Jump to content
Shipfriends

Nick the Greek

Supermoderators
 • Posts

  22,271
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Nick the Greek

 1. Τρία πλοία μέσα σε μιάμιση ώρα απόψε το βράδυ στην Πάρο. Ξεκίνημα με το Blue Star Naxos από Πειραιά και άφιξη 2315. Καμιά 50αριά επιβάτες η κίνηση σύν 24 ΙΧ και 2 μονά φορτηγά. Φόρτωση 4 ΙΧ μπόρεσα να διακρίνω και απόπλους στις 2325 για τη συνέχεια του νυχτερινού του δρομολογίου. Άλλα φορτηγά για εκφόρτωση δεν είχε για τον απλούστατο λόγο ότι πίσω του ερχόταν ο Μπλέ Κουβαλητής 1. Ο τελευταίος έριξε καταπέλτη στις 0040 στην Πάρο και απέπλευσε στις 0115 έχοντας εκφορτώσει 15 νταλίκες, όλες από το επάνω γκαράζ του πλοίου. Επόμενος προορισμός του η Κώς και η Ρόδος. Στο κατόπι του ο Καπετάν Χρήστος με κατάπλου στις 0050 και το κάτω γκαράζ γεμάτο κατά 80% απ' όσο μπόρεσα να διακρίνω. Το Καπετάν Χρήστος όμως έπεσε θύμα του Μπλέ Κουβαλητή διότι ο τράκτορας που θα ξεφόρτωνε το πλοίο, ήταν απασχολημένος εκεί. Οπότε το Καπετάν Χρήστος περίμενε άεργο ως τις 0115 οπότε και ο τράκτορας εκφόρτωσε τη μοναδική νταλίκα που είχε το πλοίο με προορισμό την Πάρο. Το πλοίο απέπλευσε λίγα λεπτά μετά τον απόπλου του Μπλέ Κουβαλητή, υποπτεύομαι για τη Νάξο.
 2. Καινούριο documentaire για το Αβέρωφ, πολύ καλογυρισμένο και με ξενάγηση σε όλους τους χώρους του πλοίου από τον κυβερνήτη του. Βλέπουμε και κομμάτια του πλοίου που εγώ τουλάχιστον δεν θυμάμαι να έχω ξαναδεί. Ας το παρακολουθήσουμε μεθ' ορμής ακαθέκτου.
 3. Το MSC Bridge συνεχίζει τα δρομολόγιά του ανάμεσα στην Gioia Tauro και την Τυνησία. Εμείς το θυμόμαστε όταν ακόμη αυτό φόραγε τα σινιάλα της Stena και έκανε δρομολόγια για το Palermo, ναυλωμένο από τη GNV και με το όνομα Ark Forwarder. Σε αναχώρηση από τη Genova λοιπόν το 2014, με ξεχωριστή την κατάπλωρή του όψη, η οποία είναι ιδιαιτέρως εντυπωσιακή.
 4. The Ark Forwarder in Genova, September 2014

  © Antonio Conte

 5. The Ark Forwarder in Genova, September 2014

  © Antonio Conte

 6. Μια άποψη του παλιού μας γνώριμου σε ρεμέτζο του στο Piombino, εν έτη 2014. Αυτήν την εποχή το πλοίο ξεχειμωνιάζει στη Savona.
 7. The Corsica Express Three looking good in Piombino, summer 2014

  © Antonio Conte

 8. Πολλές οι επισκέψεις του πλοίου φέτος στη Μύκονο, εμείς γυρνάμε σε μια Αυγουστιάτική του επίσκεψη για να το δούμε και από ψηλά, αλλά και από χαμηλά.
 9. The Seabourn Ovation at anchor in Mykonos, August 2021

  © Το Βωλάκι

 10. The Seabourn Ovation at anchor in Mykonos, August 2021

  © Το Βωλάκι

 11. Να το δούμε σε 2 ακόμη φωτογραφίες πρίν τοποθετήσει τις αντιαισθητικές κατασκευές που χρειάζεται το Calais. Γι αυτό το λόγο, πάμε πίσω στον Ιούνιο του 2012 στο Rosslare με το πλοίο να αναποδίζει έτσι ώστε να ξεκινήσει ένα ακόμη ταξίδι πρός το Pembroke.
 12. The Isle of Inishmore manoeuvring in Rosslare, June 2021

