Jump to content
Shipfriends

A 377

eMembers
 • Posts

  275
 • Joined

 • Last visited

About A 377

 • Birthday 01/15/1975

Uncategorized

 • Location
  ATHENS
 • Interests
  ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ-ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑ-ΚΑΤΑΔΥΣΕΙΣ

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Οι τιμές του αυτοκινήτου για Ανδρο από ότι θυμάμαι είναι από 40,50 έως 42. Τουλάχιστον μέχρι πριν από λίγες μέρες που έκανα το ταξίδι με το αυτοκίνητο.
 2. Σε όλους τους χωρισμούς υπάρχουν ξεκατινιάσματα.... αλλά νομίζω ότι η Thyssen το παρακάνει λίγο. Είτε κυκλοφορούν με συνοδεία οι Έλληνες αξιωματικοί είτε όχι το ζήτημα είναι όλοι ζημιωμένοι έχουν βγεί από αυτή την ιστορία. Θα θυμίσω άλλο ένα φάουλ από τους Γερμανούς την εποχή που ξεκίνησε η ιστορία με την μη παραλαβή και ξαφνικά γέμισαν τα sites φωτογραφίες του υποβρυχίου από όλες τις γωνίες και κυρίως φωτογραφίες με την προπέλα φόρα παρτίδα.... Όταν ακόμα δεσμεύεσαι με συμβόλαια για κατασκευή όπλων (και ειδικά υποβρυχίων) οφείλεις να διαφυλάξεις πρώτα από όλα την ποιότητα της δουλεία σου και ύστερα να διεκδικείς.
 3. Το μυαλό μου πάει στην Οδησσό και σε εκεί μεγαλεμπόρους... δεν μπόρω να βρω όπμως κανένα "ηγενόμα" έτσι όπως μας αναφέρεις στο post σου.
 4. Βοήθησέ μας λίγο .... Μιλάμε για ατμόπλοιο? Ο ηγέμονας προέρχεται από χώρες τις Ανατολικής Ευρώπης?
 5. Αν θυμάμαι καλά το Πασχα του 2003 το πλοίο είχε μείνει στη Χώρα για 1 μέρα περίπου μιας και δεν είχε δρομολόγιο εκείνη τη μέρα. Άλλη μια περιπτωση θυμάμαι που σε πρωινο δρομολόγιο προσεγγισε και στη Χώρα αλλά δεν θυμάμαι ακριβώς τον λόγο. Πάντως τακτικό δρομολόγιο με προσέγγιση στη Χώρα δεν υπήρχε ποτέ.
 6. Θυμάμαι αμυδρά ότι τα προβλήματα στην γραμμή είχαν ξεκινήσει ήδη από το πρώτο δρομολόγιο στο οποίο έκανε Ραφήνα Γαύριο γύρω στις 4 ώρες λόγω κάποιου μηχανικού προβλήματος. Οι φήμες τότε έλεγαν για κακή ποιότητα καυσίμου που προμηθεύτηκε το βαπόρι φωτογραφίζοντας σαν υπεύθυνους την αντίπαλη εταιρεία της γραμμής.
 7. Η αλήθεια είναι αυτή. Ξαφνικά τον Αύγουστο και ενώ μέχρι τότε είχαμε σποραδικά μόνο το AQUA στη βόρεια, βρέθηκαν να δένουν όλα τα πλοία της γραμμής σαν να μην τρέχει τίποτα.
 8. Φιλότιμη προσπάθεια από τους συντελεστές της έκθεσης. Ας ελπίσουμε ότι θα είναι η αρχή και η αφορμή να ξετρυπωθούν από προσωπικά αρχεία και άλλες αντίστοιχες φωτογραφίες γιατί κακά τα ψέμματα το 80% των φωτογραφιών της έκθεσης ήταν μια πηγή και τις είχαμε ξεναδεί στο παρελθόν σε αντίστοιχες εκθέσεις (2004 και 2008). Τέλος τα όποια λαθάκια στις λεζάντες (κυρίως σε ονόματα εμφανιζόμενων σε φωτογραφίες) έχουν επισυμανθεί καλοπροαίρετα και περιμένουμε να τα δούμε διορθωμένα στο μέλλον
