Jump to content
Shipfriends

Annivas

eMembers
 • Posts

  1,659
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Annivas

 1. Μα δεν ζητά παράταση δρομολογίων . Δρομολόγηση ζητά για το διάστημα απο 1/10.
 2. Αν δεν εγκριθούν απο το ΣΑΣ τα δρομολόγια του που έχει ζητήσει απο τον Ιούλιο αναγκαστικά ναι.
 3. Algeciras-Tanger μπορεί να θεωρείται κατηγορία πλοων short international, όμως επειδή είναι μια πολύ κοντινή απόσταση εντός προστατευμένης θαλάσσιας περιοχής είναι πολύ πιο εύκολο να πάρεις κάποιες εξαιρέσεις απο την σημαία , η δεν χρειάζεται συμμόρφωση με Στοκχόλμη για 4m κύμα που συνήθως απαιτεί η κατηγορία αυτή .
 4. Στο παρακάτω σύνδεσμο και βίντεο απο το περιστατικό https://tinosnews.gr/tinos-ptosi-gynaikkas-sti-thalassa-kata-tin-epivivasi-tis-sto-ploio/
 5. Επίθεση στα γραφεία του ομίλου στη λεωφόρο Συγγρου έγινε απόψε , προφανώς με αφορμή το περιστατικό του Blue Horizon https://cyclades24.gr/2023/09/agnostoi-epitethikan-sta-grafeia-tis-attica-group/
 6. Υπάρχουν μεγάλες αντιδράσεις απο τον κόσμο στα SM για την απόφαση του αρμόδιου δικαστικού συμβουλίου σύμφωνα με την οποία μένουν ελεύθεροι μεν με περιοριστικούς όρους δε υποπλοιαρχος και ναυκληρος . Για τον μεν υποπλοίαρχο το έχω ξαναπεί , καλώς τον άφησαν ελεύθερο . Για τον ναυκληρο η προσωπική μου άποψη διίσταται . Απο την μια είναι ο πρώτος που τον απωθεί απο το βαπόρι απο την άλλη όταν αναλαμβάνει την δουλειά ο υπαρχος ως μαινόμενος ταύρος και διακρίνει που παει η κατάσταση αποτραβιέται .
 7. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega , ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθησαν ο υποπλοιαρχος και ο ναυκληρος του Blue Horizon , έπειτα απο σχετική απόφαση του αρμόδιου δικαστικού συμβουλίου .
 8. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Ant1 , οι προφυλακισμένοι πλοιαρχος και υπαρχος , προαυλίζονται με συνοδεία σωφρονιστικών υπαλλήλων υπο τον φόβο αντιδράσεων προς αυτούς απο τους υπόλοιπους κρατούμενους .
 9. Δεν ειναι ακριβώς ετσι . Το πλοιο εχει πιστοποιητικό SMC (safety management certificate) όπως και η εταιρεία εχει DOC(document of compliance).Προφανώς εκ του περιστατικού οι αρχές έκριναν οτι χρειάζεται και τηρούνται προϋποθέσεις επιπρόσθετου ελεγχου, οπότε γι αυτό θα μεταβούν στην εταιρεία για να διαπιστωθεί αν πράγματι εφαρμόζονται και τηρούνται οι διαδικασίες .
