Jump to content
Shipfriends

Nick the Greek

Supermoderators
 • Content Count

  13,880
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Nick the Greek

 1. Μπορεί πέρυσι να παραδόθηκε η Υπατία και πολύ σύντομα φέτος να παραδίδεται και η Μαρία, αλλά το ναυπηγείο Visentini δεν μένει αδρανές και συνεχίζει να χτίζει ro-pax πλοία. Να λοιπόν το  επόμενο στη σειρά που έχει ήδη ξεκινήσει να χτίζεται στις εγκαταστάσεις του. Πρόκειται για το hull με αριθμό 229 που παίρνει σιγά-σιγά σάρκα και οστά. Πρόκειται να ολοκληρωθεί το 2020 υπό την επίβλεψη του Rina και σημαία Κύπρου. Φαίνεται πως θα έχει 2 συμβατικές μηχανές Caterpillar για υπηρεσιακή ταχύτητα 22 κόμβους. Εδώ μπορούμε να δούμε μερικά ακόμη τμήματά του που κατασκευάζονται και πρόκειται να προστεθούν αργότερα, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η πλώρη την οποία βλέπουμε εδώ έτοιμη να συγκολληθεί στο υπόλοιπο πλοίο. Ομολογουμένως πολύ ασυνήθιστη εικόνα. Υπάρχει όμως ένα θέματάκι. Δεν κατάφερα να βρώ ακόμη ούτε για ποιόν κατασκευάζεται αλλά ούτε και το επίδοξο όνομα. Δεν αποκλείω να χτίζεται για λογαριασμό της ίδιας της Visentini, οποιαδήποτε βοήθεια ευπρόσδεκτη.
 2. Visentini Hull 229 under construction

  © Sabrina Salerno

 3. Visentini Hull 229 under construction

  © Sabrina Salerno

 4. Visentini Hull 229 under construction

  © Sabrina Salerno

 5. Visentini Hull 229 under construction

  © Sabrina Salerno

 6. Ας αφήσω τους αριθμούς να μιλήσουν: Μήκος 366 μέτρα, πλάτος 48, βύθισμα 16, χωρητικότητα 13,093 TEU, μία μηχανή Hyundai των 79,325 ίππων για υπηρεσιακή ταχύτητα 22 κόμβων(μέγιστη 26) με κατανάλωση 275 τόνων το 24ωρο. Πρόκειται για το Maersk Elba(IMO 9458078) που βλέπουμε εδώ δεμένο στην Τεργέστη. Είναι χτισμένο το 2011 και καθελκύστηκε σαν Scorpio Rickmers, μετά όμως πέρασε στη ναύλωση της Maersk Line. Άλλη μια εντυπωσιακή του εικόνα εδώ, ενώ το κατάστημα διαθέτει και κατάπλωρη. Το πλοίο έκανε σχεδόν 2 μέρες οπερέσιο στην Τεργέστη και τώρα βρίσκεται καθ' οδόν για το Marlboro Canal με οικονομική ταχύτητα 18 κόμβων.
 7. The impressive Maersk Elba under cargo operations in Trieste

  © Gennaro Gattuso

 8. The impressive Maersk Elba under cargo operations in Trieste

  © Gennaro Gattuso

 9. The impressive Maersk Elba under cargo operations in Trieste

  © Gennaro Gattuso

 10. Εμείς το βλέπουμε στο αγκυροβόλιο του Πειραιά, πολύ κοντά στα Σελήνια πρίν από 2 εβδομάδες, ενώ πια το πλοίο έχει μεθορμίσει στο Πέραμα και αναρωτιέμαι αν αποτελεί καινούρια αγορά κάποιου εκ των εν Ελλάδι παικτών. Πρόκειται για το 25άχρονο χημικό τάνκερ Vemaoil XXIII (ΙΜΟ 9078098) με dwt 8,256. Ως τώρα δραστηριοποιούνταν στην περιοχή του Γιβραλτάρ και στη γύρω περιοχή, αν δεν κάνω λάθος. Χτισμένο στη Fukuoka(1177) με κύρια μηχανή προιόν της Akasaka Diesel Ltd και μοναδικό του προηγούμενο όνομα ως τώρα το Sunrise Iris.
 11. Tanker Vemaoil XXIII at Piraeus roads, March 2019