 9. Το ίδιο ρεπoρταζ παρουσίασαν και στο σημερινό δελτίο είδήσεων του Alpha. Πραγματικά εντυπωσιακές εικόνες από τον Πηνειό.
 10. Χωρίς να έχει τύχει να δω στα τελευταία ταξίδια μου προσέγγιση στην βόρεια προβλήτα, έχω ακούσει κι εγώ για σποραδικές προσεγγίσεις σε περίπτωσεις που στην νότιο μερία είναι πλαγιοδετημένο κάποιο μικρό φορτηγό βαπόρι. Τώρα πως γίνεται οι λιμενικοί να λένε στον κόσμο ότι η βόρεια προβλήτα "είναι επικύνδυνη ακόμα και για παρκάρισμα" και από την άλλη να δένει π.χ. το AQUA αποβιβάζοντας και επιβιβάζοντας επιβάτες κι αυτοκίνητα είναι λίγο μυστήριο. Το λιμενικό δεν έχει την ευθύνη για την σωστή λειτουργία του λιμανιού και πανω από όλα για την ασφαλειά του?
 11. Τα ίδια μου μετέφερε κι εμένα γνωστός μου, πλήρωμα σε κάποιο από τα κόκκινα. Υπομονή 2 μήνες λοιπον
 12. Τον τελευταίο καιρό έχει κυκλοφορήσει ένα νέο βιβλίο για τον Ν. Καββαδία με τίτλο "Ο Δαίμονας Χόρευε Μέσα του" από το Μήτσο Κασόλα. Ενδιαφέρον έκδοση μιας και για τον Καββαδία μιλούν άνθρωποι που ταξίδεψαν μαζί του. Εκτός από το φωτογραφικό υλικό που είναι ενδιαφέρον λύνονται και μερικές απορείες (που γράφτηκαν εδώ μέσα) σχετικά με την σχέση του με τον Σεφέρη. Κακή παρένθεση για μένα η ιστορία για τη δικαστική διαμάχη του συγγραφέα για το προηγούμενο βιβλίο του για τον Καββαδία που παρουσιάζεται εκτενώς και ψιλοκουράζει.
 13. Αν επισκευτεί κανείς σας το Dubai να μην ξεχάσει να περάσει και μια βόλτα από το λιμάνι της πόλης όπου και βρίσκεται το QE2 (στην εισοδο περίπου του Dubai Creek). Σε τοπικο περιοδικό που έπεσε στα χέρια μου (concierge τεύχος Μαιου) αναφέρει ότι αναμένεται το 2010 ανακατασκευασμένο σε ξενοδοχείο, να πάρει θέση στο The Palm Jumeirah. Προσωπικά βλέποντας την πολή σαν ένα απεραντο έρημο εργοταξιο και παντού μακέτες με "developmets", πιστεύω το 2010 είναι δύσκολο να ολοκληρωθεί το έργο.
 14. Ένα γνωστό πρόσωπο που βρέθηκε στη Μέση Ανατολή το 1944 ήταν και ο Γεώργιος Παπανδρέου για να οργανώσει το συνέδριο του Λιβάνου. Πλησιάσαμε καθόλου?
 15. Κλειστή είναι εδώ και λίγο καιρό η βόρεια προβλήτα του λιμανιού λόγω διάβρωσης. Έτσι τουλάχιστον λέει το λιμενικό και πλέον όλες οι προσεγγίσεις εξυπηρετούνται από τις νότιες θέσεις πρόσδεσης. Έργα δεν είδα πουθενά να γίνονται και αν δεν γίνει κάτι πριν το καλοκαίρι το πρόβλημα θα είναι μεγάλο ειδικά τις Κυριακές με τις αναχωρήσεις των βραδινών τοπικών που μαζεύουν πολλά αυτοκίνητα και κόσμο.
×
×
 • Create New...