Jump to content
Shipfriends

Annivas

eMembers
  • Posts

    1,851
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Annivas

  1. Ακτοπλοΐα Πρεβελης θρησκεία και στην Κασοκαρπαθια . 😁 Για μετα το Πασχα πάει η επαναδραστηριοποίηση του , αρχικά στην Κασοκαρπαθια αντικαθιστώντας το Blue Star Chios στην ετήσια επιθεώρηση του.
  2. Έτσι ακριβώς , η οποία Forthcrs ήταν θυγατρική της Forthnet , της οποίας μια φορά κι έναν καιρό ήταν (συ)μέτοχος οι Μινωικές Γραμμές.
  3. Το πιθανότερο είναι να γίνει 1η Μαΐου η απεργία και νομίζω μέσα στην εβδομάδα θα οριστικοποιηθεί με απόφαση της ΠΝΟ . Αναμφίβολα θα υπάρξει μπέρδεμα Με την μετακίνηση του κόσμου σε όλες τις γραμμές. Στις κοντινές γραμμές όπως της Ραφηνας θα μπουν λογικά έκτακτα την Μεγάλη Τρίτη το απόγευμα , με την λήξη της απεργίας όλο και κάποιο θα φύγει να κάνει νυχτερινό να πάει τις νταλίκες στα νησιά και οποιους θελήσουν , ώστε να ελευθερωθεί περισσότερο γκαράζ την Μεγάλη Πέμπτη , κάπως θα μπαλωθεί η κατάσταση . Το μεγαλύτερο πρόβλημα θα υπάρχει στις μακρινές γραμμές όπου η δυνατότητα εξπρές δρομολογίων δεν είναι εύκολη , οποτε θα πάνε λογικά όλα τα δρομολόγια για τις 23:59
  4. Πέραν απο τους καταπελτες και τα σαλόνια θέλει και βαρδιολες . Μιλάμε για χοντρές δουλειές που δεν γίνονται μέσα σε δυο μήνες.
  5. Το πλοίο μετασκευάστηκε βασισμένο στο πλάνο δραστηριοποίησης του στη γραμμή Ηράκλειο - Κυκλαδες , τουτεστιν με περισσότερη έμφαση στους πεζούς επιβάτες , μειώνοντας παράλληλα το capacity του γκαράζ . νομίζω ότι δεν υπάρχει πλέον πιο ιδανική γραμμή γι αυτό το πλοίο .
  6. Με σημερινή Υπουργική Απόφαση θεσπίζεται ο κανονισμός Αρχών και Λειτουργίας του Σ.Α.Σ https://www.ynanp.gr/media/documents/2024/04/15/Υ.Α.__ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ_ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ_ΣΑΣ----63Ω14653ΠΩ-ΙΔΕ.pdf
  7. Εγώ πάλι νομίζω ότι και φέτος θα κάνει μια θερινή βίζιτα στην Δυτική Μεσόγειο .
  8. Πολυ σωστα ειναι το ίδιο δρομολόγιο το οποίο κανει κάθε Μεγάλη Πέμπτη τα τελευταία δυο χρονια .
  9. Aυγούστο βγήκε ο Απόλλωνας με καπετάνιο τον Σπύρο Θηραίο, Ύπαρχο τον Μπάμπη Παντελή , Υποπλοίαρχο τον Σωτήρη Γκλιάτη , Α μηχανικό τον Ηλία Λάτση και αρχιλογιστή τον Βασίλη Μηνατσή. Έκανε Πειραιά Σύρο - Τήνο - Μύκονο και κάποια ημέρα της εβδομάδας έκανε προέκταση σε Εύδηλο - Πάτμο και Λειψούς. Το Παναγία Εκατονταπυλιανή βγήκε με πλοίαρχο τον Δημήτρη Παούρη (σημερινό πλοηγό) στην πρώτη του Πλοιαρχία, τον Νίκο Κωνσταντινίδη Ύπαρχο , τον Κώστα Χαρμουσίζη Υποπλοίαρχο, ανθυποπλοιάρχους τον Γιώργο Καριοφύλλη και τον Μιχάλη Λυγνό (τον πλοίαρχο μέχρι πρότινος του Δ.ΣΟΛΩΜΟΣ) και Α Μηχανικό τον Νίκο Τσουμίδη. Βγήκε κατευθείαν μετά τα εγκαίνια σε δρομολόγια Πάρο - Νάξο - Εύδηλο - Καρλόβασι - Βαθύ σε αντικατάσταση του Γκόλντεν Βεργίνα που είχε δέσει για επισκευή.
  10. Ο Cpt Γιάννης Σιγάλας στο Blue Star 1 και ο Cpt Νίκος Πετρακης στο Blue Star 2.
  11. Εγώ να ρωτήσω κάτι , πριν μια εβδομάδα με την αγορά του Εξπρές Σκιαθος απο την Seajets υπήρξαν διαρροές για ναύλωση του Caldera Vista για καλοκαιρινή βίζιτα με τα σινιάλα της AML. Τωρα τι παίζει με αυτό ;
  12. Δεν νομίζω να προλαβαίνουν να ετοιμαστούν
  13. Πλοιαρχος στο Mykonos Magic o Cpt Γιάννης Τσουνακος .
  14. Έχουν αρχίσει οι έκτακτες ενοψη Πασχα και θερινής περιόδου . Μηπως τότε βρήκε τίποτα ελλείψεις ;;
  15. Συμμετοχή στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ που είναι προγραμματισμένη για τις 17 Απριλίου , αποφάσισε η ΠΝΟ
