Jump to content
Shipfriends

Stratos

eMembers
  • Posts

    1,175
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Stratos

  1. Θα πρότεινα στους αρμόδιους της εταιρίας, τωρα που γίνονται διάφορες αλλαγές στα πλοία τους, να καταργήσουν την αρίθμηση ΙΙ αφού πλεον δεν υπάρχει Αστεριων (Ι).
  2. Μάλλον ξεφεύγουμε, αλλά μου φαίνεται δύσκολο και αν θα αξίζει τον κόπο να επαναλειτουργησει σαν επιβατηγό το Κρήτη Ι.. θα χρειάζεται γενναίο ποσό..
  3. Αυτό που λες ήτανε ταράτσα, από πάνω είχε τα παγκάκια. Υπήρχε αλλο σαλονι με τραπεζάκια και καρεκλες μικρές, καφετέριας.. Εκεί γινόταν όλα, ήταν πολυχρηστικά. Από σελφ σερβις μέχρι..σκυλομπαρο.. 😁
  4. Ταξίδευε με αυτή την γραμματοσειρά για ένα διάστημα, αλλά οι ρίγες έφυγαν πρώτες. Ειχε αργότερα δώσει λύση σε εμάς (μαζι με τον Αλκαιο) που θέλαμε να φύγουμε Σάββατο από Χιο ή Μυτιλήνη..
  5. Το Αριάδνη στην Χελλενικ ήταν πάντα, και είχε αυτό το όνομα. Δεν βλέπω γιατί πρέπει να αλλάξει ο Διαγόρας.
  6. Εδώ γκρίνιαζαν που τους έβαλε η μπλούσταρ κάτι φεγγάρια το F.F. Andros για να μην τους αφήσει ξεκρεμαστους
  7. Την προηγούμενη Κυριακή ειμουν στο πλοίο για την παραλαβή κάποιων ασυνοδευτων φορτηγων. Το ανοιχτό γκαράζ όχι μόνο ήταν τίγκα σε φορτηγα καο νταλικες αλλά και στην ράμπα ακομα νομίζω είχανε βάλει ενοικιαζομενα ΙΧ που τα επέστρεφαν πισω για να ξεχειμωνιασουν. Επισης, πολλές "αγελάδες" του ΗΡΑΚΛΗ που έβγαζαν έξω οι τρακτορες. Ομοίως πάρα πολύ καλά πήγαινε μέχρι πρόσφατα και το Άγιος Γεώργιος που ζει μεγάλες στιγμές σε σχέση με το παρελθόν..
  8. Θυμιζει λίγο το NEL LINES όπως το ζωγράφιζαν πρόχειρα οι ναύτες στα πλοία της ΝΕΛ όταν είχανε πολλές ώρες ελεύθερες μέχρι το βραδυνο δρομολόγιο.. Απαξίωση..
  9. Πάντως δεν είναι κάτι που ξαφνιάζει, έχει προηγηθεί η "μετακομιση" από την Hellenic των Χιος-Μυκονος στην BlueStar και δεν ενοχλήθηκε κανενας.. Και τις ιδιες γραμμες που αποφασιζουν ενίοτε, θα εξυπηρετεί.. Αν θυμάστε ακομα και τα χρώματα της Σουπερφαστ μια χαρα ταξιδευαν Κρητη και Ροδο. Ισα ίσα που θα έχουμε κάτι να ασχολούμαστε τις κρύες μέρες του χειμώνα.
  10. Γύρισε πίσω Κυλλήνη, ξεφορτωσε και θα φύγει άλλο για Πόρο. Κάποιο θέμα έχει..
  11. Πάντως εχτές με τα ρεύματα μπαίνοντας στο Καβο Ντορο έπιασε στιγμιαία και τα 22.5 μιλια (AIS φυσικα). Για vibration που λετε θα το δώ απο κοντα σε λίγες μέρες, όμως έχοντας ταξιδέψει ήδη αρκετές φορές παλαιότερα, δεν το έχω προσεξει.
  12. Πάντως εδώ και καιρό το βλέπω συχνά να ξεπερνά και τα 21.5 μιλια.. Να είχε και πιο πολλές καμπίνες..
  13. Εδω σε λιγο θα μας πλασάρουν παρολίγον συνομήλικα για νεότευκτα το Κεφαλονια θα μας χαλάσει.. Παντως ενδιαφερον οτι εχουν αφαιρεθει τα περισσοτερα πλαστικα καρεκλακια στο ντεκ, και εχουν μπει νεα τραπεζοκαθισματα..
  14. Τωρα που έλειπε ο Αρβανίτης ξανά είχε επαφή με το Λιμάνι της Χίου. Μπορεί να είναι σύμπτωση.. Εχει γινει ζημιά και στο λιμάνι και στο πλοίο, που μετά απο αρκετές ώρες εφυγε για Πειραιά (μάλλον κενό επιβατών;)..
  15. Παίζει καθυστερήσεις, και με "καταστροφικο ποδοσφαιρο" που λέγαμε και μικροί. για να προλάβει να διαλυσει η ανεκ και να κάνει και ζημιά της Αττικα. Καλοπροαιρετη πρόταση.. 😉
  16. Όλα καλά να πάνε, και ο όμιλος να ενισχυθεί, και η Ανεκ να απορροφηθεί και να σώθει από την διάλυση, και με τα πλοία της κάτω από την ομπρέλα του ομίλου, δεν έχει πια σημασία με τι χρώματα.. Καλώς ή κακώς έχει αναλάβει ο όμιλος τα κάστανα στο Αιγαίο και αλλου, και αποτελει την ραχοκοκαλιά των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών. Πρέπει να μπορεί να εκτελεί βιωσιμα το έργο του, για να μην γυρίσουμε σε συνθήκες "μεσαίωνα" και να συγκρατηθεί η υποβάθμιση που έχει γίνει τα τελευταία έτη..
  17. Απο το Μπαρι και για μερικες στιγμες, η ΑΡΙΑΔΝΗ με 24,4knts... Το ίδιο και στο προχθεσινό δρομολόγιο.
  18. Στιγμαια χτες έπιασε μέχρι 20,6 μιλια (ίσως και με την βοήθεια ρευμάτων). Συχνα ήταν στα 20-20,5. Τέτοιες ταχύτητες μου θύμισαν την πρώτη του χρονιά στα Μέστα
  19. Μόνο ως τρίτο πλοίο θα μπορούσε, κι αυτό λογω καμπινών (στυλ Λισσος), αλλά πλέον είναι ομοσταυλο οπότε πλέον δεν υφίσταται..
  20. Σημειολογικά όμως, ΧΙΟΣ στην Κάσο Κάρπαθο και ΠΡΕΒΕΛΗΣ στην Χίο Μυτιλήνη..! Έστω και για λίγο.. Θα έπρεπε να το διαχειριστούν λίγο διαφορετικά πάντως.. Το Β.Αιγαιο, αυτοί που σχεδιάζουν τα δρομολόγια στην BSF το έχουν υποβιβασει σημαντικά τα τελευταία χρόνια ..
  21. Κάποια στιγμή το απογευμα, έπεσε τυχαία το μάτι μου στην Αριάδνη να ταξιδεύει με 23.7 μίλια. Με τέτοιες ταχύτητες, πως να μην την "κερδίσει" η Αδριατική..
×
×
  • Create New...