Jump to content
Shipfriends

Ssiap21

eMembers
 • Content Count

  276
 • Joined

 • Last visited

About Ssiap21

 • Birthday June 14

Profile Information

 • Interests
  Para todos todo

Recent Profile Visitors

1,260 profile views
 1. Που δένουν στη Μυτιλήνη αυτά τα πλοία;
 2. Ένας άλλος γνωστός μου που είχε γυρίσει με την τελευταία πτήση από Ισπανία πριν την απαγόρευση κυκλοφορίας τους είχαν πάει στο Μεταξουργείο. Αυτό που μου είπαν και οι δυο είναι ότι απ την προσγείωση και μετά και ειδικά στη μεταφορά από το αεροδρόμιο προς το ξενοδοχείο δεν τηρείται κανένα μέτρο προστασίας. * προφανώς παραπάνω εννοούσα στην Ομόνοια και όχι στην Ομόνια.
 3. Δεν ταξίδευα εγώ. Ένας φίλος ταξίδευε και επιβεβαίωσε ότι ακριβώς αναφέρει και ο Nick παρακάτω με μόνη διαφορά ότι τους πήγαν σε ξενοδοχείο στην Ομόνια. Ίσως οι συγγενείς του Νίκου να είναι πιο σπουδαίοι απ' το φίλο μου 😁 Τα αποτελέσματα απ' τα τεστ δεν έχουν βγει ακόμα και τους είπαν ότι αν είναι θετικοί στον ιό πρέπει να περάσουν την καραντίνα στο ξενοδοχείο υποχρεωτικά
 4. Ταξίδι χτες από Λονδίνο για Αθήνα μέσω Βρυξελλών. Για όσους δεν γνωρίζουν ο μόνος τρόπος να ταξιδέψει κανείς τώρα από Λονδίνο για Βρυξέλλες είναι με τραίνο καθώς δεν πραγματοποιούνται πτήσεις. Στο τρένο ήταν ξεκάθαρο ότι αν δεν είχες δικιά σου μάσκα (δεν προμήθευαν εκεί) δεν μπορούσες να ταξιδέψεις. Για την ιστορία, αυτή τη στιγμή πραγματοποιείται ένα δρομολόγια την ημέρα και είναι νωρίς το πρωί. Όποιος λοιπόν αποφασίσει να ταξιδέψει έτσι πρέπει να περιμένει 24 ώρες στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών. Στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών ήταν όλα κλειστά με αποτέλεσμα να μην μπορεί κανείς να πάρει ούτε νερό, ούτε κάποιο σνακ. Για κάποιο λόγο και τα αυτόματα μηχανήματα ήταν εκτός λειτουργίας. Όλοι κρατούσαν αποστάσεις ασφαλείας μέχρι τη στιγμή της αναχώρησης, όπου εκεί άλλαξαν όλα. Στριμώχτηκαν όλοι κανονικά ο ένας πίσω απ' τον άλλον σε ένα άδειο αεροδρόμιο για να μπουν στο αεροπλάνο. Εννοείται πως η πτήση είχε 100% πληρότητα και η μεσαία θέση δεν είναι κενή. Το highlight σε όλο αυτό είναι πως η πτήση αναχώρησε με 1.30 ώρα καθυστέρηση για Αθήνα. Μέσα προστασίας πρέπει να έχεις δικά σου, δεν μπορείς να βρεις εκεί (ούτε δωρεάν αλλά ούτε και να αγοράσεις). Τα αναφέρω αυτά για να έχουμε μια εικόνα του τι μέλλει γενέσθαι όταν ανοίξουν τα αεροδρόμια κανονικά μιας και φαίνεται δύσκολο να κρατηθούν αποστάσεις ασφαλείας ιδιαίτερα στην επιβίβαση και αποβίβαση. Υ.Γ. Δεν έχω ξεκάθαρη εικόνα γιατί η Aegean να έχει 1.30 ώρα καθυστέρηση ενώ ήταν η μοναδική πτήση που αναχωρούσε εκείνη την στιγμή, καθώς την ιστορία μου τη μετέφερε φίλος που ταξίδευε χτες.
 5. Αφιέρωμα του Vice σε καραβομαραγκούς της Σαλαμίνας
 6. Ξέρουμε ποιας χρονολογίας είναι τα συγκεκριμένα; Χτίστηκαν κατευθείαν για το ΠΝ ή αγοράστηκαν από αλλού; Χτίστηκαν με αυτή την ιδιότητα ή με την πάροδο του χρόνου έγιναν πλοία μεταφοράς προσωπικού; Γενικώς ότι πληροφορίες υπάρχουν για τα συγκεκριμένα είναι ευπρόσδεκτες
