Jump to content
Shipfriends

gtogias

eMembers
 • Content Count

  1,978
 • Joined

 • Last visited

About gtogias

 • Birthday June 16

Uncategorized

 • Location
  Χαλάνδρι-Εγρηγόρος

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. gtogias

  Attica Group

  Και η Fortress να την "αγόραζε", πάλι θα ψάχναμε ποιο θα είναι το μέλλον της. Πρόκειται για επενδυτικό ταμείο που απλά συμμετέχει όπου πιστεύει ότι μπορούν να δημιουργηθούν υπεραξίες και όχι για operator ναυτιλιακής. Τα ερωτήματα παραμένουν, ποιος θέλει να εμπλακεί στην ελληνική ακτοπλοΐα, με τους τζίρους της αλλά και τα θεματάκια της, και ποιος ή ποιοι έχουν την ρευστότητα για να την αγοράσουν.
 2. Ανήκω στους χαμένους της μετατροπής, όπως και πολλοί άλλοι. Αυτή όμως ήταν μια "οικειοθελής" παροχή, την οποία ο όμιλος δε θέλησε να δώσει στους τακτικούς του πελάτες. "Τσιγκούνικη", πράγματι, τακτική, αλλά είναι το λιγότερο.
 3. Νομίζω ότι αδικούμε τους ανθρώπους των δυο εταιρειών. Δε θεωρώ δεδομένο αυτό που λέτε, ότι "δε μπήκε καν στον κόπο", διόλου απίθανο να μη μπορούσαν να "παντρευτούν", σε αυτή τη φάση, τα δυο συστήματα και οι επιμέρους εφαρμογές. Θεωρώ πιο σοβαρό το πως θα εξελιχθεί η εμπορική πολιτική του ομίλου, χωρίς αντίπαλο δέος σε πολλές γραμμές.
 4. Όταν όλες (ή σχεδόν όλες) οι εταιρείες προσαρμόζουν τα δρομολόγια τους, ώρες αναχώρησης-άφιξης, χρόνοι ταξιδιού, κλπ, στις απαιτήσεις και τις ανάγκες των μεταφορικών, γιατί χαλιούνται που μεγάλο τμήμα των δυνητικών επιβατών προτιμά το αεροπλάνο? Σε πολλές περιπτώσεις είναι πιο φθηνό από το πλοίο. Ας σκεφτούν λίγο out of the box, μπας και τους ξανακερδίσουν.
 5. gtogias

  Κρήτη - Κυκλάδες

  "Μήπως λοιπόν κρύβεται κάτι άλλο?" Δλδ τι υπαινίσσεται ο συντάκτης ότι μπορεί να συμβαίνει? Όντως χρειάζεται μια ώρα ακόμα, οπότε ή Πάρος ή Νάξος. 400 φοιτητές έχει η Νάξος στην Κρήτη? Άρα πόσες χιλιάδες φοιτητές πανελλαδικά?
 6. Πως και είχε ως ενδιάμεσο προορισμό το Ηράκλειο. Ελληνόκτητο μεν, αλλά έχει στο Ηράκλειο λόγο να έρθει ένα πλοίο που μεταφέρει μεθάνιο?
 7. Υπάρχει σε εξέλιξη διαγωνισμός? Ή απλά παζάρι για την προκήρυξη του και τους όρους του?
 8. Αναφέρομαι αποκλειστικά και μόνο στην επιχειρηματολογία προ της εξαγοράς, και την ανακούφιση αμέσως μετά την ανακοίνωση της. Προσωπικά δεν έχω άποψη για το ιδιοκτησιακό καθεστώς καμμιάς εκ των παραπάνω επιχειρήσεων, ούτε και με ενδιαφέρει. Οι μονοπωλιακές συνθήκες είναι το πρόβλημα μου, και όχι η εθνικότητα των μετόχων.
 9. Έκπτωτη η ΚΙΑΡΑ ΝΕ, λόγω απόσυρσης προσφοράς
 10. Όταν υπάρχουν πλοία που μεταφέρουν φορτηγά οχήματα από και προς την Κύπρο, και αεροπορικές εταιρείες που μεταφέρουν επιβάτες, με ποια δικαιολογία θα επιδοτηθεί δρομολόγιο επιβατηγού πλοίου? Άντε και βρέθηκαν χρήματα, προφανώς και τα κράτη είναι εφευρετικά όταν χρειάζεται, πως θα αποφευχθούν προσφυγές από τους θιγόμενους, RoRo και αεροπορικές? Ή θα επιδοτηθούν όλοι?
 11. Δεν ξέρω για τη γενικότερη συμφωνία με την COSMOTE, αλλά το deals for you μας τελείωσε από τις 30/9. Πάει αυτό, χάθηκαν τα έουρα από τις bonus miles, μειώθηκαν ή κόπηκαν κάποιες από τις εκπτώσεις, όλα καλά. Πάνω απόλα όμως, έμεινε η εταιρεία σε ελληνικά χέρια, μην την πάρει ο κακός ξένος.
 12. gtogias

  Κέρκυρα - Παξοί

  Έμεινα με την εντύπωση ότι είναι η νέα τακτική, ή συμφωνείτε, ή αποφασίζουμε εμείς για εσάς.
 13. Πλέον κρατήσεις γίνονται μόνο στο σύστημα της bsf. Με τα ανάλογα θεματάκια, αφού άλλαξαν και τα ονόματα των σαλονιών. Πάει το σύστημα της hsw. Να είμαστε καλά να το θυμόμαστε.
×