Jump to content
Shipfriends

hsw

eMembers
 • Posts

  293
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

1,410 profile views
 1. Πολύ σωστό αυτό, ή έστω κάποιες μέρες (πχ τις μέρες που έχει η Minoan δρομολόγιο για Μήλο) το πρωινό Champion αντί για Μήλο να προσεγγίζει Φολέγανδρο. Να τα χωρίσουν κάπως με την ASL και να μπορέσουν να δουλέψουν και οι δύο καλά αντί να κυνηγάει η SeaJets την ASL. Σίγουρα έχει υποβαθμιστεί η Φολέγανδρος όταν πριν από λίγα χρόνια είχε δύο καθημερινά δρομολόγια με ταχύπλοο (έστω και με τα μικρά).
 2. Φαίνεται τους έχει επηρεάσει αρκετά ο ανταγωνιμσός με το Champion Jet, μάλλον λόγω ταχύτητας. Αναμφισβήτητα πάντως φαίνεται να δημιουργείται νέα τάση με ταχύπλοα να αναχωρούν σε πιο 'φυσιολογικές' ώρες το πρωί και όχι ξημερώματα, το οποιο μόνο θετικό είναι γιατί οι επιβάτες έχουν πλέον περισσότερες επιλογές σε ώρες με πιο απλωμένα δρομολόγια. Με το καλό και στη Ραφήνα.. Αναρωτιέμαι αν θα είχε νόημα κάποιες μέρες να υπήρχε προέκταση για Φολέγανδρο, είτε από την ASL είτε από τη SeaJets.
 3. Επίσης το Highspeed 4 θα φτάνει μέχρι Κατάπολα τις ημέρες που δεν έχει δρομολόγιο το μικρό Blue Star, εκτός από την Κυριακή που θα έχουν και τα δύο δρομολόγιο για Κατάπολα. Τρίτη και Πέμπτη θα φτάνει μέχρι Κουφονήσι και θα γυρνάει Πειραιά στις 19:30.
 4. Έχεις δίκιο, βιάστηκα να κρίνω.. Όπως και να'χει πρέπει να ταλαιπωρείται αρκετά πάντως.
 5. Οι επιβάτες πρέπει να τα έχουν δει όλα σήμερα, μετά τη Σίφνο πέρασε μέσα από το στενό Κιμώλου-Πολυαιγου αλλά δεν προσπάθησε καν να προσεγγίσει στη Μήλο. Τώρα είναι νοτιοανατολικά της Μήλου και προσπαθεί να φτάσει στη Φολέγανδρο με δίωρη καθυστέρηση (έχοντας κερδίσει και καμια ώρα από την Μήλο). Δεν καταλαβαίνω γιατί ταλαιπωρούν έτσι τον κόσμο..
 6. Λίγο παρασκήνιο από τις εξελίξεις της πώλησης της ΑΝΕΚ στην Attica και εν συνεχεία της Attica που απ' ότι φαίνεται θα έρθουν πολύ σύντομα, από τη στήλη dark room του newmoney.
 7. Καλά αυτό δεν λέει και τίποτα, συγνώμη κιόλας. Εγώ πάντως που νόμιζα ότι το θέμα σας είναι τα δελφίνια συνειδητοποιώ ότι έχετε θέμα και με την εταιρεία και με τον.. πλοίαρχο ενώ δεν έχω καταλάβει ποιο ακριβώς είναι το λάθος και της εταιρείας.. Το ότι δρομολογεί πλοίο; Όπως βλέπετε δεν υπάρχει κάποιο ενδιαφέρον από άλλη εταιρεία με ταχύπλοο (και όχι μόνο για χειμώνα, δεν υπάρχει ενδιαφέρον ούτε για το καλοκαίρι!), άρα δε νομίζω ότι φταίει κάποιος πέρα από την επιβατική κίνηση στη