 10. Ολα αυτα θα φανούν απο την προανακριτική διαδικασία . Αν είναι 4-5 αυτοί που ευθύνονται σε δίκη η 24 ο καθένας θα πάει με συγκεκριμένο κατηγορητήριο και απο εκεί και πέρα το τι θα προκύψει και οι ποινές που θα επιβληθούν είναι αρμοδιότητα του δικαστηρίου . Η διάθλαση των ευθυνών σίγουρα μπορεί να είναι πάτημα για υπερασπιστική επιχειρηματολογία των βασικών κατηγορουμένων , όμως έτσι τα κακώς κείμενα που περιβάλλουν το γεγονός της ανθρωποκτονίας κρύβονται κάτω απο το χαλί . όπως πολύ σωστά λέμε για τον πλοίαρχο ότι ευθύνεται εκτός των άλλων ότι έφυγε με ανοιχτό καταπέλτη παρότι δεν είναι η πρωτογενής αιτία (πρωτογενής είναι το σπρώξιμο του υπαρχου) , έτσι υπάρχουν στο γεγονός ενδείξεις έμμεσης ευθύνης και γι άλλους. Γι αυτό και το στάδιο της προανάκρισης είναι ιδιαιτέρως σημαντικό , θεωρείται η μισή δίκη και δεν μπορεί να γίνει μόνο με τα προφανή και με διαδικασίες εξπρές . Επ ευκαιρίας όμως και βάση αυτών που βγαίνουν στη φόρα απο το VDR. Προφανώς υπάρχει απόπειρα συγκάλυψης και με τον πλοίαρχο να παίζει ηγετικό ρόλο σε αυτό ακόμη και στο τι θα πουν είτε στο γραφείο είτε στο Λιμενικο …. Νομίζω όμως αναμενόμενο είναι (όχι όμως και αποδεκτό ) απο ανθρώπους που αρχίζουν να αντιλαμβάνονται του τι εχει γινει με πρωταγωνιστές τους ίδιους . Το χειρότερο για εμένα προσωπικά είναι το ίδιο το γεγονός που είναι σοκαριστικό και η κατόπιν εξύβριση του δολοφονηθέντος ανθρώπου . Αυτό δείχνει άνθρωπο χωρίς κοινά αισθήματα , κυνικό , αμετανόητα κακό και βλάκα .
 11. Το οποίο βέβαια είναι μια προσωρινή λύση για να βγει αρον αρον η σεζόν με πολλή στοργή και προδερμ και μετά να τοποθετηθεί το γνήσιο ανταλλακτικό . Κι ολα αυτα βέβαια εάν τον πρόλαβαν και δεν έγινε στραγάλια ο μειωτηρας γιατί σε αυτή την περίπτωση η ενδεδειγμένη λύση είναι να βγει απο το βαπόρι και να αποσταλεί στον κατασκευαστή .
 12. Κανεις δεν είπε οτι ευθύνονται ολοι το ίδιο ούτε καν οι 4 του πληρώματος μεταξύ τους γι αυτο και οι ποινές θα είναι διαφορετικές όπως διαφορετικά είναι και τα κατηγορητήρια . Απο εκει και περα οι 4 του πληρώματος ειναι οι προφανείς και οι άμεσοι υπαίτιοι . Προσωπικά στο κάδρο των ευθυνών βάζω ακομη κι άλλους που έχουν έμμεση ευθυνη μεταξύ αυτών και τον ΟΛΠ . Προφανώς και ισότιμη ευθύνη με τον υπαρχο δεν εχει ούτε θα ήταν δίκαιο να επιβληθεί ποινή καθείρξεως ομως θα πρεπει επιτέλους κι ο Οργανισμός να συμμορφωθεί .
 13. Ο αρχικός θυμός για τους προφανείς υπαίτιους της ιστορίας θα πρέπει να δώσει την θέση του στην ψύχραιμη αντιμετώπιση του θέματος απο όλους και στην πολυεπίπεδη διερεύνηση του απο τις αρχές , μήπως και το τραγικό γεγονός γίνει εφαλτήριο για την τήρηση της νομοθεσίας η οποία υπάρχει αλλά δεν εφαρμόζεται .
 14. είναι αλυσίδα παραλείψεων ευθυνών και λαθών όλο αυτό το τραγικό περιστατικό . Δεν φταίει μόνο ο λιμενικός ούτε μόνο ο υπαρχος που είναι ο βασικός αρνητικός πρωταγωνιστής της ιστορίας . είναι μια αλυσίδα που έχει πολλούς κρίκους με αρχή και τέλος .Ένας κρίκος απο αυτούς είναι και η λιμενική εγκατάσταση που δεν εφαρμόζει ISPS, διότι αν εφαρμοζόταν σωστά δεν θα είχε την δυνατότητα ο δύστυχος να μπαινοβγαίνει επανειλημμένα στο πλοίο ούτε να στέκεται παραδίπλα ούτε θα είχε ερεθίσματα για να βγει όπως πχ να του φέρουν καφέ .
