Jump to content
Shipfriends

Annivas

eMembers
 • Posts

  1,293
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Annivas

 1. Έφυγε απο την ζωη η Λινα ζορμπά , υπεύθυνη ξενοδοχειακού και πληρωμάτων στην Seajets. Είχε ξεκινήσει ως επίκουρος στα δελφίνια του Λιβανου , μεταπήδησε στου Αιολους και κατέληξε στην Seajets όπου εξελίχθηκε ως τις προαναφερόμενες ιδιότητες . Θερμά συλληπητηρια στους οικείους της .
 2. ΔΑΝΕ και ΝΕΛ λειτουργούσαν σε ένα προστατευμένο περιβάλλον με αποκλειστική εκμετάλλευση γραμμών που περιλαμβαναν ολόκληρους νόμους κατι το οποίο τους έδινε την ευκαιρία για ένα περεταίρω άνοιγμα. Ο Αγουδημος εκμεταλλεύτηκε τον αναπτυξιακό νόμο . Αν μιλάμε για αναβάθμιση ναι ο Αγουδημος ήταν το 1989 και ο Περικλης το 1995. Η ΝΕΛ την δεκαετία του 80 ποια αναβάθμιση έφερε και μάλιστα ήταν μπροστά απο την ΑΝΕΚ που η τελευταία είχε φέρει την δεκαετία του 70 σχεδόν νεότευκτα τα ΚΑΝΤΙΑ/ΡΕΘΥΜΝΟΝ;; Η οι Μινωϊκές που απο την δεκαετία του 80 είχαν φέρει το ΦΑΙΔΡΑ και η Νελ πήρε το αδερφό του το 1995 ;; Τι ουσιαστικές διάφορες είχαν τα ΚΝΩΣΣΟΣ & ΦΑΙΣΤΟΣ απο το ΣΑΠΦΩ την δεκαετία του 80 ;;
 3. Δηλαδή όσα βαπόρια δεν έχουν scrubbers είναι ξεπερασμένα ,,, τα scrubbers έχουμε ξαναπεί ότι είναι καθαρά μια οικονομοτεχνική μελέτη για τον αν συμφέρει οικονομικά τον πλοιοκτήτη να τα βάλει η όχι και αν το πλοίο του μπορεί να τα δεχθεί . Τα περισσότερα ποσταλια μεσαίου μεγέθους για πολλούς και διάφορους λόγους που έχουν να κάνουν με dwt, με αναγκαστική προσθήκη μόνιμου ερματος για να διορθωθεί το κέντρο βάρους, με προσθήκη πολλών βαρών που έχει επίπτωση μεταξύ άλλων και στην ταχύτητα, με έλλειψη χώρων και με κατακόρυφη αύξηση στις καταναλώσεις ρεύματος που μπορεί να απαιτήσουν νέα ηλεκτρομηχανή ,δεν μπορούν να τα φορέσουν . Συνεχίζουν να καίνε το αποθειωμενο πετρέλαιο. Εκτός αυτών τα scrubbers τα open loop που φοράνε κατα κόρων στην Ελλάδα , δεν είναι και καμιά περιβαλλοντική καινοτομία , απο την στιγμή που αυτά που δεν βγάζεις στον αέρα τα πετάς στην θάλασσα . Σε καλύτερη περιβαλλοντική μοίρα είναι αυτά που καίνε αποθειωμενο καύσιμο .
 4. Εκτός του ότι θα είναι ανακαινισμένο , δηλαδή καινουρια τραπέζια και καρέκλες , απο ότι διαβάζω και αντιλαμβάνομαι στο άρθρο όλος ο εξοπλισμός στο safety θα είναι καινούριος . Το οποίο είναι πολύ σημαντικό για ένα βαπόρι αν οχι το σημαντικότερο . Για τα καύσιμα γιατί θα είναι ξεπερασμένο ;;; Ξεπεράστηκε το πετρέλαιο και δεν το πήρα χαμπάρι , η η διεθνής κοινότητα έχει οριστικοποιήσει οτι το τάδε καύσιμο θα είναι αυτο που θα χρησιμοποιεί η ναυτιλία στο προσεχές μέλλον ;; Η υπάρχουν στον Πειραια στη Ραφήνα στο Λαύριο και στην Πάτρα οργανωμένες εγκαταστάσεις παραγωγής και ανεφοδιασμού με εναλλακτικά καύσιμα οπως πχ LNG ;;
 5. Ο Cpt Νεκταριος Μαργαρωνης στο Ορίων
 6. Σε καμιά εβδομάδα το πολύ θα βγει δοκιμαστικό το βαπορακι .
 7. Και το Superfast XI που ανεβαίνει Ancona και ειναι κοντα στη Manfredonia ανεβαίνει με 17,5 μίλια . Πραγματικά πρεπει να εχει χοντρή θάλασσα .
