Jump to content
Shipfriends

polman

eMembers
  • Posts

    736
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by polman

  1. Από ότι βλέπω στο AIS, έχει πάει δίπλα του το AKTEA OSRV, το οποίο λογικά θα αντλήσει καύσιμα...
  2. Εγώ είχα κλείσει με το Πάτμος επιστροφή από Μυτιλήνη 28/10... Η πλάκα είναι ότι είχα βάλει "μέσο" για να βρω κρέβατι και θέση στο γκαράζ!! Το καράβι ήταν φίσκα... Τελικώς απλά με πήρανε από το πρακτορείο και μου είπανε ότι το ακυρώσανε.. Σίγουρα από μια εταιρεία του μεγέθους της BS δεν το περιμένα. Ενημέρωσαν ότι θα βάλει (μάλλον) η hsw από Μυτιλήνη πλοίο 12 η ωρα το πρώι, το οποίο για το πιο πολύ κόσμο είναι άχρηστο καθώς πάει το τριήμερο. Καλύτερα να μην δώσεις καν λεφτά. Ευτυχώς βρήκα φτηνο αεροπορικό. Πάντως δεν πιστεύω ότι θα αφήσουν τέτοια δρομολόγια. Εκτός από ότι είναι 3 ή 4 την βδομάδα, οι ώρες είναι εντελώς άκυρες. Ως μεταφορική ικανότητα σίγουρα φτάνουν αλλά οι ανάγκες επιτάσουν καθημερινή σύνδεση. Πιστεύουν ότι η Νελ είναι τόσο νεκρή που δεν θα καλύψει το κενό? Ότι δεν θα βρεθεί κάποιος άλλος? Θέλουν μήπως να την κάνουν άγονη?! Το μέλλον θα δείξει.
  3. Εγώ δεν κατάλαβα γιατί έστω τον Αύγουστο δεν έβαλαν τα 2 βαπόρια (Χίος και Πάτμος) να κάνουν διπλά δρομολογία την ημέρα. Όπως έκαναν παλιά τα Νήσος τότε που λεφτά υπήρχαν. Την ταχύτητα την έχουν. Αν υπάρχει όντως τέτοιο πρόβλημα στις κρατήσεις. Εγώ θυμάμαι πάντως παλιά με ΝΕΛ έπρεπε να κάνει κράτησει από το Πάσχα για να βρεις καμπίνα το καλοκαίρι και αν... Ξέρει κάποιος να μας πει πόσα κρεβάτια έχουν Bs Patmos, Νήσος Χίος, Μυτιλήνη και Θεόφιλος να κάνουμε μια σύγκριση?
  4. Χτες το απόγευμα, κατά τις 20:30 που πέρασα από ΝΜΔ είδα μια κλούβα των ΜΑΤ έξω από το πλοίο. Δεν ήταν ακριβώς ΜΑΤ, φορούσαν στρατιωτικά ρούχα (όχι του στρατού) και ήταν καλά εξοπλισμένοι. Είχαν ανέβει επίσης πάνω στο πλοίο, είδα στα καταστρώματα 7 άτομα και άλλους 4 κάτω.
  5. Φεύφω 7:25 με το Δήλος την Τετάρτη το πρωί και γιαυτό ακριβώς τον λόγο έκοψα με European για να έρθω Πειραιά το πρωί. Άσχετα αν ειναι πιο ακριβά και τα έδωσα με βαριά καρδιά, με το Ν. Χίος δεν υπάρχει περίπτωση να προλάβω άρα...
  6. Κάτι πείρε το αυτί μου σήμερα, ότι European Express πάει Χιο - Μυτιλήνη. Τώρα ότι θα πηγαίνει με 20 μίλια (άρα τα ίδια με Ν. Χίος) ώστε να έχουν τις ίδιες ώρες, μου φαίνεται πολύ μούφα. (που καταντήσαμε... τεσπά) Το Μυτιλήνη πάει άγονη Β.Α., η Λήμνος παίρνει το πολυπόθητο Ταξιάρχης (που καταντήσαμε.... no2) και το aqua maria για να δικαιολογήσει την παρουσία του Λαύριο - Μεστά.
  7. Πήρανε τις τιμές της ΝΕΛ και πρόσθεσαν 1 ευρώ...
  8. Από την μια θα είχε δυσκολίες το βαπόρι να μπει στη Χίο, είδαμε τι έγινε την προηγούμενη φορά, και από την άλλη δεν νομίζω να είχε και πολύ κίνηση άρα...
  9. Για να μην κατηγορηθώ ότι λέω και τέτοια πράγματα δημοσίος χωρίς στοιχεία, έστε ότι οι ακτοπλοικές στην Ελλάδα έχουν μια άτυπη συμφωνία για το μοίρασμα των γραμμών. Γιατί δεν κάνουν και καμία άτυπη συμφωνία να πάνε μερικές γραμμές προς ραφήνα μεριά για να γλιτώσουν έξοδα?
