Jump to content
Shipfriends

Strofalos

eMembers
  • Posts

    2,086
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Strofalos

  1. Ανάλογα τον αντικειμενικό σκοπό, κρίνουμε το αποτέλεσμα. Για την εταιρεία καλά έκανε γιατί προστάτευσε το βαπόρι. Για τους νησιώτες δεν έκανε καλά καθώς δεν εξυπηρετήθηκαν. Για τους επιβάτες δεν έκανε καλά καθώς τους ταλαιπώρησε. Για εμάς τους απ'εξω οι απόψεις διίστανται κ.ο.κ. Το θέμα είναι από ποια σκοπιά βλέπουμε τα πράγματα. Ο Διαμαντής πχ (μιάς και για αυτόν ξεκίνησε η κουβέντα), έχει τον τρόπο να τους ευχαριστεί (κατά δύναμη) όλους (εταιρεία, νησιώτες, επιβάτες, πλήρωμα, κτλ) απόρια τους γεγονότος πως δεν είναι όλοι οι άνθρωποι ίδιοι.
  2. Προφανώς και όλοι οι άνθρωποι δεν είναι ίδιοι. Είτε οδηγάς αυτοκίνητο είτε διαστημόπλοιο. Όλοι καλοί είναι, ειδάλλως δεν θα έτρωγαν τις θάλασσες με το κουτάλι τόσα χρόνια. Όμως όλα είναι θέμα αντίληψης, μετά τόλμης και μετά διαχείρισης. Η χαρτούρα είναι για τους καινούργιους..οι περισσότεροι είμαστε της παλιάς σχολής...
  3. Βασικά, αυτό που λείπει από την Άττικα είναι όραμα, και όχι πλοία. Πρέπει να κατασταλάξουν στο τι θέλουν. Δείτε τα πιο απλά, εδώ καλά-καλά δεν ξέρουν τι χρώμα τα θέλουν τα βαπόρια τους...
  4. Σε λίγο ο Γκριμάλντι θα έχει περισσότερα Superfast και από την ίδια την Superfast!! Εν τω μεταξύ, τα Superfast της Βαλτικής είναι Ταμάμ για Αδριατική έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση εκεί. Η Άττικα δεν έχει χρόνο για αγορές..ασχολείται με μπογιές και χρώματα.
  5. Όλα τα'χουν υπολογισμένα. Μόνο την τιμή του εισιτηρίου δεν προέβλεψαν και που με τόσο μεγάλη απόσταση θα αγγίζει το κόστος του αεροπλάνου.
  6. Σαμπώς θα'ναι η πρώτη φορά που θα ανεβεί η ΑΝΕΚ Β.Αιγαίο..?
  7. Έχουν πάει πίσω τα sea trials και για να γλιτώσουν τις ρήτρες, θα μας δώσουν τα slots του Marine National. Καλά-καλά δεν έχουν αρχίσει και οι εν όρμο δοκιμές εδώ που τα λέμε. Μπορεί η λαμαρίνα να τρέχει στη Λοριάν αλλά το integration έχει πάει πίσω.
  8. Το σωστό είναι αυτό. Θα γίνει όμως ή θα πουν στο ΠΝ "αυτά είναι όλα κι όλα και άμα σ'αρέσουν"..?
  9. ....συμβολικό τίμημα. Και τα island και τα Mark με συμβολικό τίμημα ήρθαν και μας έχει έρθει ο κούκος αηδόνι για να τα σενιάρουμε. Κάτσε εδώ να δεις τι πανηγύρι έχει να γίνει.., φαντάσου ένα Speedrunner με σχεδόν διπλάσια κατανάλωση να ταξιδεύει ομως χειμώνα-καλοκαίρι και ανά τακτά διαστήματα να ανεβαίνει δεξαμενή για τα waterjet. Εδώ θα'μαστε και θα τα λέμε...
  10. Πρέπει να έχει ψωμί η γραμμή μιάς και επιμένουν στο Moby Orli με τα ιδιαίτερα αυξημένα λειτουργικά έξοδα αντί για το μέχρι πρότινος Moby Vincent. Πέρα από τουρίστες, δε μπορώ να φανταστώ τι άλλο μπορεί να κουβαλάει από την ηπειρωτική Ιταλία στην Κορσική.
