Jump to content
Shipfriends

Nick the Greek

Supermoderators
 • Posts

  25,361
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Nick the Greek

 1. Εγώ κατάλαβα το ανάποδο αλλά έστω κι έτσι, δεν αποκλείεται να υπάρχει back-to-back όρος στο bareboat in από την τράπεζα και το tc out ή bareboat out στον ναυλωτή. Ειδικά σε κάτι τέτοια μακροχρόνια ναυλοσύμφωνα, είναι ακόμη πιο πιθανό.
 2. Σύμφωνα με το Ferrybalear, το Ciudad de Alcudia δεν είχε αποκαταστήσει πλήρως τις ζημιές που υπέστη από την πυρκαγια του Αυγούστου, δένει λοιπόν για 2 εβδομάδες για να κάνει αυτό ακριβώς, μαζί και με άλλες δουλειές κατά τα φαινόμενα.
 3. Και νέα σύνδεση της Ιταλίας με την Ισπανία για την Grimaldi Lines, αυτή την φορά με την ενδιαφέρουσα προσθήκη των Βαλεαρίδων και πιο συγκεκριμένα της Palma. Τα Eco Mediterranea και Eco Adriatica προτίθενται να προσφέρουν αναχωρήσεις 2 φορές την εβδομάδα σε κάθε κατεύθυνση με το rotation να είναι Sagunto - Palma - Cagliari - Salerno.
 4. Τελικά το Kerry προφανώς δε μας έκατσε, οπότε η ναύλωση έγινε μακρόχρονη κατά τα φαινόμενα και το πλοίο κάνει πια δρομολόγια στη γραμμή Algeciras - Tanger Med, μάλλον σε αντικατάσταση του Poeta Lopez Anglada.
 5. Σύμφωνα με τους Ιταλοί, η Grimaldi εμφανίζεται έτοιμη να προχωρήσει στην παραγγελία 10 car carriers με συμβατικά καύσιμα που όμως θα είναι ammonia-ready, συνολικού ύψους περίπου 1 δισεκατομμυρίου δολλαρίων.
 6. Για αδιευκρίνιστο ακόμη ποσό, η Cobelfret αγόρασε από τη μαμά εταιρεία Clipper Group, την Seatruck Ferries, εταιρεία που ειδικεύεται στις γραμμές ανάμεσα στην Ιρλανδία και το ΗΒ. Βασικά η Clipper αποφάσισε να επικεντρωθεί στην κύρια δραστηριότητα, που είναι ο τομέας χύδην ξηρού φορτίου. Η Seatruck ελέγχει περίπου το 20% του θαλάσσιου roro φορτίου από και πρός την Ιρλανδία, με 8 πλοία, 2 εκ των οποίων είναι υποναυλωμένα σε τρίτους. Τα τελευταία χρόνια η Cobelfret είχε ρίξει μεγάλο βάρος στην Ιρλανδία και η στρατηγική αυτή γίνεται ακόμη πιο δυνατή.
 7. Υπάρχει option αγοράς, φαντάζομαι στη διακριτική ευχέρεια του ναυλωτή.
 8. Το αυτό και για το Costa Mediterranea. Δυό-δυό οι Χιώτες.
 9. Το Costa το Atlantica έχει ξεμείνει από την πανδημία στην Κύπρο. Πιο συγκεκριμένα στα ανατολικά της Λεμεσσού και πολύ κοντά στην ακτή. Πολύ φωτισμένο τη νύχτα, αναρωτιέται κανείς πόσα εκατομμύρια έχει μπεί μέσα η Costa.
 10. Φέρεται να ανήκει ή τέλος πάντων να την διαχειρίζεται η Γερμανική Dohle.
 11. Δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας, αλλά για αρχειακούς λόγους ιδού σαν Mare I.
 12. Former Noordam and Thomson Celebration as the Mare I, one step before the breakers.

