Jump to content
Shipfriends

Nick the Greek

Supermoderators
 • Content Count

  14,417
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Nick the Greek

 1. Ήφτασε στο Μοτρίλ το πλοίο. Ξέρουμε πως συντίθεται το πλήρωμα σε εθνικότητες?
 2. Το όνομα του καινούριου αποκτήματος της Delcomar από την Wightlink(το πρώην St Cecilia με ΙΜΟ 8518546) είναι Nando Murrau, θα βρίσκεται την Κυριακή στο Carloforte.
 3. Ένα pop-up στο website της εταιρείας μας λέει πως τα δρομολόγια ξεκινούν στις 30 Ιουνίου, ενώ στο κομμάτι του πλοίου πέρα από τις εσωτερικές φωτογραφίες υπάρχει και ένα δίλεπτο drone video. Πάντως το ρεζερβέσιο σύστεμ, δε δουλεύει. Εν τω μεταξύ το πλοίο συνεχίζει δρομολόγια στη Μαύρη Θάλασσα. Στο AIS δίνει άφιξη Batumi στις 21 του μήνα.
 4. Τελικά σήμερα αναφέρεται πως οι κατηγορούμενοι για εμπρησμό από τις Ισπανικές αρχές είναι 3 και όχι ένας. Κατηγορείται ο πλοίαρχος του πλοίου και 2 αξιωματικοί, είς εξ΄ αυτών ο υποπλοίαρχος που αναφέρει παραπάνω ο Μιλτιάδης. Είναι και οι 3 Ιταλοί, είναι και οι 3 Ναπολιτάνοι για την ακρίβεια. Εδώ κάτι μου λέει πως υπάρχει από πίσω μια ιστορία που δεν τη γνωρίζουμε, δεν μπορεί 3 άνθρωποι ξαφνικά να αποφάσισαν να βάλουν φωτιά στο πλοίο, ακόμη και πίσω στη μισθοδοσία να τους είχε η Grimaldi. Μαέστρο, βάλε μουσική υπόκρουση το soundtrack του Νονού
 5. Να δούμε λίγο και το δικό μου research όσον αφορά τα πλοία της Visentini, το οποίο σε καμία περίπτωση δεν είναι ολοκληρωμένο αλλά το δουλεύω συνεχώς. Ξεκινάμε με τη σειρά ρορό που ξεκίνησε να χτίζεται στις αρχές του 80. Το design είναι ακριβώς το ίδιο και απλά αλλάζει το μήκος και η χωρητικότητα. Το πρώτο πλοίο της σειράς είναι το Mario οπότε την ονομάζουμε καταχρηστικά Mario Class: Χαρακτηριστικό πλοίο της σειράς το Altinia που ήταν και το μεγαλύτερο σε μήκος/χωρητικότητα φτάνοντας τα 150 μέτρα, ενώ το πρώτο πλοίο της σειράς είχε μήκος μόλις 110 μέτρα. Ένα φουγάρο στο πλάι σε όλα τα πλοία, χτισμένα από το 1981 ως το 1992. Συνεχίζουμε με τη Linda Class, με μήκος από τα 175 μέχρι τα 195 μέτρα και χωρητικότητα από 149 εώς και 231 φορτηγά. Ένα φουγάρο στη μέση του πλοίου, και πάλι όλο το κομοδέσιο πρύμα. Χαρακτηριστικό πλοίο το Euroferry Malta, που έχει φάει και πολλά πρόσθετα βέβαια, τα πλοία αυτά χτισμένα από το 1995 ως το 1999. Μετά πάμε στα ropax, με την κλάση Mersey Viking που χτιζόταν από το 1997 εώς το 2002. Ένα μεγάλο φουγάρο στο κέντρο και πίσω, κομοδέσιο μπροστά και έμφαση στην μεταφορά φορτηγών. Τα lane metres είναι πια πάνω από 2,000 και φτάνουν μέχρι τα 2,460 ενώ το μήκος είναι στα 186 μέτρα. Χαρακτηριστικό πλοίο της σειράς το Napoles: Προσέχουμε και την αεροδυναμική πλώρη με τον σπαστό καθρέφτη: Συνεχίζουμε με την πιο δημοφιλή και επιτυχημένη κλάση, την Eurostar Valencia. Στα 186 μέτρα μήκος και κατά μέσο όρο 2,200 lane metres για 160 περίπου φορτηγά. Χαρακτηριστικό πλοίο το Florencia και βασικό χαρακτηριστικό της κλάσης πως το τελευταίο deck παίρνει ΙΧ Υπάρχει και μια υπό-κλάση εδώ αποτελούμενη από 3 πλοία, η Cartour Delta. Τα lane metres τους φτάνουν τα 2,860 γιατί απλούστατα ενώ στα προηγούμενα το 3ο ντέκ παίρνει ΙΧ, σε αυτά παίρνει νταλίκες: Για του λόγου το αληθές: Έχουν χτιστεί επίσης 2 πλοία roro, κλάσης Wedellsborg των 180 μέτρων μήκους και 2,456 lane metres: Με χαρακτηριστικό φυσικά τα 2x40mt κρένια: Φυσικά έχουμε τα 2 x LNG για την Balearia, τα Hypatia de Alejandria και Marie Curie: Ξεχωριστά designs αποτελούν τα ML Freyja των 191 μέτρων μήκος και 200 φορτηγών που δεν έχει κρένια Και φυσικά η AF Marina η ατελείωτη των 135 φορτηγών και 600 επιβατών: Αν το πιστεύετε, έχουν χτίσει και αυτό, εν έτη 1974: Αλλά και 2 αμφίδρομα για τις αστικές συγκοινωνίες της Βενετίας. Αυτό εδώ είναι το San Nicolo, έχει και ένα αδελφό ονόματι Metamauco: Τέλος, έχει χτιστεί και μια σειρά από 8 αμφίδρομα από 94(τα έξι από αυτά) μέχρι 115(τα δύο τελευταία) μέτρα μήκος. Βλέπουμε ένα από αυτά από εξωτερικό link, θα προσπαθήσω να τα ανεβάσω στο μέλλον. Αυτά, πρός το παρόν. Παρατηρήσεις και διορθώσεις, παραπάνω από ευπρόσδεκτα.
 6. Veteran ferry Bohus, manoeuvring in Sandefjord, May 2015.

