Jump to content
Shipfriends

Superfast VI

eMembers
 • Posts

  1,195
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Superfast VI

 1. Σάββατο Αυγούστου σήμερα και όλα τα Ραφηνιώτικα σε πρωινές αναχωρήσεις. Μετά τα τρία κόκκινα, και με τον αέρα να σηκώνει τη θάλασσα κατέφτασε στις 12.05 το Super Star. Έβγαλε σχετικά λίγους επιβάτες και 90 ιχ, έβαλε 70 ιχ και πίσω για Άνδρο Ραφήνα. Με την αναχώρηση του Super Star είχαμε άφιξη του Superferry στις 12.35. Περισσότερος κόσμος και περί τα 80ιχ.
 2. Ας δούμε και κάποιες από τις αφίξεις της Παρασκευής 22/7 στην Τήνο. Το πρωί, σχεδόν ταυτόχρονη άφιξη FF Άνδρος και Αικατερίνη (γύρω στις 11.35) με αυτή τη σειρά. Και τα δύο μαζί βγάλανε περί τα 120ιχ, 5 πούλμαν και 3 νταλίκες και φύγανε στις 12.00 για Μύκονο. Στις 12.10 έφτασε και το Superferry το οποίο και αποβίβασε 46ιχ και ένα φορτηγό. Συνέχεια με BS Paros στις 12.30, 47ιχ και ένα φορτηγό. Τέλος στη βραδινή ζώνη Super Star στις 20.53 με 36ιχ και 100-150 επιβάτες.
 3. Σύμφωνα με το μετεωρολογικο σταθμό του Εθνικού Αστεροσκοπείου σήμερα πιάσαμε τα 134km/h. Φέτος έχει ξεκινήσει δυναμικά το καλοκαίρι
 4. Νομίζω ότι είναι Stena Edda. Όλα τα ονόματα των πλοίων αυτών έχουν να κάνουν με τη σκανδιναβική μυθολογία /ιστορία. Στην προκειμένη το όνομα edda αναφέρεται σε δύο λογοτεχνικά κείμενα της Ισλανδίας.
 5. Αν και οι τιμές γενικά έχουν πάρει την ανηφόρα, έχει ενδιαφέρον να κάνει κανείς κάποια σύγκριση με το 2019. Ενδεικτικά βλέπουμε ότι η Παροναξία, Σύρος Τήνος και Μύκονος έχουν τσιμπήσει ένα 10ρακι. (σε παρένθεση οι τιμές συμβατικού το 2019) Πειραιά Πάρος (36) 46.5 Πειραιάς Σύρος(33) 42.5 Η Ραφήνα είναι 8 ευρώ πάνω για Τήνο και 9 για Μύκονο Ραφήνα Τήνος (27) 35 Ραφήνα Μύκονος (29) 38 Στις Δυτικές Κυκλάδες η αύξηση είναι μεγαλύτερη. Σίφνος Πειραιάς (50) 65.7 Επίσης σε κάποια ενδοκυκλαδικα οι τιμές είναι φωτιά Νάξος Ίος με ταχύπλοο 57.5 Μύκονος Νάξος με ταχύπλοο 29-49.70 Έχουμε όμως και κάποια παράδοξα. Τήνος Πάρος με συμβατικό (32) 30 και Τήνος Σαντορίνη 58 με συμβατικό το 2019 και 60 με ταχύπλοο φέτος.
 6. Το ότι η Τήνος δουλεύει ως επί το πλείστον από τη Ραφήνα δεν σημαίνει ότι το πλοίο του Πειραιά πάει άδειο. Ίσα ίσα το BS Paros πάντα έχει πολύ κόσμο και πολλά ιχ αλλά και φορτηγά από και προς Πειραιά. Μην ξεχνάμε ότι μιλάμε και για επιστροφή τριημέρου.
 7. Ότι θέματα είχε πρέπει να αποκατασταθηκαν γιατί κατεβαίνει για Σαντορίνη full speed.
 8. Τελικά ξεκίνησε το Sifnos Jet από Πάρο (Νάξο, Μύκονο, Τήνο) για Ραφήνα σήμερα το πρωί με τις γνωστές ταχύτητες. Έχει γίνει ένα κουβάρι η υπόθεση με Caldera, Sifnos και Super cat jet η αλήθεια είναι. Το ένα αντικαθιστά το άλλο και όλα πάνε με το ζόρι.
 9. Δεν έχει αλλάξει ο cptn από πέρυσι. Τις δυνατότητες τις έχει και το πλοίο και ο cptn οπότε είναι ανάλογα με τα κέφια και τον καιρό.
 10. Δυστυχώς το ότι θα έχουμε βλάβες είναι το μόνο σίγουρο για τα περισσότερα (θα έβαζα όλα αλλά ας μην είμαστε απόλυτοι) ταχύπλοα. Οποίος ανοίξει για γούστο το topic με τις βλάβες ξέρει πως θα βγει το καλοκαίρι. Το μόνο που δεν είναι γνωστό είναι τι θα χαλάσει πότε.
