Jump to content
Shipfriends

Ssiap21

eMembers
 • Posts

  398
 • Joined

 • Last visited

About Ssiap21

 • Birthday June 14

Profile Information

 • Interests
  Para todos todo

Recent Profile Visitors

2,649 profile views
 1. Δεν είχε αναγνωρίσει ο Αντρέας την Παλαιστίνη. Το 2015 η Βουλή αναγνώρισε "παλαιστινιακό κράτος" όχι "το παλαιστινιακό κράτος", αναγνώρισε ουσιαστικά επίσημα το δικαίωμα της Παλαιστίνης στη λύση δύο κρατών. Ακόμα και η τωρινή κυβέρνηση με δηλώσεις του Δένδια τάσσεται υπέρ της λύσης δύο κρατών στα σύνορα του 67. Από τότε (και για να μη βγω οφ-τόπικ) πολλά έχουν αλλάξει με πρώτο και σημαντικότερο ότι η Ελλάδα έχει επίσημες διπλωματικές σχέσεις με το Ισραήλ (Η Ελλάδα απέκτησε επίσημες διπλωματικές σχέσεις με το Ισραήλ το 1990. Μέχρι τότε δεν υπήρχε διπλωματική αποστολή του Ισραήλ στη χώρα και το ρόλο του "πρέσβη" έπαιζαν ανεπίσημα οι κατά τόπους Ισραηλίτικες κοινότητες και το ΚΙΣ) που δεν είχε ούτε με τα γεγονότα του 1982 ούτε κατά την αποστολή του Αρίων. Οι Ισραηλινοί πολίτες που επισκέπτονται τη χώρας μας κάθε χρόνο αυξάνονται αλλά θα διακινδυνεύσω μια αυθαίρετη πρόβλεψη και θα πω πως δεν ξέρω κατά πόσο μια ενδεχόμενη προέκταση προς το Ισραήλ θα τους εξυπηρετούσε μιας και προτιμούν κυρίως ορεινούς/χειμερινούς προορισμούς.
 2. Μια λίγο καθυστερημένη απάντηση στα όσα συζητήθηκαν το 2018 γιατί καταλαβαίνω ότι οι περισσότεροι εδώ μέσα πήγαν φαντάροι λίγο πιο νωρίς 😝. Εγώ έκανα τη θητεία μου στη Λέσβο το 2016. Θεωρητικά δικαιούμαστε ένα πήγαινε-έλα από τον τόπο καταγωγής στο στρατόπεδο που υπηρετεί ο καθένας (εκτός της αρχικής μετάθεσης με φύλλο πορείας). Στους 8 μήνες που έκατσα στο νησί με αρκετά πήγαινε-έλα στην Αθήνα, δεν το πήρα ποτέ γιατί στην τελευταία μου άδεια που το ζήτησα ο ανθύπας που ήταν υπέυθυνος για αυτά μου είπε με ένα ειρωνικό χαμόγελο "τώρα που το θυμήθηκες πέταξε το πουλάκι". Όταν διαμαρτυρήθηκα και του είπα ότι το δικαιούμαι μου απάντησε με ύφος χιλίων καρδιναλίων "Τα παράπονα σου στον Τσίπρα και τον Καμένο". Προφανώς αυτό δεν είναι αντιπροσωπευτικό δείγμα για όλα τα στρατόπεδα της χώρας αλλά να πούμε εδώ πέρα ότι κανένας απ' το στρατόπεδο δεν μας ενημέρωσε ποτέ ότι δικαιούμαστε τη μια δωρεάν μεταφορά. Αυτό το μάθαμε τυχαία από έναν άλλο φαντάρο που υπηρετούσε σε άλλο στρατόπεδο στο νησί. Για την ιστορία το στρατόπεδο που συνέβησαν τα παραπάνω ήταν το 265 Μ/Κ ΤΕ στο Μανταμάδο. Αυτό που θυμάμαι είναι ότι όταν παρουσιαστήκαμε στο νησί και επειδή την ίδια μέρα πήγαιναν στη Μυτιλήνη και στη Χίο όλοι οι φαντάροι της σειράς γινόταν ένας χαμός στο πλοίο (το Αριάδνη αν θυμάμαι καλά). Είχε πάρα πολύ κόσμο και υπήρχε μια έντονη γκρίνια από αρκετούς επιβάτες ότι η εταιρία έβαλε περισσότερο κόσμο απ' το πρωτόκολλο. Προφανώς και χωρίς να έχω στοιχεία νομίζω ότι ήταν απλά μια υπερβολή των υπόλοιπων επιβατών γιατί οι φαντάροι είχαμε κάνει κατάληψη σε όλους τους χώρους του πλοίου και δεν ήταν ευχάριστο ταξίδι για τους υπόλοιπους. Όσο για το άλλο ζήτημα που συζητήθηκε πιο πάνω θυμάμαι ότι όταν πήγα με φύλλο πορείας στο νησί υπήρχε η δυνατότητα να αναβαθμίσω το εισιτήριο μου σε αεροπορική/καμπίνα πληρώνοντας τη διαφορά απ' την τσέπη μου και όχι ολόκληρο το εισιτήριο.
 3. 20.70 μέτρα; 😮 Με τέτοιο βύθισμα όπως πολύ σωστά είπε ο Νικ δε Γκρικ μάλλον (αν το ρεπορτάζ επαληθευθεί) προορίζεται να αλλάξει εντελώς όλη η φυσιογνωμία και η χρήση του λιμανιού.
 4. Το πλοίο παραμένει στη θέση του και χρησιμοποιείται ακόμα ως ξενοδοχείο, κέντρο συνεδριάσεων, escape room και ότι έχει ήδη αναφερθεί. Δυστυχώς δεν πρόλαβα να ανέβω πάνω αλλά πρόλαβα μόνο να τραβήξω 3-4 φωτογραφίες του. Εξωτερικά πάντως φαίνεται σε αρκετά καλή κατάσταση.
 5. Οι 2.500 και οι 500 επισκέπτες αντίστοιχα που αναφέρει η Ναυτεμπορική αναφέρονται στο μήνα Σεπτέμβριο ή σε όλη την τουριστική σεζόν; Αν συμβαίνει το δεύτερο μάλλον μιλάμε για αρκετά κακή σεζόν για το νησί. Διαβάζοντας κανείς λίγο πιο πάνω στο τόπικ βλέπει ότι το 2017 π.χ. μόνο σε ένα μήνα κατέφθασαν πάνω από 6.300 επισκέπτες.
 6. Εδώ μια προσέγγιση του πλοίου στο μεγάλο λιμάνι στις 25 Αυγούστου
 7. Ssiap21

  Terra Jet in Piraeus

  Terra Jet in Piraeus August 2022
 8. Ας δούμε το πλοίο στο λιμάνι της Σύρου από το εξωτερικό κατάστρωμα του Blue Star Patmos. Εδώ σε 2 φωτογραφίες του πλοίου ανοιχτά της Ίου. Για το φινάλε μια προσέγγιση του πλοίου στο λιμάνι της Ανάφης
 9. Caldera Vista approaching Anafi August 2022
 10. Caldera Vista between Sikinos and Ios
×
×
 • Create New...