Jump to content
Shipfriends

Annivas

eMembers
  • Posts

    1,866
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

7,882 profile views
  1. Η Τήνος έχει ξεφύγει πράγματι απο τον θρησκευτικό τουρισμό (ο οποίος υπάρχει στο ακέραιο και εξελίσσεται) και κάθε χρόνο κάνει άλματα προόδου στον τουρισμό . κάτι οι συνεχώς αναπτυσσόμενες υποδομές , κάτι το γεγονός ότι πολλοί Έλληνες έχουν δυσαρεστηθεί απο την κατάσταση στη Μύκονο και έχουν βρει τουριστικό καταφύγιο στη Τήνο , κάτι η προσέλκυση celebrities και η διαφήμιση , κάτι η επαρκέστατη ακτοπλοϊκή συγκοινωνία κυρίως απο Ραφήνα με 7 & 8 δρομολόγια ημερησίως κατα την θερινή περίοδο , έχουν συντελέσει στην κατακόρυφη τουριστική άνοδο της ιεράς νήσου .
  2. Και να σκεφτεί κανείς ότι φέτος στην γραμμή υπάρχει επιπλέον σε σύγκριση με τα παρελθόντα έτη , το Andros Queen , το οποίο έχει προσθέσει σημαντική χωρητικότητα σε επιβάτες και οχήματα .
  3. Μπορεί να είχαν φορτώσει όλα τα αυτοκίνητα μπροστά , πίσω να ήταν κενό το γκαράζ και έτσι κατ'αυτόν τρόπο να επιτυγχάνεται καλύτερο τριμάρισμα και μεγαλύτερη ταχύτητα.
  4. Εγώ πιθανολογώ ότι έκαναν ενέργειες προς αποκατάσταση, στις δοκιμές πήγαν καλά και κάποια στιγμή προ απόπλου κάτι πάλι στράβωσε, είτε από την ίδια είτε από άλλη αιτία. Σε γενικότερο πλαίσιο όμως , αν θέλουν να το εκμεταλλευτούν περεταίρω, πρέπει να το τραβήξουν στην άκρη και να του κάνουν επισκευή σε όλους τους τομείς , όπως ακριβώς κάνουν με το Πρέβελης και το Superfast III.
  5. Πλοίαρχοι στο Blue Star Patmos ειναι ο Cpt Γιωργος Μπαλοπητας και ο Cpt Μιχάλης Λυγνος.
  6. Σύμφωνα με συνασθενη που ταξίδευε για Μυκονο και έμαθε την κίνηση στην Τήνο όντως αποβίβασε 100 ΙΧ αλλα οι επιβάτες συνολικά μου είπε οτι ήταν περίπου μια 500αρα οταν άκουσε στη ρεσεψιόν να λενε τι έχουν προς αποβίβαση στην Τήνο .
  7. Εγω συμφωνώ σε αυτά που λέει ο φίλος @Viking Viscount γιατί δυστυχώς σε κάθε ανάλογη κίνηση οποιαδήποτε εταιρείας σε οποιαδήποτε γραμμή δίνει το ερέθισμα στις τοπικές κοινωνίες για να αναπτύξουν θεωρίες συνομωσίας , για αρβύλες ολέθριων εξελίξεων για την γραμμή και οτιδήποτε μπορεί να φανταστεί ανθρώπινος νους μεταξύ μολτεζιμ και ούζου σε καφενειακή αυλή υπό την σκιά του πλάτανου . Δεν τις συμμερίζομαι γιατί στην προκειμένη περίπτωση θα είναι μια ολιγοήμερη σκαντζα και στο βαπόρι έχουν πέσει πολλά χρήματα για επισκευές και οπωσδήποτε δεν θα έχει σχέση με το πλοίο που αποχαιρέτησαν πριν έναν χρόνο . Παρόλα αυτά είναι σαν να ακούω τα λεγόμενα τους απο τώρα .
  8. Οτι ειναι δυνατόν για να ειναι μηχανικά υγιές ώστε να μπορει να ανοίξει με σχετική ασφάλεια στροφές , οτι μπορει να αφαιρέσει απο περιττά βάρη και οπωσδήποτε σιλικόνη στα ύφαλα .
  9. Κασοκαρπαθια σκαντζα το Blue Star Chios για την ετήσια επιθεώρηση του
  10. Φρεσκαρισμένο το Ικάριο και το Hellenic Highspeed ακολούθησε την ενδεδειγμένη λύση για τέτοιες περιπτώσεις όπου ο Βοριάς είναι πολύ δυνατός. Έφυγε από Μύκονο, πήγε Νοτίως της Μυκόνου , ψήλωσε λίγο μέχρι να τον απαγκιάσουν οι βραχονησίδες Χταπόδια (στην καθομιλουμένη) ή Σταπόδια (όπως αναφέρονται στον χάρτη) κι από εκεί κάνει μια βεντάλια μέχρι την Ικαρία.
  11. Σήμερα ο καιρός είναι ζόρικος και η κάθοδος των επιβατών στο γκαράζ ή ακόμη και η ορθοστασία στις σκάλες εξόδου θα ήταν μεγάλο λάθος.
  12. Απορία ψαλτου βηξ. Αφού πήγε μέχρι εκεί για πιστοποίηση γιατί δεν πήγαινε και στα άλλα λιμάνια του νομού (Ευδηλο και Καρλοβασι ) να είναι πιστοποιημένα και αυτά για πιθανότητα μελλοντικής δρομολόγησης ;;
  13. Γι αυτό ακριβώς τον λόγο και η εγκύκλιος της Ελληνικής Σημαίας , έχει χαρακτήρα σύστασης / κατευθυντήριες οδηγίες και δεν είναι δεσμευτική όπου θα προβλέπονταν κυρώσεις σε περίπτωση μη συμμόρφωσης.
  14. Η ελληνική σημαία εξέδωσε νέα εγκύκλιο στην οποία δίνονται κατευθυντήριες οδηγίες για την φόρτωση και παραμονή των AFVs οχηματων επι των πλοιων με την οποία καταργείται η προηγούμενη . https://www.caranddriver.gr/eidiseis/arthro/oi_proypotheseis_gia_ti_metafora_ton_ilektrikon_aytokiniton_sta_ploia_pote_apagoreyetai_h_eisodos-7831311/ Κι αυτή η εγκύκλιος έχει την μορφή σύστασης και δεν είναι δεσμευτική .
  15. Ακτοπλοΐα Πρεβελης θρησκεία και στην Κασοκαρπαθια . 😁 Για μετα το Πασχα πάει η επαναδραστηριοποίηση του , αρχικά στην Κασοκαρπαθια αντικαθιστώντας το Blue Star Chios στην ετήσια επιθεώρηση του.
×
×
  • Create New...