 8. Και ποιοτικά ήταν τα καλύτερα Superfast. Ήταν η επιτομή των βαποριων την εποχή εκείνη .
 9. Η πρυμη του βαποριού ειναι πολύ στενή κι αν όντως θελήσουν να ανοίξουν ξεχωριστό embarkation , η τετραγωνοποιηση της φαντάζει μονόδρομος.
 10. Νομίζω ότι δεν έχει κάποια σημαντικά προβλήματα να το ταλαιπωρούν και να κουτσαίνει … τις δυο τελευταίες χρονιές που δούλεψε στις Αζορες τα πήγε συμπαθητικά χωρίς παρατράγουδα … Απλά πιστεύω ότι χρειάζεται μια πολύ πολύ συνετή διαχείριση σε θέματα στροφών και ταχύτητας …
 11. Έντονα φημολογείται στις ναυτιλιακές πιάτσες του Πειραιά , επικείμενη σύμπραξη ή πιο καλά Joint Venture μεταξύ Αγγελικής Φράγκου και Μαρίας Αγγελικούση. Αν όντως αυτή η φημολογία περί σύμπραξης των δυο Καρδαμυλίτισσων (εκτός των άλλων η Α. Φράγκου είναι δεύτερη εξαδέλφη με την Μ. Αγγελικούση) πάρει σάρκα και οστά , το νέο σχήμα θα απαριθμεί κοντά στα 400 βαπόρια και αυτόματα θα ανακηρυχθεί παγκόσμιος κολοσσός . Θα μου πείτε τώρα τι σχέση μπορεί να έχουν όλα αυτά με την ναυλαγορά.... Το Joint Venture θα λειτουργεί με αυτόνομο και κοινό για τις δύο πλευρές chartering , οπότε σε αυτή την περίπτωση θα μπορούσε κανείς να του δώσει την ιδιότητα ενός εκ των ρυθμιστών της αγοράς ή καλύτερα ενός εκ των Market Maker.
 12. Γιατί οι βάρκες κάνουν δουλειά αν το βαπόρι πάρει κλίση?? η βάρκα ή οι βάρκες στην αντίθετη πλευρά της κλίσης βγαίνουν κατευθείαν off. Επίσης τα βαρελάκια καθαιρούμενου τύπου , πιστεύω ότι ομοίως με τις βάρκες δεν είναι το ιδανικό μέσο εγκατάλειψης. Προσωπικά πιστεύω ότι επειδή όλα αυτά είναι πιθανοθεωρητικά και κάθε ναυτικό ατύχημα έχει τις δικές του συνθήκες και παραμέτρους ,από όλα τα συστήματα εγκατάλειψης , προσωπικά πιστεύω ότι εκείνο που καλύπτει περισσότερα σενάρια είναι το M.E.S με τις σχεδίες του.
 13. Ο Cpt Μιχάλης Πετειναρακης στο Festos Palace.
 14. Οι θέσεις 3-4 έχουν θέμα με τα βυθισματα , η 2 που πήγε το Aqua blue είναι οκ. Απλά στην 2 πάνε τα ταχύπλοα γιατί βολεύει λόγω της πρυμνιοπλαγιοδετησης και τα Μαρμαριωτικα τις περισσότερες φορές , επειδή όταν έρχονται Ραφήνα είναι σχεδόν άδειο το λιμάνι και η 2 είναι η πιο κοντινή στην είσοδο του λιμανιού .
 15. Και άλλες μικρότερες λαϊκής βάσης εταιρείες που υπήρξαν , την ίδια κατάληξη είχαν . Όπως και το εγχείρημα Ελληνική ακτοπλοΐα που μάζεψε κάμποσες απο αυτές και εν τελεί φαλίρισε κι αυτή . πολυφωνία και έλλειψη αμεσότητας στις αποφάσεις , κακοδιαχείριση , υπερστελεχωση και μάλιστα απο ανθρώπους που δεν είχαν σχέση με τον χώρο , ήταν ορισμένες απο τις παθογένειες τους. Κοινός παρανομαστής όμως για την αρχή του τέλους των περισσότερων εξ αυτών , ήταν όταν έπαψαν να λειτουργούν μονοπωλιακά στις γραμμές τους.
