Jump to content
Shipfriends

ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ

eMembers
 • Posts

  303
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ

 1. Θα έλεγα ότι είναι το πιο θαλασσινό πλοίο σε εμφάνιση που ταξιδεύει στις λίμνες. Ο φίλος ΝHSOS XIOS ας λάβει υπ' όψη του ότι η πλεύση σε γλυκό νερό ευνοεί την μακροημέρευση του πλοίου, Το συγκεκριμένο είναι ανθρακοκίνητο κ η φόρτωση στους λέβητες γίνεται με μηχανικό τρόπο δλδ δεν υπάρχουν άνθρωποι (ανθρακείς τους έλεγαν) να φτυαρίζουν το κάρβουνο το οποίο φαίνεται υπάρχει άφθονο στην περιοχή κ συμφέρει. Γιά αποφυγή της ρύπανσης έχει τοποθετηθεί σύστημα κατακράτησης της στάχτης η οποία εν συνεχεία χρησιμοποιείται στην παρασκευή τσιμέντου. Η πρόωση γίνεται από 4 ατμομηχανές Skinner Uniflow ιδαίτερος τύπος παλινδρομικής,γνωστής παλαιότερα σε όσους υπηρέτησαν στο ΠΝ κ συγκεκριμένα στην παλιά ΝΑΥΚΡΑΤΟΥΣΑ.
 2. Με την ακτοπλοϊα τότε από Αγ Σπυρίδωνα μέχρι Αγ Διονύση κ τα Λεμονάδικα τίγκα στο βαπόρι! Διακρίνουμε πρώην σοβιετικό Leonid Sobinov,Panagia του Τροχίδη καθώς επίσης αυτοκινητάδικα κ άλλα φορτηγά πριν πάνε στο Κερατσίνι.
 3. Μπα...δεν κάνει με τπτ στο ΠΝ Μόνο σε καμιά επιστράτευση όλα βρίσκουν κάποιο ρόλο... Μην το λες,υπάρχει κόσμος που πάει έτσι στο λιμάνι ειδικά αν υπάρχει κάποια συχνότητα στα δρομολόγια κ με ενημερωση πάντως όχι από το διαδίκτυο.
 4. Κλασική περίπτωση,ο τύπος πάει να φάει τα λεφτά του κόσμου!
 5. Γιαπωνέζα ,να μην είναι καραβολατρικό;; Μετασκευή γιά εδώ...κομματάκι σιτεμένο!
 6. Eπίσης κ τα 2 πρώτα έχουν μικρότερα φουγάρα.
 7. Είναι του ιδίου τύπου κ τα 4 έχουν έλθει στα νερά μας.
 8. Προχθές το απόγευμα έφθασε στη ράδα του Πειραιά το παρακάτω περιπολικό των Μπαχαμών,από τα γνωστά σουλούπια του Damen. Γνωρίζει κανείς τον λόγο της παρουσίας του;; Καμιά συμμετοχή σε ειρηνευτική δύναμη;;
 9. My friend,exactly there are voyage categories,how long is the voyage and how far from the coastline the certified ship sails.
 10. Καθημερινό πρωινό θέαμα γιά μένα λόγω δουλειάς.Νομίζω οι ρύποι,η αιθάλη τεσπά που βγαίνουν από την τσιμινιέρα πρέπει να έχουν κάποιο βάρος αφού η κάπνα πέφτει σιγά σιγά προς τα κάτω.Δεν έτυχε να δω αν γίνεται κάτι παρόμοιο με τα Μινωικά.
