Jump to content
Shipfriends

Diagoras

eMembers
  • Posts

    808
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Diagoras

  1. Τελικά ο προορισμός ήταν η Σαντορίνη όπου θα διανυκτερεύσει και αύριο πρωί (09:20) ξεκινάει δρομολόγια στη γραμμή Σαντορίνη-(Πάρος)-Μύκονος.
  2. Αν κρίνω από την κάρτα που φάγαμε από το φίλο @MILTIADIS, η κουβέντα για τα Δωδεκάνησα είναι όνειρα θερινής νυκτός.
  3. Πλέει βόρεια της Σύρου αυτή τη στιγμή με αναφερόμενο προορισμό το Kusadasi.
  4. Μόνο που τα χαρακτηριστικά των original Κνωσός/Φαιστός είναι αντίθετα με τις απαιτήσεις της γραμμής ολοχρονικά (πολύ φορτηγό, λίγοι επιβάτες). Χώρια τα πολλά μίλια...Πιο λογική επιλογή θα ήταν-για αρχή-ένα visentini με 18,5-20 μιλάκια, Τρίτη-Πέμπτη-Κυριακή για Κω-Ρόδο (ημέρες που η Attica έχει ενσωματώσει τις άγονες στον κορμό) και αν αλλάξουν οι ισορροπίες βλέπουμε για καλύτερα πλοία.
  5. Σταθερά εξαιρετικά τα νούμερα όσον αφορά τα ΙΧ στην Τήνο, παίζει να ναι ένα από τα νησιά με τους καλύτερους αριθμούς σε ΙΧ αναλογικά με τους επιβάτες.
  6. Επίσης έχουμε μείωση από 3 δρομολόγια σε 2, μήπως δούμε το Patmos να συνεχίζει για Κάρπαθο-Κάσο τις Τετάρτες το συγκεκριμένο διάστημα.
  7. Τα δύο για τη Minoan προορίζονται για Πειραιάς-Ηράκλειο όπως έχει αναφερθεί. Εντελώς καφενειακά, υποθέτω τα 3 της Finnlines προορίζονται για τη γραμμή Travemunde-Helsinki απ' όπου θα πάρουν πόδι τα Finnstar, Finnmaid, Finnlady. Κάποια εξ αυτών θεωρητικά πάντα θα πάνε στη γραμμή Travemunde-Malmo σε αντικατάσταση των Finntrader και Finnmaster (νομίζω ήρθε η ώρα τους). Κάποιο θα περισσέψει είτε για περαιτέρω εξάπλωση στην Πολωνία είτε για Βαλεαρίδες όπου νομίζω χωράει στη γραμμή της Mallorca ένα δεύτερο τέρας μετά το Igoumenitsa (το ένα για Valencia και το άλλο για Barcelona) με παράλληλη μετατόπιση του Ciudad de Palma σε Ibiza/Menorca και απαγκίστρωση από πλοία τύπου Ciudad de Barcelona/Granada που είναι πιο "ferries". Από τα 3 της Grimaldi δε θα μου έκανε εντύπωση να δούμε τα 2 Ηγουμενίτσα-Ancona και το 3ο Ηγουμενίτσα-Brindisi. Συνεχίζοντας το συγκεκριμένο σκεπτικό, ένα εκ των Festos/Knossos υποθέτω θα πάει Civitavecchia-Olbia όπου έχει αναφερθεί ότι χρειάζεται παραπάνω γκαράζ και το άλλο θα μπορούσε να διπλώσει το Ausonia στη γραμμή Napoli-Palermo. Για το μέλλον των Venezia, Florencia, Bonaria, Kydon ή Europalink δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι, το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Μανώλης δε θα μείνει ποτέ στάσιμος οπότε μπορεί να δούμε νέες γραμμές...
  8. Παραμένει δεμένο στο Αλγέρι από τις 8 Απριλίου. Για να δούμε αν θα μας τιμήσει και αυτό.
  9. Επιστροφή και πάλι στην πολυαγαπημένη του γραμμή Genova-Palermo.
  10. Πέρα από το κόστος, το οποίο σίγουρα είναι ο πιο υπολογίσιμος παράγοντας, νομίζω δεν υπάρχει και χώρος για το συγκεκριμένο ταχύπλοο στις γραμμές της εταιρείας και γι' αυτό το λόγο τον περισσότερο καιρό βρίσκεται σε ακινησία.
