Jump to content
Shipfriends

PeiramatoZwo

Members
  • Posts

    22
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. To διάβασα σήμερα σαν άρθρο στα Νέα.
  2. Πρέπει να παραδοθεί το managment έναντι ενοικίου σε ιδιώτες... μόνο έτσι θα δούμε προκοπή.
  3. Είδα ένα πλοίο στην Πάτρα, και είδα ότι εκτελούσε το δρομολόγιο Πάτρα - Πρίντιζι, γνωρίζετε τίποτα παραπάνω;
  4. Saint Vincent (και Γρεναλίδες ? ) ? Καλό και αυτό... Τις λοιπες τις ξέρω. Απλώς ούτε βιβλία βρίσκω, ούτε πηγές στο διαδίκτυο.
  5. H ITF έχει χάσει πολύ από την ισχύ που είχε παλίοτερα. Απλώς ψάχνω για τις 5 ποίο δημοφιλείς σημαίες που επιλέγουν έλληνες. Και φυσικά τι προνόμια δίνουν στους έλληνες για να τις επιλέξουν. Εγώ το βλέπω από την μεριά της ναυτιλιακής επιχείρησης.
  6. Φυσικά ο έξυπνος ο έλληνας έφτιαξε μια τεράστια γέφυρα και μια γραμμή για τραίνο δεν πρόβλεψαν να έχει... Πάντως τα τραίνα θα δώσουν συγκριτικό πλεονέκτημα σε αρκετά λιμάνια, αλλά κυρίως του Πειραιά. Βέβαια εδώ βλέπουμε κυρίως ευχολόγια και μελλοντικά (πολύ) σχέδια... μέχρι τις πράξεις έχουμε όπως έγραψα και ποίο πάνω αρκετές δεκαετίες...
  7. Βλακώδης απορία... ΌΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΙΜΑΝΙΑ ΘΑ ΣΥΝΔΕΘΟΥΝ ΜΕ ΤΡΑΙΝΟ; ΣΕ ΠΟΣΕΣ ΕΚΑΤΟΝΤΑΕΤΙΕΣ;
  8. Απλώς μου φάνηκε προς στιγμήν ακριβό 38 € το κεφάλι. Μάλλον φταίει ότι δεν μπαίνω τακτικά σε πλοία για μεγάλες διαδρομές...
  9. Θα ταξιδέψω σύντομα για Ιταλία (Πάτρα - Ανκόνα ) με την Minoan, 38 ευρώ το άτομο για τετράκλινο είναι λογικό; (όχι πήγαινε έλα). Σημείωση είμαστε ομάδα αρκετών ατόμων, και είμαστε και φοιτητές.
  10. Αποφάσισα να ανοίξω αυτή την συζήτηση, μιας και ψάχνω για θέμα εργασίας. Θα ήθελα να συζητήσουμε για τις κυριότερες σημαιές ανοιχτού νηολογίου (παραδοσιακές και μή)... και φυσικά ποιές είναι οι καλύτερες κατά την άποψη σας.
  11. Βασικά ακριβώς αυτή ήταν η λογική, αν εσύ δεν γουστάρεις το αφήνεις αστρωτό ... Σαν ιδέα το βρίσκω ελαφρώς βλακώδες, ποίο είναι το νόημα να κάνεις κρουαζιέρα αν το μόνο που περιλαμβάνει είναι η μεταφορά σε καμπίνα; Τέσπα, αυτοί το έχουν μελετήσει καλύτερα...
  12. Και εγώ αυτό πιστεύω, γιατί πρόκειται για τελείως διαφορετικό προϊόν, η κρουαζιέρα είναι υπηρεσία - προϊον πολυτελείας, ενώ η αεροπορική πτήση είναι ανάγκη για τους περισσότερους.
  13. Βασικά μιας και αναφέρατε την easyjet ο Χατζηιωάννου είχε προτείνει την δημιουργία της "φτηνής" κρουαζιέρας, πχ ο πελάτης θα στρώνει μόνος του το κρεβάτι του κτλ κτλ. http://www.shipfriends.gr/forum/showthread.php?p=895#post895
  14. Φυσικά αυτό για τα περιθώρια κέρδους είναι σχετικό, και όχι απόλυτο. Δεν ξέρω με ποιά λιμάνια το συγκρίνεις, αλλά αυτα που γιγαντώθηκαν λόγο transhipment ήταν πολύ συγκεκριμένα... (Gioia Tauro, Algeciras, Marsakloxx, Dammietta), τα υπόλοιπα λιμάνια που έχουν έναν "σημαντικό" όγκο transhipment είναι μεγάλα λιμάνια που λειτουργούν ταυτόχρονα και ως εισαγωγικά, Μασσαλία, Βαρκελώνη. Τα υπόλοιπα που έχουν μικρό transhipment είναι κομπάρσοι , γιατί οποιοδήποτε από τα άλλα μεγάλα λιμάνια αναβαθμιστεί μπορεί άμεσα να απορροφήσει το μικρή τους κίνηση. Και φυσικά για τον αστακό δεν νομίζω ότι μιλάμε για μεγάλο όγκο φορτίων, και ούτε προβλέπεται στο προσεχές μέλλον πιθανή γιγάντωση του λιμανιού. Ότι ανέλαβαν ιδιώτες σαφώς δίνει μεγαλύτερες πιθανότητες για επιτυχία, αλλά λόγο γεωγραφικής τοποθεσίας δεν ξέρω κατά πόσο θα επιβιώσει μακροχρόνια. (Μακάρι να διαψευστώ) Απορία : Tα μικρότερα feeders, στα οποία θα γίνεται transhipmnet, προς τα πού θα στέλνουν τα φορτία τους; Ποιές λιμάνια θα εξυπηρετούν και ποιές χώρες; (Αν ξέρετε κάτι, γιατί η συνεργασία απλώς με το Gioia Tauro δεν είναι και η τρελή πληροφορία)
×
×
  • Create New...