Jump to content
Shipfriends

proud_ionian

Supermoderators
  • Posts

    38,731
  • Joined

Everything posted by proud_ionian

  1. Αν υπήρχε κίνηση δεν θα μείωναν δρομολόγια. Στην ουσία Βενετία κόβει
  2. Έκανε και δηλώσεις ο ισχυρός άνδρας της ΟΝΕΧ, τις οποίες βρίσκουμε στο Euro2day. Διαβάζοντας τες, συνειδητοποίησα ότι έχουν περάσει 13 χρόνια από τότε που είχε βουλιάξει. Η επισκευή της κράτησε 7 μήνες και κατά τον κ. Ξενόκωστα στοίχησε €20εκ. Οι δεξαμενές έχουν μετονομαστεί, για να τιμηθούν οι ιδρυτές των τριών μεγαλύτερων ναυπηγείων. Η 1, η μικρότερη λέγεται Γιάννης Γουλανδρής, η 2, η μεσαία, Στρατής Ανδρεάδης και η 3, η περί ής και λόγος, Σταύρος Νιάρχος.
  3. Και το Αριάδνη είναι εκτός, τουλάχιστον μέχρι τότε. Έχουν δώσει άκυρο στα δρομολόγια Παρασκευής για Βενετία μέχρι και τις 19/4. Στην Ancona απουσιάζει μέχρι 26/4. Προσωπικά πιστεύω ότι θα φάει άκυρο η Βενετία και εκείνη την Παρασκευή. Για να βγεί το πρόγραμμα μόνο με δύο πλοία, έχει και κάποια ξέμπαρκα δρομολόγια της Ancona, μόνο Πάτρα ή μόνο Ηγουμενίτσα.
  4. Δεν ξέρω αν είναι θέμα πίστης, αλλά στο Ferries! αναφέρουν ότι έχει πλήρωμα από τη Stena πάνω. Σε σχόλια κάποιοι άλλοι συνασθενείς λένε ότι ζήτησε η Tallink πλήρωμα απο τη Stena για τον διάπλου του Ατλαντικού, αλλά μου φαίνεται λίγο υπερβολή αυτό.
  5. Και η Tallink, που είναι ακόμη πλοιοκτήτρια, μέσω κυπριακών εταιριων νομίζω τα έχει. Irish δεν πάει. Αυτοί πάνε για το Spirit of Britain I.
  6. Σε πρώτη φάση χρειάζεται λεφτά. Τώρα αν θα φτιάξει 6 Έλυρους ή 12 Απόστολους, είναι δευτερεύον. Να θυμίσω στον σύντροφο @margaritis24 ότι ο όμιλός έχει εξαγγείλει επενδυτικό πρόγραμμα ύψους ενός δις, το οποίο θα υλοποιηθεί στα ναυπηγεία της ΟΝΕΧ την επόμενη δεκαετία. Μη γελάτε. Σας ακούω Είναι προφανές ότι χωρίς στρατηγικό επενδυτή που θα βάλει το χέρι στην τσέπη, ελάχιστα θα υλοποιηθούν. ΟΚ, η Attica είναι... too big to fail που λέμε και στα χωριά μας, αλλά κάποιος πρέπει να βάλει το χέρι στην τσέπη. Δεν θα τα βάλει ούτε ο παρένθετος μεγαλομέτοχος, ούτε η τράπεζα που κρύβεται... στην πισίνα του, ούτε ο υπάλληλος πολυτελείας που αυτοαποκαλείται εφοπλιστής, ούτε η θεία από τις Βρυξέλλες. Ήδη, μετά τον αρχικό ενθουσιασμό, ο Στυλιανίδης προσπάθησε να συμμαζέψει τις προσδοκίες για χρηματοδότηση της ανανέωσης του ακτοπλοϊκού στόλου με ευρωπαϊκό χρήμα Πίστευα ότι ο όμιλος θα πουληθεί en bloc, αλλά πλέον, βλέποντας ότι τα κουκία δεν βγαίνουν, δεν αποκλείω και τη σαλαμοποίηση. Πρώτα Μαρόκο, μετά Αδριατική (όχι στον G, αλλά σε ανταγωνιστή είτε από Ιταλία, είτε από Σκανδιναβία), μετά τα ταχύπλοα και στο τέλος να μείνει μια εταιρία στο Αιγαίο με πολυετείς συμβάσεις στις άγονες και δεσπόζουσα θέση στην αγορά, την οποία θα μπορούσαμε να φορτώσουμε σε κάποιο fund ημετέρων ή σε κάποια σύμπραξη κρατικοδίαιτων επιχειρηματιών. Για να επανέλθω στην αρχική μου σκέψη, πιστεύω ότι περισσότερο θα βοηθούσε, βραχυπρόθεσμα έστω, την εταιρία αν έφερνε δύο αδερφά των fast του Bari ή δύο νεότερα Visentini στην Αδριατική, παρά τα fast της Αυστραλίας ή του Καναδά. Νεότερα θα ήταν και λιγότερο κοστοβόρα.
  7. Mήπως ολοκλήρωσε την προσφορά του στην GNV και τη Δυτική Μεσόγειο;