  11. Με την επιστροφή του Tanit το Carthage παρέμενε δεμένο στο λιμάνι της Τύνιδας και ακολούθως μετέβη στο ναυπηγείο της Bizerte. Γενικά τον τελευταίο καιρό η CoTuNav έχει κόψει τα δρομολόγια με ferry στη γραμμή της Μασσαλίας και δουλεύει αποκλειστικά με ένα ferry στη γραμμή της Γένοβας.
  12. Εδώ και αρκετό καιρό έχει επιστρέψει στη γραμμή την οποία έχει "παντρευτεί", Marseille-Ile Rousse.
  13. Ολοκλήρωσε σήμερα τα δρομολόγιά του και έδεσε στην επισκευαστική ζώνη της Γένοβας. Πραγματικά εξαιρετικό πλοίο, για έναν ακόμα χειμώνα ξεπατώθηκε στη γραμμή Genova-Barcelona-Tanger Med με συνεχόμενα δρομολόγια, ελάχιστες ώρες παραμονής στα λιμάνια και καθόλου διανυκτερεύσεις. Και όλα αυτά χωρίς φοβερές καθυστερήσεις και χωρίς καθόλου βλάβες. Απλά respect στο εργαλείο!
  14. Τέλος οι Βαλεαρίδες για το πλοίο, επιστροφή πλέον στην Ιταλία και μάλιστα σε αποστολή-έκπληξη καθώς αντικαθιστά το Elisabeth Russ στις γραμμές Genova-Palermo, Genova-Malta και Genova-Palermo-Malta.
  15. Σύντομη αποδείχθηκε η παραπάνω αντικατάσταση, ξανά πίσω πλέον στη γραμμή Algeciras-Tanger Med.
  16. Ολοκλήρωσε την παραπάνω αντικατάσταση και μεταφέρθηκε στο λιμάνι της Almeria όπου πραγματοποιεί mini(;) ακινησία.
  17. Έφυγε χθες από τη Γένοβα με προορισμό την Τούζλα.
  18. Αναχώρησε την Παρασκευή από τον Πειραιά για το Λιμένα και από χθες βρίσκεται δεμένο στον Πρίνο.
  19. Το καλοκαίρι του 21 έπιανε και Φούρνους μετά τον Άγιο Κήρυκο άρα όλη η φασαρία έγινε για το Μαλαγάρι...
  20. Για την ιστορία, Άνδρο έπιανε το 2010 το Highspeed 1 στο απογευματινό του δρομολόγιο ενώ και πιο παλιά, συγκεκριμένα μέχρι το 2006, υπήρχε συμβατικό με τελευταίο το Express Athina. Φυσικά από τότε στη HSW έχουν αλλάξει τα πάντα. Νομίζω φίλε @cyclades_shipping αυτό ακριβώς που περιγράφεις το πέτυχε σε μεγάλο βαθμό η Golden Star πέρσι. Μέσα σε ελάχιστους μήνες δρομολόγησης του Andros Queen στην απογευματινή ζώνη κατάφερε να οδηγήσει τη Fast Ferries σε συνεργασία. Προφανώς και έχεις δίκιο για την αξιοπιστία της Fast αλλά τελικά δεν είναι τόσο άτρωτη όσο φανταζόμαστε. Όταν δρομολογήθηκε-επιτέλους-απέναντι στο Θεολόγο πλοίο με καλό γκαράζ και όχι "πρωινάδικα" όπως τα Superferry, Superferry ΙΙ/Superstar ή ακατάλληλα όπως το Aqua Blue, φάνηκε ότι τόσα χρόνια τη διαφορά δεν την κάνει μόνο η εξαιρετική ποιότητα υπηρεσιών της Fast αλλά και η ακαταλληλότητα, η ανυπαρξία ή ακόμα και η ατολμία των ανταγωνιστών.
  21. Επανήλθε χθες στην άγονη της Λήμνου. Παρότι τις Παρασκευές αναχωρεί παραδοσιακά από Λαύριο στις 15:00 χθες είχε κατ' εξαίρεση αναχώρηση στις 21:00.
  22. Πειραιάς-Ικαρία(Άγιος Κήρυκος)-Φούρνοι-Σάμος(Βαθύ) έκανε σήμερα το Hellenic Highspeed, να υποθέσω κενό επιβατών;
  23. Σήμερα το βράδυ ξεκινάνε οι διανυκτερεύσεις στη Μήλο από τα μικρά jetάκια με πρώτο το Express Jet.
  24. Ταξιδεύει από το Emden της Γερμανίας για Αργεντινή, καθόλου απίθανο να πρόκειται για "νατοϊκή" ναύλωση καθώς το Emden είναι χαρακτηριστικό ορμητήριο.
×
×
  • Create New...