Panagia Ekatontapiliani Posted March 4, 2023 Posted March 4, 2023 Το Celestyal Crystal είχε ολοκληρώσει το δεξαμενισμο πριν μια εβδομάδα και έχει έρθει στο λιμάνι του Πειραιά, όπου σήμερα αναμένεται να ξεκινήσει τις κρουαζιέρες του για τη φετινή σεζόν.
proud_ionian Posted March 5, 2023 Posted March 5, 2023 (edited) Τι κρουαζιέρα κάνει; Βλέπω ότι έχει βάλει πορεία για Port Said Edited March 5, 2023 by proud_ionian Η ώρα του Ινδού;
Panagia Ekatontapiliani Posted March 5, 2023 Posted March 5, 2023 Κάνει την κρουαζιέρα των τριών ηπείρων, όπου επισκέπτεται την Ελλάδα (Πειραιά και Ρόδο), την Κύπρο (Λεμεσό), την Αίγυπτο (Πορτ Σάιντ), το Ισραήλ (Ασντόντ) και την Τουρκία (Κουσάντασι), μέχρι το τέλος Μαρτίου
ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ Posted March 6, 2023 Posted March 6, 2023 Δεν πρόλαβε καλά καλά να δέσει το βαπόρι φέτος Πόσο έκατσε κανένα μήνα;;
Panagia Ekatontapiliani Posted March 6, 2023 Posted March 6, 2023 Δύο μήνες ακριβώς είχε σταματήσει. Από τις 4 Ιανουαρίου έως τις 4 Μαρτίου
kefalonia94 Posted March 7, 2023 Posted March 7, 2023 Θα δέσει μια και καλή το Σεπτέμβρη αν όλα πάνε σύμφωνα με τον προγραμματισμό της Celestyal...
Strofalos Posted March 12, 2023 Posted March 12, 2023 Έγινε κάνα ναυάγιο εκεί νότια της Κάσου και ανέβηκε το Crystal για έρευνες? Παράξενη παράλλαξη της πορείας του είχε στον δρόμο προς Αίγυπτο.
Panagia Ekatontapiliani Posted March 13, 2023 Posted March 13, 2023 Η αιτία ήταν αεροδιακομιδή ασθενούς από κρουαζιερόπλοιο στη Ρόδο Quote Ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα η Λιμενική Αρχή Ρόδου, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, ότι 65χρονη αλλοδαπή επιβάτιδα κρουαζιερόπλοιου σημαίας Μάλτας, το οποίο έπλεε στη θαλάσσια περιοχή 45 ν.μ. νότια ν.Καρπάθου, έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης. Άμεσα απογειώθηκε ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας, παρέλαβε την 65χρονη και την μετέφερε στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, όπου εισήχθη για νοσηλεία.
blue star myconos Posted August 20, 2023 Posted August 20, 2023 Ούτε Στην Celestyal το θέλουν Η τελευταία Κρουαζιέρα θα γίνει στης 27 Αυγούστου σύμφωνα με το ss_shipcruisenews λόγο απόσυρσης του πλοίου από την εταιρεία Το πλοίο είτε θα πουληθεί σε νέα εταιρεία ή scrap Μακάρι να μην πάει για παλιοσίδερα
blue star myconos Posted August 21, 2023 Posted August 21, 2023 Τελικά Πουλήθηκε Λογικά για δραστηριοποίηση Σε μια κινέζικη Εταιρεία και θα ονομαστεί Erena
giorgosz Posted August 31, 2023 Posted August 31, 2023 Τέλος για το πλοίο σήμερα στα νερά μας - Αυτή η πρύμνη θα λείψει. Θα μπορούσε να ανταγωνιστεί τα θηρία στη δυτική Μεσόγειο, όπως κάποτε το Coral? Δε θα το μάθουμε ποτέ! Καλά ταξίδια να του ευχηθούμε! Ξέρουμε πότε θα το παραλάβουν οι άπω-ανατολίτες;
nomikos Posted August 31, 2023 Posted August 31, 2023 Εμένα μου κάνει εντύπωση που το δίνουν επειδή έχει μικρό και περιζήτητο μέγεθος,μπορεί να δουλέψει με πάρα πολλούς προορισμούς (μικρα και μεγάλα νησια),μπορεί να δουλέψει και Χειμώνα λόγω μικρού πρωτοκολλου(μη ξεχνάμε αυτό έκανε τις Χειμερινές κρουαζιέρες) και γενικά ήταν ευέλικτο στην εκμετάλλευση του. Η λογική έλεγε να έδιναν το Olympia,που είναι πιο μεγάλο και πιο παλιό αλλά αυτό πάλι δε θα έπιανε τιμή και δε θα έβρισκαν αγοραστή. Φαντάζομαι το Crystal το δίνουν επειδή χρειάζονται ρευστότητα δε μπορώ να σκεφτώ άλλο λόγο. Αν πάλι ήθελαν να ανοιχτούν Δυτική Μεσόγειο,εγώ θα έστελνα εκεί το καινούριο και θα κρατούσα τα άλλα δύο ως έχουν. Οι νέοι παίχτες που εμφανίστηκαν στα ελληνικά νησιά (βλ Virgin) αλλά και οι παλιοί (βλ Royal)που έχουν κατεβάσει τα μεγάλα τους και νέα κρουαζιεροπλοια έχουν ρίξει τις τιμές,κουβαλάνε χιλιάδες κόσμο,έχουν πάρει μεγάλο μερίδιο στα ελληνικά νησιά και για αυτό υπάρχει αυτή η κινητικότητα στη Celestyal. Όπως και να έχει η πώληση του Crystal θεωρώ πως είναι μια λανθασμένη κίνηση.
