Jump to content
Shipfriends

Diagoras

eMembers
  • Posts

    760
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Diagoras

  1. Απ' ό,τι βλέπουμε φίλε @cyclades_shipping τις ημέρες που έχει το Thunder δρομολόγια από Πειραιά (Τρίτη-Παρασκευή-Κυριακή) το Superrunner-ή όποιο άλλο ταχύπλοο-θα το ακολουθεί μέχρι την Πάρο ενώ τις υπόλοιπες μέρες θα πιάνει Τήνο αλλά όχι Πάρο. Μου κάνει εντύπωση που θα φεύγει 09:30 και όχι 08:45 όπως πέρσι, ώστε να "κλέβει" κόσμο λόγω ώρας, όπως εντύπωση μου κάνει και η προσθήκη της Σύρου. Θεωρώ τώρα που αλλάζει το τουριστικό προφίλ της Τήνου, εάν δουλέψει φέτος καλά από Πειραιά ίσως του χρόνου να γίνει καθημερινή η προσέγγιση στην Τήνο.
  2. Το οποίο Algeciras Jet παραμένει δεμένο στο λιμενοβραχίονα του Algeciras από 27/03 οπότε στη γραμμή Tarifa-Tanger τραβάνε κουπί τα Tarifa Jet και Ceuta Jet.
  3. Ξαναέδεσε τελικά στις 07/04 στο λιμάνι του Mukran, μάλλον επρόκειτο για πασχαλιάτικη αρπαχτή. Στο σύστημα κρατήσεων της FRS Baltic φαίνεται να επιστρέφει 09/05.
  4. Στη θέση του Volcan de Teno στη γραμμή Los Christianos-San Sebastian de La Gomera έχει μπει προσωρινά το Villa de Agaete. Για τα πρακτικά, μιας και έχει περάσει 1,5 χρόνος από το παραπάνω post του @Nick the Greek, το ταχύπλοο κατά κύριο λόγο δουλεύει στη γραμμή Las Palmas de Gran Canaria-Morro Jable της νήσου Fuerteventura με άλλοτε ένα και άλλοτε δύο κυκλικά δρομολόγια ημερησίως.
  5. Το πάλαι ποτέ Highspeed 6 δεξαμενίζεται αυτή την περίοδο στο Las Palmas de Gran Canaria.
  6. Υπάρχει έντονη κινητικότητα, με πολύ κόσμο να δουλεύει πάνω στο πλοίο. Προχθές είχε και δύο γερανούς απ' έξω.
  7. Ανεκτέλεστα τα σημερινά δρομολόγια των Express Jet και Super Jet λόγω καιρού.
  8. Επέστρεψε στη Μάλτα στις 13/4, μάλλον δεν ευοδώθηκε η αποστολή για την οποία προοριζόταν όπως είχε γίνει και με το Champion Jet 1.
  9. Στη θέση του στη γραμμή Algeciras-Ceuta μπήκε το Jaume I το οποίο ενεργοποιήθηκε μετά από αρκετούς μήνες ακινησίας στο Algeciras.
  10. Στο Cadiz εδώ και δύο μέρες το πλοίο για δεξαμενισμό.
  11. Κάτι ανάλογο συνέβη και με το Express Jet το οποίο χθες μετά την άφιξή του στον Πειραιά ανεφοδιάστηκε και αναχώρησε κατά τις 21:15 για Σέριφο όπου διανυκτέρευσε και ξεκίνησε σήμερα το καθιερωμένο δρομολόγιό του
  12. Πρώτο δρομολόγιο για τη φετινή σεζόν εκτελεί σήμερα ο Άνεμος για Δυτικές Κυκλάδες (14:55), μάλιστα θα πιάσει σε όλα τα λιμάνια μέχρι τη Μήλο (Πειραιάς-Κύθνος-Σέριφος-Σίφνος-Κίμωλος-Μήλος). Από κόσμο δεν είχαμε φοβερά πράγματα πάντως καλύτερα απ' ό,τι περίμενα. Λογικό αν λάβουμε υπόψη ότι είναι Τρίτη 16 Απριλίου, το πρωί είχε δρομολόγιο το Champion Jet 1 και πρόκειται ουσιαστικά για "νέο" δρομολόγιο στις Δυτικές Κυκλάδες όσον αφορά ΕΓ/ΟΓ. Από πληρότητα γκαράζ υπολογίζω γύρω στο 60-65%. Στην εξωτερική πλευρά αριστερά στο γκαράζ είχανε καταβάσει πατάρια τα οποία ήταν τίγκα στα ΙΧ ενώ στην εξωτερική πλευρά δεξιά στο γκαράζ όλη η λωρίδα ήταν άδεια μέχρι την πλώρη. Τα φορτηγά τοποθετήθηκαν εκατέρωθεν του μπουλμέ. Μελανό σημείο θα έλεγα ότι ήταν η απουσία λεωφορείου του ΟΛΠ στη συγκεκριμένη ζώνη αναχώρησης με αποτέλεσμα αρκετοί να περπατάνε το μισό λιμάνι μέσα στο καταμεσήμερο. Στάνταρ υπήρχε λεωφορείο για το Blue Star Patmos που αναχωρούσε στις 15:00 από την Ε1 πάντως από την Ε2 δεν πέρασε σίγουρα.