  © Όνειρο βάρκα με πανιά, να ταξιδεύω το ντουνιά με τα φιλιά σου

 13. Άλλο ένα κινέζικο τέρας στον Πειραιά είναι το COSCO Harmony (IMO 9584267) ή αλλιώς η Αρμονία της ΚΟΣΚΟ. Τα αυτιά μας κουνιούνται από όνομα. Ναυπήγηση 2011 στη Hyundai(S453) με μηχανή MAN B&W και nominal χωρητικότητα 13,092 TEU. Αξίζει να πούμε πως πρόκειται μάλλον για κάποια μακροχρόνια ναύλωση από τη Seaspan.
 14. The COSCO Harmony manoeuvring in Piraeus, summer 2022

  © Ρωτώ διαβάτες στα στενά, αν είδαν μάτια καστανά σαν τα δικά σου

 15. Άλλο ένα κομμάτι του στόλου της Rimorchiatori Riuniti στις οθόνες μας, πρόκειται για το Spagna (IMO 9584267). Ναυπήγηση 2011 στα Astilleros Armon Burela με 2 μηχανές Caterpillar.
 16. Tug Spagna in Genova, August 2022

  © Γιάννης Χαρούλης

 17. Hey Billy! Just to clarify, my Greek text is saying that it is an allegation by part of the Seamen's Union, i'm not saying that it's true or not, I cannot possibly know that.
 18. Να και ένα κοντεινεράδικο που αγοράστηκε πρίν λίγο καιρό από την MSC να κάνει οπερέσιο στη Napoli. Πρόκειται για το MSC Madison II (IMO 9231119) που είναι κατασκευή του 2002 στο Dalian Shipyard(MC300-1) με μηχανή ΜΑΝ Β&W και συνολική χωρητικότητα 1,842 TEU. Πάρτε μια βαθιά ανάσα για τα προηγούμενα ονόματα, σε παρένθεση η χρονολογία που πήρε την ονομασία: Cape Denison(2002), CCNI Hong Kong(2004), Cape Denison(2006), Tasman Explorer(2006), Pacific Destiny(2009), Bright Horizon(2010), Cape Denison(2011), και Bright Horizon(2013). Σημειωτέον πως κατατάσσεται σαν πλοίο γενικού φορτίου αλλά η χρήση του είναι προφανής.
 19. Container MSC Madison II in Napoli, summer 2022

  © Ρωτώ διαβάτες στα στενα, αν είδαν μάτια καστανά σαν τα δικά σου

 20. Μετά τη Ravenna και το Livorno, τώρα και στη Napoli.
 21. Coaster Zeliha K in Napoli, summer 2022

  © Η πιο γλυκιά πατρίδα είναι η καρδιά

 22. Σαν anchor handler κατατάσσεται το Kolga (IMO 9646326) το οποίο και βλέπουμε στο Rotterdam. Ολλανδοί πλοιοκτήτες και κατασκευή 2013 στα Astilleros Armon(86) του Vigo. Βασικό του χαρακτηριστικό οι 4 κύριες μηχανές MaK.
 23. Anchor handler Kolga in Rotterdam

  © Ανδρέας Τεπενδρής

 24. Ηχούν οι καμπάνες στο Champion Jet 1, σύμφωνα με την ΠΝΟ φέρονται να υπάρχουν δεδουλευμένες υπερωρίες που δεν έχουν καταβληθεί στους ναυτικούς.
 25. Πάμε να δούμε και την επίσημη ενημέρωση του ΛΣ για το συμβάν του περασμένου Σαββάτου στο Blue Star Patmos. Ακολουθεί το ακριβές κείμενο: Σας ψάρωσα ε? Προφανώς και δεν υπάρχει κείμενο γιατί το ένδοξο Λιμενικό Σώμα, για ένα γεγονός που επέφερε μεγάλη κινητοποίηση και τετράωρη καθυστέρηση στο πλοίο, θεώρησε πως δεν χρειάζεται να ενημερωθεί το επιβατικό κοινό. Άξιοι του μισθού τους. Όχι αυτού που παίρνουν από το ΛΣ . Αντίθετα, θεώρησαν σημαντικό να μάθουμε πως το Λιμεναρχείο Νέας Μηχανιώνας κατέσχεσε 12 κιβώτια σαφρίδια Πόσο για γέλια είναι, πραγματικά.
×
×
 • Create New...