  16. Βασικά τα τελευταία χρόνια ήταν το Blue Star Chios , έκανε σκαντζες σε Myconos, Paros, Naxos, Delos & Patmos και μια φορα έκανε και σκαντζες στο Μαροκο . Τώρα που πήρε την Κασοκαρπαθια και έχει σταθερό ρόλο ολο χρονικά λείπει ο μπαλάντερ. Έτσι για να γίνουν οι σκαντζες , επιστρατεύτηκε φέτος το Blue Star Delos & το Blue Star 1 και επειδη το χρονοδιάγραμμα των επισκευών (ειδικα του Blue Star Myconos) ξεχειλωσε , πήγαν στην ολιγοήμερη ναυλωση του Fast Ferries Andros.
  17. Μιας και η αναφορά για το Delonix , αξίζει να επισημάνουμε ότι πριν έρθει στα νερά μας πέρασε μια μεγάλη περιπετεια στη Λιβυη , στην οποία απο πριν τις γιορτές πλοίο και πλήρωμα τελούσαν υπό καθεστώς ομηρίας .
  18. Ετσι ειναι τα πράγματα . Όσο ήταν σχεδόν μόνη της , είχε μια κάποια κερδοφορία . Τον τελευταίο καιρό αμφιβάλλω αν είχε , το βαπόρι αρχής εξ αρχής δεν ταίριαζε στο προφιλ πλοιων που θέλουν να έχουν , νέα επένδυση για την συγκεκριμένη γραμμή προφανώς δεν είχαν στα σχέδια τους γιατί έχουν άλλες προτεραιότητες , οπότε πούλησαν και αποχώρησαν . Κερδισμένοι ειναι ,γιατί μπορεί πουλώντας το βαπόρι να πούλησαν και την παρουσία τους στην γραμμή, αλλά εισέπραξαν χρήματα τα οποία δεν πρόκειται να ξανα έβλεπαν γι αυτό το βαπόρι .
  19. Εγώ νομίζω ότι οι φήμες που έπονται της συμφωνίας για την αγοραπωλησία του Εξπρές Σκιαθος , θα είναι πολλές και αμφιβόλου εγκυρότητας , χωρίς βέβαια να αποκλείουμε και τίποτα . Το καλό είναι οτι η Attica group είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο , οπότε οποιοδήποτε γεγονός που την αφορά θα δημοσιευτεί .
  20. Ασχέτως τους λόγους της αποχώρησης οι οποίοι δεν μας αφορούν άλλωστε , είναι τεράστια απώλεια για την zante ferries .
  21. Ετσι ακριβώς . Ο Άγιος Κωνσταντίνος σαν κωμόπολη υπεστει το δεύτερο μεγάλο και αποτελειωτικο χτύπημα για την τοπική οικονομία του. Το πρώτο ήταν όταν πέρασε η νέα εθνική οδός έξω απο το χωριό και ενώ όλοι σταμάταγαν εκεί και λίγο πιο πάνω στον λεβέντη , τώρα δεν περνάει κάνεις μέσα απο το κέντρο . Το δεύτερο πλήγμα ήταν η σύνδεση των Σποραδων με το Μαντούδι . Ενώ ο Άγιος Κωνσταντίνος εξυπηρετούσε εποχικά τους Αθηναίους εκδρομείς προς τις Σποραδες , τα τελευταία χρόνια η προτίμηση στο Μαντούδι αυξανόταν ολοένα σε αντίθεση με τον Άγιο όπου το ενδιαφέρον μειωνόταν δραματικά μέχρι που έγινε ανύπαρκτο . Ο λόγος ειναι οτι απο το Μαντούδι ο χρόνος ταξιδιού ειναι αρκετά μικρότερος και συνεπώς το κόστος του ναύλου επίσης μικρότερο. Τωρα οι θριαμβολογίες του τοπικού βουλευτή , πρώην υπουργού οικονομικών και νυν μεταφορών κατα τα εγκαίνια του λιμένα μετα τα έργα αναβάθμισης δεν ήταν τίποτα άλλο απο σανο για ψηφοθηρικούς λόγους . Συμφωνώ απόλυτα οτι οπουδήποτε αλλού να έπεφταν τα χρήματα περισσότερο τόπο θα έπιαναν.
  22. Καλα το δημοσίευμα ο ίδιος ο super Mario να το είχε γράψει δεν θα μπορούσε να ήταν «αντικειμενικοτερο» !!! Πέραν αυτού όμως το Πίσω Λειβάδι πρόκειται για ένα αλιευτικό καταφύγιο το οποίο τα τελευταία χρονια έγινε μεικτής χρήσης και για τουριστικά πλοιάρια . Το να Παει να δέσει ένα ακτοπλοικο πλοιο σε ένα καταφύγιο ποιος ασφαλιστικός φορέας θα το καλύψει σε περίπτωση ατυχήματος ;;; Και μια ερώτηση δεξιού ψάλτη. Το Λιμεναρχειο Παρου τόσο κοσμο έχει το καλοκαίρι που μπορεί να χαραμιζει ένα στέλεχος του να τρέχει πρωι βράδυ στο Πίσω Λειβάδι ;; Θα είχε ενδιαφέρον να μαθαίναμε τις απόψεις του λιμεναρχείου επ αυτού του θέματος .
  23. Έτσι για την ιστορία και προς επίρρωση των ανωτέρω που αναφέρει ο φίλος @Nick the Greek το συγκεκριμένο βαπορι , το 2016 είχε παλι ένα ατυχές περιστατικό στο λιμανι της Αntwerp στο Βέλγιο . https://www.dailymail.co.uk/news/article-13240155/dali-ship-key-bridge-baltimore-crash-dock-Antwerp.html?ito=native_share_article-nativemenubutton
×
×
  • Create New...