Jump to content
Shipfriends

DIMOS95

eMembers
  • Posts

    95
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by DIMOS95

  1. Τι εννοεί ο κάπτεν με τον όρο "stand by" στις μηχανές;
  2. Συνέντευξη του εμπορικού διευθυντή της Fast Ferries (στο πλαίσιο συνεργασίας εταιρείας - δημοσιογράφου) από τον (ιδιαίτερο) δημοσιογράφο Ιωσήφ Παπαδόπουλο.
  3. Με αφορμή τη πρόσφατη (μικρής έκτασης) πρόσκρουση του Αικατερίνη Π. στη Τήνο υπήρξε μια μικρή συζήτηση για τη χαμηλή κίνηση του πλοίου, οπότε από περιέργεια έριξα μια ματιά στη webcam σήμερα στη Μύκονο ! Στη Μύκονο λοιπόν (ερχόμενο από Νάξο) φόρτωσε 18 Ι.Χ. 5 βαν 2 φορτηγά μικρά 3 Δίκυκλα και 1 αγροτικό. Από επιβάτες με το μάτι δεν πρέπει να πήρε πάνω από 50.
  4. Για να δούμε μια σημερινή πρόταση από τον αλγόριθμο του Youtube. Πρόκειται για μια σύναντηση "θρύλων" (όπως αναφέρει και η περιγραφή του βίντεο) το 1993 στη Σύρο. Αν δεν κάνω λάθος είναι το Ναιάς II και το Παναγία Τήνου. Οι παλαιότεροι θα ξέρουν σίγουρα να μας το επιβεβαίωσουν.
  5. @Nick the Greek Μήπως είναι διαφορετικά περιστατικά; Στο thread βλέπω ημερομηνία 24/7/2008 και στο βίντεο 24.04.2000. Εκτός αν έχει λάθος ημερομηνία το βίντεο.
  6. Ανακάλυψα ένα βίντεο στο youtube με τίτλο "Προσάραξη Μυρτιδιώτισα στο Διακόφτι Κύθηρα 24.04.2000", δεν βρήκα σχετικό thread οπότε το έβαλα εδώ. Επίσης, δεν γνωρίζω αν το έχει ανεβάσει άλλο μέλος στο παρελθόν.
  7. Αν και άργησα λίγο, θέλω να πω δυο παιδικές αναμνήσεις που με συνδέουν με τη Ποπάρα να την αποχαιρετίσω και εγώ με το τρόπο μου. Ίσως δεν είναι πολύ καραβολατρικές αλλά..είναι. Αν και οι γονείς μου δεν του είχαν ιδιαίτερη συμπάθεια και προτιμούσαν το Superferry 2 για τις διακοπές μας στη γραμμή το είχαμε ταξιδέψει αρκετές φορές. Θυμάμαι χαρακτηριστικά ένα ταξίδι για Μύκονο, ήμουν μικρότερος από 15 χρονών και είχα ανέβει να δω τη μανούβρα στη Τήνο. Φεύγοντας απ'τη Τήνο με Βελαλόπουλο νομίζω καπετάνιο (με επιφύλαξη γιατί δεν έχω καλή μνήμη γενικά) βαράει τη Μπουρού και τρόμαξα γιατί δε το περίμενα. Εκεί με είδε ο κάπτεν και με ένα χαμογελάκι μου λέει...τι φοβάσαι ρε συυ! Στο μυαλό μου έχει μείνει η σκηνή αυτή ως πολύ αστεία αλλά φαντάζομαι για εσάς να μην έχει πολύ σημασία και είναι λογικό. Κάθε μέρα σε εκείνες τις διακοπές στην Μύκονο περίμενα την άφιξη της Πηνελόπης για να ακούσω αυτή τη πανέμορφη μπουρού. Η δεύτερη ανάμνηση ως παιδί που έχω από το βαπόρι είναι τα καλοκαίρια στη Ραφήνα, στο εξοχικό μας. Ο πατέρας μου τελείωνε δουλειά στην Αθήνα και ερχόταν μέχρι τη Ραφήνα να με πάει στον λόφο επάνω από τις ταβέρνες στο λιμάνι να δω τις απογευματινές αφίξεις. Λάτρευα να βλέπω το Πηνελόπη (μαζί με τα υπόλοιπα πλοία φυσικά) να δένει και να μετράω πόσες νταλίκες βγάζει και πόσα Ι.Χ. βάζει για το απογευματινό της Άνδρου. Ο πατέρας μου με πήγαινε σχεδόν κάθε μέρα, κάθε καλοκαίρι για να βλέπω. Ωραίες εποχές. Αυτά γιατί κούρασα, Καλό ταξίδι Πηνελόπη !
