Jump to content
Shipfriends

Annivas

eMembers
 • Posts

  1,087
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Annivas

 1. Εγω παλι μια χαρά την βρίσκω την εταιρεία . Το ότι δεν έχει σκοπούς γιγάντωσης δεν σημαίνει αυτόματα και αδυναμία . Μια εταιρεια δεν πρέπει απαραίτητα να γιγαντωθεί για να μην την καταπιεί ο διπλανός. Υπάρχει και η μέση οδός μιας λελογισμένης και νοικοκυρεμένης δραστηριοποίησης στα πλαίσια των δυνατοτήτων και των θέλω ενός επιχειρηματία .
 2. Γύρω στα 42 αν δεν κάνω λάθος, όλα feederακια , τα οποία διανύουν πολύ καλή περίοδο από πλευράς ναυλαγοράς. Όμως άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι οι περισσότερες επενδύσεις έγιναν την εποχή που οι αγελάδες ήταν ισχνές , οπότε αυτό καταδεικνύει την διορατικότητα των ιθυνόντων .
 3. Ο Cpt Νίκος Χλωρός στο championjet 1, ο Cpt Αντώνης Μειμετης στο FC5 και ο Cpt Γιωργος Ευαγγελινος στο FC6
 4. Το πλοίο είναι αρκετά πιο βαρύ από τα δύο τζετάκια, το οποίο σημαίνει ότι είναι πιο καλοτάξιδο αλλά επειδή έχει ακριβώς τις ίδιες μηχανές με την ίδια ιπποδύναμη όταν φορτώνεται η ταχύτητά του είναι αισθητά μικρότερη.
 5. Ξεκίνησε για απέναντι.. φορτωμένο με χιλιάδες αναμνήσεις
 6. Κι εγώ από ότι ακούω Ιούλιο - Αύγουστο θα την βγάλει Μαρόκο ως αμοιβό πλοίο , διότι εκτός των άλλων φέτος περιμένουν μεγάλη κινηση στη γραμμή.
 7. Eτοιμάζεται να αντικαταστήσει το αδελφό του ΚΡΗΤΗ Ι ώστε να δέσει κι αυτό με την σειρά του για επισκευή.
 8. Εύλογες οι απορίες σου και πολύ λογικές . Όμως με νομοθετική ρύθμιση ( θα ψάξω να την βρω και να την παραθέσω ) τόσο στα πλοία που εκτελούν πλόες , όσο και στην ναυπηγοεπισκευή , οι έλεγχοι γίνονται απο μεικτά κλιμάκια , το οποίο σημαίνει ότι σε αυτά εκτός απο εκπροσώπους λιμενικών αρχών συμμετέχουν και εκπρόσωποι συνδικαλιστικών φορέων . Προσωπική μου άποψη είναι ότι πρόκειται περί εντελώς λανθασμένης πρακτικής αφού τα συνδικαλιστικά όργανα ναι μεν έχουν ως σκοπό εκτός των άλλων να προστατεύουν την κατηγορία των εργαζομένων την οποία εκπροσωπούν αλλά επ ουδενι δεν έχουν αστυνομικά καθήκοντα για να προβαίνουν σε ελέγχους .
 9. Παραδόξως και ανεξάρτητα απο το τι παρεμβάσεις έχουν γίνει , το ξενοδοχειακό του ήταν το δυνατό του σημείο .
 10. Ο κανονισμός για τα ωράρια εργασίας των πληρωμάτων σε ταχύπλοα σκάφη προβλέπει τα ακόλουθα : 1) 8+2 ώρες ημερήσιας εργασίας και συνολικά μέχρι 70 ώρες εβδομαδιαίως 2) Σε εξαιρετικές περιπτώσεις δύναται να παραταθεί ο χρόνος εργασίας μέχρι τις 11 ώρες αρκεί να μην ξεπερνά τις 70 εβδομαδιαίως. 3) Αν ξεπεραστούν οι 11 ώρες και ανεξαρτήτως αν οι εβδομαδιαίες είναι 70 η και λιγότερες , πρέπει να μπει δεύτερο πλήρωμα . 4) Σε περίπτωση που το δρομολόγιο διακόπτεται για τουλάχιστον 4 ώρες μπορεί να συνεχίσει μετά το ταξίδι με το ίδιο πλήρωμα αρκεί να προσφέρονται ενδιαιτησεις η καταλύματα προκειμένου να ξεκουράζεται αυτό το το τετράωρο το πλήρωμα . Πχ αν ένα ταχύπλοο φύγει 7 το πρωΐ πάει στη Μήλο στις 12 , παραμείνει εκεί μέχρι τις 4-5 το απόγευμα και φύγει απο εκεί για να επιστρέψει στον πειραια περί τις 9-10 το βράδυ , μπορεί να γίνει με μόνο δρομολόγιο αρκεί η εταιρεία να εχει εξασφαλίσει καταλύματα στη Μήλο .
 11. Αμα βάλει και την Τήνο οι επιβάτες για Ικαρια, Πάτμο και Λερο δεν έχουν κανένα λόγο να μπουν μετα και να πληρώσουν τιμη ταχύπλοου αφού οι ώρες ταξιδιού θα ειναι εφάμιλλες με αυτές του συμβατικού σε συνθήκες πολυ λιγότερης άνεσης . Ήδη οι ώρες ταξιδιού μεταξύ των δυο τύπων πλοιων δεν έχουν μεγάλη διαφορά
