Jump to content
Shipfriends

Το Ferry του 2010 για την Ελλαδα.


To Ferry του 2010  

54 members have voted

  1. 1. Academy award the news maker of the year

    • Aqua Jewel
      0
    • Aqua Maria
    • Bari
      0
    • Blue Horizon
    • Bridge
      0
    • Cruise Olympia
    • European Express
    • Fos
      0
    • Nησος Ροδος
    • Παναγια Θεοτοκος
    • Αλλο
    • Κανενα
      0

This poll is closed to new votes


Recommended Posts

τωρα να μιλαμε για ferry της χρονιας, στην πτωχευμενη ελλαδα του μνημονιου, ειναι λιγο περιθωριακο, αλλα τι να κανουμε; η φτωχια θελει καλοπεραση.

επειδη απο νεοτευκτα ειχαμε μονο το Cruise Olympia, και απο μετασκευες το Νησος Ροδος και το... Παναγια Θεοτοκος , θα βαλουμε και νεκρους που αναστηθηκαν και βετερανους που μετακινηθηκαν και παλιους γνωστους που επεστρεψαν και σπορους που μακρυναν κλπ. οπως θυμιζουμε και καθε χρονο επειδη παντα κατι θα ξεφυγει και επειδη οσοι διαλεγουν τις επιλογες της δημοσκοπησης, οσο και να μην το θελουν μπορει να επιρρεαστουν απο τα προσωπικα τους κριτηρια, υπαρχει παντα η επιλογη αλλο/κανενα και απο κατω με ποστ λεμε την αποψη μας. (για να μην παραπονεθειτε που δεν θα μπουν τα ισοβια πλοια της χρονιας, κεφαλονια και superferry II) :lol:.

Aqua Jewel (αλλαγη γραμμης και εταιρειας)

Aqua Maria (εδωκε του χαρου κλωτσο)

Bari (winner)

Blue Horizon (αλλαγη γραμμης)

Bridge (comeback)

Cruise Olympia

European Express

Fos (μετακινηθηκε)

Nησος Ροδος (μετασκευη)

Παναγια Θεοτοκος (επιμηκυνση) :D

ενας σταυρος φανερος. διαφανεια στην πραξη:D

Link to comment
Share on other sites

ΕΥΡΩΠΑΙΟΣ ΕΞΠΡΕΣ για μενα(ηθελα να το γραψω με αλλη ορθογραφια ;) ) Ενα πλοιο 36 χρονων εκτοπισε το 38χρονο ΛΙΣΣΟΣ με συνοπτικες διαδικασιες,την ιδια ωρα που τα τελευταια 2χρονια η ΑΝΕΚ,ονειρευονταν το Χιος-Μυτιληνη σαν δευτερα Χανια B)

Εχει καλο δρομο για την ηλικια του,εσωτερικα τρωγεται και φοραει την θρυλικη τριηρη στην τεραστια τσιμινιερα του=nothing else matters :D

Edited by NHSOS XIOS
Link to comment
Share on other sites

Θα συμφωνήσω με το γνωστό λάτρη του βασιλοβάπορου Λισσός, μιας και το European Express είναι το μόνο που η δρομολόγηση του έκανε τη διαφορά. Σα δεύτερη επιλογή το Νήσος Ρόδος και ας κατάφερε ο όμιλος να το θάψει (δρομολογιακά).

Link to comment
Share on other sites

Κανένα απο τα προαναφερθέντα.. η ψήφος πάει στον Θεόφιλο για τις χιλιάδες κυριολεκτικά κόσμου που ταλαιπώρησε φέτος το καλοκαίρι και το οποίο επι τρεις μήνες ούτε μια φορά δεν εκτέλεσε δρομολόγιο στην ώρα του! Δεν θα το συνεχίσω.. :rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

Στην φετινη ακτοπλοϊκη αναβροχια θα ψηφισω το EUROPEAN EXPRESS.Οχι οτι εκανε καμια τρομερη διαφορα ή ειναι το σουπερ βαπορι αλλα ειναι το μοναδικο που δρομολογηθηκε και αλλαξε λιγο την υπαρχουσα κατασταση