  © Steve Butcher

 13. The Isle of Inishmore manoeuvring in Rosslare, June 2021

  © Steve Butcher

 14. Πολύ μερακλίδικο βιντεάκι από την Ιαπωνία, στο οποίο πρωταγωνιστεί το ro-ro Hakko Hinata (IMO 9865805). Βλέπουμε την εκφόρτωση του πλοίου σε άγνωστο λιμάνι με πλάνα μέσα από το γκαράζ. Βλέπει κανείς πως πέφτει το πλήρωμα επάνω στις νταλίκες και συνδέει τον τράκτορα αλλά και ανεβάζει τα ποδάρια της καρότσας χωρίς ο οδηγός να κάνει τίποτα στις περισσότερες περιπτώσεις. Εδώ έχουμε και τη φόρτωση που είναι ακόμη πιο εντυπωσιακή. Βλέπει κανείς πόσο οργανωμένο είναι το πλήρωμα και πως περιμένουν την νταλίκα με το καβαλέτο, τους ιμάντες, τους τάκους και τα πατάκια για τα ποδάρια της καρότσας ήδη παρατεταγμένα. Προσέξτε επίσης το κουμάντο με το φωσφοριζέ μπαστούνι που δίνει εντολές στη νταλίκα. Επιστημονική φαντασία ο επαγγελματισμός τους για τα ελληνικά δεδομένα. Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως τα βίντεο είναι τραβηγμένα από την ίδια την εταιρεία που διαφημίζει τη δουλειά της και το προιόν της. Το πλοίο είναι του 2020 από το Honda Zosen(1121) στο Saiki με μία μηχανή Niigata, 134 μέτρα μήκος και χωρητικότητα 71 καρότσες σύν 100 ΙΧ.
 15. Ντεστινέσιο Ρόττερνταμ για το πλοίο, με άφιξη 30 Οκτωβρίου στο Ολλανδικό λιμάνι.
 16. Ήρθε η ώρα να βάλουμε και τις πρώτες του φωτογραφίες στην gallerie σαν Marella Discovery. Το πλοίο παρήλασε και από τη Μύκονο φέτος, όπου και το βλέπουμε αρόδου να αποβιβάζει επιβάτες στα tender του νησιού. Προσωπικά μου αρέσει ο χρωματισμός του φουγάρου, θα άφηνα όλο το υπόλοιπο πλοίο άσπρο. Δε χρειαζόταν ο κυματοειδής χρωματισμός και μάλιστα σε τόσο αδιάφορα χρώματα.
 17. Εξακολουθεί τα δρομολόγιά της στο Rosslare - Bilbao η κορμάρα η Connemara. Εγώ να παραθέσω μια ακόμη φωτογραφία του όταν αυτό λεγόταν Borja και ταξίδευε για λογαριασμό της Balearia. Μεταφερόμαστε τον Αύγουστο του 2009 στη Βαρκελώνη λοιπόν.
 18. The Borja in Balearia colours, summer 2009 in Barcelona

  © στους ΑΙΟνας των ΑΙΟνων

 19. Φαίνεται να έχει μερικούς μήνες να κάνει δρομολόγιο και να βρίσκεται στη Safaga. Πάντως δεν έχει αναφερθεί πουθενά ότι έφυγε για κόψιμο.
 20. Σήμερα θα δούμε το Formentera το Jet στις οθόνες μας, το είχαμε ήδη στη gallerie αλλά δεν βλέπω να έχω κάνει κάποιο σχετικό post. Το ταχύπλοο είναι ναυπήγηση του 1987 στη Fjellstrand(1575), ασχέτως αν δείχνει νεότερο. Φέρει δύο κύριες μηχανές MTU και τα προηγούμενά του ονόματα είναι Bahamian Princess(ως το 1990) και Rapido de Algeciras(ως το 2000), το δε ΙΜΟ του είναι 8615253. Δραστηριοποιείται ανάμεσα στην Ibiza και τη Formentera τα τελευταία 21 χρόνια, σε μια από τις καθημερινές του αφίξεις το βλέπουμε κι εμείς εδώ.
×
×
 • Create New...