Petros P Posted September 1, 2023 Posted September 1, 2023 Έριξε και τη χαιρετούρα του @nomikos αφου δεν πηγε για σκράπ πάλι καλα να λεμε. Αρα οικονομικα επικερδης πωληση θα ηταν. Αν και το περισσοτερο πλοιο ειναι του 92, πολλα πραγματα ειναι του 1980 και ως τέτοιο το θεωρούσαν πολλοί.
JohnR730 Posted September 1, 2023 Posted September 1, 2023 Φαντάζομαι πως όλο το μηχανοστάσιο ήταν από τότε. Γενικότερα πάντως ήταν λίγο άτυχο βαποράκι μέχρι να έρθει στην Ελλάδα
Haris Vlogs Posted September 1, 2023 Posted September 1, 2023 Το πλοίο σίγουρα θα λείψει από το Αιγαίο και ιδιαίτερα από την Σαντορίνη
ΕΥΔΟΞΟΣ Posted September 1, 2023 Posted September 1, 2023 Έχω ταξιδέψει 2 φορές με το πλοίο όταν ακόμα είχε Ελληνική σημαία με καλές εντυπώσεις, το έχω συναντήσει αρκετές φορές πάντα δεμένα στο λιμάνι της Μυκόνου και αυτό που μου είχε κάνει και εμένα εντύπωση η όμορφη και ασυνήθιστη πρύμνη. Αφήνει τις κρουαζιέρες του σε ένα 'αχρωμο' κατά τη γνώμη μου πλοίο. Πάντως 16 ολόκληρα χρόνια όργωσε το Αιγαίο αλλά και την Κούβα όσο καιρό ειχε και εκεί παρουσία
JonB72 Posted September 2, 2023 Posted September 2, 2023 Έχω ταξιδέψει δύο φορές σε αυτό το όμορφο, καλά οργανωμένο πλοίο. Ένα ταξίδι ήταν στην Κούβα και τον περασμένο Σεπτέμβριο πήρα τους γονείς μου σε μια κρουαζιέρα στο Αιγαίο. Το πιο εντυπωσιακό στο πλοίο είναι οι φιλικοί και φιλόξενοι αξιωματικοί και το πλήρωμα. Ελπίζω αυτό να συνεχιστεί στο Celestyal Journey. Ήλπιζα ότι η εταιρεία θα έβρισκε ένα νέο δρομολόγιο για αυτό το πλοίο σε κάποια άλλα νησιά εκτός από τη Μύκονο, τη Σαντορίνη, τη Ρόδο, το Ηράκλειο κ.λπ. Παρακάτω υπάρχουν σύνδεσμοι για άλμπουμ φωτογραφιών από την περσινή μου κρουαζιέρα. Φωτογραφίες από το εσωτερικό του πλοίου και τη Θεσσαλονίκη: https://www.flickr.com/photos/worlddiscoverer/albums/72177720304317511 Φωτογραφίες από το Celestyal Crystal και άλλα πλοία στο Κουσάντασι, τη Ρόδο και το Ηράκλειο: https://www.flickr.com/photos/worlddiscoverer/albums/72177720304629778 Φωτογραφίες του Celestyal Crystal και πολλών άλλων πλοίων σε Σαντορίνη, Μύκονο, Μήλο και Πειραιά: https://www.flickr.com/photos/worlddiscoverer/albums/72177720304757715
ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ Posted September 2, 2023 Posted September 2, 2023 (edited) On 8/31/2023 at 6:32 PM, giorgosz said: Αυτή η πρύμνη θα λείψει. Ποιά πρύμη θα λείψει;;; ¨Ολο το βαπόρι ατσούμπαλο! On 9/1/2023 at 1:12 PM, Petros P said: @nomikos αφου δεν πηγε για σκράπ πάλι καλα να λεμε. Αρα οικονομικα επικερδης πωληση θα ηταν. Πολλές τέτοιες πωλήσεις είναι βραχύβιες κ η κατάληξη...γνωστή. Edited September 2, 2023 by proud_ionian long quote short