  © Σταύρος Κοσκωτάς

 12. Και μια ετερόκλητη παρέα πλοίων στο Πέραμα, που μάλλον μόνο σε ελληνικά νερά μπορεί να δεί κανείς.
 13. A diverse posse of ships, seen in Perama, March 2019

  © Το ψώνιο με την Ε

 14. Ένας χρόνος συμπληρώνεται χωρίς τον Άρχοντα αύριο, αξέχαστος!
 15. Έχει πάρει πια σάρκα και οστά, που λέει και το δημοσιογραφικό κλισέ, η Μαριώ η Κουρή. Την βλέπουμε εδώ στο ναυπηγείο της Visentini νωρίτερα σήμερα. Δυστυχώς δε την πέτυχα με τον ίδιο ήλιο όπως την Υπατία της Αλεξανδρείας, αλλά συμπαθάτε με γιατί υπήρχαν άλλες υποχρεώσεις. Εδώ την βλέπουμε κι από πρύμα, νομίζω δεν υπάρχουν διαφορές με την Υπατία. Ολοκληρώνουμε την σύντομη επίσκεψη με μια πιο κοντινή και πλαινή όψη του πλοίου. Φρέσκια είναι λέγετεεεεε
 16. Balearia's Marie Curie fitting out at Cantiere Navale Visentini, March 2019.

  © Franco Baresi

 17. Balearia's Marie Curie fitting out at Cantiere Navale Visentini, March 2019.

  © Franco Baresi

 18. Balearia's Marie Curie fitting out at Cantiere Navale Visentini, March 2019.

  © Franco Baresi

 19. "Τώρα είναι η πρεμιέρα η δική μου", τραγουδούσε κάποτε ο πρόσχαρος Νότης Σφακιανάκης. Το ίδιο τραγουδά και το Sky Princess στην γκαλλερί του Shipfriends. Το βλέπουμε λοιπόν στο Monfalcone νωρίτερα σήμερα, κατά τη διάρκεια του fitting out.
 20. The Sky Princess fitting out in Monfalcone, March 2019

  © Alberto Ascari

 21. Να και το Florencia σε άφιξή του στην Πάτρα το περασμένο Σαββατοκύριακο. Όπως το είδα και ζωντανό, εντελώς ουδέτερα τα καινούρια σινιάλα, νομίζω πως με το άσπρο χρώμα έδειχνε ομορφότερο. Το άλλο που μου έκανε εντύπωση είναι η γραμματοσειρά, προσέξτε σε αυτήν τη φωτογραφία πόσο περίεργα και ανόμοια είναι τα γράμματα. Είναι κάποια συγκεκριμένη γραμματοσειρά αυτή άραγε, ή είναι απλά κάκιστη καλλιτεχνική απεικόνιση?
 22. The Florencia approaching Patras in her new livery, March 2019.

  © Roberto Baggio

 23. The Florencia approaching Patras in her new livery, March 2019.

  © Roberto Baggio

 24. Ομολογουμένως, το κίτρινο της Αρειανάρας(και της Levante) γράφει ωραία στο φακό κατά την άφιξη του Andrea Calvo στην Πάτρα. Περί ορέξεως κολοκυθόπιτα βέβαια, η μόνη στυλιστική παρατήρηση που θα προσφέρω, είναι το βάψιμο του καταπέλτη στα κίτρινα ως επάνω. Νομίζω θα ήταν πιο ωραίο με το κίτρινο στο ίδιο επίπεδο με τους μικρότερους καταπέλτες.
 25. Ferry Andreas Kalvos in yellow, approaching Patras. March 2019.

  © Βασάνους Αβαστάκτους

×
×
 • Create New...