Jump to content
Shipfriends

georgios express

eMembers
 • Posts

  3,137
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by georgios express

 1. Με διαχειριστή την Lufthansa διαβάζω.
 2. 50 κόμβους ο Γρέγος χθές το βράδυ στο στενό Πάρου-Νάξου και το "Τάλως" επέλεξε μία καινοτόμο προσέγγιση για να φθάσει από την Παροικιά στη Νάξο. Μπράβο του και μακάρι να ήμασταν και εμείς μέσα, αλλά καλοκαίρι και χωρίς αέρα.
 3. Και το όνομα του υπογράφοντος "Ειδικού Γραμματέως": Κωνσταντίνος Κληρονόμος, Δικηγόρος.
 4. Αν η Ιστορία διδάσκει και/ή επαναλαμβάνεται, τότε μεγάλη αισιοδοξία δεν δικαιολογείται. Θυμάμαι εκείνο το πυραυλοκίνητο να σαπίζει για χρόνια στην Αλεξανδρούπολη, ούτε δικό μου να ήταν.
 5. Ας κάνουν κανένα τέτοια και έχει κάποιος κύριος που όλοι γνωρίζουμε, βαπόρια, στο plenty. Εικοσάχρονα είναι και τα στέλνει το πυρ το εξώτερον. Πολύ θέλει να τους φορέσει 300 κρεββάτια και 2 self-service και να τα στείλει για ρεμέτζα στην Πάτμο και τη Ρόδο;
 6. Πάντως αν τους κάνει η μακέτα, ας μιμηθούν την μοκέτα.
 7. Το ίδιο θέμα είχαμε 9 χρόνια πριν. Πως επιβίωσε τότε;
 8. Για να υποστεί το πλοίο νηοψία και έλεγχο, είναι απαραίτητο να συναινέσει η χώρα της οποίας φέρει την σημαία. Θα το κάνει ο Παναμάς; Από την άλλη πλευρά, μη συναινετική νηοψία σημαίνει βίαιη επιβίβαση, ΜΥΚ, πολυβόλα, ελικόπτερα, κοκ. Το θεωρείτε πιθανόν; Ή θα τρομάξουν τα δουλεμπορικά κυκλώματα με τον τζίρο των δισεκατομμυρίων, αν συμβεί κάτι στο Kevalay Queen;
 9. Δεν θέλω να χαλάσω την σούπα κανενός, αλλά η σκοπούσα φρεγάτα εκεί ήταν. Ο μη έχων γνώση, να μην έχει γνώμη, να μην τα ξαναλέμε
 10. Αν και φαίνεται ότι η συζήτηση εκτρέπεται σε άγονα μονοπάτια, να καταθέσω την προσωπική μου εμπειρία με την διευκρίνηση ότι δεν είμαι μετεωρολογικός σταθμός, ούτε η Χριστίνα Σούζη, ότι το πρωϊ της 18/12 επικρατούσε πολύ καλός καιρός, έως απνοίας. Εκεί κατά τις 09:00 συννέφιασε και άρχισε να βρέχει κατά διαστήματα-τίποτα το ιδιαίτερο αν και μετά τις 12:00 ο αέρας άρχισε να φρεσκάρει.. Τι γινόταν την ίδια στιγμή στην Σούδα δεν γνωρίζω. Αν οι Μινωϊκές έχουν βέβαια το κληρονομικό χάρισμα να προλέγουν απο το προηγούμενο βράδυ τον μέλλοντα καιρό και τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσει το βαπόρι σε ένα από τους καλύτερα προστατευμένους κόλπους/λιμάνια της Ελλάδος, το μόνο που έχω να σχολιάσω είναι μπράβο τους.
 11. Πολύ ευχάριστο, επειδή την Πέμπτη 16/12 το βράδυ, στο δρομολόγιο Πειραιάς-Χανιά, οι επιβάτες στο "Κύδων Palace" ήταν σπάνιοι έως εξαφανίσεως.
 12. Δεν είναι αυτό που νομίζετε😁
 13. Εφημερίδα «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ», 8/12/1966: «….όπως λέγουν οι ναυτικοί, [ο άνεμος ήταν] σιρόκος (νοτιοανατολικός)…»
 14. Με πλήρη συναίσθηση του ότι δεν γνωρίζω όσα ο πλοίαρχος, νομίζω ότι έπρεπε να αποφασίσει "δεν προσεγγίζω".
 15. Πέτρε, όταν και οι καλοί μαθητές έρχονται αδιάβαστοι, βράστα 😅.
 16. Chapeau στην Δανική Βασιλική Ακτοφυλακή (MarineΗjemmeVærnet) που με τέτοια καϊκια επιχειρεί στον πορθμό του Kattegat (Κατεγάτη ελληνιστί), με τους ξακουστούς ήρεμους καιρούς του και τις πάντοτε γαλήνιες θάλασσες.

  © Espergærde

 17. Και επειδή οι Ρώσσοι θα έβαζαν τα δικά τους οπλικά συστήματα, οι Αιγύπτιοι τα πήραν γυμνά, οπότε για αντιαεροπορική προστασία έχουν μόνιμα "παρκαρισμένα" στο κατάστρωμα φορτηγά του Πυροβολικού με πυραύλους. Αν μη τι άλλο, ευρηματικοί!
 18. Μοντέλο του αειμνήστου "Prinsesse Elisabeth" στο terminal της Forsea στο Helsingor.
 19. Στο ακριτικό, το ανεμοδαρμένο Helsingor, ένα από τα αμφίπλωρα της ForSea, αστρονομικής προελεύσεως.

  © Όλε Σκόμποε

 20. Τα μειονεκτήματά του ήταν η χαμηλή ταχύτητα και η έλλειψη αεροπορικών. Κατά τ' άλλα και οι γραμμές του και η ποιότητα της κατασκευής σπάνια βρίσκονται. Το ευνόησε βέβαια ότι δεν αποπειράθηκαν να κτίσουν περιστερεώνες στην πρύμνη σας κάτι άλλα και το άφησαν ως είχε εκ κατασκευής. Μετά μεγάλης χαράς είχα κάνει και το δρομολόγιο από Κύθνο-ποιός να το σκέφθηκε άραγε; Το "Αιγαίον" ήταν κατά πολύ ταχύτερο, αλλά αν συνέκρινες service, ευγένεια και (δυστυχώς) καθαριότητα, το "Σάμαινα" νικούσε άνετα.
 21. Επειδή τυγχάνω αδαής, τι είπαμε ότι κέρδισε η ΠΝΟ (αλλά κυρίως οι ναυτικοί) από την 48ωρη απεργία;
 22. Μάλλον το πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη. Καμπίνα δίκλινη εξωτερική single use με το Blue Horizon, 143 Euro, τον Οκτώβριο 2021! Επιστροφή με Minoan ούτε τα μισά. Μην εκπλήσσεται κανείς με τα μερίδια αγοράς.
×
×
 • Create New...