Jump to content
Shipfriends

ΣΕΙΡΙΟΣ

eMembers
  • Posts

    9,083
  • Joined

  • Last visited

2 Followers

Profile Information

  • Gender
    Not Telling

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Τα νηολόγια Πρεβέζης τα απέκτησαν (μετανηολογήσεις) τα τρία αδελφά καραβάκια τα τελευταία χρόνια, πιθανότατα πριν καμιά δεκαετία. Κατασκευάστηκαν ταυτόχρονα το 1970 με αριθμούς νηολογίου Πειραιά 1875 το ΠΑΜΒΩΤΙΣ, 1876 το ΛΟΡΕΝΤΖΟΣ ΜΑΒΙΛΗΣ και 1877 το ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΚΥΛΟΣΟΦΟΣ, στο ναυπηγείο Θεόδωρου Ζέρβα είτε στο Πέραμα (οριακά) είτε στα Αμπελάκια Σαλαμίνας (η τρόπιδα τους τέθηκε τον Αύγουστο του 1969, και τον Νοέμβριο 1969 εγκαινιάστηκε το ναυπηγείο Ζέρβα στα Αμπελάκια). Παραθέτω ένα ενδιαφέρον άρθρο από το περιοδικό ΑΡΓΩ, τεύχος Σεπτεμβρίου 1969, όπου βλέπουμε τα βασικά τεχνικά τους χαρακτηριστικά, το κόστος τους (εκείνης της εποχής βέβαια) το όνομα του ναυπηγού τους Σπύρου Χρόνη κ.α. Προσωπικά πιστεύω ότι θα ήταν καλύτερο και πλέον πρακτικό τα τρία αδελφάκια της λίμνης των Ιωαννίνων (που αισίως διανύουν την έκτη δεκαετία του βίου τους) να βρίσκονται σε ένα ενιαίο δικό τους τόπικ (θέμα) και όχι σε ξεχωριστά.
  2. Αν μου επιτρέπεται μία παρατήρηση σχετική με τον τίτλο του θέματος, το μόνο όνομα που είχε το καραβάκι πριν το σημερινό του, ήταν ΒΑΣΙΛΗΣ. Ούτε ΒΑΣΙΛΗΣ ΝΑΝ 17, ούτε ΘΕΝΗ ΝΑΝ.
  3. Όπως έγραψε πριν από λίγο ο Παντελής Φύσσας στην ομάδα του στο fb, το πλοίο αγοράστηκε από την Thassos Seaways. Με την ευκαιρία, να δευκρινισουμε ότι όλα τα φέρρυ της Θάσου -τουλάχιστον στις δηλώσεις δρομολόγησης- δηλώνονται πάντα στην γραμμή της Κεραμωτής, προσωπικά ποτέ δεν θυμάμαι πλοίο δηλωμένο για την γραμμή Πρίνου - Καβάλας.
  4. Προσπαθώ να ταυτοποίησω το καραβάκι δεξιά στην φώτο, και τα πλαϊνά του ανοίγματα μου φέρνουν πολύ στο SAINT NICOLAS, πιθανόν πριν κάποια μετασκευή - μεγάλωμα. Κάποια γνώμη κανείς ???
  5. Άιντε να δούμε για πόσο καιρό θα τα κρατήσει. Τρία χρόνια (σκάρτα) βρίσκεται στην χώρα μας, και έχει αλλάξει τρεις χρωματισμούς και τέσσερα σινιάλα. Πανελλήνιο ρεκόρ σίγουρα, μπορεί και παγκόσμιο.
  6. Ακριβώς, γι αυτό μάλιστα αναφέρθηκα στα ίδια χρώματα, αλλιώς θα μπορούσε να ήταν και τυχαίο. Ο κ. Κοντός δε, δεν ήταν απλός μέτοχος της εταιρείας "Γραμμές Ευβοικου", είχε αναλάβει την διεύθυνση της μετά από τον κ. Ιωαννιδη.
  7. Μόνο σε μένα τα νέα του χρώματα θυμίζουν εντόνως "Γραμμές Ευβοϊκου" (ΑΜΑΛΘΕΙΑ, ΟΣΙΟΣ ΔΑΥΙΔ, ΚΛΕΙΩ, ΩΚΥΡΡΟΗ κτλπ) ???
  8. Τρομερό και εντελώς ακατανόητο. Κοντά στα 15 χρόνια στην χώρα μας, με την ίδια εξωτερική εμφάνιση που μας πρωτοήρθε (με μία μόνο ελάχιστη ασήμαντη "πινελιά") και κυρίως χωρίς σινιάλα όλα αυτά τα χρόνια. Λες και η εταιρεία του ντρέπεται που το έχει......
  9. Στου Σπανόπουλου ??? Είναι βέβαιο ??? Εγώ διάβασα στο fb (είδα και φώτο δηλαδή) ότι έχει βγει στου Παναγιωτάκη.
  10. Και πολύ καλά βλέπεις, στο ναυπηγείο Παναγιωτάκη κατασκευάστηκε το πλοίο. Το ναυπηγείο Παπαστεφάνου στο Πέραμα υπάρχει μέχρι και σήμερα. Ήταν - είναι το πρώτο της παραλίας μετά την μεγάλη - κεντρική προβλήτα του Περάματος, δίπλα στο ναυπηγείο Σπανόπουλου.
  11. Όπως έγραψε σήμερα ο Παντελής Φύσσας στο φατσοβιβλίο, το πλοίο : "πουλήθηκε στην Ρωσία και θα έρθει πλήρωμα από εκεί για να το πάρουν, όταν ετοιμαστούν τα χαρτιά του".
  12. Μικρή σημασία έχει, αλλά ήταν περισσότερο από τέσσερα χρόνια παροπλισμένο (στην χώρα μας τουλάχιστον). Ήρθε στο Πέραμα την 11η Ιουλίου 2018.
  13. 17 χρονών το ΗΡΑΚΛΕΙΟΝ, κάπου στα 10 το ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ όπως και το ΖΑΚΥΝΘΟΣ, 20 χρονών το ΙΟΝΙΟΝ και το SEA DIAMOND, κι όσο για το 34χρονο ΕΞΠΡΕΣ ΣΑΜΙΝΑ σίγουρα δεν έφταιγε η ηλικία του για την γκαβομαρα - μαγκιά που το έριξαν πάνω στα βράχια.
  14. Στην ΑΝΕΚ ειδικώς (όπου Κ=Κρήτη), ή σε κάποια ΑΝΕΚ γενικώς και αορίστως ??? Πιό πιθανό βλέπω το δεύτερο, αν βέβαια δεν είναι λάθος του IHS. Όσον αφορά το ΙΜΟ του, ανταποκρίνεται πλήρως στην ιστορία του καραβακίου, αφού όπως είχε αποκαλύψει παλαιότερα ο Άρης Μπιλάλης στο nautilia.gr, είχε ξεκινήσει να κατασκευάζεται το 1978 στο ναυπηγείο Καμίτση του Περάματος με πρώτο του όνομα το ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Κ.
  15. Για μπαράκι δίπλα-μέσα στην θάλασσα μια χαρά θα ήτανε. Το ντίσκο ακούγεται υπερβολικό, τουλάχιστον σε όσους είχαν ζήσει τις "ντισκοτέκ" της δεκαετίας '80.
×
×
  • Create New...