 16. Στο τελευταίο αντίο παρέστησαν ο ΥΝΑΝΠ Γιάννης Πλακιωτακης , ο πρώην ΓΓ της κυβέρνησης Γρηγόρης Δημητριαδης , ο Βουλευτής Κυκλάδων Φίλιππος Φορτωμας , πλοιοκτήτες όπως ο Δ. Μελισσανίδης , Γιάννης Καμπάνης , Γιωργος Στεφανου , Αντώνης Αγαπητος , Βαγγελης και Απόστολος Βεντούρης και ο Γιώργης Γούτος με την αγαπημένη του γκλίτσα . Παραβρέθηκαν επίσης πληρώματα και στελέχη του γραφείου του , εκπρόσωποι διαφόρων φορέων, ενώ την εξόδιο ακολουθία τέλεσε ο Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωροθεος. Στο αποχαιρετιστήριο λόγο του Μαριου Ηλιοπουλου ιδιαίτερη εντύπωση έκανε η τραγική σύμπτωση ότι η μητέρα του και ο πατέρας του έφυγαν την ημέρα της γιορτής και των γενεθλίων αντίστοιχα , του αδικοχαμένου αδερφού του Γιάννη , ο οποίος είχε αποβιώσει νωρίτερα απο τους γονείς του, το 2017.
 17. Ο Cpt Βαγγελης Δημητρακακης στο ΔΙΑΓΟΡΑΣ και ο Cpt Γιάννης Καλανδρανης στο Blue Horizon
 18. Η απώλεια του Τάκη Ηλιόπουλου είναι δίχως αμφιβολία ιδιαίτερα σημαντική τόσο για την εταιρεία όσο και για τους οικείους του. Ορκισμένος εχθρός της αποστρατείας, παρά το προχωρημένο της ηλικίας του και παρά τα προβλήματα υγείας που εσχάτως αντιμετώπιζε, είχε μέχρι τέλους ενεργότατο ρόλο στη λειτουργία της Seajets της οποίας άλλωστε ήταν ο ιδρυτής ως διάδοχη εταιρεία της Ilio Lines της οποίας επίσης ήταν ιδρυτής.
 19. Οι ντάνες της Ελευσίνας ανήκουν στη δικαιοδοσία του Οργανισμού Λιμένος Ελευσίνας με τέλη ελλιμενισμου περί τα 10.000 ευρώ μηνιαίως και θα πρέπει να πας χαρτί απο νηολογια οτι το βαπόρι δεν φέρει βάρη . Σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να παρθεί απόφαση απο το ΔΣ του οργανισμού. Τα πλοία του Αγούδημου έμειναν στις θέσεις του κεντρικού λιμένα όπου τα βρήκαν οι κατασχέσεις. Δεν έκαναν μεθορμισεις εντός του κεντρικού λιμένα . Κακα τα ψέματα υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με τις θέσεις των πλοιων τόσο στον κεντρικό λιμένα όσο και στην ναυπηγοεπισκευή και οποιοδήποτε κατασχεμένο πλοίο διογκώνει περισσότερο το πρόβλημα. Εάν αυτή την στιγμή πάει να ζητήσει ένας Μια θέση σε περιοχή δικαιοδοσίας του ΟΛΠ αλλά και στα ιδιωτικά ναυπηγεία της Σαλαμινας , δεν υπάρχει απολύτως τίποτα. Το Οlympus εμποδίζει το Πρεβελης το οποίο δεν μπορεί να δέσει στη θέση του , οπότε αναγκαστικά δένει στο ντοκ 3 καταλαμβάνοντας έτσι δυο θέσεις ( μια για το πλοίο κι άλλη μια απο αριστερά του για να πλαγιοδετηση η μπαριζα και να δίνει καύσιμα ) οι οποίες άλλοτε δίνονταν σε πλοία που έκαναν επισκευή .
 20. Ο Cpt Γιάννης Φυτρολακης στο Blue Star Patmos στη θέση του Cpt Μακαριου Λύρα .
