Jump to content
Shipfriends

gtogias

eMembers
 • Posts

  2,669
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by gtogias

 1. Δλδ, δίνοντας κάποια από τα "δευτερά" πλοία της, θα ναυπηγήσει νέα ταχύπλοα, με μέση τιμή από 50 εκατομμύρια και πάνω; Το ίδιο με τα συμβατικά, θα δώσει αυτά που έχει και θα πάρει νεότερα, που ξεκινά η τιμή του καθενός από 10 εκατομμύρια και πάνω; Να μη μιλήσουμε για νεότευκτα, εκεί πάμε σε τρελά νούμερα.
 2. Από που προκύπτει η Ε9; Αυτή είναι ακτοπλοΐας. Εξάλλου, στο σταθμό "Θεμιστοκλής" λέει το πρόγραμμα
 3. Θυμάσαι που "πήρε το μάτι σου" το 3;
 4. Μέγα θέμα η ώρα που ειδοποιούν για την άφιξη. Δεν ξέρω στα Χανιά, αλλού ξεπερνά κατά πολύ το μισάωρο.
 5. καλώς ρωτάνε τους χρήστες, πλοιάρχους, αυτοί θα κληθούν να βάζουν και να βγάζουν τα πλοία τους. Επιπλέον, η ΠΕΠΕΝ δεν είναι απλά ένας συνδικαλιστικός φορέας, είναι θεσμικό όργανο, συνομιλητής της πολιτείας για δεκάδες θέματα που αφορούν τη ναυτιλία. Καλώς απευθύνθηκαν εκεί.
 6. Θα συμφωνήσω με τον ιπτάμενο @hayabusagr, προφανώς είναι βιαστικές οι εκτιμήσεις, είμαστε ακόμα στην αρχή της σεζόν. Η εταιρεία έχει επενδύσει σε ένα διαφορετικό δρομολόγιο που απευθύνεται και στους Έλληνες ταξιδιώτες, για τους οποίους η σεζόν δεν έχει αρχίσει ακόμα.
 7. Μα πως; Αφού ουκ ολίγοι διαβεβαίωναν ότι είναι για κόψιμο, ότι έχουν ξηλώσει τα πάντα από μέσα, ότι κανιβαλίζεται για ανταλλακτικά του αδελφού του, κλπ κλπ κλπ. Στον κουβά μάλλον....
 8. Και γιατί δεν κλείσατε σε αυτά; Τόσα πρακτορεία πήρατε.
 9. Γιατί δεν δοκιμάζετε στα πρακτορεία της εταιρείας; Ή ακόμα καλύτερα, μέσω διαδικτύου;
 10. Να επισημάνουμε ότι η διαμόρφωση των τιμολογίων είναι "ελεγχόμενη" μόνο για τους επιβάτες της Οικονομικής θέσης, για ΙΧ επιβατηγά και ανά μέτρο στα φορτηγά, και αυτό μόνο στις γραμμές δημόσιας υπηρεσίας και σε γραμμές που έχουν "μικρή" κίνηση. Η σχετική απόφαση είναι η 3323.1 του 2005 η οποία επικαιροποιείται σε τακτική βάση. Οι επικαιροποιήσεις περιέχουν τους σχετικούς πίνακες υπολογισμού των παραπάνω. Για τα ταχύπλοα και τα Ιπτάμενα Δελφίνια προβλέπεται η σχετική προσαύξηση, πάντα για Οικονομική θέση. Όλα τα υπόλοιπα είναι ελεύθερα.
 11. Μάλλον κάτι άλλο εννοείτε, ο "μέσος όρος" επιβατών δεν είναι σημείο αναφοράς. Το πρωτόκολλο του πλοίου, ναι.
 12. Να θυμίσουμε ότι η διαδικασία δρομολόγησης είναι λίγο πιο σύνθετη, από το να "ξεμπουκώσει" μια νέα εταιρεία την κίνηση. Πέρα από την ανάγκη δημιουργίας "δικτύου" πωλήσεων, υπάρχει και ο Ν 2932 και οι προβλέψεις του, που στέλνουν το όποιο αίτημα, χωρίς να υπάρχει προφανής ζήτηση, στη μεθεπόμενη δρομολογιακή περίοδο, άρα από 1/11/2023.
 13. Σε μια άφιξη στη Μάλτα. Φωτογραφία αγορασμένη πριν χρόνια, δεν γνωρίζω τον φωτογράφο.
 14. Με τα καύσιμα εκεί που έχουν φτάσει, είναι λογικό να είναι άπαντες επιφυλακτικοί. Η σημερινή κίνηση αμφιβάλλω αν καλύπτει τα έξοδα.
 15. Θα έκοβε όμως και από το συμβατικό. Με δεδομένο ότι θα πρέπει αμφότερα να ταξιδεύουν δέκα μήνες το χρόνο, έχει τόση κίνηση για να τα στηρίξει;
 16. Πόσες είναι οι μέρες που "χρειάζεται" έξτρα πλοίο η γραμμή; Και τον υπόλοιπο καιρό τι θα μεταφέρει; Δλδ, σήμερα μένουν εκτός οχήματα και πόσο συχνά γίνεται αυτό; Από αυτά που διαβάζω, δεν τίθεται θέμα για επιβάτες, η υπάρχουσα χωρητικότητα υπερκαλύπτει τη ζήτηση. Τι ακριβώς λείπει;
 17. Πρόλαβα και το ταξίδεψα μια φορά. Νύχτα μέρα η διαφορά του με τη βασιλομήτωρ. Πολυτελές, ακόμα και με τα σημερινά στάνταρ. Καμμιά σχέση με το επιεικώς σπαρτιάτικο Σαπφώ.
 18. Στην κουβέντα που έγινε σχετικά με τους περιορισμούς και την αναγκαιότητα να προσαρμοστεί το θεσμικό πλαίσιο.
 19. Και ένα μικρό βίντεο από το ναυπηγείο:
 20. Παρελήφθη και το δεύτερο της σειράς: https://www.finnlines.com/newsroom/second-hybrid-ro-ro-vessel-delivered-finnlines
 21. Money rules. 5ος εμπορικός εταίρος για την Ελλάδα η γείτονα χώρα, 8ος εμπορικός εταίρος για αυτούς. Είναι πολλά τα λεφτά Άρη, που έλεγε και η γνωστή (και διαχρονική) ατάκα.
×
×
 • Create New...