και δεν μιλάμε για τα μπλουσταράκια και προφανέστατα ο Αη-Στράτης δεν είναι Ηράκλειο. Ξέρουν που πα να μπλέξουν και σε τι στρούγκες θα ριψοκινδυνέψουν το πλοίο. Αλλά καθώς το καράβι το'χω ταξιδέψει πάμπολλες φορές και οι κουβέντες από τον Διαμαντή μέχρι τον Κορρέ ήταν ατελείωτες, θεωρώ πως το καράβι θα προσφέρει στην γραμμή, και θα εξυπηρετήσει καλά μάλιστα, ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ, το τονίζω, να το σενιάρουν μηχανολογικά όπως προανέφερα. Άμα πάνε όμως και κάνουν πασαλείματα, κλάφτα Χαράλαμπε..δε τους σώνει ούτε ο Αη Νικόλας..!
  7. Αμα δεις σε τι λιμάνια έπιανε μέχρι πρότινος... Χαρακτηριστικά, στην Χάλκη, έμπαινε και είχε 20-30 μέτρα πλώρα-πρύμα να γυρίσει 180° για να δέσει στο λιμάνι.
  8. Και το Χίος, το ίδιο δρομολόγιο, το χρεώνει 16,00€. Αλλά φεύγει βάρβαρες ώρες από τον Χάνδακα.
  9. "Το Χαμόμηλο" ακόμα βρίσκεται στο Κατάκολο. Γνωρίζει κανείς τελικά τι απόγινε και ξαποσταίνει τόσο καιρό στο λιμάνι?
  10. Ο Αντρίκος όμως την έκανε την τσάρκα του..! https://www.shipfriends.gr/forum/topic/525-ανδρέας-κάλβος-ιμο-8500484/?do=findComment&comment=38379
  11. Έτσι και του σενιάρουν τις μηχανές, η Πρεβελάρα δεν έχει να φοβηθεί τίποτα και κανέναν!!!
  12. ...είναι το δώρο του "Πακέτου Μπλίνκεν"... ...τρομάρα μας...
  13. Καλά, όλα σχετικά είναι. Πχ τα κρητικά, αντί για τις 9 που φεύγουν, θα φύγουν 12 και ένα. Ομοίως για Δωδεκάνησα και Β. Αιγαίο. Ότι αλχημεία γίνει, θα γίνει στις Κυκλάδες.
  14. Την ίδια εντύπωση έχω αποκομίσει πλέον κι εγώ...
  15. Έχει πλοία για περίσσευμα η Άττικα ούτως ώστε να δίνει και για ναυλωση πλοίο!?? Κι εμείς που νομίζαμε ότι είναι μείον ένα πλοίο για να μπορεί να εξυπηρετεί τις γραμμές της...
  16. Σόναρ σαφώς και δεν έχουν, έχουν όμως επαρκή ηλεκτρική ισχύ και χώρο για τοποθέτηση τερματικών συστημάτων link-16&22 ούτως ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν από άλλες πλατφόρμες.
  17. Με τρείς κινήσεις θα τους μαζέψει όλους ο Ηλιό και θα μείνουν οι άλλοι τρείς και ο κούκος.
  18. Αν είναι,να τσοντάρουμε όλοι ρεφενέ να τους κάνουμε δώρο, εκεί στην Άττικα, μια παλέτα ριμούβερ..! Με τόσα χέρια μπογιά που θα'χει πάνω του, το χρειάζεται...
  19. Δυστυχώς Πέτρο, εδώ ταιριάζει το ρητό πως "αν δεν πατήσει μπότα στο έδαφος, και χίλιους βομβαρδισμούς να κάνει η αεροπορία το μέρος δεν ελέγχεται"..! Αλλά λύση και αυτή δεν είναι.
×
×
  • Create New...