Link to comment
Share on other sites

Εγώ ψηφίζω το Ν. ΡΟΔΟΣ, γιατί το είχα ζήσει ως Φ/Γ-Ο/Γ και τώρα η διαφορά του (εσωτερικά)ως Ε/Γ-Ο/Γ είναι τεράστια και ουσιαστική και μ'αρέσει πολύ, γιατί είναι ένα βαπόρι προβολής και επιβολής! B)

Σίγουρα και το ex. Μυρτιδιώτισσα θα έπαιρνε ψήφο, αλλά δεν το έχουμε δεί-ακόμα-να ταξιδεύει και το τί θα προσφέρει. Απ'του χρόνου ίσως! ;)

Link to comment
Share on other sites

Αμφιταλαντεύτηκα αρκετά μεταξύ european express και νήσος Ρόδος. Τελικώς η επιλογή του Ν. Ρόδος έγινε περισσότερο με κριτήριο του πόσο καλό είναι το πλοίο, ποιότητα κατασκευής και ταχύτητα. Το european ναι μεν άλλαξε τα δεδομένα στο ΒΑ Αιγαίο εν αντίθεση με το Ν. Ρόδος που πηγαινοέρχεται άδειο αλλά αυτό είναι περισσότερο θέμα marketing κλπ των εταιρειών και δεν έχει σχέση το ίδιο το πλοίο. Και λέω ότι δεν έχει σχέση το πλοίο γιατί σε σχέση με τον ανταγωνισμό στις γραμμές τους δεν προσφέρουν τίποτα παραπάνω, θα έλεγα είναι και χειρότερα.

Για το european ώστε κι αλλιώς μόνο το ότι έχει την τριήρη πάνω φτάνει. Επίσης εσωτερικά δεν μου πολύ έκανε αίσθηση και με μπέρδεψε λίγο μέχρι να το μάθω αν και το μισό είναι κλειστό. Επίσης είναι κάπως κιτς μέσα.

Στο Ν. Ρόδος δεν είχα την τύχη να μπω αλλά από φωτογραφίες έχω εντυπωσιαστεί από την ποιότητα και το γούστο των υλικών κλπ που χρησιμοποιήθηκαν. Επίσης είναι όμορφο και εξωτερικά.

Link to comment
Share on other sites

Εδώ, θα συμφωνήσω με τον Earl Granville.

ΝΗΣΟΣ ΡΟΔΟΣ με τα χίλια. Το πλοίο είναι πανέμορφο κι άκρως καραβολατρικό.Σίγουρα αδικημένο από τα μερίδια που έχει λάβει μέχρι στιγμής.

και θα ψηφίσω και εγώ το ΝΗΣΟΣ ΡΟΔΟΣ. Εκτός από το ότι αναμφισβήτητα είναι πανέμορφο και καράβι με όλη την σημασία της λέξεως, το 2010 εκπλήρωσε και τον .."πόθο" που επί τόσα χρόνια μας διακατείχε. Να βλέπαμε δηλαδή κάποια στιγμή το πανέμορφο σκαρί που παράφορα αδικείτο ως RO/RO, σε ρόλο πλέον Ε/Γ-Ο/Γ και σε λιμάνια και δρομολόγια πιό προσιτά σε εμάς.

Link to comment
Share on other sites

Νήσος Ρόδος για δύο λόγους:

1. Μετασκευή με πολύ καλό αισθητικό και λειτουργικό αποτέλεσμα.

2. Βοήθησε σημαντικά τη γραμμή στην οποία δρομολογήθηκε, όχι μόνο γιατί αύξησε τη διαθεσιμότητα του Αυγούστου (την υπόλοιπη περίοδο η γραμμή καλύπτεται ικανοποιητικότατα), αλλά γιατί η δρομολόγηση του συμπίεσε σημαντικά τις τιμές.

