Jump to content
Shipfriends

ΣΕΙΡΙΟΣ

eMembers
 • Posts

  8,832
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

Profile Information

 • Gender
  Not Telling

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Αγία Τριάδα (ΙΜΟ 8968985) (1993, ex- Μαριώ Β, Θηρεσία, Ιωάννης Θηρεσία Κ. ΙΙ) Έχουμε αναφερθεί στο παρελθόν στα προηγούμενα ονόματα του πλοίου, ΙΩΑΝΝΗΣ ΘΗΡΕΣΙΑ Κ ΙΙ με το οποίο ναυπηγήθηκε, και ΜΑΡΙΩ Β. Αυτό που δεν γνωρίζαμε είναι ότι ανάμεσα στα δύο αυτά ονόματα, έφερε (για άγνωστο χρονικό διάστημα) το όνομα ΘΗΡΕΣΙΑ. Να προσθέσουμε ότι έχει κατασκευαστεί στο ναυπηγείο "ΠΡΩΤΕΥΣ" - Αφοι Βασιλειάδη στα Αμπελάκια Σαλαμίνας, με αριθμό νηολογίου Ν.Π. 9888.
 2. Τις τελευταίες ημέρες παρατηρώ στο AIS ότι το ΕΙΡΗΝΗ Κ βρίσκεται δεμένο στον μώλο μπροστά από το ναυπηγείο Σάββα, στην Βλύχα Ελευσίνας. Από το ίδιο μάλιστα σημείο αναχώρησε πριν τρεις ημέρες και το ΜΕΛΙΝΑ ΙΙ για το Ρέθυμνο. Προσωρινή αλλαγή ή μόνιμη ??? Να βάλουμε και έναν "χάρτη" της Ελευσίνας από δορυφόρο (marinetraffic), τον οποίο μπορούμε να χρησιμοποιούμε και στο μέλλον ως "προσανατολισμό" στα όσα αναφέρουμε. Με κόκκινη επισήμανση η περιοχή Βλύχα. Με κίτρινη, η ντάνα στην ημιβυθισμένη δεξαμενή. Με πράσινη, το λιμανάκι - προβλήτα όπου δένουν (δένανε πάντα) οι παντόφλες "Ro/Ro".
 3. Μία όμορφη, πρόσφατη φωτό του πλοίου (5/1ου), από την Παταγονία της Χιλής. Να προσθέσουμε στο ιστορικό του, ότι έχει κατασκευαστεί στο ναυπηγείο "ΠΡΩΤΕΥΣ" - Αφοί Βασιλειάδη στα Αμπελάκια Σαλαμίνας βέβαια, με αριθμό νηολογίου Ν.Π. 7301.
 4. Το πλοίο μετά το πρώτο (και μοναδικό μέχρι σήμερα, από την ημέρα που κατέβηκε από την Κέρκυρα) ταξίδι του στο Αιγαίο, παραμένει σε ακινησία εδώ και δύο εβδομάδες στο λιμανάκι της Ελευσίνας.
 5. Έπεσε χθες από το ναυπηγείο Κουρή το ΠΑΝΑΓΙΑ ΘΑΣΟΥ, και μετέβη στο μικρό λιμανάκι της Αμαλιάπολης από όπου αναχώρησε σήμερα το πρωί επιστρέφοντας στην Θάσο.
 6. Από σήμερα το πρωί και μέχρι τουλάχιστον αυτήν την ώρα, βρίσκεται αρόδο στην Χαλκίδα, κοντά στην παλιά γέφυρα. Στο σήμα του στο AIS εξακολουθεί να αναφέρεται ως προορισμός ο Αγιόκαμπος.
 7. Λογικά οι ζημιές που έπαθε το πλοίο από αυτήν του την "περιπέτεια" είναι λιγοστές και δεν χρειάζεται η επιστροφή του στην ΝΕΖ του Πειραιά. Αναχώρησε μόλις πριν λίγη ώρα από την Βασιλική με πορεία προς το βόρειο Ιόνιο.
 8. To αμφίπλωρο από χθες το πρωί βρίσκεται τραβηγμένο έξω στο ναυπηγείο Παναγιωτάκη της Σαλαμίνας για εργασίες συντήρησης.
