Jump to content
Shipfriends

Orestis

eMembers
 • Posts

  4,102
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Όποια εταιρεία θεωρεί πως βγαίνει η γραμμή χωρίς επιδότηση, δεν έχει παρά να δηλώσει πλοίο με ελεύθερη δρομολόγηση.
 2. Συνεχίζεται η περιπέτεια των πλειστηριασμών για τα περιουσιακά στοιχεία επιχειρήσεων που συνδέονται με τον αείμνηστο εφοπλιστή Γεράσιμο Αγούδημο. Αντιμέτωπα με το ηλεκτρονικό σφυρί αναμένεται να βρεθούν στις 8 Ιουνίου δύο ακίνητα-φιλέτα στον Άλιμο, τα οποία ανήκουν στην εταιρεία τουριστικών και ξενοδοχειακών επιχειρήσεων Νηρεύς, στην οποία τη θέση του προέδρου κατέχει η Ανθή-Μαρίνα Αγούδημου, σύζυγος του καπετάν Μάκη ο οποίας έφυγε από την ζωή πριν περίπου τέσσερα χρόνια. Συγκεκριμένα, η Intrum Hellas εκπλειστηριάζει δύο οριζόντιες ιδιοκτησίες, οι οποίες εντοπίζονται στην ίδια οικοδομή ενώ το ποσό για το οποίο επιβλήθηκε η κατάσχεση ανέρχεται στα 300.000 ευρώ. Ο πλειστηριασμός που εμφανίζει τη μεγαλύτερη τιμή πρώτης προσφοράς αφορά σε ένα ισόγειο κατάστημα το οποίο αναπτύσσεται σε πολυκατοικία η οποία είναι κτισμένη σε οικόπεδο με συνολική επιφάνεια 1.651 τ.μ., το οποίο βρίσκεται στο Καλαμάκι εντός του σχεδίου πόλεως του δήμου Αλίμου επί των οδών Κανάρη, Βασ. Γεωργίου και Αριστοτέλους. Το εν λόγω ισόγειο κατάστημα αποτελείται από έναν ενιαίο χώρο και έχει επιφάνεια 250 τ.μ. ενώ σε αυτό ανήκει ο υπόγειος χώρος και τα πατάρια γύρω από αυτόν. Η τιμή εκκίνησης έχει τεθεί στα 805.500 ευρώ. Ο δεύτερος πλειστηριασμός αφορά σε ένα διαμέρισμα του πέμπτου ορόφου στην ίδια πολυκατοικία, το οποίο έχει επιφάνεια 176 τ.μ. και βγαίνει προς εκποίηση με την τιμή εκκίνησης να ανέρχεται στα 410.080 ευρώ. Όπως επισημαίνεται στην έκθεση εκτίμησης, η πολυκατοικία υπολογίζεται ότι έχει κατασκευαστεί περίπου το 1980 ενώ κατά την εξωτερική αυτοψία, η οποία πραγματοποιήθηκε το περασμένο καλοκαίρι, διαπιστώθηκε ότι βρίσκεται σε καλά επίπεδα συντήρησης. Πηγή capital.gr
 3. Νομίζω πως το πλήρωμα θα συνεχίσει με την Seajets
 4. Σωστά τα λέει ο Nick που ξέρει τα νέα και του σαλονιού και του λιμανιού… Στην πραγματικότητα καταστρατηγήθηκε η παράδοση της Ε.Ε.Ε. που ήθελε τον αντιπρόεδρο να διαδέχεται τον πρόεδρο. Τα κουτσομπολιά λένε πως βλέποντας ο απερχόμενος πρόεδρος πως κατά την διάρκεια της θητείας του, ο Αγγελόπουλος δεν ήταν του χεριού του, αποφάσισε να προωθήσει (από το πουθενά) μια νέα υποψηφιότητα, για την οποία δεν συμμερίζομαι την αισιοδοξία του Nick.
 5. Μία νέα εποχή ανατέλλει σήμερα για την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών. Σήμερα το απόγευμα, Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου «κλείνει» μία εποχή διάρκειας 13 ετών υπό την προεδρία του Θεόδωρου Βενιάμη και η Ένωση εισέρχεται σε έναν νέο κύκλο γεμάτο προκλήσεις. Για πρώτη φορά από το 1974 τα μέλη της ΕΕΕ θα κληθούν να επιλέξουν ανάμεσα σε δύο υποψηφίους αφού έως σήμερα ο τελικός υποψήφιος για τη