  10. 19/2/2012 από Πειραιά προς Χίο, το μηχανάκι το έβαλα με φορτωτική μέσα, δηλαδή το πρακτορείο δεν μου έκοβε εισητήριο και δεν βρήκα ούτε κρεβάτι. 23/2/2012 αναχώρηση από Πειραιά, εγώ το είδα το πρωί στη Χίο, εκτός ότι έφτασε 4:30, άντε να χωρούσαν στο γκαράζ 3-4 αυτοκίνητα. Επίσης to Μυτιλήνη δεν έχει και κανένα φοβερό γκαράζ, δεν συγκρίνεται με Θεόφιλομ ούτε καν με Ν. Χίος
  11. Από την ώρα του post σου να μαντέψω ότι το είδες την κίνηση του πλοίου μόνο από την Μυτιλήνη? Γιατί αν έγινε αυτό δεν μπορείς να βγάλεις συμπέρασμα, καθώς περνάει και από Χίο... Εγώ δυο φορές έτυχε να ταξιδέψω αυτή την βδομάδα, την Κυριακή στην αναχώρηση από Πειραιά δεν υπήρχε διαθέσιμο κρεβάτι (ακόμα και μετά την αναχώρηση) και το τελευταίο αυτοκίνητο μπήκε πλαγίως, δηλαδή 100% πληρότητα το γκαράζ. Παρασκευή ξημερώματα άφιξη στην Χίο, άντε να είχε θέσεις για 2-3 αυτοκίνητα και έβγαζε κόσμο κανένα τέταρτο... Και όλα αυτά φυσικά με το πλοίο να πάει πολλές φορές με 16 (!!!) μίλια και την εταιρεία να κάνει και αυξήσεις στις τιμές. υ.γ. δεν πειράζει, σημασία έχει να πληρώνονται οι συντάξεις του λαού, γιατί όλα από κάπου απορρέουν
  12. Πιστεύω πως εννοεί φιλε proud καθημερινά δρομολόγια για τα δυο πλοία και το καθένα να πιανει και τα 5 λιμάνια του νησιού...
  13. Μάλλον άλλο έβλεπες... Γιατί και εγώ μέσα ήμουν, στην αναχώρηση δεν πήδηξε κανείς μέσα και το γκαράζ είχε γύρω στο 70%. Από κόσμο είχε αρκετό, χαρακτηριστικά δεν υπήρχε κρεβάτι ελεύθερο!
  14. Ευχαριστώ την ΠΝΟ και το Κόμμα για τα 130 ευρώ που έδωσα για να πάω Χίο - Αθήνα αύριο.
  15. Το Μυτιλήνη έφυγε σημερα το πρωί απο Μυτιληνη (στις 6) και αναμένεται να φυγει το βράδυ μετά τη λήξη της απεργίας. Το Ν. Χίος πάλι χάνει το κυκλικό και θα φύγει Τετάρτη.
  16. Ή κρύβουν έσοδα, λέω εγώ τώρα...
  17. Ποιος είναι πλοίαρχος στο Μυτιλήνη?
  18. Καταλαβαίνεις τι πάει να πει βιώσιμη? να έχει ισοσΚελισμένο (τουλάχιστον) προϋπολογισμό. δεν θα σε μπλέξω με οιΚονομιΚά απλά σΚέψου το ότι η εταιρεία πρέπει να βγάζει τουλάχιστον τα έξοδα της? εσύ ζητάς δηλαδή να βάζει λεφτά ο βαρδινογιάννης που βγάζει από αλλού Και να τα δίνει στα νησιά? Κάτι σαν μέγας ευεργέτης δηλαδή? Άρα να υποθέσω πως θα τον τιμήσετε Και με διάφορους τρόπους για την προσφορά του στα νησιά. θες να σου δώσω αντιπαραδείγματα από άλλα νησιά σχετιΚά με αναλογία ΚατοίΚων νησιού / πρωτεύουσα? στη χίο είναι 23000 από τα 53000. στη μυτιλήνη 35000 από τα 110000. δες τις αναλογίες. στα υπόλοιπα νησιά η τουριστιΚή Κίνηση είναι μόνο στη πρωτεύουσα? δηλαδή στη ρόδο όλοι Κάθονται στη χώρα? Κλπ. δες εδώ Και για άλλα παραδείγματα. Κρατήστε τον Άγιο ΚήρυΚο μόνο τότε. η ιΚαρία έχει 8000 πληθυσμό. ο Άγιο ΚήρυΚος έχει 1879 άτομα Και ο εύδυλος γύρω στα 500. Όλοι οι υπόλοιποι πως πάνε σπίτι τους? μήπως να βάζαμε το Καράβι να φτάνει έξω από την πόρτα του Καθενός? επίσης οι φούρνοι, χωρίς να έχω τίποτα με το νησί, είναι 1400 ΚατοίΚων, δεν μπορεί να στηρίζεται στη σύνδεση του με την ιΚαρία Και τον πειραιά σε πλοίο 120 μέτρων. απλά δεν γίνεται να βολευτούν Και οι φούρνοι. πρέπει να μπει μιΚρό Καράβι σε ανταπόΚριση με το μεγάλο. οι τρεις προσεγγίσεις την βδομάδα είναι ηδη πολυτέλεια Και αν το πάρεις Κι αλλιώς δεν χρειάζεται ο ΚάτοιΚος π.