Jump to content
Shipfriends

shmera_izol

Members
  • Posts

    27
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by shmera_izol

  1. Επειδή έχω ζήσει ένα σεβαστό διάστημα το πλοίο.... Είναι από τα πιο φορτικά σε κλίμα εργασίας εν πλω και εν όρμω.. Πέρα από προσωπικες συμπαθειες ή αντιπαραθέσεις, η υγεία και η ασφάλεια είναι αξίες αδιαπραγμάτευτες.. Ο αποθανών γνωρίζουμε μήπως τι ειδικότητα είχε?? Ο αρχιμάγειρας είναι καλά?
  2. http://cyclades24.gr/2016/03/paros-ektakto-blue-star-proskroush/ Στο λιμάνι της Πάρου προσέκρουσε το Blue Star Naxos. Σύμφωνα με πληροφορίες του naxostimes.gr, το πλοίο λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή δυσκολεύτηκε να δέσει στο λιμάνι της Πάρου. Με τη δεύτερη προσπάθεια ο καπετάνιος κατάφερε να δέσει το πλοίο, ενώ με δυσκολία αποβιβάστηκαν οι επιβάτες στους οποίους χρειάστηκε να παρασχεθεί βοήθεια από το πλήρωμα και τους καβοδέτες. Κατά την προσπάθεια του πλοίου να φύγει από το λιμάνι της Πάρου, στις 23:20 περίπου, προσέκρουσε στην πίσω δεξιά πλευρά του, πανικοβάλλοντας τους επιβάτες. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό αν έχει γίνει ζημιά και που. Ωστόσο, λίγο μετά την αναχώρηση του πλοίου, ακινητοποιήθηκε για περίπου μισή ώρα λίγο έξω από το λιμάνι, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για μπέρδεμα της άγκυρας… Πριν από λίγο το πλοίο αναχώρησε για τη Νάξο.
  3. Αν μπορεί κάποιος ας το διευκρινίσει γιατί με τη δημοσίευση του Panagia Ekatontapiliani μπερδεύτηκα. Ποιο πλοίο της HSW θα είναι το καλοκαίρι στις Σποράδες? Γιατί στο https://hellenicseaways.gr/routes/view/28 αναφέρει τον Πήγασο και όχι το Απόλλων Ελλάς. Για τον Άγιο Ευστράτιο ποιο θα πηγαίνει τότε??
  4. Καλησπέρα και καλή χρονιά σε όλους! Το Σαντορίνη θα αντικατασταθεί μετά από τον Πήγασο πάλι ή κάποιο άλλο πλοίο;;;
  5. Το πλοίο πρέπει να πάει για σκραπ το συντομότερο δυνατόν. Ούτε ένα πλυντήριο έχει μέσα.
  6. Σήμερα όλοι αναμέναμε την υπογραφή της ανάθεσης του αναπληρωτή Υπουργού Ναυτιλίας κ. Θεόδωρου Δρίτσα, στην Hellenic Seaways και στο πλοίο "Express Πήγασος" για να ξεκινήσουν από την Πέμπτη τα δρομολόγια που θα συνδέουν τη Λήμνο και τον Άγιο Ευστράτιο με το Λαύριο. Η γραφειοκρατία όμως έβαλε το χεράκι της και γι' αυτό η ανάθεση δεν θα πραγματοποιηθεί σήμερα. Μετά τη γνωμοδότηση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών, ο Υπουργός θα πρέπει να προκηρύξει διαγωνισμό και αφού δεν υπάρξει ενδιαφέρον μετά από 48 ώρες, ο κ. Δρίτσας θα μπορέσει να προχωρήσει στην απευθείας ανάθεση. Γι' αυτό τον λόγο, πριν από λίγα λεπτά το Υπουργείο Ναυτιλίας δημοσίευσε την Πρόσκληση για "Σύναψη σύμβασης ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας προς εξυπηρέτηση της δρομολογιακής γραμμής ΛΑΥΡΙΟ –ΑΓΙΟΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ – ΛΗΜΝΟΣ και επιστροφή", με την σημείωση "ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ". 3 Ιουνίου 2015 στις 5.00 το απόγευμα, μετά την παρέλευση αυτής της ώρας, εάν δεν έχει εμφανιστεί κάποιος ενδιαφερόμενος που να πληρεί τα κριτήρια, ο Υπουργός θα μπορέσει να προχωρήσει στην απευθείας ανάθεση στην Hellenic Seaways. http://limniakifoni.gr/?p=27504
  7. Επικοινώνησα πριν λίγο με το ταξιδιωτικό πρακτορείο που αναφέρει η είδηση παραπάνω. Τρίτη βράδυ θα ξέρουμε ακριβώς τα δρομολόγια και ξεκινάνε σίγουρα Πέμπτη. Τα υπόλοιπα που αναγράφονται δεν μπορούν να τα επιβεβαιώσουν. Όποιος έχει ενημέρωση, ας γράψει.