  © Κώστας Μπαντουβάς

 7. Veteran ferry Bohus, manoeuvring in Sandefjord, May 2015.

  © Κώστας Μπαντουβάς

 8. Veteran ferry Bohus, manoeuvring in Sandefjord, May 2015.

  © Κώστας Μπαντουβάς

 9. Veteran ferry Bohus, manoeuvring in Sandefjord, May 2015.

  © Κώστας Μπαντουβάς

 10. Δεν είναι πως είναι 48 ετών το Bohus, Παναγία μου. Είμαι σίγουρος πως και η Color Line αλλά και οι Νορβηγικές αρχές φροντίζουν ώστε να είναι σε άριστη κατάσταση. Είναι οτι δείχνει παλιό όπως και να το κάνεις. Και είναι ένα ερώτημα σε τι κατάσταση θα καταλήξει ανάμεσα στο Brindisi και τον Αυλώνα. Πάντως το πλοίο έχει ευκολίες, βλέπετε πως δουλεύει πλώρα-πρύμα. Θα έχει ενδιαφέρον να το δούμε κοντά στα μέρη μας. Οι φωτογραφίες πάνε πίσω στο 2015 και είναι παρμένες στο Νορβηγικό, γραφικό, φυσικό λιμάνι, Sandefjord. Το πλοίο ακόμη και σήμερα εκτελεί δρομολόγια μεταξύ του Sandefjord της Νορβηγίας και του Stromstad της Σουηδίας. Ο λόγος που σταματάει τα δρομολόγιά του είναι η έλευση του Color Hybrid. Καιρός ήταν, εδώ που τα λέμε.
 11. Πινελιές από το κεντρικό λιμάνι με το Blue Star Delos σε αναχώρηση και μια σκηνή με το Κρήτη ΙΙ να αναποδίζει καθυστερημένο για τη θέση του, περικυκλωμένο από τα υπόλοιπα πλοία του λιμανιού.
 12. The Blue Star Delos departing from Piraeus

