Jump to content
Shipfriends

antonis molos

eMembers
  • Posts

    506
  • Joined

Everything posted by antonis molos

  1. Και 3/4 φωτογραφίας απο την πρώτη του άφιξη στην Ελλάδα. Τελικά τα μαστόρια μας έφτιαχνα (και φτιάχνουν) αστέρια !
  2. Και άφιξη στην Πάτρα ! Κάποτε , στα χρόνια τα καλά με τα πλοία τα πολλά, τα Ελληνικά !
  3. Απο την ζωντανή κάμερα του hotel ERIΚA όπου παρακολουθώ την κίνηση στο λιμάνιο της αγαπημένης μου Αλεξανδρούπολης, παρατήρησα ότι το ΣΑΟΝΗΣΟΣ , πρίν απο λίγη ώρα. Τί άραγε συμβαίνει ? Ξεκίνησε δρομολόγια, ετοιμάζεται ή κάτι διαφορετικό ? Συγχρονισμός με τον φίλο Panagia Ekatontapiliani, έλαβα απάντηση σε χρόνο dt, ευχαριστώ ! Επιστροφή στο λιμάνι. screen shot απο την κάμερα του ERIKA.
  4. Θα ήθελα να καταθέσω και την πρόταση μου για το όνομα του πλοίου, καθώς σαν σκαρί μού είναι πολύ συμπαθητικό και αποπνέει αέρα άλλης ένδοξης εποχής καραβιών. Θα έλεγα λοιπόν, και με βάση τη φιλοσοφία ονοματοδοσίας της εταιρείας, να του δοθεί το όνομα STELLA di LEVANTE . Οψόμεθα .
  5. Δεν έλεγα τα νούμερα του joker ? Μακάρι να κάνει και Θεσσαλονίκη - Ηράκλειο, είναι ότι πρέπει, αφού είναι και σε τόσο καλή κατάσταση !
  6. Πιστευω ότι πρώτη φορά ισως γίνεται τόσο εξαιρετική δουλειά σε πλοίο τέτοιας ηλικίας. Τουλάχιστον εξωτερικά ξαναγενήθηκε. Αυτό δεν είναι το ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ , είναι ο Λάζαρος !😀
  7. Καλοτάξιδο να είναι, Ευχαριστούμε για τις όμορφες φωτογραφίες. Και αυτό το Βεντούρης επισκευαστική βάση, πως μεταφράζεται ?
  8. Εξαιρετικό ΅ραπόρτο΅, σα να ΄μουν εκεί, μπράβο σου Nick, και το φωτορεπορτάζ εξίσου εξαιρετικό ! Όσο για το πλοίο, πού τόσο αγάπησα, oπως σχεδόν όλα τα πλοία της Silja, τώρα το βλέπω με αυτή την αμφιβόλου αισθητικής φορεσιά και μελαγχολώ, αναπολώντας το κατάλευκο χρώμα με την συμπαθέστατη φώκια !
  9. Κίτρινο roro θυμάμαι ένα με το όνομα KOSMAS να φορτώνει γυψοσανίδες απο Αμφιλοχία, αλλά εκείνο ήταν side loading.
  10. Τουλάχιστον 15 χρόνια πρίν, εποχή της ανοικοδόμησης της Αλβανίας, τότε που κατά τακτά διαστήματα απέπλεαν απο το Μεσολόγγι διάφορα μικρά ro-ro για την γείτονα, φορτωμένα κυρίως τούβλα, κεραμίδια και άλλα οικοδομικά υλικά.
  11. Αφου το θυμηθήκαμε πάλι το πλοίο, ας το δουμε και σε μια προσέγγιση του στο Μεσολόγγι πριν απο πολλά χρόνια.
  12. Με αφορμή την νεκρανάσταση του πλοίου, ας το θυμηθούμε στην περιοχή μου, Ν.Μ.Δ., με τα σινιάλα της Αγαπητός. Και με τα χρώματα της ΑΝΕΚ cargo κατά την χρονοναύλωση του. Αtlantis στο Πέραμα.
  13. Το μπλέ μεταγενέστερο του μπεζ, αφού όσα χρόνια το θυμάμαι να δραστηριοποιειται για την μεταφορά οικοδομικών υλικών, ήταν μπλέ.Μετά χάθηκε.
  14. Μία ακόμη φωτογραφία απο τη συλλογή μου,του πλοίου ως ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ 1, προσεγγίζοντας το λιμένα Ηρακλέους για επισκευές.
  15. Πολύ καλό, κλασσικό roro της Βαλτικής, να είναι καλορίζικο, αλλά το όνομα Alexo, what does it means?
  16. Στο Μεσολόγγι πριν απο πολλά χρόνια,φόρτωνε τούβλα για Αλβανία.
  17. Θα πρέπει να αναζητήσουμε καραβολάτρη - ανταποκριτή σε Αυλώνα & Δυράχιο. Οι γραμμές της Αλβανίας ζουν εποχές Πάτρας & Ηγουμενίτσας των ετών 1987-1997 !
  18. Το έχεις τελικά το χάρισμα, ωραίος συνδυασμός και ευχάριστο αποτέλεσμα !
  19. Την Τρίτη που βρέθηκα δίπλα του, ακουγόταν απο το γκαράζ σφυριά, και υπήρχε η εντύπωση γενικότερα ότι μέσα γινόταν κάποιες εργασίες,
  20. Απο την 10ετία του 1990, η εταιρεία χρησιμοποιούσε το λιμάνι του Αιγίου για τον παροπλισμό και τις ΅ελαφριές΅ εργασίες των πλοίων της, αρά πλέον είναι θέμα παράδοσης ! Το πιθανότερο πάντως θα έχει να κάνει με την κίνηση στο λιμάνι και τα τέλη αυτού(Global Creta speaking), καθώς και την προσβασιμότητα απο συνεργεία και προμηθευτές, καθώς είναι σχεδόν στο μέσο της απόστασης Πειραιά-Πάτρας αλλά και κοντύτερα προς το λιμάνι αναχώρησης (Hγουμενίτσα).
  21. Στο AIS εκπέμπει σήμερα το πλοίο με το όνομα Liberty Bell, σημαίας Α.Βικκεντίου και προορισμό Πειραιά ! Λάθος ή εξελίξεις?
  22. Ας το χαιρετίσουμε με μια φωτογραφία πριν απο 19 χρόνια στην Πάτρα, την ημέρα των εγκαινίων του. Και μία ακόμη πάνω απο το πλοίο, απο την πρύμνη και φόντο τα άλλα πλοία εκείνης της ημέρας. Παλιές καλές εποχές για το λιμάνι της Πάτρας. Αφιερωμένες στον proud, για να νοσταλγήσει τα παλιά!
×
×
  • Create New...