Jump to content
Shipfriends

giorgosz

eMembers
 • Content Count

  1,234
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by giorgosz

 1. Ελπίζω να μάθω σύντομα πληροφορίες από κάτι γλάρους που τριγυρίζουν στο Apapa. Κατά καιρούς ελληνικά πλοία έχουν δουλέψει κάτω, συνήθως δεξαμενόπλοια στα τελευταία τους.
 2. Μετά από πολύ καιρό, να προσθέσω κ εγώ το σχόλιό μου. Η κλοπή φορτίου στην Νιγηρία κ γενικότερα στην περιοχή είναι κάτι δυστυχώς συνηθισμένο. Για πολλά χρόνια τα πλοία τα έπαιρναν πειρατές, τα "εξαφάνιζαν" 3-4 μέρες, έπαιρναν μέρος του φορτίου κ τα επέτρεφαν χωρίς πολλά πολλά. Ο λόγος? Λαθρεμπόριο βενζίνης/diesel από τους ντόπιους, που ναι, στη πετρελαιοπαραγωγό Νιγηρία δεν υπάρχει, αλλά εισάγεται. Βάλε λίγο από κρατική παρέμβαση στην αγορά, λίγο από εύκολο κέρδος και διαφθορά, το φαινόμενο συντηρείται. Το τελευταίο έτος μόνο είχα ακούσει για απαγωγές κ μεταφορά ναυτικών στ
 3. Δίκιο έχεις Νίκο, μάλλον πιο φθηνό θα βγει ένα του Ηλιοπούλου. Το συγκεκριμένο για Μεσόγειο θα ήθελε αρκετές αλλαγές και σίγουρα οι καμπίνες του θα έχουν μέγεθος κατάλληλο μόνο για ολιγοήμερα ταξίδια. Παραμένει πάντως ενδιαφέρον πλοίο στα μάτια μου.
 4. Πού το ξέθαψα αυτό ε? Έχει κανένας νέα του? Αν δε κάνω λάθος η εταιρεία έκλεισε. Ιδιαίτερο πλοίο για συγκεκριμένο προφίλ ταξιδιών.
 5. Θα συμφωνήσω απόλυτα. Το Σπηλιανή ήταν αναβάθμιση και θα περίμενε κανείς να δει τουλάχιστον ένα εφάμιλλο πλοίο στη θέση του. Έχουμε ιδέα για το πού θα παει τώρα?
 6. Ετοιμάζεται από τώρα για Σεπτέμβριο?
 7. Αυτό δε θα επαιρνε πετρέλαια για να φύγει για Alang?
 8. Κανένα νέο για την αλλαγή στο φουγάρο? Βέβαια, οι κρουαζιέρες θα ξεκινήσουν τέλη Απριλίου, έχουν καιρό ακόμα.
 9. Κάποτε δεν μου έκανε καμία εντύπωση, είχα πάντα στο νου μου ότι είναι αδελφάκι του Αγ. Γαλήνη. Πλέον οι γραμμές του μου φαίνονται αρκετά όμορφες! Λίγα υπάρχουν πια σε αυτά τα μεγέθη
 10. Πάει τελικά για καρφίτσες και αυτό! Δεν βρέθηκε κανείς να το σώσει...
 11. Αν δε με γελάνε τα αυτιά μου, βάρεσε κανόνι η εταιρία του Karnika.
 12. Αν δε βάλεις scrubber μπορεις να καις μόνο MGO από εδώ κ πέρα.
 13. Ενδιαφέρον να δούμε και πως θα αλλάξει το προφίλ τους με τα scrubbers.
 14. Δυστυχώς δεν έχω άλλες πληροφορίες και πολύ φοβάμαι ότι ούτε το Ισραήλ ισχύει. Υπομονή λοιπόν.
 15. Φήμες το θέλουν να μας αφήνει για να συνεχίσει την καριέρα του στη χώρα της Bar Rafaeli. Για να δούμε...
 16. Χρονιά πολλά shipfriends! Χαμένος στις υποχρεώσεις, αλλά μια "βόλτα" εδώ πάντα ξεκουράζει!!!
 17. Κάποιες φωτογραφίες στο παρακάτω λινκ http://www.seanews.com.tr/news//150623/ Τα πλοία είναι με πιλότο σε αυτό το σημείο σωστά?
 18. Τα πληρώματα γιατί δε το θέλουν? Σίγουρα τα αδελφακια αυτά είναι για συγκεκριμένες αγορες.
 19. Καλησπέρα παιδιά. Επειδή τα εχω χασει λίγο, δούλεψε το πλοίο φέτος?
 20. Καλή χρονιά σε όλους. Δυστυχώς από τις λίγες πληροφορίες που Κατάφερα να Δω, το Δυστύχημα έχει αρΚετές ομοιώτητες με το "ΔιΚό μας" στη σαντορίνη το 2007 Και ευτυχώς μπορώ να πω έγινε πολύ Κοντά στη στεριά. εύχομαι να μην αυξηθούν οι αγνοούμενοι Και να μην ξαναγίνει Κάτι τέτοιο. πρέπει να είναι το πρώτο τέτοιο μεγέθους πλοίο που βυθίζεται Και θα φανεί πώς πρέπει να οργανώνεται η εΚΚένωση ενός τόσο μεγάλου αριθμού επιβατών.
 21. Τα αυτιά μου πήραν ότι το πλοίο αν χρειαστεί μεγάλης κλίμακας επισκευές θα πάει Τουρκία. Βέβαια οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι το πλοίο ίσως συνεχίσει το ταξίδι του μετά από μικρής κλίμακας επισκευές αμέσως μετά την αποκόλληση (χωρίς να είμαι τεχνικός, αυτό μου φαίνεται δύσκολο).
 22. Σύμφωνα με άρθρο στη σημερινή Tradewinds, οι αμερικανικές αρχές προχώρησαν σε αύξηση του μέσου βάρους κάθε επιβάτη από 73kg περίπου σε 84kg περίπου. Αυτό αφορά φυσικά στα πλοία σημαίας H.Π.Α. αλλά κατά τη γνώμη μου δεν έχουν παχύνει μόνο οι αμερικάνοι εδώ που τα λέμε. Τώρα, γιατί μας απασχολεί αυτό? Μα φυσικά, αύξηση στο θεωρητικό μέσο βάρος του επιβάτη σημαίνει μειωμένο πρωτόκολλο και ο ρεπόρτερ σημειώνει ότι η αύξηση στα ναύλα θα είναι λογικό επακόλουθο. Επισυνάπτω και το άρθρο για να υπάρχει: "Passengers pile on pounds American passengers' increasing girth has forced the US Coast Guar
 23. Οι γείτονές μας υπόσχονται μεγάλο έργο στη περιοχή του Βοσπόρου, ώστε να αποσυμφορηθεί η υπάρχουσα δίοδος από την κίνηση των πλοίων. Προεκλογική η ανακοίνωση και δε μένει παρά να δούμε πώς θα εξελιχθεί. Τα τεχνικά χαρακτηριστηκά του έργου το θέλουν 40-50km μήκος, 150m πλάτος και 25m βάθος. Περισσότερα από τη Ναυτεμπορική: "Την κατασκευή διώρυγας πλάτους 150 μέτρων για την αποσυμφόρηση του Βοσπόρου, η οποία θα συνδέει τη Μαύρη Θάλασσα με τη Θάλασσα του Μαρμαρά, ανακοίνωσε την Τετάρτη ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. «Σηκώνουμε τα μανίκια μας για τη Διώρυγα Κωνσταντινούπολη, έν
×
×
 • Create New...