Jump to content
Shipfriends

Superfast VI

eMembers
 • Posts

  1,151
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Superfast VI

 1. Μιας και η Κατερίνα είναι hot topic 😁 να πούμε ότι έφτασε στην Τήνο στις 00.35 στη θέση του FF Andros. Από κίνηση 20ιχ, 2 νταλίκες και ένα κανονικό φορτηγό.
 2. Στο μικρόκοσμό μας μένουμε. Το γεγονός που μένει δεν ήταν η πώληση από Golden σε Seajets αλλά το τέλος του Superferry II από τη γραμμή του μετά από 28 χρόνια. (μπορεί το γεγονός του 22 να είναι η επιστροφή του ως Super Star 😋😋) Σε παγκόσμιο επίπεδο νομίζω η περιπέτεια του Evergiven στο Σουεζ.
 3. Για να πάρουμε μια γεύση της σημερινής πρωινής κίνησης για την Ανδρο, η οποία έχει ένα σχετικό ενδιαφέρον μιας και έχουμε ένα ταχύπλοο και ένα συμβατικό αυτή την περίοδο. Έχουμε λοιπόν Super Express με 35 οχήματα και Αικατερίνη με 22 οχήματα περίπου και δύο μικρά φορτηγά. Από επιβάτες με το μάτι στο πρώτο ήταν περισσότεροι.
 4. Το Cisco Branco, ιστιοφόρο του Βραζιλιάνικου ναυτικού παρασύρθηκε από ρεύματα και κατέληξε θεαματικά πάνω σε γέφυρα. Λίγο αργότερα στην προσπάθεια του ένα μικρό ρυμουλκο να το κρατήσει ανατράπηκε. Ευτυχώς δεν υπάρχουν θύματα https://gcaptain.com/incident-video-brazilian-navy-tall-ship-has-dust-up-with-bridge/
 5. Ε νομίζω ότι ο @Nick the Greek δίνει μια καλή περιγραφή της πραγματικότητας. Και για την Τήνο ισχύει το ίδιο σε μεγάλο βαθμό για την οποία, αν κρίνουμε από τη φετινή σεζόν, η κίνηση ήταν αυξημένη ήδη από αρχές Ιουνίου. Το πελατολόγιο του νησιού έχει αλλάξει πολύ με οτι αυτό συνεπάγεται σε αύξηση επιβατών αλλά και ιχ, συν του ότι η Τήνος εξυπηρετείται σχεδόν αποκλειστικά από τη Ραφήνα. Νομίζω ότι (εφόσον παραμένει η χωρητικότητα ως έχει) θα υπάρχει πρόβλημα το καλοκαίρι και όχι μόνο τα σκ.
 6. Για την ολοκλήρωση της συζήτησης απλώς να πούμε ότι κατέβηκε Πάρο το Super Express αντί του Superferry
 7. Το δικο μου ερώτημα δεν είναι το πόσα πλοία χρειάζονται το χειμώνα (τα δύο όντως είναι οκ) αλλά το αν και πως θα καλυφθεί το κενό του Superferry II και ως προς το είδος του πλοίου αλλά και σαν χωρητικότητα.
 8. Οποία τιμή αν μας άκουσαν😊😊 αλλά όπως και να έχει το accommodation του είναι ποιοτικό μεν, στριμωχτό δε σε συνθήκες καλοκαιριού (το βασικό σημείο στο οποίο υπερτερεί ο ανταγωνισμός)
 9. Δεν έφυγαν τα απογευματινά από τη Ραφήνα προφανώς λόγω καιρού. Αύριο το FF Andros θα κάνει και πρωινό δρομολόγιο στις 07.15 για Τήνο Μύκονο.
 10. Επίσης εμπίπτει και σε μια άλλη κατηγορία. Φτιαγμένο από /για τη Strintzis Lines που ταξιδεύει ακόμα. Πολύ πετυχημένα ταχύπλοα και αυτό και το αδερφάκι του
 11. Ήταν άνοιξη του 1993, μαθητής ακόμα, όταν πρωτοείδα το Superferry Il να μπαίνει καμαρωτό καμαρωτό στο λιμάνι. Οι γραμμές του πολύ διαφορετικές από τα πλοία που υπήρχαν εκείνα τα χρόνια. Ένα όμορφο καράβι, με αρμονικές γραμμές, που τραβάει το βλέμμα, που δεν περνά ποτέ απαρατήρητο ακόμη και μετά από τόσα χρόνια. Πέρασαν 28 χρόνια, μεγαλώσαμε μαζί του, μας ταξίδεψε με όλους τους καιρούς με ασφάλεια και συνέπεια, μας έφερε τους αγαπημένους μας ανθρώπους στο νησί, μας χάρισε στιγμές απόλαυσης τα καλοκαίρια και μας κράτησε συντροφιά τους χειμώνες. Έγινε, όχι μόνο αγαπητό και σήμα κατατεθέν της γραμμής, αλλά το καράβι μας. Παρόλο που δεν φεύγει από την Ελλάδα και πολύ πιθανό να έχουμε τη χαρά να ταξιδέψουμε και πάλι μαζί του η χθεσινή ημέρα δεν ήταν σαν όλες τις άλλες. Λίγο