Jump to content
Shipfriends

express skiathos

eMembers
  • Posts

    4,223
  • Joined

  • Last visited

3 Followers

Profile Information

  • Gender
    Not Telling

Recent Profile Visitors

7,698 profile views
  1. Απαγόρευση απόπλου Ε/Γ-ΚΑΤ/ΡΑΝ πλοίου στον Πειραιά. Τις πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Αργοσαρωνικού από το Πλοίαρχο του Ε/Γ-ΚΑΤΑΜΑΡΑΝ “ΦΛΑΙΝΓΚ ΚΑΤ 6” N.P. 11345 ότι κατά τη διάρκεια του προγραμματισμένου δρομολογίου του από Πόρτο Χέλι – Σπέτσες – Ερμιόνη – Ύδρα – Πόρο προς το λιμάνι του Πειραιά, το πλοίο παρουσίασε δυσλειτουργία στη δεξιά κύρια μηχανή. Το “ΦΛΑΙΝΓΚ ΚΑΤ 6” κατέπλευσε με ασφάλεια στον Πειραιά, όπου αποβίβασε 176 επιβάτες και το 12μελες πλήρωμά του. Από τη Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε η συνέχιση των πλόων του μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί. Το επόμενο προγραμματισμένο δρομολόγιό του εκτελέστηκε από το Ε/Γ-ΚΑΤ/ΡΑΝ “ΑΕREO 1” προς λιμένες Πόρου – Ύδρας – Σπετσών – Πόρτο Χελίου.
  2. Πρόσκληση για σύναψη σύμβασης ή συμβάσεων ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας, για την αποκλειστική εξυπηρέτηση γραμμών του Δικτύου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών.
  3. Αν δεν στρώνουν σωστά ο αριστερός και ο δεξιός καταπέλτης, από πολύ δύσκολο έως αδύνατο να μπει φορτηγό. Υπό κανονικές συνθήκες, οριακά μεν (για το ύψος), αλλά μπαίνει.
  4. Αυτή νομίζω είναι και η σκέψη της εταιρείας. Καλοκαίρι να δουλεύει Μαντούδι Σποράδες Βόλο και επιστροφή και το χειμώνα μπορεί μόνο του να μείνει Βόλο.
  5. Και το περίεργο με τα δελφίνια είναι ότι τις καθημερινές τα πετυχαίνω πάρα πολλές φορές με ανοιχτό το ais.
  6. Ωραία, και πάλι στο δρομολόγιο της Δευτέρας τον Ιούνιο επέστρεφε Θεσσαλονίκη. Δες στις μηχανές αναζήτησης τα δρομολόγια που έκανε το 23. 05-06 Σκιάθος 18:10-Θεσσαλονίκη 21:25. 12-06 Σκιάθος 13:10- Θεσαλονίκη 16:15. 19 και 26-06 Σκιάθος 17:45-Θεσσαλονίκη 20:50. Mods δεν κάνετε τον κόπο να τα μεταφέρετε κ στο σωστό θέμα;
  7. Τρίτη και Πέμπτη το 2023 είχε δρομολόγιο Θεσσαλονίκη Λήμνο Μυτιλήνη. Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή Θεσσαλονίκη Σποράδες Μαντούδι και επιστροφή Θεσσαλονίκη. Σάββατο Θεσσαλονίκη Σποράδες Μαντούδι Σποράδες (διανυκτέρευση στην Σκιάθο). Κυριακή Σποράδες Μαντούδι Σποράδες Θεσσαλονίκη. Καμμία Τρίτη δεν διανυκτέρευσε στην Σκιάθο.
  8. Τρίτη είχε το δρομολόγιο για Λήμνο. Μόνο το Σάββατο διανυκτέρευε Σκιάθο.
  9. 1 διανυκτέρευση την εβδομάδα είχε στην Σκιάθο κάθε Σάββατο, τις υπόλοιπες διανυκτέρευε Θεσσαλονίκη.
  10. Δρομολόγιο χτες από Άγιο Κωνσταντίνο για Σκιάθο και Αγνώντα για την μεταφορά καυσίμων.
  11. Την χειμερινή περίοδο ένα Ε/Γ-Ο/Γ να αναχωρεί από Βόλο το πρωί προς Σκιάθο-Σκόπελο- Αλόννησο και κάθε Παρασκευή και Κυριακή να κάνει μια προέκταση προς Μαντούδι (Σκιάθο-Αγνώντα Σκοπέλου-Αλόννησο-Μαντούδι) και ένα τύπου Φλάινγκ Κατ το πρωί από τα νησιά πρός Βόλο, απ όπου θα αναχωρεί το μεσημέρι. Έτσι λύνεται και η σύνδεση με το Μαντούδι και η αυθημερόν μετάβαση στον Βόλο. Η ύπαρξη 2 πλοίων με μισή ώρα αναχώρησης δεν ωφελούσε σε τίποτα, ούτε μπορεί η δυναμική της γραμμής να συντηρήσει 2 Ε/Γ-Ο/Γ πλοία τον χειμώνα. Ήταν θέμα χρόνου η HSW να αποχωρήσει από τη γραμμή, όταν για παράδειγμα το περισσότερο καιρό η Seajets φόρτωνε τον χειμώνα από Σκιάθο για Βόλο 4 καρότσες (+τα φορτηγά) και περίπου 20-25 ι.χ και το Σκιάθος 1-2 ι.χ. και 1 φορτηγό.
  12. Εδώ και χρόνια η εταιρεία είχε μια στασιμότητα στη γραμμή, απλά εκμεταλλευόταν το γεγονός ότι κανένας δεν έδειχνε ενδιαφέρον για να βάλει άλλο πλοίο, μέχρι που βρέθηκε η Seajets και τους στρίμωξε στη γωνία. Μπορούσε να δοκιμάσει εναλλακτικές, πράγμα που δεν έκανε.
×
×
  • Create New...