 11. Ήταν κλάσης Georges Leygues,η Cassard είναι η ΑΑ έκδοση.Στην πραγματικότητα αντιτορπιλικά αλλά είπαμε, με τους Γάλλους δεν βρίσκεις άκρη.Στην αρχή τις έλεγαν κορβέτες (!) τύπου C70 κ αμέσως μετά φρεγάτες F70. Δομικά προβλήματα δεν έβγαλαν όλες οι φρεγάτες.Απ' όσο θυμάμαι ΄παρόμοιο ζωνάρι ενίσχυση μπήκε κ στα αγγλικά Α/Τ κλάσης Sheffield κ στις Φ/Γ κλάσης Αmazon μετά τον πόλεμο στα Φώκλαντς. Γιά ένα ναυτικό σαν το γαλλικό,κοντά στα 35 χρόνια στην ενέργεια δεν τα λες κ λίγα. Παρόμοιο θόλο είχαν κ τα ολλανδικά κλάσης Τromp.Yποτιθεται ΄ότι προστατευε τα ραντάρ από την διάβρωση. Κλάσης Suffren η πρόωση με ατμοστροβίλους γιά το 67-70 που παραδόθηκαν τα 2 πλοία ήταν ήδη αναχρονισμός. Κατά ΝΑΤΟ ήταν χαρακτηρισμένα DLG αντιτορπιλικά αρχηγίδες θα λέγαμε ένας τύπος μεταξύ καταδρομικού κ αντιτορπιλικού.
 12. Πλοιο Γενικής Υποστήριξης. Iταλογαλλική συνεργσία,σε κανένα χρόνο μπορεί να δούμε κ το αντίστοιχο γαλλικό Jacques Chevallier.
 13. Από το Αnother idea κ μετά,μάλλον κλίνει προς την εκδοχή που ανέφερα. Το figurehead στην πλώρη =ακρόπρωρο.
 14. Γιά μένα είναι λυπηρό θέαμα η κατάντια του οποιουδήποτε πλοίου αλλά όλα κάνουν τον κύκλο τους.Ειδικά το Dupleix το γνωρίσαμε στις δόξες του αφού ήταν τακτικός επισκέπτης στον Πειραιά.Εγώ πρόλαβα κ τους προκατόχους του στο γαλλικό ΠΝ.
 15. Το "αρσενικό" προφανώς έχει σεξουαλικό υπονοούμενο.
 16. Στα ελληνικά υπάρχουν άπειρα ουσιαστικά που είναι θηλυκά. Το θηλυκό στα πλοία,σίγουρα προέρχεται από το αρχαίοελληνικό η ναυς το οποίο πέρασε στα λατινικά la navis.Αυτό υπάρχει μιά τάση να αλλάξει στα κρουαζιερόπλοια όπου σε μπροσούρες βλέπουμε it/its ή άσχετο αυτό floors αντί decks δυστυχώς. Στα αεροπλάνα δεν έχω δει αλλά από την άλλη νομικά περίπου "αντιμετωπίζονται" ως πλοία. ¨Εχουν ακόμα κ νηολόγιο!
 17. H Φ/Γ ΚΑΝΑΡΗΣ F464 τύπου S παραβεβλημένη στη Ακτή Ξαβερίου στις 18-7-22 εν όψει του εκπαιδευτικού πλου της ΣΝΔ.
 18. Μιά διόρθωση το πρόθεμα στο όνομα των ιταλικών πολεμικών είναι ITS= Italian Ship.
 19. Από τα ελάχιστα ευρωπαϊκά που έχουν πουληθεί στις Φιλιππίνες.
 20. Δλδ δεν πήγε σε άλλη θέση (μεθόρμίζω αυτό σημαίνει) αλλά το γύρισαν αλλιώς γιά να βάψουν την άλλη πάντα..
 21. Eκείνο που θυμάμαι ότι κάποτε ήταν να φέρουν πίσω το πρώην ΝΕΦΕΛΗ,καμία σχέση με OLYMPUS δλδ κ ότι πέρσι είχαν στενή συνεργασία με τις μεταφορικές της Σαντορίνης. Ήθελα να ήξερα τι βγάζουν από αυτή την ιστορία.Ανάστησαν ένα βαπόρι παλιό με σπασμένη μηχανή,γιά το οποίο το Αλιάγα φαινόταν μονόδρομος. Ξεκίνησε πέρσι με τα γνωστά προβλήματα κ την "έκανε" νωρίς νωρίς τον Σεπτέμβριο Ξεκινάει φέτος μέσα Ιουλίου σε μιά δύσκολη γραμμή με τα γνωστά παρατράγουδα κ δεν χρειάζεται να είσαι μάντης γιά το τι θα ακολουθήσει.
×
×
 • Create New...