  8. Μη μου βάζετε στο στόμα κουβέντες που δεν είπα. Στο μυαλό μου έχω τα αδερφά των fast του Bari και τα visentini των τελευταίων ετών. Το μεταφορικό έργο σήμερα είναι τελείως διαφορετικό από τα 90s. ΥΓ1: το Αριάδνη μόνο για ναυλώσεις κάνει. ΥΓ2: Μήπως δεν την αντικαθιστούν γιατί δεν υπάρχει ανάγκη;
  9. Πέρα από την έλλειψη κεφαλαίων, που είναι και το βασικότερο, εγώ έχω και έναν άλλο προβληματισμό: Εμείς μπορεί να θέλουμε να επαναπατρίσουμε την ομογένεια από Καναδά και Αυστραλία, είναι όμως τα πρώην Superfast αυτό που λείπει από τον όμιλο, ειδικά στην Αδριατική;
  10. Το εννοείς δεν το βοηθάνε; Από τα πιο ευέλικτα της ακτοπλοΐας είμαι το Δήλος. Ούτε το Ερωτόκριτος είναι, ούτε το Express Αφροδίτη.
  11. Βιαστήκαμε να το μετονομάσουμε. Ακόμη λέγεται Igoumenitsa και έχει ιταλική σημαία. https://www.puentedemando.com/ Βρίσκεται στη Βαλένθια, έχει γραφτεί Grimaldi Trasmed στις μπαντες και όταν μεγαλώσει θέλει να ασχοληθεί με το modeling και την παγκόσμια ειρήνη Η μετονομασία θα πάει πακέτο με την σπανιόλικη σημαία.
  12. Oι Ιρλανδοί Συνασθενείς, για την ακρίβεια οι Irish Ferries Enthousiasts στέλνουν το Spirit of Britain στην ICL. Δεν είναι ακόμη επιβεβαιωμένο, αλλά αν τελικά το Spirit of Britain γίνει... Spirit of Ireland, θα αποδεσμευθεί το Isle of Innisfree για να πάει στη γραμμή του Blue Star 1 Rosslare Pembroke. Μεγάλη Επιτυχία της P & O.
  13. Συμφωνώ με τον @SQE. Δεν περισσεύουν χρήματα. Φέτος δεν ήταν σε θέση ούτε την πολυδιαφημισμένη της εγκατάσταση scrubbers να συνεχίσουν. Δόθηκε βάρος στο συμμάζεμα των πλοίων της ΑΝΕΚ και κυρίως των δύο Fossen. Πριν δέκα μέρες πήρε το μάτι μου και αυτό το σενάριο, της διάθεσης δηλαδή υπαρχουσών μετοχών από τον βασικό μέτοχο. Έχω την εντύπωση ότι κάποια από αυτά τα δημοσιεύματα, είναι για να μετρήσουν αντιδράσεις.
  14. To πλοίο ανήκει στην Tallink Το είχαμε αναφέρει (ξανά) προ ημερών. Λογικά οι συνασθενείς μιλάνε για διαφορετικές διαδικασίες που τρέχουν παράλληλα. Το ένα είναι η τυπική λήξη της ναύλωσης και το άλλο είναι το μέλλον του πλοίου, είτε με πώληση, είτε με νέα ναύλωση.
  15. Πανέμορφο και vintage, αλλά όταν είχε περάσει στον Καραγιώργη ήδη έπαιζε καθυστερήσεις. Έδειχνε τα χρόνια του με το παραπάνω και είχε συνέχεια αβαρίες κάθε είδους και φωτιές στο μηχανοστάσιο. Ήταν πολύ τυχεροί που δεν φούντωσε ολόκληρο σε κάποια από αυτά τα συμβάντα.
  16. Οι Καναδοί συνασθενείς αναφέρουν ότι έχουν σβηστεί τα σινιάλα της Marine Atlantic από το πλοίο. Σε σχόλια στην αρχική ανάρτηση, γίνεται κουβέντα ότι το πλοίο θα έρθει Μεσόγειο (φωτογραφίζουν G) και ότι το κρατά για λίγο η εταιρία μέχρι να δουν πως θα ρολάρει ο αντικαταστάτης. "They should hang on to the Atlantic Vision for awhile, see how this Chinese thing is going to perform, that name they put on it doesn't sound to appealing."
  17. 14/5 Λήγει η προθεσμία υποβολής πρότασης εκδήλωσης ενδιαφέροντος, για την απορά του πλειοψηφικού ποσοστού. Πρόκειται για την πρώτη φάση της διαδικασίας Περισσότερα στο euro2day.
  18. Λίγο πιο κάτω θέλει. Ακριβώς πάνω από το όκιοο και τα ανοίγματα του γκαράζ. Και ένα παραπέτο πρύμα
×
×
  • Create New...