  13. Το Blue Star Delos σήμερα είχε άφιξη 12:50 στον Πειραιά, ώρα κατά την οποία ήδη είχε κατεβάσει καταπέλτες. Στο κυρίως γκαράζ είχαμε πληρότητα γύρω στο 70% με την εσωτερική λωρίδα της δεξιάς πλευράς να είναι εμφανώς άδεια μέχρι μπροστά. Κατέβασε αρκετό κόσμο μεταξύ των οποίων αξιοσημείωτο αριθμό ξένων τουριστών αλλά προφανώς σχετικά μικρό συγκριτικά με τη χωρητικότητα του πλοίου. Όσον αφορά τη φόρτωση είχαμε τρελό νταλικομάνι κυρίως για Σάμο, μάλιστα έβαλε και 4 καρότσες για Λήμνο (δεν ξέρω αν τις βάζει σταθερά ή αν είναι παρελκόμενο της δρομολόγησης του Hellenic Highspeed) οι οποίες φορτώθηκαν στο βάθος του γκαράζ. Υποθέτω στη Σάμο(;) θα ρυμουλκηθούν σε διαφορετική θέση στο γκαράζ. Σύμφωνα με το φωτεινό πίνακα στο σημερινό δρομολόγιο μετά τη Μύκονο θα πιάσει και Νάξο πριν τον Άγιο Κήρυκο (λόγω της αυριανής απεργίας;).
  14. Το πλοίο που έκανε ποδαρικό στη δεξαμενή Νο3 της Ελευσίνας και μας έφερε ζεστό συνάλλαγμα αναχώρησε την Τρίτη από την Ελευσίνα και αργά χθες το βράδυ έδεσε στο Αλγέρι.
  15. Όντως είναι ακατάλληλο αλλά πολλά από τα πλοία των ανταγωνιστών τα ίδια χαρακτηριστικά έχουν (πχ Patria, Tamasite, Napoles, Denia). Αυτό που μετράει πιο πολύ είναι το γκαράζ. Το Morocco Star έχει μακράν τους καλύτερους και πιο άνετους εσωτερικούς χώρους αλλά μικρό γκαράζ συγκριτικά με τους ανταγωνιστές. Το κυριότερο είναι ότι το Stena Vinga δε φαίνεται να έχει ρόλο στο βορρά οπότε μια καλή προοπτική θα ήταν η κάθοδος.
  16. Ολιγοήμερος δεξαμενισμός στο Turku για το Viking Glory. Η Viking Line επέλεξε έστω και για λίγες μέρες να φέρει το Viking Cinderella από τη γραμμή του Helsinki ώστε να μη μείνει μόνο του το Viking Grace στη γραμμή του Turku. Ξεκάθαρες οι προτεραιότητές τους.
  17. Μετά από περίπου 4 μήνες δεμένο στο Frederikshaven επανήλθε στη δράση και ειδικότερα στη γραμμή Goteborg-Frederikshavn όπου αντικαθιστά το Stena Jutlandica καθώς το τελευταίο δεξαμενίζεται στο Gdansk. Νομίζω μετά απ' αυτή τη σκάντζα θα ναι υποψήφιο για κάθοδο στο στενό έπειτα από την εξαγορά της AML.
  18. Τις τελευταίες μέρες έτυχε να δω από κοντά τη φόρτωση του πλοίου τόσο στο πρωινό δρομολόγιο (07:20) όσο και στο μεσημεριανό (15:30). Πίτα το κατάμπαρο από ΙΧ και το κυρίως γκαράζ από βανάκια και φορτηγά σε αμφότερα τα δρομολόγια. Στο πρωινό άφησε κι ένα φορτηγό απ΄ έξω.
  19. Πριν λίγη ώρα πέρασε το στενό του Καφηρέα κατευθυνόμενο προς Koper από το εργοστάσιο της Ford στην Τουρκία οπότε έχει ναυλωθεί(;) ως αυτοκινητάδικο.
  20. Ντεμπούτο αυτή την ώρα στη νέα γραμμή της εταιρείας Sete-Alcudia.
  21. Έχει ξεκινήσει δρομολόγια στη νέα γραμμή Toulon-Ile Rousse.
  22. Ο "στρατηγός άνεμος" φταίει πάντα στη χώρα. Τα είπε όλα ο φίλος @Champion Jet_2, προφανώς δεν υπάρχει καμία μομφή για το πλήρωμα και την ποιότητα ταξιδιού που προσπαθεί να προσφέρει.
  23. Όχι μόνο αυτό, ο αθεόφοβος είχε ξεκινήσει τη σεζόν με το θρυλικό Andros Jet🤣 το οποίο είχε ταχύτητες Flying Cat 5/6. Πέρα από την πλάκα με τα νούμερα που έφερε πέρσι το Champion Jet 1 δύσκολο να δρομολογηθεί Ραφήνα, για Βόλο ταιριάζει γάντι.
  24. Περισσεύει και το Naxos Jet που έκανε πέρσι ενδοκυκλαδικό αλλά προφανώς δε θα δρομολογηθεί στις παραπάνω γραμμές.
  25. Επίσημη ώρα άφιξης στον Πειραιά: 16:50 (αυτό θα έβγαινε μόνο με 42 μίλια, άπνοια και μηδενικές καθυστερήσεις στα λιμάνια) Τροποποιημένη ώρα άφιξης στον Πειραιά: 17:50 Η ώρα είναι 19:00 και βρίσκεται έξω από τον Πάτροκλο. Προφανώς δεν εκπλήσσεται κανένας...
×
×
  • Create New...