  8. Αν δεν μου ξέφυγε κάτι, 29 κομμάτια πήρε το Blue Carrier σήμερα για Πειραιά
  9. Άφιξη του (άτυχου το τελευταίο καιρό) Superexpress σήμερα το πρωί στη Τήνο. Με αριστερόστροφη μανούβρα πέρασε εξαιτερικά κοντά τη πλώρη του από το Artemis. Μέτρησα 29 Ι.Χ. 4 βαν και από επιβάτες λίγα πράγματα. Φόρτωσε 5 Ι.Χ.
  10. Μεσημεριανή άφιξη σήμερα του Blue Star Naxos από την άγονη μέτρησα από webcam, 36 Ι.Χ. 10 Δίκυκλα 9 Βανάκια 3 Αγροτικά 1 Αυτοκινούμενο 7 Φορτηγά 4 Νταλίκες και 1 Σιλοφόρο. Γενικά μου φάνηκε χαμηλή η κίνηση.
  11. Νομίζω η αδυναμία τους να δώσουν μια σαφή απάντηση τους "αναγκάζει" να σκέφτονται μέτριες εναλλακτικές θεωρίες. Πιστεύω αν ήταν παιχνίδι λογικά θα υπήρχαν και άλλα αντίστοιχα (ίσως λιγότερο περίπλοκα) ή τέλος πάντων θα υπήρχε έστω άλλο 1 κάπου. Μακάρι στο μέλλον να έχουμε μια τελική εικόνα, ίσως με τη βοήθεια του AI.
  12. Ενδιαφέρουσα πορεία (λόγω καιρού προφανώς) το Blue Star Paros, πάνω από τη Γυάρο και συνέχισε πάνω από τη Τζιά. Έχει ξαναδεί μέλος αυτή τη πορεία;
  13. @pkos Ευχαριστώ για την απάντηση ! Μηχανολογικά ωστόσο έχουν ομοιότητες φαντάζομαι;
  14. Το Κίσσαμος και το ΑΣΤΕΡΙΩΝ 2 είναι αδελφά πλοία με κάποιο τρόπο ή μόνο εξωτερικά μοιάζουν; Τι διαφορές έχουν σε γενικές γραμμές;
  15. Μην παρεξηγηθώ φίλε Annivas, δεν το κρίνω, απλώς το αναφέρω γιατί το συνηθίζει το συγκεκριμένο πλοίο ενώ τα άλλα όχι και τόσο.
  16. Πάντως παρακολουθώ το τελευταίο διάστημα τη γραμμή και ο καπετάνιος του συγκεκριμένου πλοίου φαίνεται να συμπαθεί αρκετά τις αριστερόστροφες στη Τήνο και τις δεξιόστροφες στην Άνδρο.
  17. Για να δούμε, τι θα δούμε, https://www.cnn.gr/politiki/story/476031/kikilias-2-5-ekat-evro-gia-tin-anavathmisi-tou-limena-tinou
  18. Να ρωτήσω ως άσχετος, η γραμμή δεν έχει κέρδος για να ενδιαφερθεί κάποιος σοβαρά να βελτιώσει τις συνθήκες;
  19. Λίγο νωρίς δεν είναι 4 συμβατικά και 1 ταχύπλοο στη γραμμή; Υπάρχει τόση ζήτηση πριν καν μπει ο Μάιος;
  20. Andros Queen, για τους προφανείς λόγους Aqua Blue, για όσα είπε παραπάνω ο nomikos Blue Star 1, γιατί είναι η σκούπα του Αιγαίου
  21. Τώρα που έχει μπει στο παιχνίδι το Andros Queen, υπάρχουν προβλήματα με τα φορτηγά; Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν ταιριάζει στο πλοίο η γραμμή.
×
×
  • Create New...