  © Αναστάσιος Πεπονής

 13. Για σήμερα έχουμε ένα πλοίο από μια εταιρεία που δεν βλέπουμε στην Ελλάδα, την Deutsche Afrika Linien(DAL). Και πως θα μπορούσαμε άλλωστε μια και η εταιρεία κάνει αυτό ακριβώς που υποδηλώνει το όνομά της, συνδέει τη Βόρειο Ευρώπη με την Αφρική ως επί το πλείστον. Εκεί τουλάχιστον δουλεύουν τα δικά της πλοία, ένα από αυτά πίσω στο 2016, το DAL Karoo(ΙΜΟ 9635688) που βλέπουμε δεμένο στο Algeciras. Έκτοτε έχει μετονομαστεί σε Skiathos. Είναι χτισμένο το 2013 στη Hyundai Samho(S 628) με μηχανή επίσης Hyundai και χωρητικότητα 6,881 TEU.
 14. Container vessel DAL Karoo, summer 2016 in Algeciras.

  © Sergi Barjuan

 15. Αναχώρηση από το καταθλιπτικό και εχθρικό Belfast(όπως και όλη η Βόρειος Ιρλανδία) για το μοτορσιπάκι Linnau (IMO 9280689) της γερμανικής εταιρείας Erwin Strahlmann. Είναι χτισμένο το 2006 στο Slovenske Komarno της Σλοβακίας, με το κύττος να ρυμουλκείται μέσω του Δούναβη στην Βόρειο Ευρώπη για την αποπεράτωσή του. Δεν έχει αλλάξει όνομα ποτέ και έχει μια μηχανή Caterpillar.
 16. Coaster Linnau sailing from Belfast, May 2019

  © George Best

 17. Είναι πια 15 ετών το product carrier που βλέπουμε δεμένο στη Βαρκελώνη πίσω στο 2017, πρόκειται για το CPO Larisa Artemis(IMO 9305532). Είναι σαν να έχει ο πλοιοκτήτης 2 γκόμενες και να θέλει να τις τιμήσει ταυτόχρονα για να μην έχουν παράπονα. Έκτοτε έχει μετονομαστεί σε σκέτο Artemis, φαντάζομαι γιατί χώρισε από τη Larissa. Για την ιστορία χτισμένο σαν Ganges το 2004 για την πολύ καλή εταιρεία ΟΜΙ που δεν υπάρχει πια, το 2007 έγινε King Ernest πρίν τις παραπάνω μετονομασίες. Προιόν της Hyundai Mipo(0301) με μηχανή επίσης Hyundai. Οι τωρινοί του πλοιοκτήτες είναι Ινδονήσιοι.
 18. Δυό τσιγάρα δρόμος από το Κίελο στο Ροστόκ για να δούμε ένα 60άχρονο επιβατικό που λέγεται Baltica (IMO 5302063) το οποίο πολύ επιτυχημένα δραστηριοποιείται στις ημερήσιες κρουαζιέρες στην περιοχή αλλά και σε γύρους του λιμανιού, όπως βλέπουμε και στο site του. Χτισμένο επί πρωθυπουργίας Καραμανλή(του Φρύδια ) το 1959 στο ναυπηγείο Husumer(1136) με μηχανές Mak χωράει 512 επιβάτες. Μοναδικό του προηγούμενο όνομα το Rum Hart εώς το 1982. Πολύ παλιές και κλασσικές γραμμές.
 19. Passenger ship Baltica seen in Warnemunde, June 2016

  © Pana Von Telestet

 20. Ένας βετεράνος των feeder γραμμών της Βορείου Ευρώπης, το Atlantic Comet(IMO 9113733) να αναχωρεί από το Rotterdam. Και αυτό προιόν Sietas(1105) με μηχανή Motoren Werke Mannheim. Χτίστηκε το 1995 σαν Janra, με το τωρινό του όνομα από το 2005.
×
×
 • Create New...