Jump to content
Shipfriends

Annivas

eMembers
 • Posts

  1,135
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

3,448 profile views
 1. Έψαξαν και ψάχνουν για διαθέσιμη παντόφλα αλλά μέχρι ώρας δεν έχει βρεθεί κάτι.
 2. Γυρίζονται πλάνα ταινίας , όπως έγινε και χτες στα πέριξ του λιμανιού .
 3. Φρεσκοβαμμένο και σε θέση μάχης στη κλασσική του θέση στον Άγιο Διονύσιο το βαπόρι, έτοιμο για το αποψινό του πρώτο δρομολόγιο. Το αδερφό του στην Ε1 δεξιά πρυμνιοπλαγιοδέτηση.
 4. Όντως κατατέθηκε αίτημα τροποποίησης δρομολογιακής γραμμής και εκτέλεσης δρομολογίων στη γραμμή Ηγουμενίτσα - Παξοί από 24/6/2022.
 5. Γιατι να θεωρείται ανούσια η επισκευή ;;; Εάν κάνεις το πρόγραμμα συντήρησης W6 της MTU στις ώρες που αναφέρει ο κατασκευαστής δεν έχει ανάγκη αφού όλα σχεδόν τα σωθικά της μηχανής (κουζινετα , έμβολα …κλπ) γίνονται αντικατάσταση .
 6. Και όταν φορτωθεί πιο αργό … Μην ξεχνάμε ότι έχει τρεις μηχανές με λιγότερη συνολική ιπποδύναμη απο αυτή του Supercat Jet, παρότι ειναι μεγαλύτερο ταχύπλοο .
 7. Βασικά το ότι έγινε έλεγχος στο drencher του Πρωτεα , μυρίζει καταγγελία το θέμα… Δεν μπορώ να φανταστώ ότι ξαφνικά το τοπικό κλιμάκιο επιθεωρησης , πήγε και είπε στο πλήρωμα , μονωστε ολα τα ηλεκτρολογικά του γκαράζ και ανοίξτε όλες τις ζώνες … Λόγω της πολυπλοκότητας της προετοιμασίας της δοκιμής και της αποκατάστασης δεν συνηθίζονται τέτοιοι έλεγχοι σε έκτακτες επιθεωρήσεις παρά μόνον σε τακτικές . πιθανον έπεσε καταγγελία με προφανή εσωτερική πληροφόρηση …
 8. Ο Cpt Κωστας Κουτσάκης στο ΚΡΗΤΗ ΙΙ και ο Cpt Ανδρέας Γασπαράτος στο ΚΡΗΤΗ Ι
 9. Καθίστε να το δούμε να ξεκινάει πρώτα και μετά βλέπουμε για τους χρόνους … Προσωπικά κρατώ μια επιφύλαξη
 10. Τόσα χρόνια λεμε οτι δεν πήραν ποτέ την γνώμη των πλοιάρχων για τις νέες λιμενικές υποδομές και ξαφνικά στην πρώτη φορα που επι μιας μελέτης με προτεινόμενο σχέδιο , ζητάνε τις απόψεις και ξαφνικά βλέπουμε οτι βρίσκονται κάποιοι και λένε οτι κακώς ζητάνε … Η ΠΕΠΕΝ εκτός απο συνδικαλιστικό όργανο , είναι ένα θεσμικό όργανο κι ο φορέας που εκπροσωπεί τους πλοιάρχους και εκπροσωπείται στο ΔΣ απο πλοιάρχους πολλοί εξ αυτών πλοίαρχοι της ακτοπλοιας , γνωστές που μπορούν να καταθέσουν τεκμηριωμένες απόψεις . Εάν δεν που τις απόψεις τους οι χρήστες οι οποίοι κάθε μέρα , νύχτα -μέρα θα καλούνται να μπαινοβγαίνουν στο λιμανι με οποιαδήποτε καιρο κι φαινόμενο τότε ποιος θα πρεπει να ερωτηθεί ;;; Η σύγκριση των πλοιάρχων με ιδιοκτήτες beach bar και λοιπών ψυχαγωγικών ιδιοκτητών ειναι τουλάχιστον άστοχη και μηδενιστική . Αγαπητέ οταν μιλάμε για εκπονηθείσα μελέτη , μιλάμε Για μια εργασία η οποία περιλαμβάνει όλες αυτές τις παραμέτρους που αναφέρεις και άλλες βάση των οποίων κατέληξαν στο μονόλιθο και πρότειναν δυο διαφορετικούς Σχεδιασμούς των προβλητών - χερσαίων εγκαταστάσεων .