Jump to content
Shipfriends

spiroszante

eMembers
  • Posts

    405
  • Joined

  • Last visited

1 Follower

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Ακτοπλοϊκή σύνδεση Κυλλήνης Ληξουρίου Αργοστολίου απαιτεί το Ληξούρι μέχρι την αποπεράτωση της γέφυρας του Χειμωνικου: Κάτοικοι της Παλικής, ήρθε η ώρα να σταματήσουμε να δεχόμαστε παθητικά την αδιαφορία και την προχειρότητα, με την οποία το κράτος και οι εκπρόσωποί του, μας αντιμετωπίζουν. Είναι φανερό , ότι η ολοκλήρωση της γέφυρας του Χειμωνικού αποτελεί όνειρο θερινής νυκτός και επειδή σε αυτόν τον τόπο τα πάντα έχουν γίνει ένα άπιαστο όνειρο, (θέατρο Ληξουρίου, παραλιακό μέτωπο, πάρκο διανόησης, Πλατιά Άμμος, μαρίνα Ληξουρίου, Μαντζαβινάτειο νοσοκομείο ,ΤΕΙ, ΕΠΑΛ, Νέο Λύκειο, Τουριστική Επιτροπή), πιστεύουμε ότι δεν υπάρχει άλλος χρόνος για χάσιμο. Πρέπει άμεσα να πάρουμε αποφάσεις και να προτείνουμε λύσεις. Δυστυχώς, ο Δήμαρχος Ληξουρίου, όχι μόνο δεν έχει αναδείξει την σημαντικότητα του θέματος αλλά ούτε καν ενημέρωσε, ως όφειλε, την τοπική κοινωνία για το γεγονός ότι, η γέφυρα δεν θα έχει ολοκληρωθεί ούτε ως το τέλος του Σεπτέμβρη. Σαν παράταξη λοιπόν, με συνέπεια κι ευθύνη απέναντι στην κοινωνία και ιδιαίτερα σε όλους τους επαγγελματίες της περιοχής μας, που περιμένουν την έναρξη της τουριστικής περιόδου σαν το Μάνα εξ Ουρανού, προτείνουμε τα παρακάτω: Την εκτέλεση, άμεσα και για όλη την διάρκεια της τουριστικής περιόδου ενός τουλάχιστον νέου δρομολογίου που θα συνδέει απευθείας την Κυλλήνη με το Ληξούρι και το Αργοστόλι. Η τιμολογιακή πολιτική που θα ακολουθηθεί να είναι ίδια με εκείνη της γραμμής Πόρου Κυλλήνης και η διαφορά που προκύπτει, λόγω της μεγαλύτερης απόστασης, να καλυφθεί από το ίδιο το κράτος, ως αντισταθμιστικό για την ζημία που υφίσταται η περιοχή μας από την μη έγκαιρη ολοκλήρωση του συγκεκριμένου έργου. Η προτεινόμενη νέα ακτοπλοϊκή γραμμή όχι μόνο θα βοηθήσει την περιοχή μας , αλλά και θα αποσυμφορήσει σε μεγάλο βαθμό (ιδιαίτερα τους μήνες αιχμής) τον οδικό άξονα Αργοστόλι Πόρου Ελπίζουμε, έστω και την ύστατη στιγμή, τα αντανακλαστικά των υπευθύνων να λειτουργήσουν. Δημήτρης Μεσσάρης Επικεφαλής Παράταξης Παλλης Ξεκίνημα Πηγή: InKefalonia
  2. Μετά τον cpt Σωτήρη Γκλιάτη,άλλος ένας πλοίαρχος του Σαρωνικού κατάθεσε τα χαρτιά για σύνταξη. Πρόκειται για τον cpt Απόστολο Λαζαρίδη, πλοίαρχο του Άγιος Νεκτάριος Αίγινας.
  3. Στο ότι θα μπορούσε η Attica να το ναυλώσει από τον Γιώργη (έστω και προσωρινά) συμφωνώ μαζί σας γιατί στο σύστημα κρατήσεων δεν υπάρχει γραμμένο το όνομα του πλοίου για Μπάρι Δυρράχιο ή Ηγουμενίτσα Μπάρι Για το καλοκαίρι
  4. Πέρα από την αφαίρεση του κρενίου δεν βλέπω κάποια άλλη διαφορά.Αν οι εργασίες προχωράνε με αργούς ρυθμούς όπως τότε με το Φιόρο,ούτε του χρόνου το καλοκαίρι να μην το περιμένουμε στα νερά του Ιονίου. Αλλά είναι πολύ νωρίς...
  5. Σύμφωνα με το Atlanticohoy, η γραμμή Los Christianos-Santa Cruz de la Palma θα σταματήσει στις 2 Ιουνίου λόγω πώλησης του Volcan de Taburiente. Οι λόγοι πώλησης του σύμφωνα με την εταιρεία είναι η πολύ μειωμένη κίνηση (σχεδόν μηδενική) και το υψηλό κόστος των ενημερώσεων που θα χρειαζόταν το πλοίο για να προσαρμοστεί στους κανονισμούς εκπομπών. Θα αντικατασταθεί από τα Villa de Tazacorte και Ciudad de Valencia τα οποία από τον Ιούνιο θα πραγματοποιούν το δρομολόγιο απευθείας μεταξύ Santa Cruz de Tenerife-Santa Cruz de la Palma.
  6. Σύμφωνα με το Atlanticohoy,το πλοίο πουλήθηκε, άγνωστο που προς το παρόν.
  7. Άρα απ' ότι φαίνεται έχουμε ένα 2ο Κοντέσσα εδώ...
  8. Έκτακτα δρομολόγια από τη Levante και στη γραμμή της Ζακύνθου λόγω αυξημένης κίνησης: Σήμερα: Από Ζάκυνθο 17:30* και 23:00*και από Κυλλήνη 21:00* Μ.Πεμπτη: Από Ζάκυνθο 19:20* και από Κυλλήνη 06:00* και 21:25*. *Θα εκτελεστούν από το Κεφαλονιά το οποίο επιστρέφει στην ενεργό δράση σήμερα εκτάκτως.
  9. Έκτακτα δρομολόγια από τη Levante στη γραμμή του Πόρου λόγω αυξημένης κίνησης: Σήμερα:Από Κυλλήνη 21:00* και από Πόρο 23:10 Μ.Πεμπτη:Από Πόρο 02:00* και από Κυλλήνη 02:00 και 21:00* Τρίτη του Πάσχα: Από Πόρο 19:45 *Θα εκτελεστούν από τον Κάλβο Επίσης θα εκτελεστεί έκτακτο δρομολόγιο από Κυλλήνη για Σάμη τη Μ.Πεμπτη στις 04:30.
  10. Είναι σίγουρο? Γιατί το Δήλος είναι να αντικαταστήσει το Χίος στη Κασοκαρπαθια για να κάνει το δεύτερο την επισκευή του. Εκτός κι άλλαξαν τα πλάνα.
  11. Σύμφωνα με το Ferries!, υπάρχει πιθανότητα να μετονομαστεί σε Morocco Express 2.
  12. Στην ανακοίνωση της Attica για τη πώληση της AML στη Stena,δεν αναφέρεται το όνομα του πλοίου.Μονο τα Morocco Star και Highspeed 3. Να δούμε τι μέλλει γενέσθαι..
×
×
  • Create New...