Jump to content
Shipfriends

JTEDimandix

eMembers
  • Posts

    354
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by JTEDimandix

  1. Ιστορία με χρυσά γράμματα όπως και ο Άρχοντας/Γάτος (όπως θέλετε πείτε τον). Ίσως αν δεν είχε καταργηθεί η 35ετία να είχε σωθεί (θα έκανε απόσβεση και με τα χρήματα από τις πωλήσεις θα αγόραζε νέα πλοία).
  2. Κι αν δεν τις περίσσευαν πλοία; Θέλω να πω ότι τώρα που περισσεύει η Πρεβελάρα είναι η τέλεια ευκαιρεία.
  3. Σχεδόν αλλα όχι εντελώς. Επίσης η ΑΝΕΚ έχει αλλάξει δοιήκηση. Και μην αρχίσετε πάλι την καραμέλα "Δεν είναι ανταγωνιστική η Πρεβελάρα" το Κρήτη 2 δηλαδή πως στέκεται ενάντια στα παλάτια που είναι και στο ίδιο λιμάνι; Επίσης αν σας φαίνεται χαζό να "χτυπήσουν τους εαυτούς τους" απλα ας μειωσουν το πρωτόκολλο του Έλυρος.
  4. Σεβαστή η γνώμη σου μεν, αλλά 3 σινιάλα στο Αιγαίο είναι too much. Συν του ότι οι αλλαγές των Μύκονος-Χίος από HSW στην BSF, του Horizon και του Galaxy στην ΑΝΕΚ και των Champion-Spirit στην SF, όπως κι ότι ΛΟ και Αριάδνη πήγαν Αδριατική στα κόκκινα κι όχι με τα σινιάλα τους δείχνει ότι ο όμιλος έχει συγκεκριμένα σινιάλα για συγκεκριμένα δρομολόγια. Κάτι άλλο έχουν στο μυαλό τους για την Πρεβελάρα (Εγώ αμφιβάλλω κι αν θα πάει Άη Στράτη) και μόνο ο χρόνος θα δείξει.
  5. Και τώρα η ερώτηση του εκατομμυρίου: Χωράει το Άνεμος στα Αντικύθηρα και την Κίσσαμο; Έχω την εντύπωση πως παραείναι μεγάλο.
  6. Μια ψιλοάσχετη ερώτηση: Το πλοίο, έστω και με 2 βάρκες (1 σε κάθε πλευρά) μπορεί να κάνει πλόες τύπου Α;
  7. Μακάρι. Αν και νομίζω ότι το συγκεκριμένο, κρίνοντας από τις δουλειές που γίνονται, δεν θα βάλει operated by. Το Αριάδνη για να πήρε αυτό το σινιάλο δεν αποκλείεται να μπήκε προσωρινά στην γραμμή (Εξ ου και η μη-αλλαγή ονόματος). Έτσι πιστεύω εγώ
  8. Φαντάζομαι 17 ήταν η μέγιστη. Δυστυχώς η ταχύτητα δεν ήταν το ατου του. Λίγο καθυστερημενα (έως πολύ😂) αλλά πιστεύω ότι θεωρητικά μπορούσε να βγάλει την άγονη των Κυθήρων. Χωρούσε σε όλα τα λιμάνια της γραμμής, όχι ιδιαίτερες απαιτήσεις για ταχύτητες (Τόσους πήγαινε το Ιονίς περίπου), πολύ πιο άνετο από όσα πέρασαν τα τελευταία χρόνια. Παντως συμφωνώ ότι για το Ρέθυμνο ήταν κομμένο και ραμμένο. Μακάρι να μην είχε πουληθει ποτέ...
  9. Μήπως γνωρίζει κανείς ποια εταιρεία (ή εταιρείες) εκτελεί δρομολόγια από τα Ιωάννινα στο Νησάκι;
  10. Την άνοιξη του '20 είχε ναυλωθεί κάπου (δεν θυμάμαι που) και το πλήρωμά του κόλλησε Covid (τότε στις πολύ αρχές, που δεν είχαμε και τα κατάλληλα μέσα αντιμετώπισης) κι εκτοτε παροπλίστηκε. Νομίζω ότι καθ' όλη την διάρκεια του Covid απλά δεν ταξίδεψε και μόνο τώρα που έληξε η κατάσταση έκτακτης ανάγκης επανήλθε στην ενεργό δράση. Φαντάζομαι ότι όλο αυτότο διάστημα η εκμετάλλευσή του ήταν απλά ασύμφορη για πολλούς λόγους.
  11. Καλό θα ήταν όπου και να πάει να κάνει και κανα overhaul εσωτερικά. Το ίδιο και απαράλλακτο από Ρεθυμνιακής είναι.
  12. Άραγε αν ερχόταν στην Ελλάδα σε άλλη εποχή και με άλλο πλοιοκτήτη θα μπορούσε να δουλέψει ως Ε/Γ-Ο/Γ;
  13. Μήπως έχουμε φωτογραφία με το πρωτοσέλιδο της Κ; Μου φαίνεται too good to be true
  14. Άραγε η Ολυμπιάς πως μετακινείται; Την ρυμουλκούν ή περιμένουν να φυσήξει ούριος άνεμος;
  15. Και κάπως έτσι, τελείωσε η εποχή της ΝΕΛ που ακόμη έκανε λογικές κινήσεις (προ-Αιόλων). Πάντως κατ' εμέ η CCL θα το είχε αξιοποιήσει πολύ καλά, όπως αξιοποίησε το Τάλως και το Άγιος Γεώργιος. Αλλά στην κατάσταση που ήταν θα έπρεπε να μας είχε αφήσει προ πολλού.