  8. Είναι βέβαιο ότι το καράβι θα πάει Λαύριο-Λήμνο από την 1/6 ή να περιμένουμε το Σ.Α.Σ για να δούμε τι και πως?
  9. Σωστός, απλώς ήμουν λίγο καιρό ανενημέρωτος! Στις 07:26 έφθασε στην Πάτρα και αρχικά είναι δεμένο στο παλιό λιμάνι. Καλότυχο να είναι το εργαλείο και όλα τα πλοία της Αδριατικής, χωρίς ταλαιπωρίες στα ταξίδια τους.....
  10. Γνωρίζουμε την πληρότητα των δρομολογίων σε Φαιστός Palace και τα 2 της κοινοπραξίας, τώρα που έχει πάει για επισκευή το Κνωσσός ;
  11. Το Λατώ με αυτά που μου λένε και έχω δει λίγο δεν νομίζω πως θα μας ξαναταξιδέψει κάπου. Αν ισχύσουν όσα λένε για Λευκά και Σοφοκλή, εκτός από τον Βενιζέλο (που καίει πολύ) ή κάποιο Κρήτη (2 ?), δεν υπάρχει άλλη λύση. Το Ιεράπετρα δείχνουν να το κρατάνε στη γραμμή του, ίσως μια νέα ναύλωση είναι στα σχέδια τους. Edit: τώρα είδα τα ποστ στο τόπικ της σχετικής γραμμής. Το Τσάμπιον άγνωστο πότε θα πάει Ιταλία, αλλά δεν το βλέπω για Πάτρα-Βενετία.
  12. Καλημέρα και ήρεμα όσοι συμμετέχουν στις εκδηλώσεις του Πολυτεχνείου Διαφωνώ με την πρόταση του speedrunner, δεν νομίζω ότι είναι τόσο εφικτή ή/και δίκαιη για τα 2 συγκεκριμένα πλοία/ Πιο εύκολα θα γινόταν από το Πάρος παρά από τον Έλυρο, γιατί η γραμμή στα Χανιά έχει πάντα πολύ κόσμο συγκριτικά και τραβάνε την φοιτητική κίνηση από το Ρέθυμνο. Εξάλλου, η κοινοπραξία δεν αποτελεί και τέντωμα παντού. Ή μήπως όχι?
  13. Απόρησα και εγώ που το είδα στο marine traffic με αντίστροφη ρότα. Μακάρι να μην είναι κάτι χρονοβόρο και σοβαρό, όπως και να μην ταλαιπωρηθούν περαιτέρω πλήρωμα/επιβάτες.
  14. Μεγάλη απώλεια ηθικά αλλά και ναυτιλιακά ο Ιθάκαρος. Μακάρι να μην μειωθεί η δραστηριότητα της άττικα στις Κυκλάδες και να δουλέψει περισσότερο το Δήλος μαζί με τον πρωτεργάτη πια, Πάτμος. Το πιο καλό θα είναι να κρατήσουν το ίδιο όνομα στο πλοίο!.
  15. Πολύ μεγάλες και διευρυμένες εργασίες στο ξενοδοχειακό. Οπωσδήποτε νέα αεροπορικά και μοκέτες. Περισσότερα δεν μπορώ να πω, δεν είμαι τόσο ενημερωμένος!
  16. Καλημέρα και καλό υπόλοιπο καλοκαιριού να έχουμε Κατανοητά τα γραφόμενα του Xios, το ζήτημα όμως είναι πότε θα πάρουν μορφή τα ενδεχόμενα. Άμεσα ή κατά το φθινόπωρο ?
  17. Ακόμα και αν τελικά πουληθεί, συνηθίζεται να αλλάζει πλοιαρχία πριν την παράδοση?
  18. Πέρασε σήμερα νωρίς το πρωί έξω από τον Άγιο Κοσμά και τον Φλοίσβο?
  19. Ακούω τακτικά το τελευταίο τριήμερο τα σποτάκια της Blue Star Ferries στο ραδιόφωνο. Νομίζω έχει ξεχωριστά για Κυκλάδες, Δωδεκάνησα και βορειοανατολικό Αιγαίο.
  20. http://cyclades24.gr/index.php/2014-01-15-09-42-24/2014-01-15-10-12-07/2014-01-15-10-06-54/item/11912-ektakti-proseggisi-apobibasi-asthenous-siros Μία ασθενής επιβάτης του Ε/Γ-Ο/Γ ΔΙΑΓΟΡΑΣ, που έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης, ανάγκασε το πλοίο να παρεκκλίνει της πορείας του. Ο πλοίαρχος του επιβατηγού πλοίου, το οποίο βρισκόταν κοντά στο νησί Σύρου, ενημέρωσε σήμερα στις 20:10 τη Λιμενική Αρχή της Σύρου ότι θα προσεγγίσει εκτάκτως το λιμάνι του νησιού, γιατί μετέφερε μία άρρωστη γυναίκα. Πράγματι το πλοίο, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο Πειραιά για Πάτμο, Λειψούς, Λέρο, Κάλυμνο, Κω, Σύμη και Ρόδο αποβίβασε στο λιμάνι της Ερμούπολης, την ηλικιωμένη γυναίκα, η οποία και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείου Σύρου “Βαρδάκειο & Πρώιο”, ενώ εκείνο συνέχισε την πορεία του.
×
×
  • Create New...