θέση του πρόεδρου ήταν ένας. Η εξέλιξη αυτή έδωσε μεγαλύτερη ένταση στον προεκλογικό αγώνα και στο προεκλογικό κλίμα. Διεκδικητές είναι η κυρία Μελίνα Τραυλού και ο κ. Γιώργος Αγγελόπουλος. Αν εκλεγεί η κυρία Τραυλού, έως σήμερα γραμματέας της Ένωσης, θα είναι η πρώτη γυναίκα πρόεδρος της ΕΕΕ από το 1916, όταν δημιουργήθηκε ο συλλογικός φορέας του ελληνικού εφοπλισμού. Ο κ. Αγγελόπουλος, έως σήμερα αντιπρόεδρος, θα είναι από τους νεότερους ηλικιακά προέδρους. Και οι δύο υποψήφιοι έχουν μία ξεχωριστή και δυναμική παρουσία στη διεθνή ναυτιλία ενώ αναπτύσσουν έντονο κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο. Περισσότερα εδώ.
 6. Στο βίντεο διακρίνονται δυο καβοδέτες να επιχειρούν να αποδεσμεύσουν το καραβόσκοινο, όταν ένα τεράστιο κύμα σκάει πάνω τους και τους «εξαφανίζει» από το πλάνο. Μάλιστα, ο ένας πέφτει κάτω, ωστόσο στέκεται τυχερός, καθώς παρασύρεται προς το εσωτερικό του λιμανιού και όχι προς τη θάλασσα.
 7. Η συμφωνία Πειραιώς-Alpha Bank για τα δάνεια ΑΝΕΚ αποτελεί το πρώτο ουσιαστικό βήμα για την συγχώνευση με την Attica
 8. Χαίρομαι που επιτέλους βρήκες την μελέτη την αντικειμενικότητα της οποία μέχρι πρόσφατα αμφισβητούσες. Αν τώρα κάνεις και τον κόπο να την διαβάσεις, θα ενημερωθείς καλύτερα για αυτά που σε απασχολούν. Σου παραθέτω ξανά κάποια βασικά σχόλια που έχω γράψει από το 2009.
 9. Δεν εκτιμώ πως το δημοσίευμα είναι αξιόπιστο. Αυτό πάντως που θέλει να πει ο ποιητής είναι πως όλοι οι πιστωτές τα έχουν βρει εκτός από το fund που πιέζει για να βγει από το παιχνίδι (αντί δηλαδή να παραμείνει και να συναινέσει στην αναδιάρθρωση του δανεισμού, να αναγκάσει τις άλλες τράπεζες να αγοράσουν το δάνειό του).
 10. Στα ξενοδοχεία μπαίνει η Attica Group Περισσότερα εδώ. Ακούγεται πως η πρώτη επένδυση θα αφορά ξενοδοχειακή μονάδα της Νάξου.
 11. Με τον βασικό μέτοχο να έχει το 91% του μετοχικού κεφαλαίου, η χρηματιστηριακή τιμή δεν έχει και τόσο μεγάλη σημασία. Επιπλέον η πληροφορία αναφέρει 320 εκ. "συνδυαστικά" που σημαίνει πως μέρος αυτών μπορεί να μην είναι για την αγορά των μετοχών της Attica.
 12. Έχει χυθεί πολύ μελάνι για αυτή τη γραμμή και στο forum μας και γενικότερα. Μπορείς να βρεις πολλά στοιχεία και αναλύσεις αν ανατρέχεις στα μηνύματα από το 2009 που ξεκίνησαν τα σενάρια για νέα εταιρεία. Μπορείς να δεις για παράδειγμα την μελέτη που παρουσιάστηκε το 2009 και άλλα πολλά.
 13. Στις φλόγες τυλίχτηκε το μεσημέρι του Σαββάτου καταμαράν με ελληνική σημεία στο λιμάνι της Λευκάδας. Η φωτιά που εκδηλώθηκε για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους πήρε γρήγορα διαστάσεις και καταβάλλεται προσπάθεια κατάσβεσής της, με την βοήθεια των σκαφών του λιμενικού αλλά και άλλων σκαφών που βγήκαν για βοήθεια. Το σκάφος έχει καταστραφεί ολοσχερώς, ενώ δεν κινδύνεψαν άνθρωποι, καθώς δόθηκε άμεσα εντολή να εκκενωθούν τα κοντινά πλοία. Video και φωτογραφίες εδώ
×
×
 • Create New...