 7. Το πλοίο δεν μπορεί να αλλάξη IMO αριθμό ότι και να γίνει. Είναι μοναδικός και μένει με το πλοίο ες αεί. Οπότε είναι μάλλον ακριβώς όπως τα λέει ο Νίκος. Μια ερασιτεχνική προσπάθεια. Δεν υπάρχει περίπτωση να το σταματήσει κάποιο port state και να μπορέσει να κρύψει το ΙΜΟ του ή να τους δώσει το ψεύτικο. θα τους πιάσυον σε δευτερόλεπτα.
 8. Σύμφωνα με τον Guardian ο Βρετανός πρωθυπουργός Boris Johnson βρέθηκε θετικός στον covid-19.
 9. Ο λόγος που τα κρούσματα είναι λίγα σχετικά και μάλλον (δεν είμαι ειδικός) σωστά εκτιμά ο Τσιόδρας ότι είναι πολύ περισσότερα είναι ότι πλέον το τεστ για τον ιό γίνεται κατά προτεραιότητα στις ευπαθείς ομάδες. Έχω ακούσει από δυο γνωστούς μου μέχρι στιγμής που έχουν εμφανίσει συμπτώματα ότι τους συμβούλευσαν από τον ΕΟΔΥ να κάτσουν σπίτι τους και να μην κάνουν το τεστ λόγω τρομακτικού φόρτου εργασίας στα ινστιτούτα ανάλυσης αποτελεσμάτων.
 10. Διάβαζα ακριβώς το ίδιο και από το δήμαρχο της Αστυπάλαιας. Είναι τρομακτική η απερισκεψία ορισμένων που γυρνάνε στα χωριά τους θεωρώντας ότι θα κάνουν διακοπές αντί για καραντίνα. Όταν δε τα χωριά τους βρίσκονται σε νησιά με υποστελεχωμένα έως ανύπαρκτα κέντρα υγείας, περιφερειακά ιατρεία κλπ δεν καταλαβαίνουν ότι θέτουν σε κίνδυνο τους ντόπιους (κατά κύριο λόγο ηλικιωμένους) αλλά και τους ίδιους τους τους εαυτούς αφού η διακομιδή από εκεί σε κάποιο μεγάλο αστικό κέντρο είναι ακόμα πιο δύσκολη Ενώ συμφωνώ με τη λογική του Μιλτιάδη και βλέπω και γω από το ΗΒ που μένω πολλούς Έλληνες να γυρίζουν όπως όπως στην Ελλάδα για αυτό το διάστημα δεν ξέρω κατά πόσο θα μπορούσε να κλείσει τα σύνορα για τους Έλληνες πολίτες που θέλουν να γυρίσουν στην Ελλάδα. Εδώ πέρασε τόσος καιρός για να κλείσουν τα σύνορα με τις χώρες εκτός ΕΕ, το οποίο για μένα είναι μια τρύπα στο νερό. Το πιο εξωφρενικό παράδειγμα ήταν ένας συνάδελφος ο οποίος επέστρεψε στην Ελλάδα με την οικογένεια του προχτές το πρωί και σήμερα ανέβαζε φωτογραφίες από "καφεδάκι στην παραλία" Ούτε καραντίνα, ούτε τίποτα.
 11. Ξέρουμε ποιος/ποια είναι ο πλοιοκτήτης;
 12. Μετά Χριστόν προφήτες το Standard P&I club που 2 μήνες μετά τον Nick έρχεται να προειδοποιήσει τους πλοιοκτήτες να αποφεύγουν τη χρήση open loop scrubbers στα νερά της Βραζιλίας μέχρι οι αρμόδιες αρχές να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους
 13. Μια ιδιαίτερα θερμή υποδοχή επεφύλαξαν στους επιβάτες και το πλήρωμα του Sun Princess στο Reunion σύμφωνα με την Tradewinds. Το πλοίο κατέπλευσε στο νησί του Ινδικού ωκεανού και οι επιβάτες και το πλήρωμα ήρθαν αντιμέτωποι με τους κατοίκους που δεν τους ήθελαν στο νησί φοβούμενοι την εξάπλωση του ιού. Ενώ το πλοίο δεν έχει επίσημα επιβεβαιωμένα κρούσματα, οι κάτοικοι ισχυρίζονται ότι δεν έχουν γίνει ουσιαστικοί έλεγχοι και κυρίως ότι όταν αποβιβάστηκαν, κανένας αρμόδιος δεν έλεγξε τη θερμοκρασία τους.
 14. Και σε κάθε άλλη δημοκρατική χώρα οι ματατζήδες δε θα συναγωνιζόντουσαν σε καφρίλα τους χειρότερους χουλιγκαν όπως έγινε σήμερα στο λιμάνι των Μεστών και οι συγκεκριμένοι αστυνομικοί θα αντιμέτωπιζαν κατηγορίες για παραβίαση του μισού ποινικού κώδικα. Αλλά εδώ θα διαταχθεί καμία ΕΔΕ και όλα οκ
×
×
 • Create New...