Δεν ζητήθηκε απο τους πλοιάρχους να κάνουν οι ίδιοι την μελέτη αλλά να καταθέσουν τις απόψεις τους επι συγκεκριμένης μελέτης και σχεδίου . Προφανώς, οι πλοίαρχοι με την γνώση και την εμπειρία μπορούν να συνεισφέρουν σημαντική βοήθεια και όχι σε λεπτομέρειες . Μια μελέτη όσο σωστή και να είναι σύμφωνα με τις παραμέτρους που ανέφερες , εάν «ναυτικά» δεν είναι σωστή και βάζει προβλήματα στους χρήστες του λιμανιού , τότε κάμποσες δεκάδες εκατομμύρια ευρώ του Ελληνικού λαού κινδυνεύουν να πάνε στον βρόντο για μια ακόμη φορά . Συνεπως άριστα έκαναν και ζητήθηκαν οι απόψεις των πλοιαρχων μέσω του θεσμοθετημένου οργάνου που τους εκπροσωπεί .
 11. H Βλυχάδα αναμφίβολα είναι ένα μέρος με συνεχή τουριστική ανάπτυξη , με φυσικό κάλλος , οπότε η δημιουργία του λιμένα εκεί θα την επιβάρυνε σημαντικά. Επίσης δεν θα λυνόταν το πρόβλημα της προσέγγισης των πλοίων με ΝΔ ανέμους που ταλανίζει σήμερα το νησί , διότι όπως ο Αθηνιός έτσι και η Βλυχάδα, εκτίθονται ιδιαίτερα στους γαρμπήδες. Ο Μονόλιθος όμως, είναι ήδη επιβαρυμένος βιομηχανικά σαν περιοχή , διότι εκεί βρίσκονται το αεροδρόμιο του νησιού και το εργοστάσιο της ΔΕΗ , οπότε η κατασκευή του λιμένα εκεί ,θα μπορούσε να πει κανείς ότι δεν ανακόψει μια επερχόμενη τουριστική ανάπτυξη της περιοχής. Επίσης από τις τρεις προτεινόμενες περιοχές , ο Μονόλιθος νομίζω ότι είναι πιο κοντά στο κέντρο του νησιού.
 12. Για πρώτη φορά έχει γίνει μια σοβαρή προσπάθεια με την εκπόνηση μελέτης για την κατασκευή νέου λιμένα στην Σαντορίνη . Τα προτεινόμενα σημεία κατασκευής του νέου λιμένα είναι η βλυχαδα , ο κολομπος και ο μονολιθος και αφού ελήφθησαν υπόψη και αναλύθηκαν όλοι οι παράγοντες (χερσαίος χώρος , οδικό δίκτυο που θα πρέπει να φτιαχτεί , εγγύτητα περιοχών τουριστικού ενδιαφέροντος , καιρικές συνθήκες … κλπ) κατέληξαν στον Μονόλιθο . Η συγκεκριμένη μελέτη ήδη έχει αποσταλεί και στην ΠΕΠΕΝ για απόψεις .
 13. Ετσι ακριβώς !!! Το βαπόρι έχει ξεκινήσει μόλις 5 ημέρες τα δρομολόγια του … μην βιαζόμαστε να βγάλουμε συμπεράσματα, ο απολογισμός γίνεται πάντα στο τέλος της σεζόν .
 14. Κι εμένα μου ακούγεται Ιδιατερα φιλόδοξο … Λογω Covid τίποτα δεν υπάρχει ετοιμοπαράδοτο και επίσης όλα τα logistics καθυστερούν αρκετά . Πιο πιθανό σενάριο μου φαντάζει να είναι έτοιμο το ερχόμενο Πασχα , παρά οι γιορτές …
 15. Η Blue Star Ferries απασχολεί πολλά πλοία της με συμβάσεις δημόσιας υπηρεσίας ,οι οποίες ανανεώνονται κάθε χρόνο. Στο πλαίσιο αυτό και σε περίπτωση που κάτι δεν πάει καλά με κάποια εξ αυτών , θέλει να έχει κάπου εγκεκριμένα δρομολόγια ώστε να απασχολήσει κάποιο πλοίο της.
×
×
 • Create New...