μετά τις 16.00 σήκωσε καταπέλτη από το έξω λιμάνι της Τήνου και πήρε πορεία αριστερά μπαίνοντας στο παλιό λιμάνι. Με μια αργή αριστερή επιτόπου στροφή σφυρίζοντας χαιρέτησε το νησί και όσους κατέβηκαν να το αποχαιρετίσουν με αρκετά αυτοκίνητα να κορναρουν. Λίγο μετά την Τήνο το Super Express μας πλησίασε και απέδωσε χαιρετισμό. Στο Γαυριο κατά την αναχώρηση το πλοίο έστρεψε πλώρη δεξιά και βγήκε από το λιμάνι με ανάποδα σφυρίζοντας διαρκώς. Είναι δύσκολο να περιγράψει κανείς με λόγια το τελευταίο αυτό δρομολόγιο. Εννοείται ότι θα ανέβουν πολλά βίντεο και φωτογραφίες αλλά ήταν μια μοναδική εμπειρία για όσους το ζήσαμε από κοντά. Μακάρι η νέα του εταιρεία να του φερθεί όπως και η προηγούμενη. Καλά ταξίδια Superferry II και καλή αντάμωση!
 12. Τα φορτηγά κατά κύριο λόγο πάνε αφενός απόγευμα και αφετέρου έτσι και αλλιώς με τη fast.
 13. Η αλήθεια είναι ότι κατά την άφιξή του στην Τήνο το πρωί έκανε μια ασυνήθιστα αργή μανούβρα έξω από το λιμάνι. Ίσως να έχει και κάποια σχέση αυτό.
 14. Μάλλον την κίνηση του FF ΆΝΔΡΟΣ το οποίο έχει κάποιο θεματάκι και έφυγε από Μύκονο κατευθείαν για Ραφήνα.
 15. Το πλοίο ενώ έφτασε στη Μύκονο από Νάξο δεν συνέχισε για Τήνο. Εδεσε στη γωνία για αρκετή ώρα ενώ τώρα έχει κάνει αναστροφή και είναι δεμένο στην ίδια θέση αλλά με την πλώρη στο ντοκο.
 16. Το Silver Shadow είναι σήμερα στο αγκυροβόλιο στα Κιόνια. Μια από τις εξαιρετικά σπάνιες προσεγγίσεις τέτοιων πλοίων στο νησί.
 17. Αισθητά πεσμένη η κίνηση πλέον. Παρόλα αυτά αρκετός κόσμος εξακολουθεί να πηγαινοερχεται. Ενδεικτική η αναχώρηση του flying cat 3 το μεσημέρι. Επίσης αρκετό κόσμο κατεβάζει και το BS Paros (κυρίως ξένους)
 18. Να σημειωθεί ότι το πλοίο επέστρεψε στο ενδοκυκλαδικό δρομολόγιο με ένα grand tour. Έφυγε από Λαύριο για Κέα Κύθνο Καρυστο😬 Σύρο Τήνο Άνδρο. Πραγματικά αναρωτιέμαι αν υπήρχαν επιβάτες από τα δύο πρώτα νησιά για Σύρο. (εννοείται ότι δεν αναφέρω καν την καθυστέρηση)
 19. Δεν έχει αλλάξει ιδιαίτερα. Η μόνη διαφορά είναι η προσθήκη αεροπορικών καθισμάτων αλλά και το κλείσιμο του deck πίσω από τις τσιμινιέρες. Σαφέστατα το πλοίο έχει κουμπώσει άριστα στη γραμμή. Παρόλα αυτά σε συνθήκες καλοκαιριού δεν έχει την άνεση των Superferry σε καμία περίπτωση.
 20. Ναι δούλεψε φέτος καθότι είχαμε και ένα καλοκαίρι χωρίς αέρα ουσιαστικά. Το καραβάκι δεν έχει σταθερά δρομολόγια αλλά μπορεί να ναυλωθει για ημερήσια εκδρομή. Πάει Δήλες, γύρω του νησιού, στις σπηλιές βόρια μετά τη Λιβάδα κλπ.
 21. Επειδή πολύ κουβέντα έγινε για τις χερσαίες λιμενικές υποδομές έχει ενδιαφέρον να δει κανείς κάποια νούμερα τα οποία βοηθάνε στο να βγάλουμε κάποια συμπεράσματα. Στην εφαρμογή των ορθοφωτογραφιών στο κτηματολόγιο μπορεί κανείς να υπολογίσει το εμβαδό οποίας επιφάνειας θέλει και είπα να δοκιμάσω να δω κάποια από τα λιμάνια μας😄. Έτσι λοιπόν το λιμάνι της Τήνου βγάζει περίπου 26000τμ (εννοείται ότι μιλάμε κατά προσέγγιση και για τη συνολική έκταση όχι για ωφέλιμο χώρο, αλλά δε νομίζω οτι εχω πέσει πολύ έξω). Μια σύγκριση με το λιμάνι της Νάξου (9100τμ), για το οποίο έγινε πολύς λόγος, είναι ενδεικτική. Όποιος θέλει μπορεί να παίξει με την ησυχία του και να κάνει τις μετρήσεις του😁. Παραθέτω και τις φωτογραφίες που δείχνουν τις εκτάσεις.
 22. Έξτρα δρομολόγιο στις 21.30 από το BS Paros απόψε.
 23. Είναι ένα από τα δυσκολότερα σημεία αυτό. Είναι πάντως wave piercing 😁
×
×
 • Create New...