Jump to content
Shipfriends

gtogias

eMembers
 • Posts

  2,582
 • Joined

 • Last visited

About gtogias

 • Birthday June 16

Uncategorized

 • Location
  Χαλάνδρι-Εγρηγόρος

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ποια Seajets; Πρώτος διδάξας ο Πολέμης με τα Ήπειρος 1 έως 5 και ο Λιβανός με τα Ιπτάμενα Δελφίνια. Οι άλλοι ακολούθησαν.
 2. Θα έπρεπε να έχουμε την επιλογή να βάλουμε χα χα στο σχέδιο για το άδειασμα του Ελαιώνα από τα πρακτορεία και τις μεταφορικές. Και αυτό γιατί από τότε που ήμουν παιδάκι, δλδ πολλά χρόνια πριν, διαβάζω για σχέδια ανάπλασης του Ελαιώνα που προϋπόθεταν και προϋποθέτουν να φύγουν οι μεταφορικές. Φυσικά δεν γίνεται τίποτα, πλην κάποιων μεγάλων που πήγαν στον Ασπρόπυργο δίπλα στην Αττική Οδό. Άλλοι οραματίζονται ότι το μεγάλο πάρκο εταιρειών της εφοδιαστικής αλυσίδας, στα ελληνικά Logistics, θα είναι μέσα στον χώρο που διαθέτει ο ΟΣΕ στο Θριάσιο. Και αυτό το σχέδιο καρκινοβατεί εδώ και χρόνια. Κερασάκι το τουνέλι από την νυν περιφερειακή Αιγάλεω ως τον Πειραιά. Εκτός αν εννοεί το μικρό κομμάτι πάνω από τα στρατόπεδα και το πέρασμα πάνω από την Εθνική οδό, που για ακατανόητους λόγους δεν ολοκληρώθηκε ποτέ.
 3. Τελικά όντως φεύγει για τη γειτονική Ιταλία: https://www.facebook.com/scanbrokers.no/photos/a.1555900484477955/4780916035309701/
 4. Ανακοινώθηκε και επίσημα η πώληση: https://brittanyferriesnewsroom.com/agreement-for-sale-of-brittany-ferries-cap-finistere/
 5. Να ήταν μόνο η κρουαζιέρα. Η μεγαλύτερη αλυσίδα ταχυφαγείων μικραίνει τις μερίδες τηγανιτής πατάτας στην Ιαπωνία λόγω προβλημάτων της εφοδιαστικής αλυσίδας από τον Καναδά.
 6. Σύμφωνα με τα τοπικά ενημερωτικά sites, τα μηχανήματα τα μεταφέρει το Πελαγίτης. Προς το παρόν με ανοικτό ΑΙS και προορισμό τα Μεστά.
 7. Ταξίδεψα πρώτη φορά με το Μιλένα σε περίοδο αιχμής από Πειραιά για Σαντορίνη και μέρες μετά στην επιστροφή. Αυτό που θυμάμαι πιο πολύ δεν ήταν οι μοκέτες και τα συναφή, ούτως ή άλλως ταξιδεύαμε κατάστρωμα εκείνα τα χρόνια. Η ασυνέπεια όμως και οι τρελές καθυστερήσεις ήταν χαρακτηριστικές. Και μάλιστα σε εποχές που δεν υπήρχε AIS και τρόπος παρακολούθησης πορείας πλην κάποιου τηλεφώνου στο λιμεναρχείο. Ατελείωτες ώρες αναμονής στο ντόκο και στα δυο σκέλη του ταξιδιού. Αν θυμάμαι καλά, όλα του τα χρόνια στο Αιγαίο πορεύτηκε με ανάλογο τρόπο.
 8. Δεν αμφισβητώ τα νούμερα που παραθέτεις, αλλά πέρα από τα πλοία άλλης κατηγορίας, είναι άλλης εποχής. Έκτοτε τα κόστη εκτοξεύθηκαν στην στρατόσφαιρα.
 9. Δε νομίζω να φτάνουν 15 εκατομμύρια για κλειστό ferry 70 και βάλε μέτρων. Μάλλον πολλαπλάσιο είναι το κόστος.
 10. Αξίζει να δώσει κάποιος κάπου 40 μύρια για πλοίο εικοσαετίας (και βάλε)? Πόσο κάνει καινούργιο, προσαρμοσμένο στους νέους κανονισμούς?
 11. Καλή Χρονιά σε όλες και όλους, με υγεία και καλή τύχη. Γιατί όπως λέει και το γνωστό ανέκδοτο, στον Τιτανικό υγιείς ήταν όλοι, τυχεροί δεν ήταν.
 12. Ιδού και ένα βιντεάκι από την προσγειάλωση στη γνωστή παραλία: https://www.linkedin.com/posts/eren-topcu-ba785837_aliaga-ship-breaking-yard-eurocargo-patrasso-ugcPost-6882963300645130240-grXV
 13. Θεωρώ ότι το γεγονός της χρονιάς ήταν η προσάραξη του Evergiven και οι συνέπειες της στην εφοδιαστική αλυσίδα, αλλά και η για πρώτη φορά έκταση που πήρε το γεγονός στο κοινό. Ακολουθεί η ταχύτητα με την οποία αλλάζει το τοπίο στην ναυτιλία, κυρίως όσο αφορά τα νέα καύσιμα. Εδώ έχουμε το παράδοξο ότι οι συνήθως πρωτοπόροι Έλληνες έχουν είτε μείνει πίσω περιμένοντας που θα κάτσει η μπίλια, είτε προσπαθούν να καθυστερήσουν τις εξελίξεις. Η δε πανδημία συνεχίζει να επηρεάζει και την εφοδιαστική αλυσίδα, και τα πληρώματα που δε μπορούν να αλλάζουν εύκολα, αλλά και την επιβατηγό ναυτιλία. Από την κρουαζιέρα που ζορίζεται σε βαθμό απίστευτο ως την ακτοπλοΐα της βόρειας Ευρώπης που είναι στο σταμάτα ξεκίνα συνέχεια. Στα δικά μας, μόνο τη συμφωνία μεταξύ Seajets και Golden Star Ferries είναι γεγονός με σημασία. Όπως θα είναι και το "πάντρεμα" των πορτοφολιών της Πειραιώς όταν και εφόσον ευοδωθούν οι προσπάθειες. Τα υπόλοιπα είναι τα γνωστά, η γήρανση του ακτοπλοϊκού στόλου, οι παρεμβάσεις της πολιτείας με το μοίρασμα των επιδοτούμενων γραμμών και την εφεύρεση νέων, με έντονο τοπικιστικό μικροπολιτικό χρώμα, κλπ κλπ κλπ.
 14. Τα "δικά μας" Citadis κατασκευάζονται στο εργοστάσιο της Βαρκελώνης.
×
×
 • Create New...