χ. της πρέβεζας να πληρώνει την πολυτέλεια στους φούρνους… δεν μπορείτε να Καταλάβετε ότι αυτά τα προβλήματα ισχύουν σε ολα τα νησιά του αιγαίου? λήμνο δεν θα μπορούσε να προσεγγίζει μούδρο, χίο να προσεγγίζει μεστά ή μυτιλήνη να προσεγγίζει πέτρα? Ότι αυτό με τα σημερινά δεδομένα αυξάνει τα έξοδα των εταιρειών Και σας στερεί ένα σοβαρό διαπραγματευτιΚό χαρτί? Ότι η μεταΚίνηση μέσω θαλάσσης είναι πιο αΚριβή ως Κόστος σε σχέση με την στεριά? γιατί μόνο να διαπραγματευτείτε μπορείτε με μια ιδιωτιΚή εταιρεία. να βάλουν λεωφορείο που θα Καλύπτει τις ανάγΚες αρΚετά πιο φτηνά. Και μη μου πεις για το τι θα Κάνουν οι ταξιτζήδες μετά. αν προσεγγίζει μόνο ένα λιμάνι σε Κάθε λιμάνι μπορείτε να πείτε στην εταιρεία να αλλάξει τις ώρες Και θα γίνουν αρΚετά πιο βατές. γιατί άμα φτάνει 6 στον εύδυλο, θα φτάνει 9 Και στο βαθύ… η αν μιλάμε για Καθημερινά δρομολόγια μπορεί να γίνουν όπως του νήσος χίος, δηλαδή να αντιστραφούν (πρωινά προς νησιά, βραδινά προς πειραιά). Και ναι, τέτοιες λογιΚές υπάρχουν παντού σε όλη την ελλάδα, να βολευτούμε εμείς Και βλέπουμε. πολιτιΚούς που αντί να Κάνουν το σωστό, δεν Κάνουν τίποτα για να μη χάσουν ψήφους. το αποτέλεσμα? μια ωραία χρεωΚοπία. η μόνη εξήγηση για τις 2 προσεγγίσεις είναι ότι επειδή έτσι μάθαμε, αυτό είναι το σωστό. Και σε αυτή την χώρα δεν αλλάζει Και τίποτα.
  19. Καταλαβαίνεις ότι οι εταιρείες λαϊΚής βάσης λειτουργούν στην ίδια βάση επιχειρηματιΚα με μια αΚτοπλοϊΚή που ανήΚει σε ιδιώτη? τα σημερινά οιΚονομιΚά δεδομένα είναι τα άλλα για την λαϊΚή βάση Και άλλα για τον ιδιώτη? ας υποθέσουμε ότι Κάνετε μια εταιρεία λαϊΚής βάσης, αγοράζετε ένα ν. μύΚονος Και Κάνει 6 δρομολόγια με 2 προσεγγίσεις σε Κάθε νησί. θα έπρεπε να βγάζει: Έξοδα δανείου πλοίου πετρέλαια συντήρηση πλήρωμα υπέρ τρίτων λειτουργιΚά Κόστη εταιρείας πιστεύεις ότι στην ανεΚ / HSW ΚατέβηΚε ουρανοΚατέβατο το ν. χίος? δεν έχει δάνειο να πληρώσει? δεν έχει άλλα Κόστη? δεν ισχύουν τα ίδια αΚριβώς? Άσε που στην λαϊΚή εταιρεία έχεις το πλεονέΚτημα ότι δεν πρέπει να δώσεις Κέρδη υπέρ μετόχων (μερίσματα δηλαδή). α γιατί Και αυτοί που έχουν την εταιρεία πρέπει να έχουν ένα Κέρδος ανάλογο της επένδυσης Και του ρίσΚου. είσαι τόσο σίγουρος ότι δεν μπαίνει μέσα? αν Και προσωπιΚή μου άποψη είναι ότι δεν μπαίνουν Και τόσο μέσα, σύμφωνα με τους επίσημους ισολογισμούς που έχουν υπογράψει ορΚωτοί λογιστές χάνουν πολλά εΚατομμύρια ευρώ. Όσο για την επιδότηση ζητήστε από το υπουργείο να θέσει τιμή πώλησης εισιτηρίου. αυτό Κάνει την προΚήρυξη όχι η εταιρεία. τελιΚά δεν μου είπες, υπάρχει λόγος που πιάνει 2 λιμάνια? εΚτός Και αν νομίζεις ότι σε άλλα μέρη έχουν Καλύτερες οδιΚές συγΚοινωνίες / λιμάνια. υ.γ. ευτυχώς οι λύσεις που θα δίνονταν με τα δανειΚά του Κράτους έχουν περάσει. Καθίστε Και βρείτε μια βιώσιμη λύση σε συμφωνία με την εταιρεία Και ας σταματήσει η πιπίλα του ΚαΚού Κεφαλαίου.
×
×
  • Create New...