Jump to content
Shipfriends

giorgosz

eMembers
 • Posts

  1,246
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by giorgosz

 1. Θα γίνει αύριο τελικα η στάση εργασίας. Οι επιβάτες τί θα κάνουν? Θα φύγει το πλοίο με καθυστέρηση?
 2. Μακάρι να έχουν μέλλον Π100 αλλά συνήθως αυτά τα project δε τραβάνε πολύ...
 3. Φαντάζομαι δεν μειώθηκε καθόλου η κάπνα του. Ξέρω το έχετε πει πολλοί αλλά κ εγώ το είδα κάποια στιγμή να κατεβαίνει από Ηγουμενίτσα κ η μαυρίλα που έβγαζε μου έκανε εντύπωση.
 4. Εδώ και μέρες στον κόλπο της Βάρκιζας το πλοίο.
 5. Ο πωλητής δε θέλει να μπλεχτεί σε περίπτωση περιβαλλοντολογικών θεμάτων λόγω της διάλυσης, οπότε σβήνει τα σινιάλα του. Μπλέξιμο με την "κοινή γνώμη", γιατί έτσι κ αλλιώς μετά την πώληση τέρμα η σχέση με το πλοίο. Αυτό βέβαια έχει λογική σε εταιρίες που συνεχίζουν να δουλεύουν κ όχι στη ΝΕΛ.
 6. Το έχω ξαναπεί κάπου, σε μια άλλη αγορά τα πλοία αυτά θα είχαν χρόνια μπροστά τους. Βέβαια το παραπάνω το λέει η καρδιά, όχι το μυαλό
 7. Ακούστηκε ότι πουλήθηκε...τώρα για τί είδους χρήση δεν ξέρω. Ελπίζω να βγήκε κέρδος από την κίνηση αυτή
 8. Δε θα έπρεπε να συμβαίνει αυτό κ πριν τα scrubbers τότε? Μήπως κάνουν κάποιου είδους συντήρηση κ έχει φύγει όλη η μούργα από το φουγάρο?
 9. Αν κ η κατάσταση παραλιακά δεν είναι όπως στον Βορρά της χώρας, η Νιγηρία δεν είναι μια χώρα όπου οι οδικές μετακινήσεις είναι ασφαλείς. Να θυμηθούμε πάντως ότι η πετρελαιοπαραγωγός Νιγηρία δεν έχει καταφέρει να καλύψει τις ανάγκες της με προϊόντα πετρελαίου, αμφιβάλω ότι εξάγει τέτοια στο Benin η το Togo αυτή τη στιγμή. Προσπαθω ακόμα να βρω πληροφορίες για το πλοίο εκεί, χωρίς επιτυχία όμως. Κάποιες μέρες το βλέπω σαν Nearchos στο AIS εντομεταξύ
 10. Ελπίζω να μάθω σύντομα πληροφορίες από κάτι γλάρους που τριγυρίζουν στο Apapa. Κατά καιρούς ελληνικά πλοία έχουν δουλέψει κάτω, συνήθως δεξαμενόπλοια στα τελευταία τους.
 11. Μετά από πολύ καιρό, να προσθέσω κ εγώ το σχόλιό μου. Η κλοπή φορτίου στην Νιγηρία κ γενικότερα στην περιοχή είναι κάτι δυστυχώς συνηθισμένο. Για πολλά χρόνια τα πλοία τα έπαιρναν πειρατές, τα "εξαφάνιζαν" 3-4 μέρες, έπαιρναν μέρος του φορτίου κ τα επέτρεφαν χωρίς πολλά πολλά. Ο λόγος? Λαθρεμπόριο βενζίνης/diesel από τους ντόπιους, που ναι, στη πετρελαιοπαραγωγό Νιγηρία δεν υπάρχει, αλλά εισάγεται. Βάλε λίγο από κρατική παρέμβαση στην αγορά, λίγο από εύκολο κέρδος και διαφθορά, το φαινόμενο συντηρείται. Το τελευταίο έτος μόνο είχα ακούσει για απαγωγές κ μεταφορά ναυτικών στη στεριά με σκοπό τα λύτρα. Proud, οι λόγοι που μια από τις μεγαλύτερες πετρελαιοπαραγωγούς στον κόσμο δεν έχει δική της παραγωγή προϊόντων πετρελαίου υποθέτω έχει να κάνει με την ιστορία της περιοχής κ τους αγαπημένους Ευρωπαίους που πέρασαν...
 12. Δίκιο έχεις Νίκο, μάλλον πιο φθηνό θα βγει ένα του Ηλιοπούλου. Το συγκεκριμένο για Μεσόγειο θα ήθελε αρκετές αλλαγές και σίγουρα οι καμπίνες του θα έχουν μέγεθος κατάλληλο μόνο για ολιγοήμερα ταξίδια. Παραμένει πάντως ενδιαφέρον πλοίο στα μάτια μου.
 13. Πού το ξέθαψα αυτό ε? Έχει κανένας νέα του? Αν δε κάνω λάθος η εταιρεία έκλεισε. Ιδιαίτερο πλοίο για συγκεκριμένο προφίλ ταξιδιών.
 14. Θα συμφωνήσω απόλυτα. Το Σπηλιανή ήταν αναβάθμιση και θα περίμενε κανείς να δει τουλάχιστον ένα εφάμιλλο πλοίο στη θέση του. Έχουμε ιδέα για το πού θα παει τώρα?
 15. Ετοιμάζεται από τώρα για Σεπτέμβριο?
 16. Κανένα νέο για την αλλαγή στο φουγάρο? Βέβαια, οι κρουαζιέρες θα ξεκινήσουν τέλη Απριλίου, έχουν καιρό ακόμα.
 17. Κάποτε δεν μου έκανε καμία εντύπωση, είχα πάντα στο νου μου ότι είναι αδελφάκι του Αγ. Γαλήνη. Πλέον οι γραμμές του μου φαίνονται αρκετά όμορφες! Λίγα υπάρχουν πια σε αυτά τα μεγέθη
 18. Πάει τελικά για καρφίτσες και αυτό! Δεν βρέθηκε κανείς να το σώσει...
 19. Αν δε με γελάνε τα αυτιά μου, βάρεσε κανόνι η εταιρία του Karnika.
 20. Αν δε βάλεις scrubber μπορεις να καις μόνο MGO από εδώ κ πέρα.
 21. Ενδιαφέρον να δούμε και πως θα αλλάξει το προφίλ τους με τα scrubbers.
×
×
 • Create New...