Jump to content
Shipfriends

Nick the Greek

Supermoderators
 • Content Count

  19,743
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Nick the Greek

 1. Φίλε @Svo, αυτό δεν ήταν link, ήταν κοινωνική προσφορά . Από που να αρχίσει κανείς και που να τελειώσει. Θεωρώ πολύ εύστοχη επίσης την παρομοίωση του Αννίβα με το Κανάλι 29, αυτά πρέπει να τα βλέπουμε στο ιστορικό τους πλαίσιο. Και μιλάμε για μια εποχή που ο Αυριανισμός αλλά και οι εκπομπές τύπου Νίκου Εισαγγελάτου ήταν στα high τους. Και διακρίνει κανείς την επίδραση στο φέρεσθαι του κόσμου. Λαικά δικαστήρια κι ανθρωποφαγία, άναρθρες κραυγές με αποκορύφωμα εκείνο τον τύπο που επανειλημμένα παροτρύνει τους άλλους να μην αφήσουν το πλοίο να προσεγγίσει, μιλάμε για παράνοια. Οι "ερωτ
 2. Να πάρουμε και μια ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα γεύση του King Seaways, φόρτωση στο κυρίως γκαράζ από Newcastle για το Ijmuiden. Πρίν τα της φόρτωσης, βλέπει κανείς και πόσο αρχαίες φαίνονται οι εγκαταστάσεις του λιμανιού σε σύγκριση με άλλα λιμάνια που βλέπουμε στην Ευρώπη. Γενικά το UK πάσχει τρομερά από υποδομές μεταφορών αλλά αυτό είναι μια διαφορετική κουβέντα. Κοιτώντας τη φόρτωση κάνει εντύπωση το πόσο στενοί και δύσκολοι είναι οι καταπέλτες του πλοίου, στενεύνουν σα λαιμός μπουκαλιού και το φορτηγό πρέπει να περνάει ίσα-ίσα. Βέβαια όταν χρησιμοποιείται σαν drive through το γκαρ
 3. Εδώ έχουμε μια φόρτωση στο Cairnryan και εκφόρτωση στο Belfast, το φορτηγό πάει στο κυρίως γκαράζ. Βλέπει κανείς πως ο χώρος του τέρμιναλ είναι περιορισμένος, δεν είναι κανένα γήπεδο. Αλλα με τη στοιχειώδη οργάνωση, όλα γίνονται.
 4. Το πλοίο είναι ήδη στη Δουνκέρκη, υποπτεύομαι πως το πρώτο του δρομολόγιο για το Rosslare θα είναι η αναχώρηση των 1000 τοπική αύριο.
 5. Στη δεύτερη προσπάθεια του πλοίο να προσδέσει στην Bastia νωρίτερα σήμερα το πρωί, υπέστη κάποια πρόσκρουση αλλά τα φτωχά μου γαλλικά δεν με βοηθούν στο να καταλάβω σε τι ακριβώς προσέκρουσε.
 6. Μα τις χίλιες επιδοτήσεις! Έχεις δίκιο, να το σωστό βίντεο
 7. Να δούμε και ένα λίγο σπάνιο βίντεο από το εσωτερικό, το κυρίως γκαράζ δηλαδή του Stena Transit. Πολύ περίεργη η διάταξη από τα κολωνάκια και τους μπουλμέδες, το πλοίο εκτελεί δρομολόγια ανάμεσα στο Rotterdam και το Killingholme.
 8. Πίσω στο 2016 και το Vizzanova σαν Finneagle φορτώνει από το Naantali της Φινλανδίας για το Kapellskar της Σουηδίας. Βλέπουμε και εδώ το concept του drive through υπογείου γκαράζ, πρέπει να χωράει καμιά 15αριά νταλίκες συνολικά.
 9. Και εδώ στο πρώτο δεκάλεπτο έχουμε φόρτωση στο Baltic Princess από το Turku, πλάνα από την καμπίνα και εκφόρτωση στη Στοκχόλμη. Μόνο κυρίως γκαράζ έχει το πλοίο, πολύ νέτο και εύκολο να μπεί κανείς, με ένα μπουλμέ στη μέση.
 10. Φανταστικό βίντεο με φόρτωση στο Wasa Express στην Umea της Σουηδίας με πολικές συνθήκες. Προσέξτε κατά την εκφόρτωση στη Vaasa κάτι τριαξονικά φορτηγά που σέρνουν πίσω τους 16μετρες νταλίκες, πολύ εντυπωσιακό.
 11. Και ενώ το Dalka σύνεχίζει να κάνει δρομολόγια ως ανωτέρω, εμείς ας βάλουμε μια φωτογραφία του στην gallerie μας για αρχειακούς λόγους. Το πλοίο βρίσκεται δεμένο στο Vlissingen και τότε έκανε δρομολόγια για το Dagenham σε καθεστώς ολικής ναύλωσης στην Ford Motor Company.
 12. Roro Cymbeline berthed alongside at Vlissingen, May 2018.