 21. Η δρομολόγηση ενός ταχύπλοου στο Ιόνιο πραγματικά δύσκολα θα ήταν επικερδής για όλους τους λόγους που προαναφέρθηκαν. Για τους ίδιους λόγους που δεν έχει μπει ταχύπλοο οχηματαγωγό στο Πειραιάς - Αίγινα άντε και Πόρο, για του ίδιους λόγους πάνω κάτω δεν έχει μπει ταχύπλοο και στις γραμμές της Κυλλήνης. Οι ίδιοι λόγοι ισχύουν περίπου και για τις αποτυχημένες προσπάθειες του Jetferry I και του SRIII από Πάτρα. Τα ταχύπλοα με γκαράζ θέλουν δρομολόγια μεσαίων αποστάσεων για να έχουν ικανοποιητικά αποτελέσματα. Ούτε μικρών αποστάσεων όπου η διαφορά με το συμβατικό θα είναι ασήμαντη και τα έξοδα καυσίμων τετραπλάσια , ούτε και μεγάλων αποστάσεων όπου για ένα κυκλικό δρομολόγιο θα χρειάζεσαι διπλό πλήρωμα , ενδιάμεσους ανεφοδιασμούς και κόστους δρομολογίου στα ουράνια. Επιπλέον για να είναι κερδοφόρο ένα ταχύπλοο στη χρήση του μέσα στη σεζόν , δεν αρκούν μόνον οι καλές πληρότητες που το καλοκαίρι είναι αυτονόητες αλλά και η ενδιάμεση κίνηση , η οποία στο Ιόνιο θα είναι από ελάχιστη έως μηδενική (τα 20 και 30 άτομα δεν λένε κάτι). Επιπρόσθετα όπως ειπώθηκε , το Ιόνιο δεν έχει χύμα κόσμο. Αν για παράδειγμα μια μέση αναλογία στις γραμμές του Πειραιά 1 ΙΧ προς 5 ή 6 επιβάτες στο Ιόνιο είναι 1 Ι.Χ προς 2 ή 3 επιβάτες. Τούτο θα έχει ως αποτέλεσμα να φρακάρει το γκαράζ και ο αριθμός των επιβατών να σταματά στους 400 επειδή δεν υπάρχει διαθεσιμότητα γκαράζ. Δεν είναι τυχαίο ότι απέτυχε το Jetferry I, δεν είναι τυχαίο ότι SRIII ήρθε ναυλωμένο και απήλθε με συνοπτικές διαδικασίες, δεν είναι τυχαίο που η Levante δεν έχει ασχοληθεί με ταχύπλοα και επίσης δεν είναι τυχαίο που η Seajets με τόση εμπειρία στα ταχύπλοα , με τόσο μεγάλο στόλο ταχύπλοων σκαφών και με τόσα περισσευούμενα ταχύπλοα δεν έχει ασχοληθεί μέχρι στιγμής με το Ιόνιο. Ίσως μοναδική προοπτική που θα έβλεπα για ταχύπλοο στο Ιόνιο είναι η σύνδεση τους με ένα μικρό ταχύπλοο επιβατηγό για την θερινή σεζόν. Να ξεκίναγε πρωί από την Κέρκυρα ή την Ηγουμενίτσα που φτάνουν τα περισσότερα βαπόρια της Ιταλίας και να έκανε διανομή του κόσμου σε όλα τα νησιά. Φυσικά μια τέτοια δρομολόγηση θα εμπεριείχε ρίσκο και για τον μετριασμό αυτού θα έπρεπε να ήταν προιόν εμπεριστατωμένης οικονομοτεχνικής μελέτης , γιατί δεδομένα κατά το παρελθόν δεν υπάρχουν.
 22. Για να μετακινηθεί ένα πλοίο πάνω στο οποίο έχουν γίνει κατασχέσεις, θα πρέπει να συμφωνήσουν όλοι οι επισπεύδοντες και να αναλάβουν τα έξοδα μετακίνησης και ελλιμενισμού σε νέο χώρο. Κάτι τέτοιο όπως έχουμε δει και σε ανάλογες περιπτώσεις κατά το παρελθόν είναι αδύνατον αφού κανείς δεν έχει την διάθεση να φορτωθεί επιπλέον έξοδα πέραν των οφειλόμενων. Επί πρόσθετα φαντάζει επίσης αδύνατον να δεχτεί κάποιος (είτε ιδιώτης-ιδιωτικό ναυπηγείο, είτε Οργανισμός λιμένος, είτε Λιμενικό Ταμείο λέγεται αυτό) να παραχωρήσει χώρο πρόσδεσης σε ένα πλοίο το οποίο είναι κατασχεμένο. Εκτός πια κι αν κάποιος προσφύγει στην δικαιοσύνη (είτε ο ΟΛΠ , είτε το ΛΣ, είτε...) και μέσω ασφαλιστικών μέτρων το δικαστήριο διατάξει την απομάκρυνσή του. Όμως και σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να βρεθεί το που θα πάει. Γιατί για παράδειγμα για τον ΟΛΠ, το να το ξεφορτωθεί από το κεντρικό λιμάνι και να το χρεωθεί στο Νέο Μώλο Δραπετσώνας λίγο τον νοιάζει. Το πρόβλημα γι αυτόν παραμένει.
 23. Πέραν αυτών , η Ελληνική Σημαία εσχάτως τράβηξε και την εξουσιοδότηση απο τον Ρωσικό Νηογνώμονα σύμφωνα με την οποία μπορούσε να εκδώσει κυβερνητικά πιστοποιητικά για λογαριασμό της . Ίσως αυτή η απόφαση έχει να κάνει με τον πόλεμο , όμως δεν αποκλείεται να έχει να κάνει με τα παρατράγουδα του Olympus όπου είχε εκδώσει κυβερνητικά πιστοποιητικά και αμέσως μετα οι επιθεωρητές βρήκαν πολλές ελλείψεις στο safety .
 24. Πανε είτε για σκραπ είτε γίνονται στόχοι σε ασκήσεις με πραγματικά πυρά αφού πρώτα αφαιρέσουν ολο τον εξοπλισμό και οτιδήποτε μπορει να βλάψει το θαλάσσιο περιβάλλον .
×
×
 • Create New...