 11. Πράγμα που σημαίνει ότι είναι πιθανό να έφυγε από Ραφήνα με καμία εκατοστή ιχ σύνολο. Νομίζω ότι το Super Star (και ως Superferry II τις προηγούμενες χρονιές) έχει κουμπώσει πολύ καλά σαν δεύτερο απογευματινό από Ραφήνα. Εμένα δεν μου προκαλεί εντύπωση το νούμερο καθότι προηγείται του Θεολόγου και στην ώρα αλλά και στην άνεση. Ειδικά τώρα που η κίνηση έχει αρχίσει να αυξάνει ο Τεο bluestarιζει στο accommodation.
 12. Το πλοίο έκανε το δρομολόγιο από Πάρο μέχρι Μύκονο και θα γυρίσει πίσω πάλι. Προφανώς για να εξυπηρετήσει τους επιβάτες των ταχύπλοων που είναι δεμένα λόγω του καιρού. (σσ και η Ραφήνα έχει απαγορευτικό σήμερα)
 13. Πολύ σωστά. Η εταιρεία είναι υπόδειγμα σταθερότητας, συνέπειας και εξυπηρέτησης των νησιών στα οποία ταξιδεύει. Οι κινήσεις της είναι ζυγισμενες και στα πλαίσια της λογικής. Μην ξεχνάμε ότι το δύσκολο δεν είναι να μεγαλώνει μια εταιρεία, το δύσκολο είναι να διατηρήσει τα standards της για μεγάλο διάστημα και να διατηρήσει τα κεκτημένα.
 14. Λίγο υπομονή χρειάζεται. Δεν είναι πρώτη φορά που η Seajets ανακοινώνει δρομολόγια στο παρά πέντε. Όταν είναι έτοιμοι θα μάθουμε που πάει τι και τι δρομολόγια θα κάνει.
 15. Βέβαια δεν ξέρουμε αν αυτή τη φορά ζητήθηκε και η γνώμη των ανθρώπων που έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι με τις δυσκολίες του λιμανιού (οι οποίοι ήταν το λιγότερο προβληματισμένοι όταν προτάθηκε/φτιάχτηκε η προέκταση του πράσινου και βέβαια δικαιώθηκαν στην πράξη). Επίσης, δε μας λένε και ποιες είναι αυτές οι εναλλακτικές (ο Θεός να βάλει το χέρι του 😋).
 16. Θα συμφωνήσω και εγώ με τον @Nick the Greek. Και στην Τήνο είχε καλή κίνηση γιαυτό και πολλές φορές είχαν προστεθεί επιπλέον προσεγγίσεις (μακάρι να το δούμε και φέτος). Και η ταχύτητα με την οποία πάει μια χαρά είναι εφόσον το δρομολόγιο βγαίνει χωρίς καθυστέρηση και βλάβες.
 17. Για την ακρίβεια, τα παλληκάρια είναι αυτοί που ήταν μέσα στο Δήλος Εξπρές 😋
 18. Ζορίστηκε λίγο να δέσει σήμερα στην Τήνο λόγω των θυελλωδων ανέμων γυρνώντας έξω από το λιμάνι και ερχόμενο με ανάποδα στην θέση του
 19. Τα δρομολόγια της γραμμής θα είναι σχεδόν ίδια με την περσινή χρονιά. Τα σίγουρα είναι Superferry, Super Express, FF Andros και Αικατερίνη στις πρωινές αναχωρήσεις και Super Star, Θεολόγος το απόγευμα. Όπως είπε και ο @Panagia Ekatontapilianiμένει να δούμε τι θα κάνει η hellenic αλλά και αν θα κάνει το Paros Jet το μεσημεριανό δρομολόγιο από Ραφήνα όπως έχει δηλωθεί.
 20. Όντως ισχύει αυτό, αλλά νομίζω ότι το πλοίο απλώς ατμιζει λόγω της διαδικασίας καθαρισμού των αερίων της καύσης μέσω των scrubbers. Οπτικά το πλοίο δείχνει ότι καπνίζει πολύ αλλά δεν είναι οι κλασσικες εκπομπές ρύπων. Ας με διορθώσει κάποιος εάν κάνω λάθος.
 21. Μα ασφαλώς, ίσως θα ήταν πιο καλή λύση το μέσα λιμάνι εκτός και αν χρειάζεται αρκετή απλά για landing / taxing κλπ. Βέβαια κάτσε να τα δούμε πρώτα. Ελπίζω μόνο οι καπετάνιοι να μην πρέπει να έχουν το νου τους και σε ιπτάμενα αντικείμενα εκτός από τα ιστιοπλοϊκά που σουλατσαρουν στις πλωρες τους.
 22. Στο έξω λιμάνι έχει φτιαχτεί το terminal για τα δρομολόγια των υδροπλάνων όταν αυτα θα ξεκινήσουν. Είμαι πολύ περίεργος να δω υδροπλάνο να προσθαλασσωνεται με το γνωστό βοριά και να δένει εκεί.
 23. Superfast VI

  SuperStar

  Super Star leaving Tinos port
 24. Το Super Express σε στιγμές χαλάρωσης για το Πάσχα στο μέσα της Τήνου
×
×
 • Create New...