Jump to content
Shipfriends

ΕΥΔΟΞΟΣ

eMembers
 • Content Count

  546
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

1,676 profile views
 1. (Υπερ)γίγαντες της κρουαζιέρας που, οπως και άλλοι βέβαια, έκαναν σωρηδόν ναυπηγήσεις και με την πρώτη στραβή, πουλάνε μπιρ-μπαρα...
 2. Με σημαία νήσων Μάρσαλ πλέον, σήμερα που είδα το πλοίο στο Πασαλιμάνι.
 3. Πολύ καλά κάνεις και ανακινείς το θέμα για να μαθαίνουμε όλοι μας τα διάφορα 'μπουμπούκια' που χώνονται μόνο και μόνο για την εξυπηρέτηση της εκλογικής τους πελατείας.
 4. Κρίμα για την ταβέρνα απο την οποία έχω κρατήσει αναμνηστικό ένα κουτί σπίρτα (!). Προσψπικά μου άρεσε περισσότερο στο παράπηγμα οπως γράφεις. Οταν ομως πριν μερικά χρόνια ξαναπήγα στο καινούργιο κτίριο, παρατήρησα τις τιμές τσιμπημένες, οπότε απο τη μιά ίσως η μεταφορά του λιμανιού, απο την άλλη η κρίση έφερε αυτή τη δυσάρεστη εξέλιξη.
 5. Μιας και η κουβέντα έφερε ξανά το Μυτιλήνη στο προσκήνιο, δεν μπορώ να ξεχάσω σε ενα ταξίδι απο τον Πειραιά για το Μυτιλήνη το 2011, οπου στο μπαρ της 1ης θέσης υπήρχε σε διακριτό σημείο κανάτα πόσιμο νερό με πολλά ποτήρια, οπως επίσης στις τουαλέτες υπήρχαν χειροπετσέτες εκτος των στεγνωτήρων. Λεπτομέρειες μεν, πράγματα δε που δεν τα έχω συναντήσει ποτέ σε πλοία της γραμμής.
 6. Και μικρότερη η δρομολογιακή περίοδος και ενα πλοίο λιγότερο.
 7. Σε αντίθεση με το αδελφό του που το βλέπουμε πλεον ορισμένες μέρες της εβδομάδας με πεσμένη ταχύτητα, παρατηρώ το Ν. Χίος στα δρομολόγια της επιστροφής προς Πειραιά μονίμως με ταχύτητα που ξεπερνάει ακόμα και αυτή που είχε το Δήλος, δηλαδή περισσότερο απο 25 μίλια.
 8. Αν και είχα ακούσει οτι είχε πολύ άσχημο ξεκίνημα απο πλευράς κίνησης, αν καταφέρει και μείνει στη γραμμή, θα είναι ο,τι καλύτερο απέναντι στα μονοπώλιο που έχει δημιουργηθεί.
 9. Αν δεν κάνω λάθος στην ιδιοκτησία της εταιρείας υπήρχε και Ελληνική συμμετοχή. Ειδικά στο Marco Polo σίγουρα τουλάχιστον οταν είχε μετασκευαστεί στο Πέραμα.
 10. Το πρωί ξεφόρτωσε πολύ κόσμο και οχήματα απέναντι απο το Ηλεκτρικό, ενώ μετά εμφανίστηκε ο γερανός οταν έβγαζε τα σωστικά του.
 11. Τελικά απο 1/7 - 6/9 το Ν. Μύκονος και μόνο στο κατέβασμα απο την Καβάλα κάθε Πέμπτη θα προσεγγίζει τις Παρασκευές τη Σύρο.
 12. Ακόμα και αν υποθέσουμε οτι αφήνουν χώρο στο γκαραζ (γιατί οπως είπαμε για τους επιβάτες οι ωρες είναι τραγικές) για Ικαρία - Σάμο, οι μεταφορείς της Σάμου φωνάζουν για την ώρα αναχώρησης της Δευτέρας. Εγώ είμαι σίγουρος οτι τα δρομολόγια σχεδιάστηκαν αποκλειστικά για να παίρνουν την επιδότηση των 3 δρομολογίων μέχρι την Καβάλα.
 13. Προσωπικά μου έχει τύχει 2 με 3 φορές (την τελεταία μόλις περσι) που ακυρώθηκε δρομολόγιο ενω είχα ηδη εκδώσει εισιτήριο 20€ και φυσικά ενημερώθηκα έγκαιρα απο την εταιρεία, αλλάζοντάς το με ίδιας αξίας εισιτήριο σε άλλη ημερομηνία μόνο μέσω των κεντρικών τους γραφείων και πηγαίνοντας μόνο στον κεντρικό τους πράκτορα. Δυστυχώς ορισμένα πρακτορεία πολλές φορές από έλλειψη επαγγελματισμού και ισως παρασυρόμενα στο βωμό του κέρδους, αρνούνται να εξυπηρετήσουν οπως πρέπει να το κάνουν τους πελάτες τους. Οι κανονισμοί είναι σαφέστατοι οτι σε περίπτωση ευθύνης της εταιρείας σε ακύρωση δρομο
×
×
 • Create New...