  © Σταύρος Ζακεστίδης

 13. Cruise Barcelona στο ομώνυμό του λιμάνι, σε κλασσική απογευματινή του άφιξη. Προσέξτε τη σύγκριση μεγεθών με το κρουαζιερόπλοιο. Αυτό το terminal της Grimaldi είναι ίσως στη χειρότερη θέση του λιμανιού, ή τέλος πάντων την πιο δύσκολη για να δέσει το πλοίο. Μη φανταστείτε βέβαια ότι γίνεται και καμιά μανούβρα, όπως συμβαίνει κατά κόρον στην Ισπανία το πλοίο πλησιάζει όσο πιο πολύ μπορεί στο ντόκο και η πρόσδεση γίνεται αποκλειστικά και μόνο με τη χρήση προπελλακίων.
 14. The Cruise Barcelona at her namesake port, June 2018.

  © Σωκράτης Παπασταθόπουλος

 15. The Cruise Barcelona at her namesake port, June 2018.

  © Σωκράτης Παπασταθόπουλος

 16. Και μια παλαιότερη τζούρα του Corfu σαν Cartour Gamma, από την εποχή που έκανε Napoli - Catania με τα σινιάλα της ΤΤΤ Lines.
 17. The Cartour Gamma in Napoli, May 2016.

  © Η Μπουμπού απ' τ' Αλγέρι

 18. © Η Μπουμπού απ' τ' Αλγέρι

 19. Σε δράση απόψε στο φακό του Shipfriends το πλοίο, πλέει ολοταχώς πρός το Portoferraio τον Ιούνιο του 2017. Παραδόξως έχει βρεί το ρόλο του τα τελευταία χρόνια, σε μια γραμμή που τα συμβατικά την κάνουν μία ώρα και αυτό την κάνει 40 λεπτά. Μέχρι να ανοίξει στροφές πρέπει να ελαττώσει πάλι ταχύτητα. Και εδώ μια bonus φωτογραφία από μια αναχώρησή του από το Portoferraio.
 20. The Corsica Express Three, summer 2017

  © Η Μπουμπού απ' τ' Αλγέρι

 21. The Corsica Express Three, summer 2017

  © Η Μπουμπού απ' τ' Αλγέρι

 22. The Corsica Express Three, summer 2017

  © Η Μπουμπού απ' τ' Αλγέρι

 23. Α ρε έρμο Jigawa, σε φάγανε οι Αλιαγάδες. Μόλις 49 ετών ήταν το εργαλείο και το βλέπω σήμερα να φτάνει στον Αλίαγα για να πέσουν οι τίτλοι του τέλους. Με το παρόν του όνομα και σημαία Μολδαβίας κατά τα φαινόμενα. Το γνωρίσαμε το 2016 στη Γένοβα όταν έκανε δρομολόγια για τη Λιβύη:
 24. Εγώ δεν έχω καμιά ιδιαίτερη ανάμνηση από το πλοίο όσο αυτό ταξίδευε. Συμπαθέστατο σα σκαρί και μάλιστα μου άρεσε ιδιαίτερα με τα σινιάλα της Irish Ferries. Αλλά εδώ στην Ελλάδα αντικατέστησε τον παμμέγιστο Ποσειδώνα και ήταν καταδικασμένο να μείνει υποσημείωση στην ιστορία της ακτοπλοίας. Είναι σα να έχεις θυελλώδη σχέση με τη Monica, να σε παρατάει, και μετά να ξεπέφτεις να βγαίνεις ραντεβού με τον κατιμά των ελληνικών reality. Πλήν όμως έχω μια ωραία ανάμνηση όσο αυτό ήταν δεμένο στα 200άρια, λίγες ημέρες πρίν το πλοίο πάρει το δρόμο τον αγύριστο. Οπότε και με σύντροφο εδώ από το
 25. Τελικά είχαμε ανατροπή στο παραπάνω, οι κατοίκοι της περιοχής του Golfo Aranci αντέδρασαν λόγω της επιβάρυνσης της κυκλοφορίας από τα βαρέα οχήματα στην περιοχή τους και η παραχώρηση στην Grendi ναυάγησε. Η εταιρεία όμως δεν καταθέτει τα όπλα και θέτει τώρα ως στόχο τον εμπορικό ντόκο της Olbia.
×
×
 • Create New...