γραμμή, ιδίως το χειμώνα. Δε βλέπω κάποιον άλλο που να θέλει να μπει στη γραμμή, αλλά ούτε και κάποιο ταχύπλοο που θα μπορούσε να το κάνει καλύτερα (και να συμφέρει και την εταιρεία). Καλοπροαίρετα όλα σαν εξωτερικός παρατηρητής. Εγώ προσωπικά θα συμφωνήσω με τον @polmyt, φαίνεται πως τα δελφίνια δεν κάνουν για τη γραμμή και ειδικά για το χειμώνα, όμως δεν βλέπω και κάποια ρεαλιστική εναλλακτική οπότε κρίμα η γκρίνια και κυρίως ο "πόλεμος" στην εταιρεία.
 8. Είχα παρατηρήσει πάντως ότι η SeaJets δεν πουλούσε καθόλου εισιτήρια Πάρο-Μύκονο και επιστροφή με τα SeaJet 2 και SuperJet.
 9. Από το newmoney, λίγο πιο αναλυτικές πληροφορίες για το διαγωνισμό και τους συμμετέχοντες (μαζί και με λίγο παρασκήνιο):
 10. Έχουμε κάποια εικόνα για τη φετινή κίνηση της γραμμής;
 11. Για μένα η αλήθεια είναι κάπου στη μέση. Το πλοίο δούλεψε πάρα πολύ καλά μεν, για δύο μήνες μόνο δε (ξεκίνησε αρχές Ιουλίου). Θεωρώ ότι βοήθησαν πολύ τα ωράριά του που ήταν πολύ βολικά και από Πειραιά και από τα νησιά (και αρκετά έξυπνα καθώς δεν ανταγωνιζόταν τα Blue Star). Στο ενδονησιωτικό κομμάτι δεν ξέρω βέβαια κατά πόσο πήγε όπως άλλα ταχύπλοα των Κυκλάδων (σ' αυτό δεν φταίει το πλοίο αλλά οι συγκεκριμένες συνδέσεις). Επίσης δεν θα πρέπει να παραβλέψουμε ότι ήταν μια πάρα πολύ καλή χρονιά για τον τουρισμό που ξεπέρασε κάθε προσδοκία, ειδικά στις Κυκλάδες (και ειδικότερα στην Πάρο που υποεξυπηρετούταν ακτοπλοϊκά). Άραγε υπάρχει κάποιο πλοίο (και ειδικά ταχύπλοο) που να μη δούλεψε καλά φέτος το καλοκαίρι;
 12. Καλά, τόση κίνηση έχει για Σύρο τέτοια εποχή που δεν αρκεί το πρωινό δρομολόγιο ή είναι κάποιος άλλος ο λόγος; Εκείνες τις μέρες η Blue Star έχει δρομολόγιο για Σύρο και στις 17:30, ενώ τις Τρίτες έχει και στις 16:00.
 13. Χωρίς τη Νάξο βέβαια στο πρωινό δρομολόγιο, μόνο για Τήνο-Μύκονο. Ξέρουμε πώς πήγε η γραμμή της Ραφήνας φέτος για την εταιρεία;
 14. Για να λέμε και καμια καλή κουβέντα για το πλοίο πάντως, εγώ φέτος που ταξίδεψα από Πάρο για Τήνο μου άφησε πολύ καλές εντυπώσεις. Στην ώρα του παρόλο τον αέρα, πολύ καλό ταξίδεμα και το εσωτερικό εξαιρετικό. Στην Πάρο έβγαλε και πήρε πολύ κόσμο, στη Μύκονο κατέβηκε επίσης πολύς κόσμος, ενώ πρέπει να φόρτωσε πάνω από 60-70 ΙΧ από Τήνο. Και θα συμφωνήσω με τον pie, άσχετα με το marine traffic και τις αυξομειώσεις στις ταχύτητες, δεν πρέπει να είχε καθυστερήσεις γενικά φέτος το καλοκαίρι. Νομίζω άδικα το κατηγορούμε τόσο πολύ.
×
×
 • Create New...