ΣΕΙΡΙΟΣ Posted September 3, 2023 Posted September 3, 2023 14 hours ago, ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ said: Ποιά πρύμη θα λείψει;;; ¨Ολο το βαπόρι ατσούμπαλο. Κανένα πλοίο, ούτε "έλειψε" ούτε πρόκειται ποτέ να "λείψει", ούτε καν το ΠΟΡΤΟ ΛΑΦΙΑ !!! Όπως λέει και ο σοφός λαός μας, τα καρφιτσόκουτα είναι γεμάτα από αναντικατάστατα πλοία. 😁 Ωστόσο πιστεύω ότι η πρύμνη του CRYSTAL είχε κάτι το ιδιαίτερο, προσωπικά μου άρεσε, και θεωρώ πως με "νορμάλ" πρύμνη θα ήταν εντελώς αδιάφορο και βαρετό.
gtogias Posted September 3, 2023 Posted September 3, 2023 Θύμα της επιτυχίας του, η εταιρεία χρειαζόταν μεγαλύτερης δυναμικότητας πλοίο, με τα καλούδια που ζητούν οι επιβάτες της κρουαζιέρας. Μονόδρομος η αντικατάσταση του.
Strofalos Posted September 3, 2023 Posted September 3, 2023 Υπάρχουν πολλές αναγνώσεις. Μια από αυτές, την οποία και ενστερνίζομαι, ειναι πως θα μπορούσε να κουμπώσει σε ένα πρόγραμμα με ψαγμένους προορισμούς (πχ Σύμη, Μήλος, Σκιάθος, Ρέθυμνο, κτλ) όπου δεν θα μπορούν να πηγαίνουν οι "μεγάλοι" και θα διαφοροποιεί την κλασσική πεπατημένη της εταιρείας με τη Μυκονο, Σαντορίνη, Ρόδος, κτλ). Εκεί το Crystal πιστεύω πως είχε θέση στην Celestyal.
Annivas Posted September 3, 2023 Posted September 3, 2023 1 hour ago, ΣΕΙΡΙΟΣ said: Ωστόσο πιστεύω ότι η πρύμνη του CRYSTAL είχε κάτι το ιδιαίτερο, προσωπικά μου άρεσε, και θεωρώ πως με "νορμάλ" πρύμνη θα ήταν εντελώς αδιάφορο και βαρετό. Εξωτερικά αν την βλέπεις απο τον μωλο και εμένα δεν με ενθουσιάζει . όταν όμως είσαι onboard , το να πίνεις το καφεδάκι σου η το ποτό σου στα τραπεζάκια της ειναι μαγεία .
ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ Posted September 3, 2023 Posted September 3, 2023 3 hours ago, ΣΕΙΡΙΟΣ said: Κανένα πλοίο, ούτε "έλειψε" ούτε πρόκειται ποτέ να "λείψει", ούτε καν το ΠΟΡΤΟ ΛΑΦΙΑ !!! Όπως λέει και ο σοφός λαός μας, τα καρφιτσόκουτα είναι γεμάτα από αναντικατάστατα πλοία. 😁 Ωστόσο πιστεύω ότι η πρύμνη του CRYSTAL είχε κάτι το ιδιαίτερο, προσωπικά μου άρεσε, και θεωρώ πως με "νορμάλ" πρύμνη θα ήταν εντελώς αδιάφορο και βαρετό. Υπάρχουν πλοία που έλειψαν τουλάχιστον σε καραβολάτρες είτε σαν σύνολο είτε σαν μονάδες Προσωπικά θυμάμαι με νοσταλγία πλοία της ακτοπλοϊας του 60-80 κ αν θα επέλεγα ένα, αυτό θα ήταν το ΑΙΟΛΙΣ του Ευθυμιάδη! Το συγκεκριμένο δεν μου άρεσε καθόλου Τι να πω,απόψεις!
Recommended Posts