  16. Σύμφωνα με το Fakta ως Hobart δούλευε ως RoRo στο Down Under (aka Αστραλία) και ένωνε την Μελβούρνη με την ομώνυμη πόλη στην Τασμανία. Ως Μεθοδία (τότε που έγινε ferry) πήγαινε Πάτρα Μπρίντιζι Ως Euromantique πήγαινε Sherness - Vlissingen αρχικά και Vlissingen - Dartford μετέπειτα, διασχίζοντας την Μάγχη Είχε πάει και Γιβραλτάρ (Αλγεθίρας - Τάνγκερ) πηγή
  17. Εγώ πάλι λέω να βάλουν το όνομα του μεγάλου Χανιώτη πολιτικού😁 Ποιος δεν θα ταξίδευε με αυτό (ΥΓ Συνιστώ σε όσους ταξιδεύουν να κάνουν κι ένα ευχέλαιο καλού κακού😉) (Η Φωτο από τα Commons)
  18. Εδώ που τα λέμε ούτε ο Περικλής θα το άφηνε να συμβεί (κατ' εμέ). Καλώς ή κακώς, η Attica στις πολύ αρχές της, με τα πρώτα Superfast, μέχρι και την πώληση στην MIG ήταν όμιλος πρότυπο. Ήταν η μόνη Ελληνική ακτοπλοϊκή εταιρεία που πήγε στην ΒΑΛΤΙΚΗ! Τα πλοία είχαν μέχρι και Goodys! Τα Superfast με τις φτερωτές τσιμινιέρες και το κόκκινο ferrari χρώμα να έρχονται όταν οι άλλοι πάνε, τα Blue Star να σαρώνουν το Αιγαίο. Από τότε που την πήρε η MIG κάνουν παράλογα πράγματα. Πούλησαν το Superferry, πούλησαν το Ιθάκη, αγόρασαν την HSW η οποία δεν είχε κάποιο εμφανές πρόβλημα (την ΑΝΕΚ να πω ντάξει έκανε βλακείες που την άφησαν ξεκρέμαστη.) έφτασε να μονοπωλεί στις φιλετογραμμές και τώρα να θρηνούμε ένα νέο παλικάρι που ήθελε να γυρίσει σπίτι. Τούτου λεχθέντος, δεν θέλω να αγιοποιήσω τον Περικλή, κι αυτός έκανε λάθη, από την στιγμή που παρέγγελνε μανιωδώς 12 πλοία απλά για να αντικαταστήσει αυτά που ήδη είχε. Πάντως, για εμένα το Horizon είναι ένα ωραίο γιαπωνέζικο πλοίο, με λίγο ασφυχτικές καμπίνες, αλλά αξιόπιστο. Έκανα ταξίδι μαζί του τον Οκτώβριο του 2021 από Χανιά για Πειραιά (νομίζω τότε σκάντζαρε το Galaxy) και δεν μπορώ να πω ότι απογοητεύτηκα. Τότε είχε σχετικά καλή φήμη-κάτι που επιβεβαίωσα και με το ταξίδι μου, και μέχρι πριν γίνει το συμβάν δεν νομίζω να την έχασε. Είχα κάνει κι άλλα ταξίδια μαζί του-τα περισσότερα μεταξύ 2014-2017 από Ηράκλειο, αλλά και το 2011 από Χανιά (τότε δεν ήταν σε κοινοπραξία με την ΑΝΕΚ, αλλά ανταγωνιστής.). Τώρα η φήμη του απλά αμαυρώθηκε (και πολύ μάλιστα) και νομίζω ότι θα αργίσει να ξεπλυθεί, αν και ρεαλιστικά, δυστυχώς, μάλλον αυτό θα περιμένουν, όπως έγινε και με τα Τέμπη. Περιττό να πω πως δείχνω απόλυτη κατανόηση στο θύμα που ταξίδευε και όσο πιο πολύ βλέπω πόσα κοινά έχουμε τόσο πιο πολύ καταλαβαίνω ότι θα μπορούσε να συμβεί στον οποιονδήποτε (και πόσο τρομακτικό είναι). Κι εγώ απόδημος Κρητικός, που ταξιδεύει συχνά, και με προσωπικές δυσκολίες (δεν θα μπω σε λεπτομέρειες γιατί πρόκειται για προσωπικά δεδομένα). Εν κατακλείδι, μιλάμε για ένα τραγικό γεγονός, αδιανόητο εν έτει 2023, και που σίγουρα θα στιγματίσει πολλούς.
  19. Υπέροχο αφιέρωμα. Θα μπορούσες όμως να κάνεις και μια αναφορά στην μίνι-μετασκευη που υπέστη πριν έρθουν τα πάρος/νάξος (κλείσιμο των παραθύρων του γκαράζ, επέκταση του κομοδεσίου μέχρι το ρεμέντζο της πρύμνης και υπερίψωση των εξαγωγών της τσιμινιέρας). Κατά τα άλλα είναι πολύ ωραίο. Μπράβο κιόλας που τεκμηρίωσες τις πηγές των φωτογραφιών και των βίντεο (δυστυχώς λίγοι το κάνουν) και θα σου πρότεινα να κάνεις το ίδιο και στις πληροφορίες. 😉
  20. Κι όχι μόνο στον Πειραιά. Το 2013 είχε κάνει αφιέρωμα το Αρχιπέλαγος και το έλεγαν έτσι. Τότε πήγαινε Αδριατική, πριν μοιράσουν την Superfast στην Αδριατική και την BS στο Αιγαίο. Έτσι θυμάμαι δηλαδή
×
×
  • Create New...