 9. Αυτή κι αν είναι έκπληξη......... Το πλοίο αναχώρησε πριν λίγη ώρα από του Παναγιωτάκη με προορισμό τον Αγιόκαμπο στην βόρεια Εύβοια.......
 10. Nα σε ευχαριστήσουμε για την πληροφορία. Υποθέτω πως όταν λες "Δεν μετονομάστηκε ποτέ Γαλήνη Σ" εννοείς ότι δεν ανεγράφη ποτέ αυτό το όνομα πάνω στο πλοίο. Στα στοιχεία που έχουμε παραθέσει λίγο πιό πάνω, και τα οποία προέρχονται από τα ελληνικά νηολόγια, πράγματι δεν υπάρχει καμμία αναφορά του ονόματος ΓΑΛΗΝΗ Σ. Εγγραφή ως ΝΗΡΗΙΣ με Π.Ν.Ε. Λονδίνου τον 05/1962 Μετεγγραφή ως ΝΗΡΗΙΣ στον Πειραιά με α/α 2043 τον 07/1962 Μετονομασία σε ΑΓΙΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ επίσης τον 07/1962 Διαγραφή τον 10/1998 λόγω διάλυσης που έγινε στο Πέραμα το 1996. Και για αυτόν ακριβώς τον λόγο, είχα αναφέρει το όνομα ΓΑΛΗΝΗ Σ "με πάσαν επιφύλαξιν". Ωστόσο, δεν μπορούμε να παραβλέψουμε το γεγονός ότι σε όλες τις βάσεις δεδομένων (miramarshipindex.org, equasis.org, grosstonnage.com, marinetraffic.com, maritime-connector.com, κλπ. κλπ. κλπ) το πλοίο ανευρίσκεται και αναφέρεται με τελευταίο του όνομα το GALINI S. Για να μην κουράζω παραθέτοντας τα στοιχεία του από όλα τα προαναφερόμενα sites, εδώ η "καρτέλλα" του στο marinetraffic, και πιό κάτω τα στοιχεία του από το equasis.
 11. Μάλλον πρέπει να χρησιμοποιείται από κάποια τεχνική εταιρεία (???), λιμενικές αρχές (???) και όχι ως επιβατηγό. Όσες φορές το έχω δει "live", δηλαδή να εκπέμπει σήμα την ίδια στιγμή (και όχι στο ιστορικό διαδρομών), εκπέμπει ως "Antipollution Ship", ενώ βέβαια στην καρτέλλα του στο marinetraffic συνεχίζει να αναφέρεται ως "Ro-ro/passenger ship".
 12. Εκτός δρομολογίων, σε ανάπαυση από σήμερα το ΑΜΑΛΘΕΙΑ. Στην θέση του στη γραμμή Γλύφας - Αγιόκαμπου όπως αναφέραμε και χθες, το ΚΑΠΕΤΑΝ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ. Το ΑΜΑΛΘΕΙΑ δεν είναι προγραμματισμένο να βγεί σε κάποιο ναυπηγείο για συντήρηση, τουλάχιστον μέχρι και το τέλος της επομένης καλοκαιρινής περιόδου, όπως βέβαια και το ΟΣΙΟΣ ΔΑΒΙΔ. Να υπενθυμίσουμε ότι υπάρχει πιθανότητα -αλλά μικρή- να μπει στη γραμμή Αρκίτσας - Αιδηψού από την 1η Φεβρουαρίου.
 13. Τέλος των εργασιών συντήρησης για το ΕΛΕΝΗ που αναχώρησε το μεσημέρι από το ναυπηγείο Σπανόπουλου για την επιστροφή του στην Κέρκυρα. Αυτήν την ώρα στο ύψος των Αγίων Θεοδώρων, "καθ' οδόν" προς τον Ισθμό.
×
×
 • Create New...