 15. Καλώς τον βάζει . Υποτίθεται ότι στα πλοία της Κρήτης εφαρμόζεται ο ISPS ο οποίος θα έπρεπε να εφαρμόζεται και στα λιμάνια . Πριν λίγα χρόνια που είχε έρθει η EMSA για έλεγχο στις λιμενικές εγκαταστάσεις του ΟΛΠ , ξαφνικά έβαζαν ένα κοτετσοσυρμα στις θέσεις που αναχωρούν τα Κρητικά , το οποίο με την αναχώρηση των επιθεωρητών έγινε βορά γι αυτούς που ασχολούνται με την λαθροθηρία του σκραπ.
 16. Αλλαγή προέδρου στο ΣΕΕΝ είχαμε σήμερα . Στη θέση του παραιτηθέντος προέδρου Σπύρου Πασχαλη , πρόεδρος εκλέχθηκε ο Διονύσης Θεοδωρατος.
 17. Εάν εχει βάλει σιλικόνη , καλα ειναι . Πλύσιμο touch up όπου χρειαστει , επιθεώρηση ξηράς και έτοιμο .
 18. Τα δυο πρώτα της σειράς έχουν ένα προπελακι και τα αλλα δυο έχουν απο δυο προπελακια
 19. Με την βελτίωση των καιρικών συνθηκών θα προσπαθήσουν να βγάλουν τις άγκυρες και να ελευθερωθεί το λιμάνι. Ήδη έχει γίνει ανάθεση σε εταιρεία για τις ανωτέρω εργασίες. Ωστόσο μια πρώτη πρόβλεψη είναι ότι μέχρι Πέμπτη 14/9 τα βαπόρια θα πηγαινοέρχονται στο Λαύριο .
 20. Με τα χιόνια ο Κουγιας στην πρώτη φορα που συμφώνησα μαζι του είπε τότε με τα χιόνια , οτι ο τύπος δεν ξέρει που βρίσκεται η Ομόνοια . τωρα όσο για το πως θα βρει το λιμανι ευτυχώς υπάρχουν υπηρεσιακά αυτοκίνητα με οδηγούς για τους υπουργούς… Το μόνο θετικό που διακρίνεται εξ αρχής είναι ότι επειδή ακριβώς ο άνθρωπος είναι εντελώς εκτός χώρου , δεν εχει γνωριμίες και «φιλίες» απο πριν , συνεπώς δεν θα εχει και εξ αρχής διάθεση για μεροληπτικές αποφάσεις . Για άτυχης μπορει ….
 21. Χρηστος Στυλιανιδης ο διάδοχος , Οδοντιατρος στο επάγγελμα ….
 22. νομίζω κι εγω οτι ξεκάθαρη εικόνα για το πως έπεσε στη θάλασσα δεν είχε ο πλοιαρχος σύμφωνα με το παρακάτω δημοσίευμα : https://www.mixanitouxronou.gr/blue-horizon-profylakistikan-ploiarchos-kai-yparchos-eleytheroi-ypoploiarchos-kai-lostromos-oi-katatheseis-toys-ston-anakriti/ Απο εκεί και πέρα η απόφαση για την προφυλάκιση ήταν αναμενόμενη βάση του βαρύτατου κατηγορητηρίου που τους εχει αποδοθεί . Για τον υποπλοίαρχο μια ενδεχόμενη προφυλάκιση του θα ήταν σκληρή μεταχείριση και απλά θα συμπαρασυροταν απο την βαρύτατη πράξη του προϊσταμένου του που ήταν ο ύπαρχος ο οποίος προσωπικά είναι η πηγή και το εφαλτήριο του κακού της όλης υπόθεσης . Ο υποπλοιαρχος ναι μεν δεν ενήργησε ούτε προς την αποτροπή (απο την στιγμή που ήταν παρόν ο υπαρχος που είναι ανώτερος Του δύσκολα θα το έκανε) του συμβάντος αλλά ούτε και προς την πρόκληση του η στην εξέλιξη του.
 23. νομίζω πως και οι δυο εταιρείες βάζουν πούλμαν για την μεταφορά των επιβατών Ραφήνα - Λαύριο κι επιστροφή .
×
×
 • Create New...