 12. Εντελώς ξαφνικά κι απροσδόκητα έφυγε σε ηλικία μόλις 46 ετών απο την ζωη ο Cpt Σωκρατης Σκλάβος . Ένας Εξαιρετικός πλοιαρχος της κρουαζιέρας που διαφήμιζε την ελληνική ναυτοσύνη σε παγκόσμιο επίπεδο . πλοιαρχος στην Costa Crociere, ήταν ο πλοιαρχος στα δοκιμαστικά και στην παραλαβη του Costa Firenze στο οποίο βρισκόταν μέχρι τον περασμένο Μάρτιο όπου βγήκε σε άδεια . Ο θεός να τον αναπαύσει και να δινει κουράγιο στην οικογένεια του !!!
 13. Ως προς τις κόρες σωστά ειπώθηκαν. Η Σύζυγος ονομάζεται Ανθή Μαρίνα αλλά στην καθημερινότητα την φωνάζουν Ροδάνθη, ο μεγάλος του γιος είναι ο Αλέξανδρος ( Αλέκος όπως τον φωνάζουν) και ο Μικρός είναι ο Νικόλας.
 14. Μα και να θέλει να τους κρατήσει , δεν υπάρχει πλέον κανένα πλοίο στο στόλο.
 15. Συγκίνηση μεγάλη για όλους. Για το πλήρωμα που στο μεγαλύτερο μέρος του παρέμενε το ίδιο επί πολλά χρόνια , για τους ντόπιους και ειδικά τους Σιφνιούς που εταιρεία και πλοίο ήταν άρρηκτα συναισθηματικά δεμένοι μαζί τους... Δυστυχώς ένα σινιάλο σβήνει σήμερα , όσο κι αν είχε συρρικνωθεί τελευταία , με όσες παθογένειες και να είχε (που δεν υπάρχει εταιρεία η οποία δεν έχει τις δικές της παθογένειες) , ήταν ένα καλό σινιάλο με ζεστή - ανθρώπινη προσέγγιση στον επιβάτη και με προσφερόμενες καλές συνθήκες εργασίας στους εργαζομένους του στα πλοία και την ξηρά.
 16. Επίσης προ 15ετίας περίπου ξεκίνησε ένα project το οποίο έδιδε την δυνατότητα να κάνουν το αγροτικό τους οι τελειόφοιτοι της Ιατρικής στα πλοία. Μάλιστα εκείνη την εποχή επειδή υπήρχε αναμονή για την εύρεση ελεύθερης θέσης σε κάποιο αγροτικό ιατρείο της επικράτειας , πολλοί ήταν εκείνοι οι οποίες επέλεξαν την λύση αυτή. Για άγνωστους σε εμένα λόγους το project μετά από λίγα χρόνια είτε εγκαταλείφθηκε είτε ατόνισε το ενδιαφέρον από τους τελειόφοιτους της Ιατρικής Σχολής.
 17. Έτσι ακριβώς φίλε. Η αδιαθεσία του άτυχου αξιωματικού ξεκίνησε περίπου στα 25λεπτά μετά την αναχώρηση του πλοίου από τον Πειραιά , έγινε ανακοίνωση για γιατρό, όπου εμφανίστηκε ένας επιβάτης με αυτή την ιδιότητα, ο οποίος διαπίστωσε την κρισιμότητα της κατάστασης , το πλοίο έκανε αναστροφή να επιστρέψει στο λιμάνι αλλά δυστυχώς πριν τα φανάρια του λιμανιού όσες προσπάθειες κι αν έγιναν από τον γιατρό με χρήση συσκευής απινιδωτή που διέθετε το πλοίο , ο ασθενής δεν κατάφερε να επανέλθει. Είναι θλιβερό να καπηλεύεται ο απροσδόκητος θάνατος ενός νέου ναυτικού , για πολιτικές σκοπιμότητες και γκρίζα δημοσιογραφία. Κατά αυτό τον τρόπο επιβεβαιώνεται πλήρως το γεγονός ότι η ηθική έναντι της πολιτικής και της δημοσιογραφίας έχει πάει προ πολλού περίπατο. ΥΓ: Θερμά συγχαρητήρια στην ΑΝΕΚ , η οποία παρότι δεν αποτελεί - προβλέπεται σαν υποχρεωτικό εφόδιο για ένα πλοίο η συσκευή απινιδωτή , εντούτοις το ΠΡΕΒΕΛΗΣ διέθετε . Προσωπική μου γνώμη είναι ότι για τα πλοία που εκτελούν πλόες μεσαίων και μακρινών αποστάσεων (Α & Β δηλαδή) ένα τέτοιο εφόδιο θα πρέπει να υποχρεωτικό για ένα πλοίο.
 18. Το γκαράζ δεν σφράγιζε με τον καταπέλτη αλλά με μία υδατοστεγή slide και μετά έκλεινε ο καταπέλτης. Αργότερα επί εποχής Αρκουμάνη περίπου το 1992-1993, έγινε modification ,αφαιρέθηκε η εν λόγο υδατοστεγής, φτιάχτηκε ένα τετράγωνο κουτί ώστε να σβήσει την όμορφη οβαλότητα της πρύμης και το γκαράζ να σφραγίζει με τον καταπέλτη.
 19. Η αλήθεια δεν βρίσκεται στους sex pistols αλλά στον παραπάνω λόγο του @Stratos
 20. Απορία δεξιού ψαλτου : ειναι συμμορφωμενο με Solas & Stockholm agreement???
 21. Το Superrunner jet 809 και το Speedrunner III 800
×
×
 • Create New...