Link to comment
Share on other sites

κ μονο που ειναι ιαπωνικης κατασκευης κ ταξιδευε στον ειρηνικο κ το φεραμε στα νερα μας για να συνδεσει τα δωδεκανησα μου φτανει...τα υπολοιπα τα ειπανε οι προ..γραψαντες :D

Link to comment
Share on other sites

Μυρτιδιώτισσα...δαγκωτό. Γιατί νίκησε τον Χάροντα στις πύλες του ¨Αδη...γιατί ανέτρεψε όλα τα προγνωστικά των Διαλυτήριων...και γιατί μας προϊδεάζει για το ακτοπλοϊκό μέλλον μας...

Link to comment
Share on other sites

Ορθώς ομίλησε ο Νηρεύς αν και -φαντάζομαι- καθήμενος. Το ότι αναστήθηκε ο αποθαμένος είναι το λιγότερο, η σημαντικότητα αυτής της κίνησης έχει να κάνει με το μέλλον της εγχώριας ακτοπλοίας. Να Δείς τι σου' χω για μετά, που λένε κι ο Μαχαιρίτσας με τον Παπακωνσταντίνου.

Link to comment
Share on other sites

Βλέπω μια τάση υπέρ του Ρόδος επειδή "αρέσει" και οχι υπερ του european, του ορίζοντα ή του ολύμπια, που ήταν μαλλον πιο influential στις γραμμές τους (με όρους κίνησης, ανταγωνισμού, διαμόρφωσης τιμής εισιτηρίου). european απο μενα, καλυτερο από ότι αναμενόταν και μεχρι τωρα επιτυχημενο.

το μυρτιδίωτισσα ίσως θα πρεπει να αξιολογηθεί για την επομενη χρονια, και αφού δούμε ποιος θα είναι ακριβώς ο ρόλος του.

Link to comment
Share on other sites

Ego ime metaksi Cruise Olympia kai Nissos Rodos. Epilego to proto kathoti einai brand new, kai sigura kerdizei sta noumera se olous tous tomeis.

PS: Ypotheto oti oi psifoi gia to European Express exun na kanun kathara me topikistikous kai isos synaisthimatikous logous giati den boro na dianoitho oti afto bori na ine ploio tis opoiadipote xronias.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Μυτιληνιοι ενωθειτε...πρεπει να βγαλουμε το EUROPEAN πρωτο στην δημοσκοπηση :D Νταξ,δεν λεω καλο κ το Ν.ΡΟΔΟΣ :P αλλα το δικο μας τουλαχιστον ταξιδευει ασταματητα απο το καλοκαιρι και με καλες πληρωτητες ;)Και μην ξεχναμε οτι μπορει να κανει δωρο και στον Selim τον γνωστο θαλασσοβαπορα :lol:

Link to comment
Share on other sites

Άκουα Μαρία γιατί ανταποκρίνεται στο όραμα της νέας δεκαετίας. Και τι δεν θα έδινα να δω μπλε ρήγα (μάσκα ζορό) στο Ακουάτευκτο Μαρία :lol:

Link to comment
Share on other sites

Ψευδεπίγραφα "ΑΛΛΟ", στην ουσία ψήφισα "Λισσός". Για να μπορεί καράβι σχεδόν 40 ετών να έχει αναστατώσει Χίο-Μυτιλήνη-Λήμνο-Θεσσαλονίκη και να έχει συνομωτήσει το σύμπαν να το στείλει στο Aliaga (καθότι αυτό είναι το υπαίτιο όλων των δεινών της ακτοπλοϊας-συμπεριλαμβανομένων του ατυχήματος του "Κολοσσός" :P και της ναυτολόγησης του ΒΒ ως ναυτόπαιδος :lol: ), δεν μπορεί, κάτι θα αξίζει. Ασφαλώς δεν τολμά να συγκρίνει εαυτό με πλοία-benchmarks τύπου European Express και Θεόφιλος, αλλά την συμπάθειά μας την αξίζει :mellow:.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...