  11. Τίποτα απ'όλα αυτά...τα καράβια είναι για να πηγαίνουν και όχι για να κοιμούνται στους ντόκους. Άμα ακολουθείς τον κύκλο συντήρησης που σου δίνει ο κατασκευαστής και χρησιμοποιείς γνήσια ανταλλακτικά, όλα δουλεύουν ρολόι. Άμα κάνεις Ταρζανιές, θα τρέχεις και δεν θα φτάνεις. Απλά πράγματα.
  12. Δεν εννοούμε το 1 αλλά το 11. Τα τελευταία του Περικλή.
  13. Εμένα μου φαίνεται πως είναι ειλλημένη απόφαση του πρωθυπουργού οι αλουμινότρατες. Ο Δένδιας λέει πως θα τις εξετάσει η ηγεσία του ΠN, ο Μητσοτάκ λέει πως δεν θα κοιτάμε στα δόντια τον γάιδαρο που μας χαρίζουν, όλοι στο ΠΝ λένε θα τις δουμε και ο πρωθυπουργός λέει ναι και ας είναι κουτσές-στραβές-ανάπηρες. Και το τραγικό είναι πως μιλάμε για τα πλοία που είναι EDA, δηλαδή τα 5-7-9-11 που έχουν πρόβλημα με το κιβώτιο ταχυτήτων της Renk και σπάνε τα waterjet. Εμ θα δίνει μια περιουσία το ΠΝ στις καταναλώσεις τους, εμ θα δώσει πάνω από 100μύρια για να τα φτιάξει όλα.
  14. Έξυπνος ο Μανούσης.., θα πάω να φάω όταν είναι παχιές οι μύγες και μετά "γειά χαραντάν"...
  15. Το Πάρος-Νάξος-Θήρα "μυρίζει" Eurochampion Jet .
  16. Χαιρέτα μου τον πλάτανο!!! Εδώ δεν έχουν καράβια να δουλέψουν τις γραμμές τους, στέλνουν και πλεόνασμα στις Αλγερίες..! Λογική μηδέν. Προετοίμαζαν και την συγχώνευση μήνες πριν, τρομάρα τους... Εν των μεταξύ, απορία έχω να δω σε τι κατάσταση θα μας το στείλουν πίσω.
  17. Πολύ μπροστά για την εποχή του το πλοίο τότε. Και με πολλές ανέσεις έξω από κάθε τι συνηθισμένο την εποχή εκείνη. Και για να έχουν οι νέοι μια εικόνα, είναι σα να δρομολογούνταν Superfast την σήμερον ημέρα, στην Παροναξία.
  18. Εκεί που είναι σήμερα Ελλιμενισμενο, να μείνει όσο θέλει..μια χαρά θέση είναι. Στο ναύσταθμο θα το φάει η μαρμάγκα.
  19. Αν και σχετικά νέος στο φόρουμ, να'στε καλά οι admin να "το'χετε στην επιφάνεια" να βρίσκουμε κι εμείς μια γωνιά να "μυρίζει θάλασσα"..! Χρόνια πολλά και στα εκατό!!!
  20. Μήπως το υπουργείο να ξυπνήσει και να τους κόψει την μάσα, μίας και έχει πλήρη γνώση της κίνησης της γραμμής σε συνάρτηση με την χωρητικότητα του βαποριού, και να βγάλει τα στοιχεία στην τοπική κοινωνία &τύπο με την δικαιολογία πως "πονάει" τα λεφτά των φορολογουμένων..?
  21. Η λαμαρινοδουλειά ήταν επιβεβλημένη και είναι εμφανής. Η μηχανολογική είναι που καεί το πλοίο και δυστυχώς, αυτή είναι αφανής.
  22. Έχει ακόμα πολλά ψωμιά να δώσει ο δεινόσαυρος. Εν τω μεταξύ, πλοία η Άττικα έχει, απλά τα ναυλώνει εδώ κι εκεί (Αριάδνη, Κύδων) και μένει με τα υπόλοιπα.
  23. Στην Tallink ανήκει και δουλευει στον Καναδά με ναύλωση στη ναύλωση. Άρα θα το σουτάρουν το πιθανότερο..θα γυρίσει Βαλτική. Να δω που θα το δρομολογήσουν..αυτοί είναι ήδη γεμάτοι.
×
×
  • Create New...